Cel mai bun fir de pescuit Trabucco

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.20

 

Cum aleg cele mai bune fire de pescuit Trabucco

 

Daca esti un pescar experimentat, stii prea bine ca firul utilizat este un accesoriu extrem de important, care, printre altele, permite precizie la lansari si asigura rezultate pe masura asteptarilor. Insa daca de abia te initiezi in acest sport, probabil ca inca nu stii exact ce caracteristici trebuie sa aiba un model, asa incat sa fie adecvat stilului de pesuit, tipului de peste si sa ofere o manevrare mai buna a unditei. Indiferent de nivelul tau de experienta, iti recomandam sa analizezi gama de fire de pescuit Trabucco, pentru a gasi un accesoriu adecvat si accesibil.

 

 

Din 1986, Trabucco a ajuns lider european, oferind o gama diversificata de accesorii pentru pescuit (lansete, mulinete, carlige, plute, fire, opritoare, monturi, nade/momeli etc.). Produsele sunt recunoscute pentru calitatea lor, asa ca nu risti daca optezi pentru un model fabricat de catre aceasta companie. Dar tot va trebui sa stii ce tip de fir este cel mai potrivit.

Calitatea unui accesoriu depinde de unele caracteristici importante, printre care absorbtia socurilor, rezistenta la frecare si la nod, rigiditatea, capacitatea de scufundare, camuflarea, memoria scazuta (adica isi revine usor la forma initiala fara deformari). Toate acestea si altele depind de constructie, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune fire de pescuit Trabucco.

Astfel, avem modele monofilament, multifilament si fluorocarbon. Multi pescari le recomanda celor cu mai putina experienta pe cele monofilament, dintr-un fir de nailon, dat fiind ca exista variate diametre, au un grad optim de flotabilitate, se preteaza diverselor nade si au un pret accesibil. Un dezavantaj este un grad ceva mai redus de flexibilitate, revenind mai greu la forma initiala.

Firele multifilament pot fi impletite sau sudate si prezinta avantajele de a fi mai solide, adecvate pentru pesti cu gabarit mare; au memorie scazuta, nu se deformeaza si transmit optim vibratiile. Sunt insa costisitoare si pentru un incepator, achizitia merita doar daca ai de gand sa pescuiesti specimene voluminoase.

In sfarsit, firele fluorocarbon ofera un camuflaj superior, dar sunt mai rigide decat cele monofilament, lucru ce ingreuneaza lansarea. Multi recomanda alegerea unui accesoriu semi-rigid.

Pentru a alege cel mai bun fir de pescuit Trabucco, este important diametrul, care pentru o momeala de carlig cu greutate scazuta trebuie sa fie redus, pentru a oferi finete monturii. Dimpotriva, in cazul unei momeli grele, ai nevoie de un fir mai gros in diametru. Este evident ca un model mai gros se deformeaza sau sectioneaza mai dificil. Producatorii specifica in kilograme si rezistenta, greutatea maxima suportata.

Atat rezistenta, cat si diametrul depind de tipul de peste vizat. De exemplu, un fir de 0.18-0.40 mm cu rezistenta de 3- 6 kg este recomandat mai ales pentru pescuitul de stiuca. Unul cu diametru de 0.25 – 0.30 mm si rezistenta de pana la 15 kg e adecvat pentru crap, iar pentru somn, va fi necesar un diametru de 0.45  – 1 mm, cu rezistenta de macar 30 kg.

Iar daca nu stii unde gasesc fire de pescuit Trabucco la un pret bun alti pescari, iti recomandam ofertele de pe Internet, unde vei descoperi diferite modele, la costuri mai scazute decat in magazinele de profil.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Trabucco Xps Velvet Cast 

 

Firul de pescuit Trabucco XPS Velvet Cast este potrivit pescuitului stationar si pescuitului la rapitori precum caras, stiuca, pastrav (in general, orice specie care nu depaseste 4 kg in greutate). Este de tip monofilament, din nailon, asigurand o flotabilitate optima si adecvandu-se la variate tipuri de nada.

Firul este creat asa incat sa ofere pescarului o vizibilitate buna, cu un colorit eficient atat ziua, cat si noaptea, ce permite gasirea sa facila cu ajutorul lampii de cap. Fiind tratat cu silicon, este un fir moale, flexibil, lipsit de memorie, astfel ca nu se deformeaza, revenindu-si la forma initiala dupa dril.

Este un accesoriu potrivit si pescarilor incepatori, permitand lansari lungi si precise, fara riscul incurcarii, iar nodurile mici rezultate nu impiedica lungimea aruncarilor. Suporta o greutate maxima de 4.13 kg, asadar e rezistent la rupere si are o grosime de 0.20 mm. Lungimea totala a firului infasurat pe rola este de 600 m.

 

 

 

 

 

Trabucco Tf Match Strong 

 

Acest fir de pescuit Trabucco este un model foarte rezistent, potrivit mai ales pescuitului la sheffield/ match (combinatie intre pescuit cu pluta si cu lanseta, imbinand adancimea atinsa cu distanta aruncarilor). Este de tip monofilament, fabricat din polimeri de calitate.

Ofera un camuflaj perfect, fiind complet transparent. Are o rezistenta de pana la 3.98 kg si o grosime de 0.16 mm, indicat fiind asadar pentru speciile care nu depasesc greutatea mentionata. Este tras pe rola in sistem paralel, avand o lungime de 100 m.

Un avantaj considerabil il reprezinta flotabilitatea, iar memoria scazuta permite firului sa-si revina la forma dinainte printr-o simpla intindere. Ofera, de asemenea, o rezistenta crescuta la nod. Pot fi folosite diverse feluri de nada, lucru extrem de util pentru un pescar care vizeaza specii variate. Daca luam in considerare si un bun raport calitate-pret, acest fir poate fi recomandat cu incredere pescarilor care de abia se initiaza in acest sport.

 

 

 

 

 

Trabucco Max Plus Sinking 

 

Modelul Max Plus Sinking e un fir de pescuit Trabucco ieftin si bun, destinat in special pescuitului la match si feeder, fiind creat special asa incat sa ofere o viteza crescuta de scufundare, atingand adancimi mai mari.  Cu o lungime totala de 150 m infasurat pe rola, are o culoare maron briliant ce asigura un camuflaj eficient.

Este un fir de tip monofilament (adica un singur fir), avantajele cele mai semnificative fiind reprezentate de gradul ridicat de rezistenta la frecare si de memoria scazuta, ce-l face flexibil. Aceasta caracteristica iti permite sa-l readuci la forma sa dupa pescuit, trecandu-l usor printre degete.

Poate fi utilizat la pescuitul diferitelor specimene, inclusiv al crapilor, avand o grosime de 0.22 mm si o rezistenta la rupere de 10.79 kg. Iti da posibilitatea sa folosesti diverse nade, in functie de specimenul urmarit. Grosimea permite si lansari lungi si are o rezistenta buna la nod.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status