Cei mai buni bocanci de munte

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Bocanci de munte – Opinii si Recenzii in 2024

 

O piesa deosebit de importanta pentru echipamentul de munte o reprezinta bocancii si ai, mai jos, informatii pentru a putea alege varianta optima pentru tine. Daca ai nevoie de un model 3 sezoane, poti sa mergi pe Lomer Tibet STX, marimea 41, inaltime intermediara. Materialele folosite sunt de calitate, cu talpa Vibram, membrana impermeabila Sympatex, exterior din piele de Suede si nylon, brant detasabil. Astfel, bocancii pot fi folositi si in zile mai nefavorabile, asigurand o buna aderenta, pe trasee de dificultate medie, fiind confortabili si placuti la drum. O alta varianta pentru femei este si Lomer Sesia Ultra MTX Lady, colorati si de inaltime intermediara. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cei mai buni!

Lomer Tibet STX
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sunt bocanci de munte de inaltime intermediara, pentru 3 sezoane, ce pot fi purtati si pe trasee de dificultate medie, cu bune proprietati, cu talpa Vibram aderenta si flexibila, cu profil ce nu permite acumularea noroiului, cu membrana de tip Sympatex impermeabila, dar care lasa piciorul sa respire, exteriorul din piele de Suede combinata cu nylon.

Pielea de Suede se poate pata foarte usor, necesitand o intretinere mai atenta pentru a-si pastra culoarea.

Acest model de bocanc de munte poate fi purtat atat de femei, cat si de barbati datorita designului, fiind marimea 41.

A 2-A OPTIUNE!

Lomer Sesia Ultra MTX Lady
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta pereche de bocanci este dedicata pentru femei, marimea 37, frumos colorati, de inaltime medie, ce asigura o buna aderenta si preluarea socurilor la drum, avand talpa Vibram, cu membrana ce asigura o buna ventilare, dar nu permite apei sa intre la interior, cu exterior din piele Suede si nylon, branturi detasabile.

Fiind de culoare albastra, cu galben, se pot pata mai usor daca nu le asiguri o intretinere optima.

Pret bun, materiale de calitate, confortabili si usori, sunt doar cateva motive pentru care iti recomandam acesti bocanci de munte.

A 3-a Optiune!

Salomon Quest 4d 3
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Special dedicati pentru barbati, acesti bocanci de munte marimea 46,5, de culoare neagra, cu profil inalt, iti vor asigura o buna stabilitate la drum, cu talpa exterioara High Traction Contragrip, si intermediara de tip EVA densa, cu exterior din piele nubuck si membrana de tip Gore-Tex, impermeabili, dar lasa piciorul sa respire, cu branturi detasabile.

Avand in componenta materiale de calitate, au si un pret mai ridicat decat alte modele prezentate.

Cu acest tip de bocanci de munte vei putea face drumetii lungi, in siguranta si cu un confort sporit.

 

 

Pareri despre cei mai buni bocanci de munte

 

Din dorinta de a-ti veni in ajutor pentru a alege repede si comod cea mai buna pereche de bocanci de munte pentru tine, ai mai jos o lista cu cateva modele, foarte populare, impartite pe categorii. 

 

Lomer Tibet STX

 

Daca vrei bocanci de munte, la pret bun, poti sa mergi si pe acest model 3 sezoane, ce se potriveste pentru diferite trasee si pe vreme mai nefavorabila. De asemenea, permite atasarea de coltari daca ai nevoie.

Incaltamintea este impermeabila si asigura o buna ventilare a piciorului, fiind cu membrana pe interior de tip Sympatex, si exterior din piele de Suede cu o grosime de 1,8 mm combinat cu material textil (nylon), brant detasabil de tip EVA.

Talpa este de tip Vibram, cu o flexibilitate medie, ce asigura o buna absorbtie a socurilor si aderenta foarte buna. Au protectie la varf, pentru a nu se deteriora, iar profilul talpii nu permite acumulare de noroi sau zapada. Bocancul cantareste 650 de g, este marimea 41 si datorita combinatiei de culori de gri cu galben este potrivit pentru orice persoana. Inaltimea este intermediara. 

