Cea mai buna mulineta ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune mulinete ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti amator de pescuit, probabil cunosti importanta pe care o are echipamentul utilizat, mulineta fiind una dintre piesele de baza ce trebuie alese cu atentie. Un cunoscator stie deja ce nevoi are, dar pentru un incepator toate specificatiile pot fi coplesitoare. Un lucru util de stiut este ca atunci cand te familiarizezi cu acest sport, nu este nevoie sa investesti in accesoriile cele mai scumpe, iar o mulineta ieftina va fi suficienta la inceput; pe masura ce experienta creste, vei putea cauta o piesa mai performanta la un pret pe masura.

mulineta-ieftina

Pescarii cu experienta stiu ca clasificarea mulinetelor se poate face pe tipul de pescuit, pe dimensiunea pestelui, pe materiale si alte caracteristici specifice. O prima distinctie e cea intre modelele cu tamburul fix si cele cu tamburul rotativ. Ultimele sunt create pentru anumite metode profesioniste de pescuit, de aceea te poti orienta, ca amator, spre primele, care sunt mai ieftine si se pot folosi in mai multe feluri (spinning, long cast). In ceea ce priveste tamburul, este bine sa verifici raportul de recuperare, ce arata viteza de recuperare; un raport mediu e de 4:1, unul mare de 6:1 – de exemplu, pentru pescuit la copca sau lansat, e recomandat un raport incadrat intre 4:1 – 5:1. In functie de marimea speciilor de peste vizat, vei alege tambur de dimensiune mica pentru pestii mici (cu fir subtire de aprox. 0, 15 mm), de dimensiune medie (cu fir intre 0, 17 si 0, 25 mm) sau mare, pentru prada grea cum ar fi somnii (cu fir de 0, 30 mm).

O mulineta e compusa dintr-o parte imobila ce cuprinde carcasa, piciorul, tamburul (daca e fix) si una mobila, ce e formata din manivela, angrenaje, infasurator. Desi unii recomanda produse cu un numar ridicat de rulmenti in constructie, dupa cum arata alte pareri despre cele mai bune mulinete ieftine, mai important decat acest aspect este materialul de fabricatie, care ar trebui sa reziste la uzura; cele mai bune sunt aluminiul si carbonul (grafit), primul fiind cel mai rezistent si durabil, potrivit prazilor mari, ultimul fiind cel mai usor, adecvat in special pentru pesti de dimensiuni mici si medii. Ca functii utile, verifica daca mulineta are frana (in spate ori in fata – se recomanda cele in fata pentru pestii mari, cele in spate pentru cei mici) si are sistem antiretur, care permite un bun control la drill.

Daca te intrebi unde gasesc mulinete ieftine, la un pret bun alti pescari amatori, iti recomandam sa cauti pe Internet, unde gasesti piese originale cu reduceri mult mai avantajoase decat in magazinele de profil.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Carp Expert Match 3000 6+1rulm

 

1-carp-expert-match-3000-61rulmDaca doresti sa achizitionezi cea mai buna mulineta ieftina de tip match, perfecta pentru pescuitul sheffield (la distante si adancimi mari), poti incerca acest produs de la Carp Expert, cu un bun raport pret-calitate (atentie, trebuie sa verifici daca lanseta va fi compatibila, recomandate pentru tipul match fiind vergile de aproximativ 4 m cu multe inele).

Este un model rezistent, confectionat din materiale de calitate, corpul fiind fabricat din grafit, un tip de carbon usor si durabil, iar tamburul cu capacitate mare avand buza titanizata. Are o manivela dubla, frana precisa pozitionata in fata (buna pentru pestii mai mari) si 6 rulmenti, ceea ce o recomanda pentru orice pescar amator.

Tamburul fix are un raport bun de recuperare, de 5,2:1 (ce garanteaza viteza adecvata a recuperarii pe distante medii-mari). Este un accesoriu practic si rezistent perfect pentru cei care se initiaza in acest sport, dar si pentru pescarii care deja au un nivel mediu de experienta.

 

button 1

 

 

 

 

Okuma Polaris Fd

 

2-okuma-polaris-fdAceasta mulineta ieftina si buna de la Okuma este de tip match, potrivita mai ales pentru metoda de pescuit sheffield, la adancimi si distante mai mari (verifica obligatoriu compatibilitatea cu lanseta, care ar trebui sa aiba 3, 9 – 4,1 m si multe inele). Materialele de constructie sunt de calitate, corpul si manerul fiind din grafit, un tip de carbon usor, iar tamburul din aluminiu, foarte rezistent.

Un bun control si o precizie ridicata la drill sunt asigurate de sistemul de asezare a firului Precision Elliptical Gearing, ce ofera o miscare lina, omogena. Are 2 rulmenti (desi unii pescari prefera un numar mai mare, performanta tine mai mult de materiale si capacitatea tamburului).

Tamburul fix are o capacitate de 0, 20 mm/240 m si un raport bun de recuperare, de 5.0:1, care ofera viteza optima. Sistemul de franare cu frana micrometrica e pozitionat in fata, ceea ce o face potrivita si pentru prazile de dimensiuni mai mari.

 

button 1

 

 

 

 

Extreme Spin 2000 5+1rulm New

 

3-extreme-spin-2000-51rulm-newAceasta mulineta Extreme Spin 2000 este perfecta pentru amatorii de pescuit la spinning, cu momeli (potrivita mai ales pentru pesti rapitori). Materialul de fabricatie este de calitate inalta: grafit, un tip de carbon care are avantajele de a fi usor (are o greutate de 240 g) dar si rezistent.

Numarul de 6 rulmenti multumeste orice pescar iar frana micrometrica pozitionata in fata asigura un reglaj fin, o tensionare optima a firului la drill, evitandu-se astfel riscul ruperii firului sau a pierderii prazii (discurile de franare mari dau performanta ridicata si rezistenta mai mare decat la mulinetele cu frana pozitionata la spate). Viteza de recuperare poate fi alternata, mulineta avand un raport de recuperare de 5.3:1 (permite o viteza mare pe distante scurte).

Este perfecta pentru pescuit de rapitori, printre care stiuca, biban, salau. Verifica mereu inainte de achizitie compatibilitatea mulinetei cu lanseta pe care o ai (in general o lanseta pentru spinning trebuie sa aiba peste 2, 4 m).

 

button 1

 

 

 

 

Alte articole recomandate:

Cea mai buna mulineta Shimano

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status