Cei mai buni adidasi de alergare

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cei mai buni adidasi de alergare – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Miscarea este foarte importanta pentru organism si trebuie sa gasesti activitati sportive care sa iti placa si pe care sa le faci cu drag cat mai des. Daca intentionezi sa alergi, de exemplu, afla ca incaltamintea pe care o porti in picioare este deosebit de importanta pentru a te asigura de faptul ca nu vei avea dureri dupa ce ajungi acasa, si ca vei face aceasta activitate in cele mai bune conditii. Daca nu ti-ai ales inca adidasii potriviti, te ajutam noi sa o faci, prin intermediul acestui ghid. In cazul in care timpul nu-ti permite sa-l parcurgi in totalitate, afla ca  in fruntea clasamentului facut de noi se afla Nike MD Runner 2, negru. Ei sunt recomandati barbatilor, avand o culoare practica si fiind disponibili in mai multe marimi. Sunt realizati din materiale de inalta calitate, ce vor oferi un grad de confort sporit si au talpa semi-curbata, pentru a fi potriviti persoanelor cu pronatie normala. In plus, sunt si accesibili din punct de vedere financiar. Daca vrei sa mai vezi o varianta, pe locul 2 vei gasi Salomon XA Kuban.

 

2

Comentariile
vizitatorilor

18

Produse
analizate

15

Ore
investite


 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cei mai buni!

Nike MD Runner 2, negru
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sunt adidasi de alergare ce pot fi folositi cu succes pe o multime de tipuri de suprafete, dar si pentru alte tipuri de activitati sportive. Ei sunt foarte confortabili, realizati din materiale ce ventileaza foarte bine, sunt disponibili in mai multe marimi si sunt de culoare neagra, fiind deosebit de practici.

Nu sunt recomandati in cazul persoanelor care au o pozitie incorecta a picioarelor in timpul alergarii, deoarece au talpa semi-curbata.

Achizitioneaza acesti adidasi Nike, daca vrei sa le oferi picioarelor tale cele mai bune conditii in timpul diverselor activitati sportive.

A 2-A OPTIUNE!

Salomon XA Kuban
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Reprezinta o alegere foarte buna pentru barbatii care vor sa alerge pe trasee montane, accidentate, si au nevoie de adidasi confortabili si cu o talpa care sa nu permita alunecarea. Sunt de culoare neagra, iar in fabricarea lor s-au folosit materiale de calitate si tehnologii foarte apreciate (OrthoLite, contragripHA, contragripHT).

Nu sunt fabricati din materiale care sa nu permita trecerea apei, deci, nu sunt potriviti pentru a fi purtati in timpul precipitatiilor.

Ofera-ti tot confortul dorit in drumetiile de munte si achizitioneaza acesti adidasi de calitate, confectionati special pentru terenuri accidentate.

A 3-a Optiune!

Nike Runallday
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acesti adidasi au o talpa semi-curbata, motiv pentru care vor fi confortabili persoanelor cu pronatie normala, sunt potriviti pentru a fi purtati atunci cand vrei sa alergi pe trasee neaccidentate, oferind o buna aderenta si un grad ridicat de confort. Sunt accesibili ca pret si disponibili in mai multe marimi.

Talpa acestei perechi de incaltaminte este de culoare alba, motiv pentru care se va curata mai greu si va face posibila observarea tuturor petelor.

Daca doresti o pereche de adidasi de calitate, pe care sa nu dai foarte multi bani, acestia ar putea fi o alegere potrivita.

 

 

Cum alegi adidasi pentru alergare buni

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand alergi si obisnuiesti sa faci destul de des acest lucru, e important sa porti in picioare adidasii potriviti, pentru a nu avea mai apoi dureri. Ei trebuie sa-ti sustina bine membrele inferioare, deoarece in timpul unei astfel de activitati corpul executa miscari complexe. Cu cat obisnuiesti sa faci sport mai mult, cu atat vei avea nevoie de o pereche de adidasi de alergare, la un pret bun, care sa fie si de calitate.

Noi vrem sa te ajutam sa faci o alegere cat mai inteleapta, motiv pentru care venim in ajutorul tau cu o serie de criterii de selectie importante, pe care e bine sa le iei in calcul:

 

Suprafata de alergare: Inainte de toate, trebuie sa te gandesti cum va fi terenul pe care iti doresti sa faci sport, deoarece e important sa alegi o incaltaminte adecvata din acest punct de vedere.

In eventualitatea in care vrei adidasi pentru a fugi pe asfalt, pe o pista speciala sau pe un teren plat, poti opta pentru o pereche cu talpa mai subtire, ce sa aiba o greutate redusa si o aderenta medie.

Daca insa cauti incaltaminte pentru a alerga pe munte sau pe tot felul de suprafete accidentate, talpa groasa, eventual cu crampoane si foarte aderenta iti va fi de un real folos, deoarece iti va oferi o stabilitate mai buna si va reduce din riscul aparitiei accidentarilor.

 

Materialele: Ca si regula generala, trebuie sa cauti modele ce sa fie realizate din materiale cat mai usoare, care sa nu se simta greu in picioare si sa ofere o ventilatie optima, astfel incat sa nu transpiri.

In general, vei observa ca in mediul online nu se specifica in mod clar ce anume s-a utilizat din acest punct de vedere. Se spune doar ca e un material textil. Iti vei da insa seama de cat este de calitativ si dupa alte detalii din descrierea produsului, tehnologiile folosite sau alte astfel de date.

Daca vrei totusi sa clasifici cumva materialele, ele sunt regasite adesea ca fiind:

Subtiri – apreciate mai ales la incaltamintea de alergat pentru sezonul calduros, deoarece permit aerului sa circule. Reprezinta o buna alegere atunci cand terenul e plat.

Groase – pot fi intrebuintate in toate sezoanele, indiferent de tipul de suprafata sau vreme. Ei au o aderenta foarte buna si sunt apreciati mai ales pentru a face sport pe trasee mai denivelate.

Impermeabile – reprezinta optiunea persoanelor care obisnuiesc sa alerge atunci cand vremea nu e foarte favorabila, deoarece ei nu permit trecerea apei.

In ceea ce priveste talpa, ea este realizata de cele mai multe ori din spuma, un material folosit pentru ca este deosebit de usor, rezistent si calitativ.

 

Pronatia: Daca termenul nu iti este cunoscut, afla ca el face referire la miscarea specifica pe care o executa piciorul atunci cand alergi, astfel incat sa te poti impinge de pe sol si sa parcurgi distanta dorita. In cazul in care nu tii cont de acest aspect si alegi adidasii incorect, sansele de a te trezi cu dureri de picioare sunt foarte mari.

Intalnim trei tipuri de pronatie, dupa cum urmeaza:

Insuficienta – caracterizata de o urma subtite, in forma de arc. In astfel de situatii, potriviti sunt adidasii de alergare care au forma curbata, deoarece vor determina piciorul sa stea intr-o pozitie buna.

Normala – aceasta reprezinta pozitia corecta a piciorului, iar daca o detii, ceea ce ai nevoie sunt o pereche de adidasi cu talpa semi-curbata.

Exagerata – o poti recunoaste printr-o urma plina si lata. Daca vrei sa corectezi o astfel de pozitie, alege incaltamine cu forma dreapta.

 

Tehnologiile folosite: Cand doresti sa cumperi adidasi de alergare, la preturi bune, uita-te putin si la detaliile legate de modul in care au fost realizati, mai exact la tehnologii. Ele iti vor oferi informatii pretioase cu privire la cat sunt de calitativi. Iata ce poti intalni frecvent:

OrthoLite – presupune prezenta unei membrane in interiorul talpii, care regleaza umiditatea, tine la distanta bacteriile, ofera confort si balans si e realizata dintr-un material eco-friendly.

ContragripHA – in realizarea incaltamintei s-a folosit un material ce ofera rezistenta la abraziune.

ContragripHT – talpa e confectionata in asa fel incat sa aiba un grad mai bun de tractiune.

Waffle tehnologie care ajuta la crestere gradului de aderenta.

Flywire – ii permite incaltamintei sa se fixeze mai bine pe picior, astfel incat sa-ti fie cat mai confortabil.  

CloudFoam – talpa e realizata dintr-un material usor si flexibil ce asigura o alergare lejera.

FlexSole – ofera o incaltaminte flexibila si usoara.

GEL – presupune introducerea unor pernute cu gel in talpa, care au rolul de a diminua riscul accidentarilor si de a preveni oboseala.

Phylon – contribuie la retinerea socurilor si in acelasi timp impiedica patrunderea bacteriilor si a microbilor.

Therma-FIT – apreciata cand vine vorba de conditii de alergare mai dificile, care presupun vant si temperaturi extreme. Aici e vorba de un material de calitate, din fibra de fleece, dublu plusut, care mentine caldura astfel incat sa nu existe pierderi.

Dynamic-FIT – protejeaza zona mediana a piciorului, dar si bolta planetara.

 

Marime: In Romania se foloseste sistemul de notare european atunci cand vine vorba de incaltaminte. Insa, cand cumparam online vom putea observa cu usurinta ca de multe ori nu exista acest tip de notare, ci se intrebuinteaza marimile din US sau UK. De obicei, pe site-urile de achizitie vei gasi si un ghid ce te va ajuta sa faci alegerea corecta. Daca el nu este prezent, iti vom spune noi care sunt cateva dintre cele mai uzuale in functie de lungimea talpii.

24 cm – 38.5 EU, 6 US, 5.5 UK.

24.5 cm – 39 EU, 6.5 US, 6 UK.

25 cm – 40 EU, 7 US, 6 UK.

26 cm – 41 EU, 8 US, 7 UK.

26.5 cm – 42 EU, 8.5 US, 7.5 UK.

27.5 cm – 43 EU, 9.5 US, 8.5 UK.  

Ai in vedere ca incaltamintea pentru alergat se alege putin mai diferit fata de cea clasica, in sensul ca nu alegi pur si simplu marimea pe care stii ca o porti de obicei. Producatorii care se respecta, ofera tabele cu valori in centimetri, iar ceea ce trebuie sa faci tu este sa-ti masori corect dimensiunile. Cum poti face acest lucru? Iei o coala de hartie, iti trasezi talpa si masori cati centimetri sunt din varful ei (cel mai lung deget) pana la calcai. Ai grija sa faci acest lucru cu ciorapi in picioare.

Mai poti regasi si informatii cu privire la latimea talpii, care poate fi foarte ingusta, ingusta, standard, lata, foarte lata si extra-lata. Ce valori sunt pentru fiecare in parte? Ti se va specifica pe site-ul de achizitie.