 

 

Tecnica Makalu GTX Junior

 

Si cei mai mici iubitori de plimbari pe munte au nevoie de incaltaminte adecvata, iar acest model de bocanci de munte, marimea 35, poate fi o alegere optima. Are un design placut, cu fata exterioara pe nuante de maro, si insertii rosii pe talpa.

Asigura o buna protectie pentru picior, fiind confectionat din materiale de calitate: talpa Vibram ce ofera o buna aderenta pe traseu si amortizeaza socurile; exterior din piele intoarsa (Suede) combinata cu material sintetic ce asigura o buna ventilare; membrana interioara Gore-Tex ce asigura impermeabilitate.

Brantul are o conformatie anatomica pentru un plus de confort. In plus, bocancii nu vor dezvolta mirosuri neplacute in interior, fiind tratati antibacterian. Sunt de inaltime intermediara, asigurand si o potectie buna pentru glezna. Limba este fixata bine pentru a nu incomoda la mers.

 

 

 

Bocanci de munte de dama

 

Lomer Sesia Ultra MTX Lady

 

Acesti bocanci de munte, de dama, au un design foarte placut, vesel in nuante de galben, cu albastru si gri. 

Confectionati cu grija si cu multa atentie de producator, iti vor oferi protectie si siguranta la drum, recomandati pentru trasee lungi si de dificultate medie. Exteriorul este din piele de Suede, combinata cu material sintetic textil (nylon). Membrana situata la interior asigura impermeabilitate si lasa piciorul sa respire.

Talpa este Vibram, flexibila si cu o buna aderenta. Brantul este detasabil. Sunt usori de numai 420 g si intermediari ca si inaltime, marimea 37. Pentru a nu prinde miros neplacut la interior sunt tratati antibacterian. In plus, este o pereche de bocanci de munte, ieftina si buna, in care ai asigurat confortul de care ai nevoie. 

 

 

Keen Terradora Leather MID WP W

 

Pentru iubitoarele de drumetii, aceasta pereche de bocanci de munte, de dama, poate fi o alegere potrivita. Sunt recomandati pentru perioada de vara si sezoanele intermediare, asigurand o buna impermebilitate si ventilare.

Calapodul este special creat pentru confortul femeilor, iar designul este foarte atractiv, bocancii fiind de culoare gri. Materialele folosite sunt printre cele mai performante: cu piele nubuck la exterior, membrana interioara rezistenta la apa si care asigura o buna ventilare, talpa din cauciuc pentru o buna aderenta.

In zona gleznei prezinta guler elastic, ce este comod si prinde bine piciorul, pe interior bocancii au plasa si brant anatomic ce se poate detasa. Sunt foarte usori, cantarind doar 399 grame. Marimea disponibila este 41. 

 

 

Keen Revel III W 

 

Chiar daca pleci in drumetie tot trebuie sa fii in pas cu moda, iar acesti bocanci de munte, de dama, de culoare mov pot fi o optiune potrivita pentru tine. 

Sunt special confectionati pentru a asigura o temperatura optima in interior pana la -32 de grade C, si suprafata exterioara din piele nubuck, combinata cu doua straturi interioare asigura o buna impermeabilitate. Talpa este aderenta, din cauciuc si prezinta trei strturi care ofera o buna izolatie.

Cantaresc 476,3 grame, si iti vor fi tovarasi buni indiferent de traseele alese. Pentru un plus de rezistenta, au bombeul acoperit. Ai la dispozitie mai multe marimi: 36, 37, 38 si 39,5. 

 

 

Keen Insulated Terradora Wintershell W

 

Daca iti place sa faci drumetii in sezonul rece, ai nevoie de o pereche de bocanci de munte, de dama special confectionati pentru a-ti asigura tot confortul la drum.

Acest model este disponibil pe marimile 40 si 41, are un design atractiv, pe nuante de gri. Are un calapod comod, durabilitate, captuseala din carbune de bambus asigura o buna izolatie, si se poate folosi cu rachete de zapada. Pe langa membrana din carbune de bambus, bocancul mai are un strat ce asigura impermeabilitate si totodata o buna ventilare pe interior. 

