Cel mai bun sonar de pescuit ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 19.02.20

 

Cum aleg cele mai bune sonare de pescuit ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti cu adevarat pasionat de pescuit, inseamna ca nu lasi nimic la intamplare – nici macar partidele relaxante de weekend. Un profesionist va identifica locurile preferate ale capturilor sale, cu ajutorul unui sonar. Alegerea sa poate fi insa anevoioasa, daca nu stii la ce parametri tehnici sa te opresti, de aceea echipa Clovis iti pune la indemana un ghid, ca sa gasesti cel mai bun sonar de pescuit, ieftin.

 

 

In ceea ce priveste puterea, doua valori trebuie sa te intereseze, marcate pe ambalaj ca RMS si peak to peak. In functie de limpezimea apei si de adancimea la care pescuiesti, aceste valori pot varia.

De exemplu, in ape tulburi ai nevoie de putere peak to peak minim egala cu 2000W si putere RMS de minim 200W. La adancimi de 3-5 metri, 500 – 1000 W sunt suficienti, in timp ce pentru 10 metri, te vei orienta la minim 1000W.

Frecventa de functionare este de asemenea variabila; cele mai performante sunt frecventele inalte din gama 192 – 200 KHz, in apele de adancime mica. La adancimi mari, vei primi un minim de informatii, cu o frecventa de 50 kHz.

Numeroase pareri despre cele mai bune sonare de pescuit ieftine vor aminti de conul de scanare. Foarte scurt, cu cat acesta este mai mare, cu atat suprafata acoperita e mai mare. Aceste valori variaza intre 9 si 60 grade, o medie de 20 de grade fiind considerata cea mai buna optiune, in cazul unui buget limitat.

Ecranul este modul in care piesa iti va afisa informatiile detectate, prin urmare e bine sa fie suficient de generos, incat sa te bucuri cat mai clar de ele. Recomandam o diagonala de 5 inch si o rezolutie cu minim 200 pixeli verticali.

Daca a sosit momentul sa te intrebi unde gasesc sonar de pescuit, ieftin, la un pret bun, alti cumparatori, te invitam sa ramai alaturi de noi, ca sa te familiarizezi cu 3 dintre cele mai apreciate produse din aceasta gama. Iar vestea buna este ca nu trebuie sa le cauti: le gasesti in magazinele online si le primesti direct la tine acasa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Humminbird PiranhaMax 197C Dual Beam 

 

Una dintre cele mai inspirate variante aflate la dispozitia ta este cea a modelului Humminbird PiranhaMax 197C Dual Beam. Este vorba despre o piesa cu un ecran de 3.5 inch, dar cu o rezolutie de 320 x 240 pixeli, care iti va afisa informatiile cautate in mod vizibil, chiar si in conditii de soare puternic.

Modelul este echipat cu o sonda de tip Dual Beam, cu un unghi de acoperire de 28 de grade. Puterea de 1600W (300 W RMS si 2400 W PTP) iti permite sa lucrezi pana la o adancime maxima de 183 metri, piesa fiind perfecta pentru majoritatea lacurilor si invitandu-te la calatorii incitante si pe mare.

Display-ul este nu numai mare si luminos, ci si colorat, pentru o mai buna vizualizare a rezultatelor fiecarei cautari. Daca coroboram aceste informatii cu pretul de achizitie, il consideram un model cu un excelent raport intre calitate si costuri.

 

 

 

 

 

Garmin Striker 4 GPS 

 

Un sonar de pescuit, ieftin si bun, pe care ti-l propunem este Garmin Striker 4 GPS. Descrisa in doar cateva cuvinte, piesa este un model cu ecran color, cu tehnologie dual-beam si sistem GPS incorporat, care iti permite, datorita functionalitatii ridicate, sa marchezi locurile preferate si traseele identificate, pentru a putea reveni la ele.

Piesa functioneaza pe baza uneia dintre cele mai avansate tehnologii in domeniu, CHIRP – Compressed High Intensity Radiated Pulse: o succesiune de frecvente de la mic la mare, care garanteaza o oferta de informatii mult mai mare, o imagine mai clara si o rezolutie mai inalta.

Puterea piesei este de 200 W RMS, respectiv 1600 W PTP, cu o frecventa de 50/77/200 kHz. Adancimea maxima de lucru este de 487m, iar display-ul este unul de tip HVGA color, cu o diagonala de 3.5 inch si o rezolutie de 480 x 320 pixeli.

 

 

 

 

 

Humminbird PiranhaMax 165X 

 

Humminbird PiranhaMax 165X este un sonar cu afisaj de tip alb-negru care include o scara de gri cu 8 niveluri, o rezolutie de 240 x 160 megapixeli si un display de tip FSTN LCD generos, de 4 inch. Puterea PTP este de 800W, iar piesa functioneaza cu o unda unica – ne permitem sa afirmam ca este produsul cel mai avantajos pentru persoanele care pescuiesc in ape dulci.

Unghiul de acoperire al piesei este 28 de grade, ceea ce iti ofera o imagine destul de generoasa a ceea ce se intampla in jurul tau. Frecventa standard de functionare este de 200 kHz., iar puterea RMS este de 100W, ceea ce inseamna ca il poti folosi cu succes in aproape orice lac de pescuit din tara, adancimea atinsa fiind de pana la 182 metri.

Piesa este una de tip portabil, protejata de o husa generoasa. Modelul e echipat cu functie de iluminare pe timp de noapte si cu alarma sonora pentru detectia pestelui. In plus, iti va afisa informatii legate de adancimea apei si de temperatura acesteia.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status