 

Tip inchidere: Poate nu ar fi o idee rea sa tii putin cont si de acest aspect, avand in vedere faptul ca influenteaza destul de mult stabilitatea pe care o ai in timpul alergarii, dar si rapiditatea cu care te vei incalta sau aspectul. Cel mai des vei intalni:

Sireturile – sunt foarte apreciate pentru ca permit strangerea incaltamintei pe picior exact atat cat e necesar, ca sa-ti fie cat mai confortabil si vor permite o stabilitate foarte buna. Iti va lua putin mai mult timp sa te incalti, insa, daca acestea se uzeaza, pot fi inlocuite cu usurinta, fara a fi necesar sa schimbi adidasii cu totul. Poti opta pentru diverse culori si modele, in functie de preferintele pe care le ai. Exista adidasi cu un mic buzunar dispus pe limba, in care poti introduce sireturile, asa incat sa nu te incurce in timpul alergarii, iar sansele de a se desface sa fie mai mici.

Cu elastic – nu reprezinta cea mai buna alegere in cazul adidasilor de alergare, deoarece nu permite fixarea piciorului in incaltaminte. In timpul miscarii, pot iesi accidental din picioare si daca apar fisuri, nu mai pot fi remediate.

Crezi ca ti-ar fi necesara o serie de pareri despre cei mai buni adidasi de alergare disponibili in comert? Daca raspunsul tau este afirmativ, atunci te afli unde trebuie, deoarece, in cele ce urmeaza iti vom prezenta o lista ce cuprinde produse de top din mediul online, care au preturi bune si o calitate superioara. Ele pot fi cumparate cu usurinta, iar in cazul in care te razgandesti, le poti returna intr-un anumit numar de zile.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Nike MD Runner 2, negru

 

Acesti adidasi de alergare Nike sunt renumiti in intreaga lume pentru ca pot fi intrebuintati la multiple suprafete, asigurand confort si siguranta: pista speciala, sosea, iarba, zgura, nisip etc. Ei sunt recomandati si in practicarea diverselor sporturi, precum: tenis, basket, fotbal american, skateboarding si asa mai departe.

Adidasii acestia sunt realizati din materiale textile de calitate, ce ii permit piciorului sa respire, dar la exterior vei regasi si portiuni din piele. Sunt rezistenti si durabili si potriviti pentru persoanele care au o pronatie normala. In confectionarea lor s-a folosit tehnologia Waffle, pentru a avea o aderenta si mai buna.

Adidasii sunt de culoare neagra, au pe laterale cu alb sigla brandului si se inchid cu ajutorul unor sireturi negre, ce pot fi schimbate cu usurinta in caz de necesitate. Referitor la marime, sunt pentru persoanele care poarta 9 US, adica 42.5 EU, dar pot fi disponibili si in alte variante. Designul ii face sa fie potriviti barbatilor.

Avantaje

Sunt adidasi pentru alergare, dar pot fi intrebuintati si in alte tipuri de activitati sportive.

Sunt confectionati din materiale de calitate, ce asigura confort, siguranta si o buna aderenta.

Culoarea adidasilor este neagra, ceea ce-i face sa fie foarte practici.

Gama este variata din punctul de vedere al marimilor.

Dezavantaje

Avand talpa semi-curbata, nu sunt potriviti pentru persoanele care nu au o pozitie anormala a piciorului in timpul alergarii.

 

 

 

 

Salomon XA Kuban

 

Aducem acum in discutie acesti adidasi de alergare Salomon, care sunt frecvent alegerea barbatilor ce vor sa mearga in drumetii, sa faca trekking si tot felul de activitati sportive pe terenuri accidentate. Ei au talpa mai groasa, aceasta fiind realizata in asa fel incat sa nu permita alunecarea cu surinta (contragripHA, contragripHT).

Referitor la materiale, ele sunt alese cu grija ca sa fie cat mai usoare si sa nu permita piciorului sa transpire. In acest sens s-a folosit si tehnologia OrthoLite. In cazul acestor adidasi vei regasi o talpa semi-curbata, ceea ce inseamna ca ei sunt recomandati barbatilor cu pronatie normala. Nu sunt impermeabili, deci, nu vor fi potriviti pe ploaie.

Aceasta pereche de incaltaminte e de culoare neagra, pentru a fi usor de curatat si practica, se inchide cu sireturi, oferindu-ti posibilitatea sa o strangi pe picior atat cat ai nevoie si e pentru cei care poarta 9.5 UK, respectiv 44.5 EU. Sunt insa disponibili si in alte marimi, la acelas pret de achizitie.

Avantaje

Sunt realizati in asa fel incat sa fie purtati pe terenuri accidentate - talpa goasa, aderenta buna.

Au fost fabricati cu ajutorul tehnologiei OrthoLite, ce creste gradul de confort, fara a avea probleme cu transpiratia.

Fiind de culoare neagra sunt considerati a fi foarte practici.

Sunt disponibili in marimi foarte mari (43, 44, 45).

Dezavantaje

Nu sunt impermeabili, in cazul in care te gandesti sa-i porti pe ploaie.

 

 

 

 

Nike Runallday

 

Atunci cand cauti adidasi pentru alergare barbatesti, nu poti sa treci cu vederea modelele Nike. Perechea despre care vorbim acum e recomandata ca sa fugi pe suprafete plate, dar si pentru alte tipuri de activitati sportive. Ea nu permit alunecarea cu usurinta, deoarece prezinta pe talpa striatii ce-i imbunatatesc flexibilitatea.

La capitolul materiale, acestea sunt usoare, asigura o buna ventilare a piciorului si retin bine socurile, astfel incat sa simti un grad de confort cat mai ridicat. Talpa este realizata din spuma si are forma semi-curbata, fiind destinata barbatilor cu pronatie normala.

Privitor la marime, adidasii sunt pentru cei care poarta 9 US, adica 42.5 EU, dar sunt disponibili si in alte marimi (40.5, 43, 44, 44.5, 45, 45.5). Sunt de culoare neagra, insa talpa si siglele de pe laterale sunt albe, ceea ce-i poate face sa fie ceva mai dificil de curatat, daca acest lucru nu se face la timp. Se inchid cu siret, acesta putand fi inlocuit cu usurinta in cazul in care e necesar.

Avantaje

Sunt potriviti pentru alergarea pe trasee plate, sala, plimbare, mers zilnic.

Materialele folosite sunt de buna calitate si asigura un grad de confort ridicat.

Talpa semi-curbata e recomandata pentru persoanele care au o pronatie normala.

Sunt adidasi de alergare, la un pret bun.

Dezavantaje

Talpa este de culoare alba si daca nu e curatata la timp va fi mai greu de spalat apoi.

 

 

 

 

Adidas Performance

 

Atunci cand ai la picior un numar foarte mare e greu sa-ti gasesti cei mai buni adidasi de alergare, dar nu imposibil, daca optezi pentru acestia. Ei sunt pentru persoanele care poarta 11 UK, adica 46 EU. Sunt disponibili totodata si in marimile 46.5 si 47 ⅓. E important sa ai un grad de confort ridicat, atunci cand esti foarte inalt si alergi, pentru ca, la urma urmei, o dimensiune a incaltamintei atat de mare inseamna implicit si o statura impunatoare.

Materialele textile intrebuintate in confectionarea acestor adidasi sunt de calitate si asigura un grad ridicat de confort, astfel incat sa nu transpiri si piciorul sa-ti stea cat mai bine in interior (tehnologia OrthoLite). Dupa cum se poate observa din imagini, talpa este semi-curbata, potrivita pentru persoanele cu pronatie normala.

Acesti adidasi sunt negru cu alb, asadar mare grija sa-i cureti la timp si se incheie cu sireturi, care in caz de nevoie pot fi usor de inlocuit. Din punctul de vedere al pretului de achizitie sunt destul de costisitori, insa transportul este gratuit.

Avantaje

Sunt disponibili in marimi foarte mari - 46, 47, in cazul in care iti gasesti cu greu incaltaminte pentru ca ai o talpa mai mare.

Sunt confortabili, fiind realizati din cele mai calitative materiale textile.

Au talpa semi-curbata, potrivita pentru persoanele care calca normal.

Transportul este gratuit.

Dezavantaje

Necesita un buget generos, pe care nu si-l permit foarte multe persoane.

 

 

 

 

Nike MD Runner 2, roz

 

Daca porti un numar mic la incaltaminte (35.5, 36 sau 36.5) si cauti o pereche de adidasi de alergare, ieftini si buni, vezi acest produs. Aceasta incaltaminte e potrivita pentru a fi intrebuintata atunci cand vrei sa fugi pe strada, pe pista speciala, sa faci sport la sala sau sa practici diverse activitati ce presupun miscare, avand o talpa foarte aderenta, datorita tehnologiei Waffle.

Adidasii iti vor fi confortabili, deoarece sunt realizati din material textil si piele intoarsa, texturi ce vor creste gradul de confort si vor contribui la reducerea transpiratiei la nivelul talpilor. Ei sunt de culoare neagra, cu detalii albe si roz, fiind potriviti pentru fete. Se incheie cu sireturi, acestea fiind simplu de schimbat in caz de nevoie.

Talpa acestor adidasi este semi-curbata, deci, fara indoiala sunt potrivit pentru persoanele cu pronatie normala, care au o pozitie a piciorului corecta atunci cand alearga. Pretul e unul accesibil, asa cum am spus si mai sus, iar transportul costa in jur de 15 lei.

Avantaje

Sunt disponibili in marimi mai mici - 35.5, 36 sau 36.5.

Designul este unul potrivit pentru fete - negru cu alb si roz.

Pentru fabricarea lor s-au folosit combinatii de materiale de calitate superioara, pentru a fi cat mai rezistenti, confortabili si durabili.

Nu necesita o investitie financiara prea mare.

Dezavantaje

Nu sunt potriviti pentru fetele/femeile care au o pozitie incorecta a piciorului in timpul alergarii.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cei mai buni adidasi originali – Recomandarile noastre pentru 2024

 

E momentul sa faci o noua investitie intr-o pereche de adidasi originali, insa nu mai esti la curent cu ce se poarta si nici nu stii cum sa alegi un magazin de incredere, care sa nu iti vanda o pereche fake? Te putem ajuta, cu sfaturi si informatii, prin ghidul de cumparaturi de mai jos. Iar daca pur si simplu doresti o sugestie de produs, iti putem recomanda modelul care se situeaza in topul nostru: Adidas Pace VS, ce apartine unei marci apreciate ce se  afla in varful pietei de incaltaminte. Modelul este unul casual, potrivit pentru mers si utilizare zilnica, acoperit cu piele sintetica de culoare alba, pe suprafata careia vei gasi cele trei dungi negre specifice marcii, precum si logoul Adidas. Adidasii se inchid cu siret alb, au o talpa dura, facuta din cauciuc vulcanizat, avand rezistenta la frecatul pe asfalt, dar si aderenta. Interiorul este confectionat din material textil, iar cusaturile sunt fine, astfel incat sa nu jeneze pielea. Daca doresti niste adidasi pentru baschet, dar cu care vei atrage atentia si cand ii porti la o tinuta casual, o alegere buna poate fi Nike Jordan Air Jordan 1 Mid.

 

 

Cum alegi adidasi originali buni

 

Ghidul cumparatorului

Sa achizitionezi o pereche de adidasi originali poate fi una dintre cele mai bune investitii pe care le faci, caci pe langa confortul si protectia resimtite de picioarele tale, te vei bucura de achizitie cel putin cativa ani. Totusi, s-ar putea sa nu fie chiar atat de usor sa alegi un model, mai ales cand te gandesti ca piata e plina de replici si chinezarii, spre care e posibil sa fii tentat sa te indrepti, cand vezi ca e mai dificil sa gasesti adidasi originali la preturi bune. Cu toate acestea, nu e imposibil, iar daca tii cont de sfaturile noastre de cumparare, vei lua usor o incaltaminte care sa-ti fie potrivita. Iata cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunosti, inainte de a scoate bani din buzunar.

Original versus fals: In primul rand, mai ales daca alegi sa cumperi online, te intereseaza sa stii cum deosebesti papucii adevarati de unii falsi. Pretul este intotdeauna un indiciu, iar daca te astepti sa gasesti adidasi originali ieftini, vei fi dezamagit. Orice vei gasi la pret de 100-150 de lei, cu siguranta este o copie ieftina a originalului.

Apoi, constructia papucului poate fi edificatoare, iar aici exista mici aspecte particulare la fiecare brand in parte. Un logo gresit, cusaturi strambe, combinatii gresite de culori, lipituri in exces, imbinari nepotrivite sunt indicii clare ca produsul nu e marca adevarata.

Daca cumperi adidasi originali Nike, de exemplu, uita-te dupa numarul SKU, trecut pe eticheta interioara, care trebuie sa fie acelasi ca cel de pe cutie. La Adidas, papucul stang si cel drept au numere de serie diferite, nicidecum nu sunt identice la pereche. Adidasii Converse au un sistem si mai ingenios, avand pe talpa, pe langa numele brandului, si un punct abia vizibil, intr-o parte, spre exterior. Totodata, nu uita sa consulti pareri despre cei mai buni adidasi originali direct pe site-urile producatorilor, unde exista si poze detaliate cu fiecare model in parte.

Nu in ultimul rand, conteaza si site-ul de pe care ii comanzi. In partea a doua a ghidului nostru iti facem cateva recomandari, insa sunt disponibile si alte surse de incredere, pe care le gasesti la o simpla cautare online. Important e ca pagina sa afiseze recenzii, datele firmei si informatiile de contact, sa permita returul sau servicii de verificare a parcursului coletului, un numar de telefon pentru consultanta si, ideal, cat mai putine reclame strident colorate.

 

Scop: Vrei sa cumperi adidasi pentru utilizare zilnica, pe care ii asortezi la imbracaminte casual, sau te intereseaza unii care sa iti ofere sustinere in timpul activitatii fizice sau practicarii unui sport?

Pentru utilizare de zi cu zi, gama de modele este larga, iar aici va trebui sa te orientezi dupa brandul care te atrage si dupa elementele de design. Poate te intereseaza talpile masive ale adidasilor Balenciaga originali, poate preferi o afisare mai subtila a logo-ului sau, dimpotriva, doresti ca el sa fie observat de toata lumea. Pentru adolescente, un exemplu popular sunt adidasii Superstar de dama originali, iar cu adevarat comode si de efect sunt modelele de tip slip-on (se trag pe picior fara a se lega cu sireturi, fixarea e asigurata de o margine/banda elastica).

La exterior, poti gasi material textil sau din piele ecologica, insa la interior accentul cade pe confort, talpa e din spuma cu densitate medie, constructie e mai flexibila in zona metatarsiana, pentru a permite o miscare naturala in timpul mersului. De retinut ca acesti adidasi nu sunt facuti pentru performanta, iar daca ii folosesti la fotbal sau la alergat, nu doar ca ii distrugi, dar risti sa te ranesti.

Pentru sport, este imperativ sa investesti in papuci originali conceputi pentru activitatea practicata, altminteri, alergand in adidasi casual, risti sa te accidentezi, nu doar la picioare, ci si la solduri sau spate. Pentru jogging, iti trebuie adidasi conceputi special pentru suprafata pe care te deplasezi. Daca sunt originali, vor avea amortizare buna care sa preia din impactul solului asupra piciorului, reprezentata de pernite cu gel sau spuma. Vor avea si aerisire, precum si o talpa rigida, care sa faca fata indiferent ca alergi pe teren, asfalt, pietris sau carari de munte. Pentru fitness la sala, trebuie sa alegi adidasi usori, insa daca ridici greutati, alege modele cu talpa subtire si plata, pentru un grip bun, asa incat sa ai echilibru cand te misti.

Indiferent de cum alegi sa te mentii in forma, alege adidasi conceputi anume pentru tipul de sport practica: cei pentru fotbal pot avea crampoane, cei pentru jogging pe asfalt sunt facut sa suporte miscarea piciorului in linie directa si au talpa cu irizatii, cei pentru trail au talpi adaptate terenurilor accidentate, sunt respirabili, impermeabili si au protectie impotriva murdariei, cei pentru antrenamente de rezistenta au o constructie ce sustine piciorul cand e miscat in toate directiile, cei pentru baschet sunt facuti sa absoarba socul asupra talpei si articulatiilor, in momentul salturilor, cei pentru tenis au talpa facuta anume pentru aceste terenuri si asa mai departe.

 

Marimea: E imperativ sa o alegi cu atentie, mai ales daca cumperi online si nu ai posibilitatea de a proba papucul. Aici vei avea la dispozitie un tabel cu marimi, pe care le stabilesti in functie de lungimea in centimetri a piciorului (referinta EUR). Cand faci masuratorile – cel mai simplu e sa trasezi conturul talpii pe o coala de hartie si sa masori, cu o rigla sau metru, de la varful degetului mare si pana la calcai – poarta ciorapi.

Ai grija sa nu incurci marimile exprimate in US, UK si EUR, iar unele branduri ofera specificatii separate pentru unele modele de papuci. De exemplu, adidasii Asics au un calapod mai mic decat cel considerat standard, asa ca e indicat sa alegi perechea cu jumatate de marime mai mare decat cea care iti e potrivita in mod normal. Mai mult, utilizatorii care si-au cumparat deja adidasi Nike Huarache, de exemplu, sfatuiesc sa alegi cu un numar mai mare, in timp ce modelele Filling Pieces tind sa fie mai lungi, asa ca e preferabil sa scazi cu un numar. Cum ziceam mai sus, acestea nu sunt reguli universal valabile, asa ca e mai bine sa asculti de recomandarile producatorilor, inainte sa alegi aceeasi marime pe care o porti la alti papuci.

Si latimea conteaza, mai ales daca esti o persoana cu talpa lata sau ai anumite afectiuni, precum monturi (bunions). New Balance fabrica adidasi lati si extra-lati, iar Asics a scos chiar o linie de incaltaminte anume pentru persoanele cu monturi hipertrofiate.

 

Alte detalii: Mai exista si alte considerente in functie de care sa cumperi, precum genul utilizatorului (exista diferente semnificative intre adidasii originali pentru barbati, femei si  copii), sezonul in care se poarta adidasii (primavara-vara sau toamna-iarna), precum si profilul papucilor, acesta putand fi inalt (acopera glezna), jos (se opreste la baza gleznei) sau mediu.

Adidasii de calitate, veridici, pot fi echipati cu branturi, care ofera protectie termica si antibacteriana, aerisire si absorbtie a umiditatii, iar deseori, in pachet, vei gasi si sireturi de rezerva.

Brand: Adidas, Nike, Puma, Vesta, Reebok sunt cateva nume la care vei gasi incaltaminte originala mai accesibila, insa nici branduri precum Tommy Hilfiger, Kappa sau Polo nu sunt de evitat. Va trebui sa scoti mai mult din buzunar, pentru o pereche de adidasi Yeezy originali, iar, de regula, editiile limitate tind sa fie comercializate la preturi ridicate. Cu toate acestea, investitia merita, deoarece producatorii acorda insemnat  mai multa atentie procesului de confectionare, asa incat adidasul sa vina perfect pe piciorul utilizatorului, iar unele companii mari, precum Adidas sau Nike nici nu mai folosesc adezivi toxici care ti-ar putea dauna. Plus ca iti vei scoate investia in timp, avand in vedere ca incaltamintea va rezista cu mult mai mult decat un fake.

Esti nerabdator sa pleci la shopping, insa inca nu ai reusit sa identifici niste adidasi originali, la un pret bun? S-ar putea ca lista noastra cu sugestii de produs sa te ajute, iar daca gasesti ceva ce-ti place, poti da foarte rapid o comanda online.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Adidas Pace VS

 

Iti doresti o pereche de adidasi originali, la un pret bun, pe care sa o asortezi la orice tinuta casual, pe care o porti cand mergi la scoala, in oras sau in orice alt context social? Acest model clasic, marca Adidas, s-ar putea sa iti placa, mai ales cand vine vorba de aspect.

Sunt albi, iar pe suprafata lor, pe partea laterala, vei gasi renumitele trei dungi, precum si logo-ul Adidas. Retine ca este un model pentru primavara-vara, potrivit doar la mers, iar nu la sporturi. Vor face fata purtarii zilnice, avand talpa din cauciuc vulcanizat, care rezista la contactul repetat cu betoanele.

Materialul exterior e realizat din piele sintetica, iar cel din interior e reprezentat de material textil. Cusaturile interioare sunt foarte fine, astfel ca nu vei fi jenat, in timpul utilizarii. De mentionat ca modelul de fata e conceput pentru barbatii care poarta marimea 43 1/3, insa il gasesti si in variante mai mici (42) sau mai mari (44, 45).

Avantaje

Adidasi marca Adidas, cu un aspect casul, pentru purtare de zi cu zi.

Au talpa din cauciuc vulcanizat, cu rezistenta crescuta.

Sunt foarte comozi, multumita materialelor si cusaturilor fine.

Au garantie valabila pentru 2 ani.

Dezavantaje

Sunt albi, astfel ca sunt mai pretentiosi de intretinut.

 

 

 

 

Nike Jordan Air Jordan 1 Mid

 

Adidasii Jordan sunt unii dintre cei mai cunoscuti si mai ravniti de pe piata, data fiind popularitatea brandului, dar si traditia care se intinde deja pe cateva decenii, pornind in anul 1985. Tocmai de aceea, fie ca esti un fan la baschetului, fie ca te atrage stilul inalt, de gheata, credem ca vei aprecia acest produs.

Sunt ceva mai scumpi, ceea ce este totusi justificat, avand in vedere ca vorbim de unii dintre cei mai buni adidasi originali din comert, mai ales ca sunt realizati de Nike in colaborare cu Michael Jordan. La exterior sunt confectionati din piele si material sintetic, astfel ca sunt respirabili si, mai important, isi vor mentine forma chiar si dupa o perioada mai lunga de utilizare.

Talpa interioara beneficiaza de tehnologia Air Sole, oferind o amortizare usoara in timpul salturilor, dar si lejeritate in timpul purtarii. De asemenea, talpa exterioara e facuta din cauciuc ce isi mentine aderenta chiar si pe vreme ploioasa.

Avantaje

Adidasi originali marca Nike Air Jordan 1 Mid.

Sunt frumosi, in baza profilului inalt si a combinatiei de culori negru-rosu.

Au talpa confortabila, conceputa pentru a fi rezistenta si aderenta.

Sunt disponibili pe numeroase marimi.

Dezavantaje

La inceput, pana se lasa papucul, se posibil sa fie mai incomod, conform spuselor unor cumparatori.

 

 

 

 

Asics Ayami-Stream fitness

 

Ai ramas fara o pereche buna de adidasi, pe care sa o porti in timp ce te antrenezi la sala, sau abia acum incepi aventura ta fitness si inca nu esti echipata cu toate articolele necesare?  Daca vrei sa cumperi un model original, conceput anume pentru nevoile pe care le ai in momentul in care esti activa, Asics Ayami-Stream fitness poate fi o alegere inspirata.

Adidasii sunt negri, au o talpa medie si lata si un profil jos, astfel ca sunt potriviti si atunci cand faci genoflexiuni cu greutati, intrucat iti vor oferi stabilitatea necesara. De asemenea, ii poti utiliza si la aerobic, intrucat talpa este dotata cu tehnologia ASICS® GEL™ Cushioning System, oferind amortizare si confort. La exterior s-a folosit material textil.

Intrucat e un model mai degraba de interior, dar pe care il poti purta si la o tinuta sport sau casual pe afara, il vei putea purta in toate sezoanele. Mai trebuie mentionat ca, in cazul in care perechea nu iti e potrivita, o poti returna in termen de 30 de zile.

Avantaje

Adidasi originali pentru dame, pentru fitness.

Pot fi purtati in tot timpul anului.

Au talpa cu gel, fiind moi si absorbind din impactul asupra piciorului in timpul activitatii fizice.

Sunt negri si usor de asortat la echipamentul sport.

Dezavantaje

Sunt disponibili doar pe marime mai mare, 39, cu toate ca utilizatoarele sustin ca numarul e, de fapt, corespunzator marimii 38. Asadar, atentie in momentul cumpararii!

 

 

 

 

Nike MD Runner 2

 

Iata o pereche de adidasi originali pentru copii, facuti pentru a oferi sustinere, stabilitate si confort, atunci cand utilizatorul alearga la joaca sau in timpul altui sport pe care il practica. Pot fi purtati si utilizati pe suprafete normale, precum asfaltul, dar si pe piste sau in sali inchise.

Interiorul e facut din material textil, iar la exterior gasesti material textil (48%) si piele intoarsa (52%). Pe langa rezistenta, un rol important il ocupa plasa ce permite aerisirea interiorului, asa incat aerul sa circule, iar piciorul sa nu se infierbinte. Mai mult, talpa e dotata cu tehnologia Waffle specifica Nike, avand proeminente care confera aderenta in timpul fugii, asa incat copilul sa aiba mai mult echilibru, ceea ce implicit ii imbunatateste si performantele sportive.

Adidasii sunt potriviti persoanelor cu arcada normala, cu o latime obisnuita a piciorului si care poarta marimea 36 sau au o lungime a talpii de 23 cm. Retine ca sunt disponibile si perechi pe alte marimi. Intrucat au plasa, sunt potriviti pentru purtare primavara-vara.

Avantaje

Adidasi originali, ieftini si buni, pentru copii, dar potriviti si adultilor care poarta marimea 36.

Au garnitura din plasa, ce asigura ventilare si permite piciorului sa respire.

Stratul exterior al talpii e prevazut cu tehnologia Waffle, ce amplifica aderenta pe sol.

Sunt potriviti pe alergare pe strada, la sala sau pe pista.

Dezavantaje

E un model pentru copii, insa combinatia de culori negru-roz s-ar putea sa nu ii incante pe baieti.

 

 

 

 

Tommy Hilfiger slip-on

 

Te intereseaza sa cumperi niste adidasi originali confortabili, insa vrei sa eviti stilul sport si cauti o pereche pe care sa o porti in fiecare zi, chiar si la fuste sau rochii? S-ar putea ca acesti pantofi sport, de tipul slip-on, sa fie ceea ce cauti..

Modelul e atractiv prin designul sau, la suprafata fiind realizat din piele velur, un material confortabil si usor de potrivit cu imbracamintea, pe care se gasesc cateva stele. Apoi, talpa alba si inalta creeaza nu doar senzatia de inaltime, insa te si protejeaza de impactul cu solul, fie ca mergi pe asfalt sau intr-un parc, pe carari.

E suficient sa ii tragi pe picior, neavand un sistem de inchidere. De asemenea, daca ai gleznele mai groase sau ti se umfla picioarele, adidasii vor ramane confortabili, multumita bandei elastice care face ca papucul sa se aseze fara a strange. De mentionat ca au captuseala facuta tot din piele velur, talpa e din material sintetic, iar inaltimea tocului e de 4cm.

Avantaje

Adidasi Tommy Hilfiger originali.

Model slip-on, care se incalta si se descalta usor.

Au talpa de 4 cm, care te inalta si te protejeaza.

Au un design interesant, mai ales datorita stelutelor de pe suprafata, dar si a pielii velur.

Dezavantaje

Sunt ceva mai scumpi decat alte modele din aceasta lista.

 

 

 

 

Cum aleg cei mai buni adidasi ieftini pentru barbati

 

Ghidul cumparatorului

Un stil de viata sanatos include, pe langa un regim alimentar echilibrat, si una sau mai multe activitati sportive, menite sa ne mentina in forma optima. Joggingul a devenit, in ultimul timp, una din alegerile frecvente din spectrul activitatilor fizice. Ca in orice sport, echipamentul are o importanta majora, asigurand comfortul in timpul exercitiilor si minimizand impactul asupra organismului, mai ales incaltamintea, care ar trebui aleasa avand niste criterii clare in minte.

 

In primul rand, trebuie sa diferentiem adidasii de alergare specializati de cei casual, care sunt potriviti mai mult iesirilor in oras decat sportului, atat prin design, cat si prin materialele folosite. Inainte sa iti intrebi prietenii unde gasesc adidasi pentru barbati ieftini, la un pret bun, trebuie sa iei cateva detalii in considerare, cum ar fi tipul de pronatie pe care il ai, tipul de teren pe care vrei sa alergi, anotimpul in care ii vei folosi si, nu in ultimul rand, bugetul de care dispui.

Pronatia, care poate fi corecta, insuficienta sau exagerata, descrie miscarea specifica din timpul pasului care consta in sprijinirea calcaiului pe sol si rotirea piciorului catre centrul de greutate pentru a realiza impingerea ulterioara de la sol. Tipul acesteia poate fi determinat observand urma de tocire de pe talpile pantofilor mai utilizati sau urmarind amprenta lasata cu talpa umeda pe o foaie de hartie.

O pronatie corecta sau neutra este avantajata de adidasii cu forma semicurbata, in timp ce o persoana cu pronatie insuficienta, a carei urma lasata pe hartie este mai subtire, se va simti mai comfortabil in adidasi cu forma curbata, care determina piciorul sa ia pozitia corecta in timpul alergarii. Urma plina si lata denota o pronatie exagerata, iar cel mai potrivit tip de adidas, in acest caz, ar fi cel cu forma dreapta.

Cand alegi pantofii de jogging, trebuie sa iei in considerare si tipul de teren unde vei alerga, in functie de asta variind si tipul de talpa potrivit. Astfel, adidasii cu talpa subtire si plata pot fi folositi pe suprafete neaccidentate, in timp ce talpile groase sau cu crampoane speciale sunt mai indicate pentru alergarea „trail” pe munte sau pentru suprafete mai putin plane.

Materialul folosit este in directa corelatie cu anotimpul si gradul de umiditate din momentul in care vrei sa iesi la alergat, un material subtire fiind indicat pentru sezonul cald,  iar un material gros, impermeabil, va fi potrivit in cazul unor temperaturi scazute, cu umiditate mare.

Nu in cele din urma, conteaza bugetul pe care vrei sa il investesti in acest tip de echipament sportiv. Am adunat pareri despre cei mai buni adidasi ieftini pentru barbati, si am incercat sa iti aducem cateva exemple, cu un pret incadrat in 60-70 euro sau mai putin.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Nike Revolution 3 

 

Pantofii de alergare de la Nike, modelul Revolution 3, se disting prin forma semi-curbata, potrivita pentru alergatori cu pronatie neutra sau insuficienta. Materialul de la nivelul gleznei si a limbii asigura o buna protectie la frecare, iar forma interioara a talpii asigura suport adecvat pentru persoanele cu o pronatie insuficienta.

Talpa, datorita tehnologiei Flex – canale verticale si orizontale la suprafata – beneficiaza de o flexibilitate imbunatatita, iar materialul – un cauciuc natural aplicat la suprafata, asigura o priza buna la sol indiferent de tipul de teren. Prin greutatea redusa, rezistenta la uzura si capacitatea de a absorbi socurile, ofera o protectie adecvata pentru articulatii in momentul exercitiilor, astfel ca sportivii care cauta cei mai buni adidasi ieftini pentru barbati ar putea fi atrasi de acest articol de incaltaminte.

Materialul folosit este usor, iar tesatura tip plasa asigura o buna aerisire a piciorului in timpul exercitiilor, dar nu este impermeabil, facand acest model de pantofi potrivit pentru jogging in perioade cu temperaturi crescute, dar nu iarna sau in timpul precipitatiilor. Tehnologia aplicata la nivelul tesaturii este Phylon, material amplu folosit in industria producatoare de incaltaminte sport si outdoor.

 

 

 

 

Adidas Duramo 

 

Adidas aduce propria varianta de pantofi pentru alergare prin modelul Duramo. Forma talpii, semicurbata atat la interior cat si la exterior, ofera comfort si stabilitate alergatorilor cu o pronatie neutra spre exagerata.

La nivelul talpii a fost aplicata tehnologia Flex, caracterizata prin prezenta unor canale orizontale si verticale, care imbunatatesc flexibilitatea si ofera o aderenta buna la sol, indiferent de tipul de teren pe care vei dori sa alergi. Stratul interior al talpii beneficiaza de tehnologia Adiprene si de prezenta unui polimer sintetic EVA, materiale usor elastice ce amortizeaza impactul cu solul din timpul pasului, reducand nivelul de stres mecanic exercitat asupra articulatiilor.

Materialul de tip plasa aplicat la suprafata asigura o ventilatie buna a piciorului in mers si alergare,  dar nu asigura si impermeabilitatea, facand din acest model unul potrivit pentru perioada calda si uscata, mai putin in sezonul rece sau ploios.

 

 

 

 

Fila Tropical Footwear Men 

 

Pantofii de alergare Fila Tropical Footwear Men aduc, prin design si materiale un produs solid, cu talpa semicurbata, ideal pentru alergatorii care cauta adidasi pentru barbati ieftini si buni, cu o pronatie corecta sau neutra.

Talpa este alcatuita dintr-un material cu aderenta la sol sporita, anti-alunecare, si cu canale adanci, ce asigura flexibilitatea in mers si fac acesti adidasi potriviti atat pentru activitatile sportive din aer liber cat si din sala. Talpa intermediara, din spuma elastica, asigura amortizarea socurilor in alergare si un suport corect al articulatiilor, iar brantul este detasabil, permitand curatarea periodica.

Materialul folosit la suprafata este textil, cu structura 3D, facand din acest produs unul estetic si comod, prin posibilitatea unei ventilatii adecvate a piciorului in timpul mersului. Detaliile aplicate in relief sunt din material impermeabil, permitand desfasurarea activitatilor in aer liber si in cazul unor conditii meteo cu umezeala accentuata.

 

 

 

 

Cum aleg cei mai buni adidasi originali pentru barbati

 

Ghidul cumparatorului

Picioarele sunt cea mai solicitata parte a corpului, in special cand stai mult in picioare, mergi des pe jos sau practici jogging. De aceea, mai ales pentru persoanele active, purtarea unor adidasi comozi este calea cea mai buna de a proteja aceasta zona suprasolicitata. Si pentru ca nu este de ajuns sa arate bine, te sfatuim sa te orientezi spre adidasii originali pentru barbati, conceputi asa incat sa-ti asigure confort, flexibilitate, stabilitate si sa fie rezistenti la alergari.

 

 

 

Asa cum s-a spus, nu este de ajuns ca perechea sa fie aspectuoasa, iar in alegerea unor pantofi pentru mers pe jos si alergare potriviti, este necesar sa iei in considerare mai multe aspecte. In primul rand, incaltamintea trebuie sa aiba design aerodinamic, sa ofere flexibilitate, dar si stabilitate piciorului.

Caracteristicile talpii sunt foarte importante: ea trebuie sa amortizeze socurile, de aceea zona calcaiului trebuie sa fie capitonata, asa incat sa calci cu intreaga talpa. Pentru a preveni alunecarea si a asigura flexibilitate, talpa pantofului va avea caneluri, striatii speciale pe intreaga suprafata.

In ceea ce priveste forma, este recomandat sa verifici ce tip de pronatie ai: analizeaza urma lasata de talpa ta umeda pe o suprafata: daca urma arata normal, aceasta inseamna o pronatie corecta (calci cu intreaga suprafata pe sol) – forma cea mai potrivita in acest caz e cea semi-curbata.

Daca urma talpii este lata, iti indica o pronatie exagerata si e de preferat sa alegi pantofi cu talpa dreapta. Iar daca urma e foarte ingusta, ai pronatie insuficienta: adidasii cu forma curbata sunt cei mai buni pentru tine.

Asa cum arata si destule pareri despre cei mai buni adidasi originali pentru barbati, o talpa mai groasa este necesara pentru o buna absorbtie a socurilor, mai ales in cazul pronatiilor exagerate sau insuficiente. O pereche de pantofi de alergare nu va trebui sa cantareasca prea mult: o greutate medie este de 300 grame.

In ceea ce priveste marimea, multi recomanda sa alegi o pereche cu o jumatate de numar sau cu un numar mai mare, avand in vedere ca picioarele solicitate se vor umfla. Materialele de fabricatie trebuie sa fie rezistente, comode si sa lase piciorul sa respire, oferind o buna ventilatie; de asemenea, e de preferat ca materialele captuselii interioare sa fie tratate antibacterian.

Vrei sa stii unde gasesc adidasi originali pentru barbati, la un pret bun, altii? Nimic mai simplu: o cautare online va scoate la iveala o varietate diversa de modele.

 

 

Adidas Duramo 

 

Adidas este un brand de renume, principalul furnizor de echipamente pentru Jocurile Olimpice, pantofii de alergare devenind practic sinonimi cu numele companiei. Daca vrei cei mai buni adidasi originali pentru barbati potriviti pentru alergare si mers pe jos, rezistenti si cu un design modern, iti recomandam modelul Duramo.

Este conceput pentru alergatorii cu pronatie corecta, neutra, cu o talpa semi-curbata prevazuta cu striatii, canale verticale si orizontale pe intreaga suprafata si pe midsole, fapt ce elimina riscul de alunecare si confera o flexibilitate optima a pantofului. Sunt o pereche de pantofi ideali pentru jogging, dar si pentru plimbarile lungi pe jos, nu obosesc picioarele, avand o greutate scazuta de sub 300 grame.

Talpa mediana din spuma Cloudfoam, material folosit adesea pentru incaltamintea sport, amortizeaza socurile absorbind impactul si elimina stresul articulatiilor. Acesti adidasi ofera stabilitate si confort, captuseala exterioara fiind finisata cu material plastic solid si de calitate, iar plasa asigurand o ventilatie optima a aerului.

 

 

 

 

Nike Downshifter 7 

 

Nike e un brand dedicat echipamentelor sportive profesionale, iar acesti adidasi originali pentru barbati sunt ideali pentru alergare, fiind deosebit de rezistenti. Cu o forma semi-curbata, talpa prezinta striatii pe intreaga sa suprafata, canale verticale si orizontale pentru o flexibilitate sporita si o aderenta optima pe orice teren.

Captuseala este confectionata din Phylon, material usor si durabil, cu pernite integrate in punctele de contact, fapt care absoarbe cu eficienta socurile si ofera confort sporit. Cu design anatomic, sunt fabricati din plasa textila care asigura circulatia aerului lasand picioarele sa respire. Ofera stabilitate, articulatiile nefiind suprasolicitate datorita materialului moale al gulerului.

Cu design atragator, acest model de adidasi originali Nike imbina functionalitatea cu aspectul modern si sportiv, fiind perfect pentru barbatii activi. Asigura tractiunea la alergare pe orice teren, fara risc de alunecare, garantand mentinerea unei pozitii naturale a talpii piciorului, pentru diminuarea tensiunii resimtite la eforturi. Sunt usori si foarte rezistenti inclusiv cand alergi pe distante lungi.

 

 

 

 

 

Adidas Galaxy 3 

 

Acesti adidasi originali pentru barbati ieftini si buni au un design sportiv si modern, fiind destinati persoanelor cu un stil de viata activ. Talpa semi-curbata exterioara din cauciuc prezinta striatii speciale, iar talpa mediana este fabricata din spuma Cloudfoam. Astfel, sunt pantofi de alergare flexibili ce ofera o amortizare optima la impactul cu solul.

Cu o captuseala finisata solid cu plastic dur de calitate, ofera o tractiune buna pe terenuri alunecoase si mentin piciorul intr-o pozitie naturala. Plasa din material textil garanteaza ventilatia aerului si este deosebit de flexibila, iar interiorul si gulerul captusite cu pernite moi asigura confort talpii si articulatiilor.

Nu uita ca, in special cand alergi, insa si cand parcurgi distante mai lungi pe jos, picioarele au tendinta sa se umfle, astfel ca specialistii iti recomanda sa alegi o pereche de incaltaminte sportiva cu o jumatate de numar mai mare. Comozi si stabili, acesti adidasi nu-ti vor obosi excesiv picioarele si te vor scapa de dureroasele bataturi si crampe.

 

 

 

 

Asics GT 1000 5

 

Daca dam crezare parerilor pozitive lasate de femeile care au achizitionat modelul, deducem usor cat de confortabili sunt acesti adidasi sport. Iar asta ne arata si felul in care au fost construiti, fiind imbunatatiti printr-o serie de tehnologii inovative.

Intre talpa ta si contactul cu solul este prevazuta o insertie cu gel, care va atenua din socul provocat in momentul pasirii. Astfel, nu doar ca vei scapa de durerile de articulatii ce pot aparea uneori, dar piciorul tau va fi protejat pe intreaga sesiune sportiva. Talpa are aderenta buna, fiind totodata durabila. In confectionarea acesteia e folosit un material cu densitate dubla, menit sa imbunatateasca stabilitatea. Pe langa toate acestea, plasa de la suprafata asigura respirabilitatea atat de necesara.

Sunt, de asemenea, foarte aspectuosi, combinatia de culori rosu-alb, alaturi de profilul sportiv, iesind usor in evidenta. Daca ti-au atras deja atentia si te imaginezi purtandu-i, iti va placea sa afli ca iti sunt livrati acasa, fara taxe de transport.

 

Avantaje:

Pantofi sport potriviti pentru jogging si antrenament intens.

Au o insertie de gel, ce atenueaza impactul cu solul.

Au o constructie ce favorizeaza miscarea libera a piciorului si mentinerea unei pozitii corecte si sanatoase.

Sunt usori si frumosi, multumita combinatiei roz – alb.

 

Dezavantaje:

Din pacate, acest model de culoare e disponibil doar pe marimea 37 (talpa lunga de 23 cm).

 

 

 

 

Saucony Guide 7

 

 

Numarandu-se printre cei mai flexibili adidasi de la Saucony, modelul Guide 7 reuseste sa impresioneze prin greutatea redusa si confortul optim oferit in timpul activitatilor foarte dinamice. Designul combina stabilitatea cu flexibilitatea, obtinandu-se niste pantofi de alergare usori, pentru care amortizarea si suportul raman la fel de eficiente ca si in cazul unor modele mai robuste.

Sunt recomandati pentru alergari de lunga durata, persoanelor cu pronatie neutra, deoarece au o forma semi-curbata. Talpa este confectionata cu strat de cauciuc sintetic pentru amortizare si cu suport in zona boltii plantare. Diferenta de nivel intre varf si calcai este de 8 mm, ceea ce indica utilizare la viteze medii de alergare.

Banda de rulare cu santuri de adancime moderata indica o aderenta medie si compatibilitatea cu suprafete netede, cum ar fi asfaltul. Sunt captusiti cu material Airmesh pentru a oferi respirabilitate optima. Cantarind numai 244 g, acesti adidasi ofera confort maxim utilizatoarelor care practica alergari saptamanale sau chiar zilnice.

 

Avantaje:

Sunt foarte comozi, deoarece cantaresc numai 244 g.

Ofera suport si amortizare de calitate, pentru ca talpa este intarita cu banda de rulare din cauciuc sintetic.

Sunt recomandati pentru alergare de viteza medie, deoarece au o diferenta de nivel de 8 mm varf/calcai.

Ofera aerisire optima, fiind acoperiti cu plasa Airmesh.

 

Dezavantaje:

Nu sunt adaptabili pentru teren accidentat.

 

 

 

Adidas Duramo Lite

 

Adidas Duramo Lite se muleaza foarte bine pe picioare, dupa cum sustin femeile care au incercat deja modelul. Nu ne surprinde, intrucat au fost conceputi special pentru a oferi confort in timpul activitatilor sportive, ce pot avea loc atat intr-o sala, dar si afara, in aer liber.

Talpa dispune de o serie de striatii, asezate in pozitii verticale si orizontale, ceea ce favorizeaza aderenta pe sol. Nu vei aluneca, iar pasirea se va face in mod optim si corect. Flexibilitatea talpii iti va inlesni miscarile, ajutandu-te sa termini mai usor circuitul pe care ti l-ai propus.

Trebuie spus ca talpa e suficient de groasa pentru a absorbi din socul produs in momentul contactului cu solul.  Sunt potriviti pe timp de vara-primavara, intrucat piciorul va avea parte de aerisire, gratie plasei dispuse la suprafata, ce asigura ventilatia interioara. Modelul propus de noi e gri si are marimea 37 (talpa de 23,5 cm), insa daca nu iti e potrivit sau preferi o nuanta mai inchisa, sunt disponibile si alte sortimente.

 

Avantaje:

Sunt echipati cu plasa pentru o optima aerisire.

Talpa va avea flexibilitate sporita, gratie striatiilor dispuse pe suprafata sa.

Impactul va fi confortabil, gratiei capacitatii de amortizare a talpii.

Pot fi achizitionati la un pret accesibil si sunt livrati gratuit.

Sunt disponibili pe mai multe culori si marimi, satisfacand toate gusturile si masurile.

 

Dezavantaje:

Sunt potriviti pentru alergare usoara, de intretinere, nu pentru activitati ce presupun distante lungi si miscare intensa.

 

 

 

 

Nike Downshifter 7

 

Pantofii de alergare Nike Downshifter 7 fac parte din colectia de vara 2024 a producatorului, fiind frumosi si comozi, iar noi ii recomandam femeilor care se antreneaza la sala. Desigur, nimic nu te opreste sa-i scoti pe teren, intrucat au talpa solida, ce ofera sustinere, insa s-ar putea sa nu vrei sa murdaresti culoarea alba (Pure Platinum).

Produsul beneficiaza de doua tehnologii avansate, Flex si Phylon. Prima presupune o serie de striatii dispuse pe suprafata talpii, pe verticala si orizontala, acestea avand rolul de-a permite o mai buna flexibilitate a piciorului. Vei pasi pe o talpa rezistenta, conceputa sa retina socurile lasate de impactul cu solul, si care actioneaza ca o captuseala.

In compozitie mai intra si material sintetic si o plasa, care va asigura o temperatura confortabila pielii. Pantofii sunt disponibili, aici, pe masura 38 (24 cm in talpa), insa ii gasesti si pe alte marimi.

 

Avantaje:

Un model nou, ce face parte din colectia de vara 2024 Nike.

Sunt foarte frumosi, multumita detaliilor fine si culorii albe.

Au o talpa capabila sa absoarba socurile, fiind perfecti pentru alergare.

Prezinta striatii ce ofera o flexibilitate mai buna, evitand, astfel, unele accidente.

 

Dezavantaje:

Inevitabil, culoarea deschisa va fi mai usor de murdarit, mai ales daca folosesti adidasii afara, in praf.

 

 

 

 

Saucony Grid Cohesion 7

 

 

Pentru pasionatele de sport care cauta cei mai buni adidasi de alergat pentru femei, Saucony propune modelul Cohesion 7, o pereche de adidasi care au fost creati special pentru a oferi utilizatoarelor suport de calitate in timpul unei alergari usoare si confortabile.

Persoanele cu pronatie neutra se vor bucura de acest produs, care are o forma semi-curbata si design ultra-ergonomic. Constructia talpii indica o deplasare usoara pe multiple tipuri de suprafete, ea fiind confectionata cu strat extern din cauciuc sintetic si striatii specifice pentru o aderenta optima. Materialele utilizate pentru a acoperi piciorul sunt rezistente la apa, in timp ce plasa sintetica asigura o aerisire indeajuns de eficienta.

Diferenta de nivel intre varful talpii si calcai este de 12 mm, ceea ce indica amortizare eficienta pentru socurile pe care piciorul trebuie sa le suporte in timpul alergarii. Adidasii sunt foarte usori, evaluati la o greutate de numai 238 g.

 

Avantaje:

Ofera suport de calitate, deoarece talpa este indeajuns de groasa pentru a absorbi socurile mecanice.

Aerisirea se face optim, pentru ca sunt confectionati cu plasa sintetica.

Pot fi utilizati pe mai multe tipuri de suprafete, deoarece ofera aderenta optima.

Prezinta impermeabilitate moderata.

 

Dezavantaje:

Nu sunt potriviti pentru utilizatoarele cu pronatie exagerata sau insuficienta.

 

 

 

 

Nike Revolution 3 

 

Nike Revolution 3 revolutioneaza cu adevarat lumea sportului prin greutatea extrem de mica ce il caracterizeaza. Designul este unul elegant, care lasa piciorul sa respire; rezultatul este  buna sustinere a piciorului, totodata confortabila, fara zone de presiune.

Partea superioara a pantofului este confectionata dintr-un singur strat de mesh, fara cusaturi care te-ar putea jena in vreun fel. Talpa include un strat de spuma moale si confortabila, ideala pentru amortizarea socurilor, in timp ce stratul exterior este confectionat din cauciuc cu tehnologia Nike Flex: o serie de canale verticale si orizontale care garanteaza flexibilitatea buna.

Captuseala moale si usoara este confectionata din phylon – un material inovator, extrem de raspandit in industria de profil, caracterizat prin longevitate si prin capacitatea buna de absorbtie a socurilor. Modelul este ideal atat pentru asfalt, cat si pentru sala, fiind preferat pentru alergare, fitness si aerobic.

 

Avantaje:

Pantof sport cu o greutate extrem de mica.

Tehnologia Nike Flex garanteaza flexibilitatea buna a talpii.

Captuseala din phylon e moale si confortabila.

Adecvat pentru exterior si pentru sala.

 

Dezavantaje:

Produsul este sensibil la umezeala.

 

 

 

 

Adidas Galaxy 3

 

Adidas Galaxy 3 sunt unii dintre putinii pantofi sport pentru femei, ideali atat pentru alergare, cat si pentru lucrul in sala, ei asigurand un grad inalt de confort si o sustinere de incredere. Durabilitatea produsului este mare, iar intretinerea simpla. Este recomandat atat pentru interior, cat si pentru exterior, putand deveni partenerul tau de alergat sau in sala de aerobic.

Partea superioara este confectionata din mesh sintetic, ale carui perforatii mentin piciorul uscat si aerisit. Captuseala interioara este moale si placuta, piciorul fiind grijuliu cuprins, iar impactul fiecarui pas partial amortizat. Limba de dimensiuni medii este inscriptionata cu logo-ul brandului, pentru recunoasterea instantanee a producatorului.

Talpa este multistratificata, insertia medie din adipren avand o buna putere de absorbtie a socurilor, ceea ce iti protejeaza eficient articulatiile genunchilor in timpul alergarii. Nu in ultimul rand, recomandam produsul pentru raportul corect calitate / pret.

 

Avantaje:

Pantof sport potrivit pentru alergare si pentru fitness.

Respirabilitate extraordinara.

Capacitate dubla de amortizare a socurilor.

Design atragator pentru orice sportiva.

 

Dezavantaje:

Utilizatoarele cu piciorul lat sustin ca e putin mai dificila incaltarea lor.

 

 

Nike Dart 12

 

Pentru ca fac parte din cea mai noua colectie de pantofi de alergare lansata de Nike, acestia vin si cu o recomandare clara din partea utilizatoarelor. Sunt potriviti in egala masura pentru antrenamentele in sala sau in aer liber, cand alergi pe asfalt sau pe pista. Asta iti ofera posibilitati extinse de a-i purta, inclusiv daca ai decis sa te inscrii intr-o competitie sportiva pentru amatori.

Apreciem constructia cu talpa semicurbata, ce poate fi considerata adecvata in cazul persoanelor cu pronatie normala. Totodata, tehnologia Nike Flex foloseste canale verticale si orizontale, dispuse pe suprafata talpii pentru a oferi mai multa flexibilitate. E important sa mentionam ca, grosimea in zona boltii plantare permite acestor pantofi sa amortizeze eficient socurile aparute la contactul cu asfaltul.

Partea superioara este confectionata din material sintetic, insa include decupaje captusite cu mesh, care confirma o respirabilitate optima. Din pacate, aceasta constructie poate avea si un mic dezavantaj – adidasii nu sunt foarte rezistenti la uzura (utilizare intensiva). Masurile disponibile se potrivesc foarte bine, conform marturiilor utilizatoarelor, iar greutatea scazuta incurajeaza confortul.

Ar mai fi important de amintit aici ca pretul de vanzare poate fi considerat unul moderat si implicit accesibil unui numar extins de persoane.

 

Avantaje:

Sunt disponibili in cateva variante de marime care se potrivesc  bine pe picior, conform tabelului de masuri oferit.

Includ talpa semicurbata, potrivita pentru persoanele cu pronatie normala.

Sunt confectionati cu tehnologie Nike Flex, care asigura mobilitate buna.

Straturile de mesh, intercalate in partea superioara, garanteaza respirabilitate avansata.

 

Dezavantaje:

La utilizare intensiva, se pot uza prematur, materialul superior putandu-se rupe sau deteriora in cateva luni.

 

 

Brooks Glycerin 12

 

Unele pareri despre cei mai buni adidasi de alergat indica un randament bun pentru produsele Brooks. Glycerin 12 sunt o pereche de adidasi ce ofera un maxim de confort la alergare, asigurand nu numai amortizare de calitate, ci si comoditate extinsa pe baza tehnologiei 3D Fit Print. Structura este solida, insa are o greutate scazuta, deoarece designerii s-au gandit sa elimine tija din mijlocul talpii, pentru a  optimiza contactul cu solul. Forma adidasilor indica o compatibilitate excelenta cu utilizatoarele cu pronatie neutra sau chiar insuficienta, talpa curbata permitand chiar corectarea moderata a miscarii cu timpul. La capitolul materiale, produsul exceleaza prin intermediul tehnologiei Brooks DNA, care constituie un material revolutionar inserat in talpa in scopul eficientizarii procesului de amortizare. Forta impactului cu solul este dispersata, oferind confort ideal la orice ritm de alergare. Striatiile de pe talpa indica o aderenta buna pe asfalt, in timp ce corpul adidasului, confectionat cu plasa sintetica compartimentata hexagonal, permite respirabilitate maxima. Diferenta de nivel a talpii este de 10 mm, iar greutatea este scazuta, 258 g.

 

Avantaje:

Sunt multifunctionali, adaptandu-se nu numai utilizatoarelor cu pronatie neutra, ci si insuficienta.

Amortizeaza eficient, datorita tehnologiei NBrooks DNA.

Permit respirabilitate optima, pe baza materialului plasa.

Sunt comozi, pentru ca sunt confectionati cu tehnologie 3D Fit Print.

 

Dezavantaje:

Sunt recomandati numai pentru alergarea pe asfalt.

 

 

Mizuno Wave Rider 17

 

 

Wave Rider 17 constituie un model care ar putea sa concureze cu succes pentru titlul de cei mai buni adidasi de alergat pe asfalt, deoarece a cunoscut o evolutie spectaculoasa ca design in mai putin de 2 ani. Este vorba despre niste pantofi de alergare conceputi pentru persoanele cu pronatie neutra, insa rigiditatea structurala indica si posibilitati de compatibilitate cu utilizatoarele cu pronatie exagerata. Talpa ofera mai multa amortizare, datorita sistemului U4IC si a cauciucului din partea din fata a piciorului. Adidasii se adapteaza cel mai bine pe asfalt si permit permeabilitate moderata si respirabilitate optima cu ajutorul plasei Airmesh. Diferenta de nivel intre varf si calcai este de 11,7 mm. La origini, pantofii cantareau 320g, insa au fost imbunatatiti, trecand prin diferite stadii si ajungand la impresionanta greutate de numai 226.8g. Aceasta schimbare a determinat si crearea unor spatii mai ample in interiorul adidasilor, oferind astfel confort suplimentar.

 

Avantaje:

Sunt usori si comozi, avand o greutate redusa.

Pot oferi un suport de calitate, datorita sistemului U4IC.

Amortizeaza optim socurile, pe baza zonei speciale, confectionata din cauciuc si pozitionata in partea anterioara a talpii.

Ofera aerisire de calitate cu ajutorul plasei Airmesh.

 

Dezavantaje:

Vor putea fi utilizati cu succes si cu rezultate optime numai pe asfalt.

 

 

Scott Aztec Pro

 

 

Aztec Pro constituie un exemplu ideal de incaltari de alergat pentru femei ieftine si bune, oferind atat protectie, cat si amortizare de calitate la un pret ultra-convenabil. Ce au special acesti adidasi il reprezinta faptul ca au fost special conceputi pentru a oferi suport pe cele mai dificile terenuri. Producatorii ii recomanda pentru sedinte de trail-running si pentru deplasari pe suprafete accidentate, deoarece sunt echipati cu talpa special conceputa. In compozitia acesteia intra o cantitate mare de caiuciuc, iar banda de rulare ofera o aderenta foarte buna pe traseele montane. Forma adidasilor indica o compatibilitate cu purtatoarele cu pronatie neutra si cu bolta plantara de inaltimi medii si mari. Tehnologia Ergologic Fit permite maximum de confort, alaturi de stabilitate optima in timpul alergarii. Deoarece trebuie sa-si pastreze din robustete, acesti adidasi cantaresc 330 g.

 

Avantaje:

Sunt foarte recomandati pentru trail-running, pentru ca reusesc sa ofere amortizare ideala pe teren accidentat.

Asigura aderenta maximizata, deoarece au o banda de rulare foarte abraziva.

Ofera calitate la un pret redus.

Sunt foarte confortabili, fiind conceputi cu tehnologie Ergologic Fit.

 

Dezavantaje:

Din moment ce sunt recomandati pentru alergari de mica viteza, au si o greutate destul de ridicata:330 g.

 

 

Inov8 Road X Lite 155

 

 

Acestia sunt probabil cei mai buni adidasi de alergat pe asfalt pentru femei, fiind atat de comozi si usori incat sunt recomandati si la distante de zeci de kilometri (maratoane). Astfel, sunt special creati pentru alergatorul cu experienta, care prefera distantele largi.

Din acest motiv, caracteristicile tehnice sunt importante. Acesti adidasi cantaresc doar 155 de grame, la marimea 41, iar inaltimea amortizarii este de 6 mm. Acesti pantofi de alergat sunt josi si cu o constructie anatomica, asa incat accentul cade pe forta alergatorulu; suprafata mare de contact ofera o tractiune excelenta, asa incat vei simti si controla fiecare pas. Partea externa a pantofilor este fabricata din poliuretan si cusaturile si imbinarile diferitelor parti ale pantofului sunt din mesh, pentru a oferi permite respiratia piciorului.

Recomandam acesti pantofi alergatoarelor cu pronatia neutra si experienta, mai ales ca sunt cu adevarat o investitie. Nu va trebui sa iti faci griji in legatura cu ei pentru macar 700-1200 de km de alergare.

 

Avantaje:

Pantofi pentru alergat super-usori (155 grame).

Potriviti pentru persoanele cu experienta in alergat si pentru distante mari (semi-maraton).

Constructie anatomica, joasa, cu suprafata de contact mare.

Diferenta calcai-fata de 6 mm (amortizare).

 

Dezavantaje:

Nu sunt construiti pentru defecte ale pronatiei.

Amortizarea este destul de mica, fata de alti pantofi de alergat, ceea ce te poate deranja, in functie de stilul de alergare.

 

 

Scott Ride IM

 

 

Acesti pantofi sunt ideali pentru antrenamentele intensive si au si avantajul unui pret redus. Sunt adidasi de alergare ce se concentreaza pe stabilitate si flexibilitate. Sunt construiti pentru picioare cu pronatie neutra sau suprapronatie usoara, oferind un suport lateral moderat.

Partea din fata a pantofilor include santuri care cresc flexibilitatea talpii. Brantul interior ofera o stabilitate buna piciorului, nepermitand alunecarea gleznei. Talpa este fabricata din cauciuc si carbon, rezistenta si cu o buna tractiune. Acesti pantofi de alergare sunt destul de „basic”, dar sunt absolut suficienti pentru alergarea de placere, pe distante mici-medii.

 

Avantaje:

Pantofi de alergare pentru femei, de la Scott.

Pentru un picior cu pronatie neutra sau usoara suprapronatie.

Suport lateral moderat.

Flexibili, rezistenti si comozi.

 

Dezavantaje:

Nu ofera o ventilatie foarte buna.

Nu sunt potriviti pentru cei cu subpronatie sau suprapronatie severa.

 

 

Asics Patriot 6 roz-alb

 

 

Acesti pantofi de alergare de la Asics sunt printre acele incaltari de alergat pentru femei ieftine si bune. Sunt ideale daca esti o incepatoare in acest sport sau chiar si daca alergi de mult timp si folosesti acesti pantofi la antrenamente scurte. Fiind destul de „basic”, nu sunt potriviti pentru maratoane, dar sunt absolut suficienti pentru o persoana obisnuita care alearga periodic, de placere.

Cu acesti pantofi, accentul cade pe stabilitate si confort. Sub arcul piciorului se afla un pod de plastic, care  mentine talpa stabilia fata de glezna. Partea superioara a adidasilor este realizata din piele sintetica si mesh, pentru durabilitate, o curatare usoara si ventilatia corecta a piciorului.  Talpa are rezistenta si tractiunea crescute, cu ajutorul cauciucului abraziv foarte rezistent plasat in zone-cheie. Un brant din EVA (etilen-vinil-acetat) ofera confort sporit piciorului, dar acesta poate fi indepartat si inlocuit cu un brant ortopedic.

Acesti pantofi de alergare sunt „entry-level”, insemnand ca sunt printre cei mai simpli si ieftini din categoria adidasilor cu aceasta destinatie. Totusi, daca abia te-ai apucat de alergat sau pana acum ai folosit o pereche de tenisi sau adidasi de oras, acesti pantofi iti vor oferi confortul, stabilitatea si siguranta de care ai nevoie. In plus, fata de majoritatea echipamentului sportiv plictisitor, acesti adidasi sunt de culoare roz, pentru a adauga putina veselie in sport.

 

Avantaje:

Cei mai buni adidasi de alergat de la Asics, din categoria „entry-level”.

Potriviti pentru o pronatie neutra a piciorului.

Accentul este pus pe stabilitate, un podet de plastic sustinand arcul piciorului.

Includ un brant din EVA, detasabil.

Includ zone de cauciuc rezistent si cu aderenta mare, in puncte-cheie pe talpa.

Pret accesibil.

 

Dezavantaje:

Nu sunt potriviti pentru alte tipuri de pronatie.

Nu sunt potriviti pentru distante mari.

 

 

Asics Gel Super J33

 

Daca vei cauta pareri despre cei mai buni adidasi de alergat pentru femei, modelul Asics Super J33 va aparea cu siguranta in top, ca un exemplu de raport excelent calitate-pret. Acesti pantofi sport sunt special creati pentru cei cu pronatie neutra sau suprapronatie usoara-moderata, tehnologia Fluid Axis fiind capabila sa identifice si sa adapteze adidasul dupa miscarea piciorului.