Exteriorul este din piele tratata, cu talpa din cauciuc ce ofera o buna aderenta indiferent de traseu. Talpa intermediara este de tip EVA asigurand preluare socurilor. Greutatea este de 0,417 kg. 

 

 

 

Bocanci de munte de Salomon

 

Salomon Quest 4d 3

 

Pentru cei care iubesc drumetiile in natura si vor sa aiba un confort sport la mers, le recomandam acest model de bocanci de munte, marimea 46,5, barbati. 

Imbinand cele mai noi inovatii si tehnologii din domeniu, producatorul asigura un bocanc rezistent, confortabil si flexibil, pentru a te bucura de plimbarile la munte. Sunt mai inalti, tinand astfel si glezna in siguranta. Talpa ofera o buna aderenta, amortizarea socurilor, cu exterior de tip High Traction Contragrip si straturi intermediare de tip EVA cu densitate mare.

Membrana interioara este de tip Gore-Tex, ceea ce se traduce prin impermeabilitate 100% si ventilare buna la interior, exteriorul din piele nubuck. Limba este acoperita si are brant cu spuma EVA, foarte confortabil. Sunt de culoare neagra. 

 

 

 

Bocanci de munte pentru barbati

 

AKU Alterra NBK GTX

 

Chiar daca esti iubitor de drumetii scurte de o zi, chiar daca iti place trekkingul cu un rucsac greu in spate, acesti bocanci de munte, pentru barbati, iti vor oferi siguranta si confort. 

De inaltime intermediara, sunt construiti in asa fel incat sa ofere o pozitie cat mai relaxanta si sa lase piciorul sa ruleze normal, pentru a nu obosi, chiar daca mergi intreaga zi. Exteriorul este din piele nubuck, cu guler elastic la nivelul gleznei pentru o mai buna sustinere. Membrana de tip Gore-Tex asigura o buna impermeabilitate.

Talpa exterioara de tip Vibram, cu crampoane, se curata usor si este flexibila si aderenta. Branturile sunt anatomice. Ai la dispozitie marimile 33, 43, 46, sunt de culoare maro cu insertii portocalii si au o greutate de 0,715 kg. 

 

 

Tecnica Aconcagua GTX M

 

Acest model de bocanci de munte, pentru barbati, este potrivit si pentru drumetii, dar si pentru trekking, si ii vei putea purta din primavara pana in toamna, fiind de 3 sezoane.

Inaltimea este intermediara, cu exteriorul din piele Suede si membrana interioara de tip Gore-Tex, ce asigura o buna impermeabilitate. De asemenea, pe parte superioara sunt prevazute gauri de aerisire, pentru ca piciorul sa respire in interior. Prezinta protectie pe bombeu, pentru a nu se deteriora in partea din fata care este mai expusa.

Talpa exterioara este de tip Vibram, cu interior din spuma EVA. Brantul are o forma anatomica ce ofera un confort sporit, si este din spuma cu densitate dubla. Bocancii sunt de culoare maro, in diferite marimi inclusiv intermediare, si cantaresc 0,642 kg. 

 

 

 

Bocanci de munte 3 sezoane

 

Keen Targhee EXP MID WP W

 

Cu siguranta o pereche de bocanci de munte, la un pret bun, este de interes pentru tine, iar acest model poate fi exact ceea ce cauti. Este unisex, de culoare gri si ai mai multe marimi: 37, 38, 40, 41.

Sunt bocanci de munte 3 sezoane, de inaltime medie, comozi si trainici, potriviti pentru mai toate tipurile de teren. Talpa este cu crampoane de 4 mm, cu interior anatomic, pentru a oferi mai mult confort piciorului.

Membrana interioara nu permite intrarea picaturilor de apa, lasand totodata piciorul sa respire, iar exteriorul din piele acoperita cu un strat protector poliuretanic rezista foarte bine la murdarie si zgarieturi. Cantaresc 432 g, brantul este din spuma EVA, detasabil cu inele trainice pentru sireturi. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Iubitorii de sporturi alpine stiu ca incaltamintea este o parte foarte importanta a echipamentului, care trebuie aleasa cu grija, iar noi iti prezentam, in continuare, cateva informatii care sa te ajute sa achizitionezi cei mai buni bocanci de munte pentru tine.  

Tipuri de bocanci de munte: In functie de tipul de activitati pe care le practici si de frecventa folosirii vei alege si bocancii potriviti, astfel:

Bocanci de munte conventionali: acestia se adreseaza in special amatorilor, care isi doresc sa faca din cand in cand o drumetie, fara a avea activitati speciale. Sunt la un pret mai convenabil, asigura o buna stabilitate in timpul plimbarilor si iti vor proteja gleznele.

Bocanci de munte tehnici: sunt dedicati pentru pasionatii de sporturi montane, pentru profesionisti, care au nevoie de o incaltaminte pe care se pot baza. Sunt mai scumpi, dar au caracteristi performante, cu o tapla mai groasa si posibilitatea de a atasa coltari atunci cand este nevoie, fara cusaturi, ce asigura o buna stabilitate si protectie pe trasee dificile.

 

Sezonul: Poti sa alegi: 

Bocanci de munte pentru vara: sunt in general special creati pentru a asigura o buna ventilare a piciorului in conditii de temperatura crescuta, sunt mai josi si mai flexibili. Sunt potriviti pentru trasee de dificultate scazuta, pentru drumetii.

Bocanci de munte de iarna: sunt special conceputi pentru trasee dificile si pentru a asigura o temperatura optima piciorului pe timp de iarna. De asemenea, sunt mai inalti, pentru a putea merge prin zapada, impermeabili si asigura stabilitatea gleznei. 

Bocanci de munte 3 sezoane: acestia sunt potriviti din primavara, pana in toamna, de cele mai multe ori impermeabili, asigura o buna protectie atat vara la temperaturi ridicate, cat si primavara/ toamna in zilele mai friguroase. Pot fi purtati si pentru trasee mai dificile, sunt flexibili si usori.

Bocanci de munte all season: sunt potriviti pentru amatori care nu practica foarte des plimbari pe munte si nici nu vor sa investeasca prea mult in incaltaminte. Ca model, sunt asemanatori cu cei de iarna, dar nu au un nivel de impermeabilitate ridicat, iar talpa este ceva mai rigida pentru plimbarile pe timpul verii. 

 

Inaltimea: Te poti orienta spre:

Bocanci de inaltime joasa: sunt variante lejere si usoare, ce lasa o libertate mare de miscare piciorului, ajungand pana la jumatatea gleznei. Nu sunt foarte rezistenti si se preteaza in general pentru drumetii pe teren de dificultate scazuta, in sezonul de vara, deoarece lasa piciorul sa respire.

Bocanci intermediari: in general cei pentru 3 sezoane se inscriu in acest tip, si asigura o oarecare protectie gleznei, dar si lasa libertate piciorului. Se recomanda in general pentru excursii de o zi, cu un rucsac usurel, pe trasee de dificultate moderata, fara zapada.

Bocanci inalti: desi pot fi mai incomozi, sunt pentru profesionisti, asigurand o protectie ridicata pentru glezna, potriviti si pentru trasee grele, inclusiv iarna. De asemenea, poti sa mergi cu ei atunci cand ai un rucsac mai greu de 20 de kg, pentru o mai buna stabilitate.

 

Talpa: Un aspect caruia trebuie sa ii acorzi o importanta deosebita, conform mai multor pareri despre cei mai buni bocanci de munte, este talpa. 

O talpa mai moale este potrivita pentru teren alunecos, avand o mai buna aderenta, pe cand o talpa mai rigida va rezista mai mult la abraziune. Profilul adanc, cu striatii puternice, iti va oferi o mai buna stabilitate si aderenta pe suprafete lunecoase (gheata, iarba uda, noroi etc.), pe cand un profil mai lin se potriveste pentru plimbari pe teren plat. 

De asemenea, si curbura tabanelor din interior este de interes pentru a avea o pozitie cat mai relaxata in timpul mersului. 

Dintre cele mai renumite tipuri de talpa se remarca cele din gama Vibram (cu trei straturi), care si-au dovedit rezistenta si calitatile in peste 80 de ani. Sunt mai multe amestecuri si tehnologii pentru acest tip de talpa ce asigura o foarte buna aderenta indiferent de sol, absorb socurile si se recomanda si pentru trasee dificile. 