Pernutele cu gel amortizeaza eficient socurile, mentinand greutatea totala a pantofilor. Adidasii sunt construiti fara cusaturi si imbinari la vedere, minimalizand astfel frictiunea si iritatia pentru picior. Un detaliu neesential, dar totusi greu de trecut cu vederea este lookul funky al acestor pantofi. Combinatia roz cu galben iti va inveseli cu siguranta vestimentatia sportiva.

 

Avantaje:

Cei mai buni adidasi de alergat de la Asics.

Constructie speciala pentru femei, pentru picior cu pronatie neutra sau suprapronatie moderata.

Pernutele cu gel absorb socului impactului, fara a creste inutil greutatea adidasilor.

Lipsa cusaturilor si imbinarilor vizibile previne iritatiile.

Design funky, cu roz, bleu si galben.

 

Dezavantaje:

Unii utilizatori raporteaza ca adidasii nu sunt foarte rezistenti in timp.

Nu sunt potriviti daca ai piciorul lat.

 

 

Scott T2 PRO

 

 

Acesti pantofi sport sunt considerati cei mai buni adidasi de alergat pentru femei, pentru triatlon, datorita sistemului inovator de pornire, care se dovedeste un element decisiv in ceea ce priveste timpul de reactie. Totusi, sunt foarte potriviti si pentru alergatul de placere, pe asfalt sau piste de alergat. Au greutatea de doar 230 de grame, ceea ce ii recomanda si pe distante mari. Nu putem sa nu mentionam si pretul prietenos, un detaliu important mai ales cand esti la inceput.

Ceea ce deosebeste acesti adidasi de alergare de alte produse de acest tip sunt branturile interioare, construite sub forma de balansoar. Astfel, piciorul aterizeaza si ruleaza usor si sigur. Cutia pentru degete permite purtarea acestor pantofi indiferent de tipul de picior pe care il ai, mai ingust sau mai lat. Ventilatia este foarte buna, astfel incat poti purta adidasii Scott T2 Pro si fara sosete.

 

Avantaje:

Pantofi de alergare pentru femei, Scott T2 Pro.

Special conceputi pentru triatlon, cu spatii de scurgere pentru apa.

Potriviti pentru picioare late sau inguste.

Bine ventilati; pot fi purtati fara soesete.

Greutate scazuta (230 grame).

 

Dezavantaje:

Profil jos, care ofera o  amortizare destul de redusa.

 

 

Inov8 Road x 238

 

 

Inov8 Road x 238 sunt pantofi de alergare special creati pentru distante mari, mai ales semi-maratoane, numarul din denumire reflectand greutatea in grame a adidasilor. Constructia acestor pantofi este anatomica si minimalista, insemnand ca ajuta si sustin piciorul atat cat este nevoie, dar pun accentul pe forta alergatorului. Practic, acesti pantofi sunt o forma de introducere in alergarea minimalista, imbinand avantajele unor adidasi protectivi cu cele ale alergatului descult.

Amortizarea este un element-cheie al acestor adidasi, care ofera 3 zone anti-soc, astfel ca se potrivesc cu diverse stiluri de alergare. Diferenta dintre calcai si fata pantofului este de 9 mm, care este echivalent cu valoarea amortizarii, in acest caz, destul de crescuta. Calcaiul in sine are o inaltime de 6 mm, iar per total, amortizarea crescuta are rolul de a te initia in alergarea minimalista, fara a fi un soc pentru articulatii. Partea superioara a pantofilor este fabricata din poliuretan si mesa, pentru a fi usor de curatat si a oferi piciorului sansa sa respire.

Iti recomandam acesti pantofi daca vrei sa faci tranzitia intre adidasii cu amortizare mare si stilul de alergare minimalist. Daca te-a tentat vreodata alergatul cu picioarele desculte, acestia sunt adidasii cu care trebuie sa incepi.

 

Avantaje:

Pantofi sport pentru incepatorii in alergatul minimalist.

Cantaresc doar 238 de grame si sunt potriviti pentru distante mari (semi-maraton).

Forma anatomica, special destinata piciorului feminin.

Pentru o pronatie neutra.

Obisnuiesc treptat piciorul cu acest stil de alergare, oferind totusi o amortizare crescuta.

Diferenta fata-spate de 9 mm (nivel de amortizare crescut).

 

Dezavantaje:

Nu sunt potriviti persoanelor cu alte tipuri de pronatie.

Nu ofera un stabilitate foarte crescuta.

 

 

Scott Makani

 

 

Acesti pantofi sport de la Scott Makani sunt construiti pentru activitati sportive diverse, inclusiv alergatul.

Interiorul este captusit cu o mesa speciala anti-soc, conceputa pentru a proteja piciorul, indiferent de tipul de sport pe care il practici. Se potrivesc picioarelor mai mult sau mai putin late, iar portiunea din mesh de pe partea superioara asigura ventilatia corecta in timpul activitatii sportive. Talpa si varful au zone de cauciuc cu aderenta si rezistenta la uzura crescuta. Iti recomandam acesti pantofi daca iti place sa combini activitatile sportive si ai nevoie de o pereche de adidasi care sa se potriveasca la toate. Nu sunt incaltamintea ideala daca alergi frecvent, afara, in diverse conditii de mediu si/ sau pe distante mari, nefiind suficient de specializati. Pretul scazut ii recomanda, insa, daca nu te-ai dedicat in totalitate alergatului si nu esti pregatita sa faci o investitie in acest sens; sunt adidasi foarte potriviti pentru sala.

 

Avantaje:

Pantofi sport femeiesti, de la Scott.

Potriviti pentru alergare, fitness, aerobic.

Partea superioara are zone care permit piciorului sa respire.

Aderenta crescuta a talpei si rezistenta la diferite miscari.

 

Dezavantaje:

Nu sunt construiti doar pentru alergat.

Nu corecteaza viciile de pronatie.

 

 

Cum aleg cei mai buni adidasi pentru alergare, de dama

 

Ghidul cumparatorului

Chiar daca esti incepatoare in arta joggingului sau esti veterana, in mod cert cunosti importanta unor pantofi de alergare care sa fie comozi si potriviti pentru activitatea desfasurata. De cele mai multe ori, de la acest nivel porneste diferenta dintre un antrenament reusit si unul soldat cu dureri musculare sau, mai rau, cu intinderi de ligamente sau entorse.

In majoritatea magazinelor unde gasesc adidasi pentru alergat de dama, la un pret bun, fie ca sunt locatii conventionale sau virtuale, sportivele vor gasi mereu cateva caracteristici afisate in dreptul produselor expuse spre vanzare. Daca urmaresti aceste detalii, vei avea sanse mai mari sa alegi cei mai buni adidasi pentru alergat de dama, in locul unei perechi de pantofi care ti-ar fi potrivita doar partial.

 

In primul rand, este important sa iti cunosti tipul de pronatie (sau calcatura), ce consta in directia de orientare a gleznei in momentul pasului.

Aceasta poate fi neutra, cand glezna ramane dreapta, insuficienta, cu orientarea acesteia spre exterior si contactul imperfect cu suprafata solului, sau exagerata, atunci cand glezna se orienteaza spre interior, iar talpa intra in contact cu solul mai mult decat necesar.

Materialele utilizate in constructia pantofului asigura confortul termic si amortizeaza socul mecanic rezultat in timpul pasului de alergare, ce este mai intens decat in timpul mersului normal. De regula, materialul folosit la nivel superficial poate fi de tip plasa, pentru adidasii recomandati pentru sezonul cald, deoarece asigura o buna ventilatie in timpul exercitiului, sau poate fi impermeabil, in cazul modelelor destinate utilizarii in perioadele cu umezeala crescuta.

Talpa trebuie sa fie adaptata atat tipului de pronatie, cat si suprafetei pe care vei alerga. O talpa subtire si plata va fi mai indicata alergarii pe banda sau pe sosea, in timp ce traseele accidentate sau cu pietris vor necesita o talpa cu detalii ce ofera aderenta crescuta. In cazul unei pronatii modificate, insuficiente sau exagerate, acest strat va oferi un grad de control al miscarii, printr-o duritate mai crescuta si printr-o forma adaptata tipului de calcatura.

Regiunea mediana sau brantul are rolul de a contribui la amortizarea socului mecanic, generat de impactul talpii cu solul si se muleaza, de cele mai multe ori, pe forma anatomica a piciorului, reducand astfel miscarile de glisare laterala sau spre inainte, ce pot sa apara in timpul alergarii.

Tinand cont de o serie de pareri despre cei mai buni adidasi pentru alergat, de dama, am remarcat cateva produse care au iesit in evidenta prin calitate si designul deosebit, pe care le-am inclus in lista alaturata. Le poti cumpara usor, din magazinele online.

 

 

 

Adidas Galaxy 2 

 

Adidas Galaxy 2 este o varianta ce sigur va fi printre rezultatele cautarilor tale pentru adidasi pentru alergat, de dama, ieftini si buni. Este un pantof recomandat sezoanelor calde, primavara si vara, datorita gradului scazut de impermeabilitate fata de apa.

Materialul utilizat, de tip plasa, asigura o ventilatie optima a piciorului in timpul alergarii, mentinand in interiorul pantofului un mediu uscat si confortabil. Utilizarea unui numar minim de cusaturi pentru fixare reduce mult riscul aparitiei leziunilor de frecare.

Brantul este realizat din spuma de tip Cloudfoam, recunoscuta pentru calitatile superioare de amortizare a socurilor mecanice din timpul alergarii, reducand impactul la nivelul gleznelor si genunchilor. Talpa este realizata din cauciuc si dispune de canale orizontale si transversale, ce asigura o buna flexibilitate in timpul pasului. Este un model recomandat pentru alergarea pe banda sau in aer liber, pe suprafete mai putin accidentate.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

Dinu

January 24, 2021 at 1:38 am

Salut ! În toată viaţa mea (acum am 60 anişori) am alergat în adidaşi doar 3 minute. Am fost curios să văd cum e. Am văzut şi m-am lămurit. Şi i-am şi aruncat la gunoi. Apoi am continuat să alerg desculţ ca întotdeauna, aşa cum m-am învăţat în copilărie la ţară. Mii de km. …

Raspuns
Stoica Daniel

June 1, 2019 at 8:15 am

Bună ziua, caut un profesor de atletism care să-mi spună dacă am o poziție corectă a corpului cand alerg și ce adidași ar trebui sa port atunci cand alerg.
Mulțumesc

Raspuns
DMCA.com Protection Status