Materialul folosit pentru partea superioara: Aceasta poate fi in mod uzual, din:

Piele tabacita: Este un material cu proprietati foarte bune, rezistent la abraziune, impermeabil, dar este mai scump si mai greu. Inainte de a pleca la drum, bocancii din piele tabacita au nevoie de cateva zile de rodaj, pentru a nu avea probleme.

Piele netabacita (nubuck): Este un material mai moale si mai fin, rezistent la apa, confortabil, dar necesita o intretinere mai speciala.

Piele Suede: Este usoara si flexibila, dar nu este impermeabila si se poate pata mai usor. Se intalneste de obicei in combinatii cu material textil.

Material sintetic: Sunt foarte lejeri si usori, la un pret bun, dar se uzeaza mai repede. De asemenea, lasa piciorul sa respire, nu permit ca apa sa intre la interior si se usuca foarte repede. 

Pe langa materialul exterior, de interes este si membrana ce captuseste partea interioara, care trebuie sa fie impermeabila. Printre cele mai cunoscute modele de membrana ce au proprietati bune, lasand transpiratia sa se evapore si fiind impermeabile, sunt: Sympatex, Climashield, Gore-Tex. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Ce masura aleg pentru bocancii de munte, de iarna?

Important pentru a alege cea mai buna pereche de bocanci de munte, pentru tine, mai ales pentru iarna este sa fie masura potrivita. Astfel, trebuie sa stii ca piciorul se va umfla pe munte, asa ca mai bine probezi in a doua parte a zilei.

De asemenea, incearca bocancul cu o soseta tehnica sau mai groasa, pe care stii ca le vei purta. Bocancul nu trebuie sa fie fix, dar nici sa iti joace in picior, atunci cand il impingi pana in varf trebuie sa ai loc la calcai de un deget. In caz ca nu gasesti marimea potrivita, alege o marime mai mare, si poti sa iti suplimentezi branturile castigand aproape jumatate de numar.

Cat costa niste bocanci de munte, de dama, ieftini?

Oferta pe piata este foarte bogata, asa ca vei gasi cu usurinta bocanci de munte, ieftini si buni pentru femei, cu preturi incepand de la 150 – 200 lei pentru drumetie, pana la 600 de lei pentru iarna.

 

Cum protejez bocancii de umiditate iarna?

Pentru o protectie cat mai ridicata a bocancilor pe timpul iernii este bine ca, dupa o curatare temeinica, sa ii impregnezi cu solutii speciale, care cresc gradul de impermeabilitate al acestora. Solutiile se gasesc in comert si sunt dedicate pentru tipul de material din care sunt confectionati bocancii (spre exemplu, pentru piele solutiile sunt pe baza de ceara).

 

 

 

Reconditionarea bocancilor de munte second hand

 

Daca ai gasit bocanci de munte la preturi bune, second hand, si vrei sa alegi aceasta varianta, inainte de prima purtare trebuie sa ii cureti temeinic. Nu este recomandat sa ii speli la masina de spalat rufe, curata-i usor cu o perie moale pentru a indeparta praful, eventual sub dus, fara sa ii uzi foarte tare.

Scoate branturile si curata-le cu apa si detergent special, apoi lasa bocanci si branturile sa se usuce natural, intr-un spatiu caldut si bine aerisit. Inainte de uscarea completa a bocancilor, trebuie sa ii dai cu solutie de impregnare special pentru tipul de material: pentru piele naturala poate fi pe baza de ceara, pentru piele intoarsa, nabuc sau material textil alege un spray dedicat.

Scoate sireturile si da bine toata suprafata, insistand la cusaturi si in locul unde sunt formate cute. Daca este cazul poti sa aplici si doua straturi, apoi ii lasi la uscat.

Daca simti un miros neplacut pe interior poti sa alegi fie o solutie naturala pe baza de bicarbonat de sodiu sau poti sa pui pliculete de ceai negru, care vor absorbi mirosul si indeparteaza bacteriile, sau poti achizitiona un produs dedicat.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu