Cea mai buna lanseta feeder Spro

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune lansete feeder Spro

 

Pescuitul este o activitate sportiva ce poate fi realizata atat in scop competitional, cat si pentru relaxare, iar rezultatele sunt influentate de echipamentele folosite. In functie de metoda preferata, poti opta pentru o lanseta de tip feeder, caracterizata prin plasarea carligului in vecinatatea unui cosulet cu nada.

Spro Corp. Este o firma bazata in Statele Unite ce produce o gama larga de ustensile si accesorii pentru pescuit, ce se evidentiaza prin calitatea superioara a materialelor utilizate si a designului implementat. Lansetele feeder produse de acesta imbina rezistenta cu performanta pentru a asigura rezultate optime la pescuit.

Lansetele feeder pot fi, in functie de structura, de tip articulat sau telescopic. Variantele articulate sunt formate din 2 – 4 segmente, imbinate intre ele prin zone de incheietura mai mari sau mai mici, ce intra unele intr-altele. Aceste modele sunt ceva mai grele si pot crea dificultati la manevrare, mai ales in cazul pescarilor incepatori.

Structura telescopica, insa, asigura o greutate totala a lansetei mai redusa, lanseta fiind mai subtire, mai flexibila si mai usor de utilizat. Multe pareri despre cele mai bune lansete feeder Spro atentioneaza insa, ca este necesara selectarea atenta a acesteia, in functie de dimensiunea si greutatea pestilor vizati, deoarece o incompatibilitate intre undita si captura poate rezulta in deteriorarea acesteia.

In functie de axa de distributie a fortelor de tractiune si cu modul de curbare a axului  in momentul capturii, lansetele pot fi de trei tipuri: de varf, progresive sau de tip parabolic. Acestea pot fi corelate cu greutatea pestilor vizati si cu rata de precizie a manevrarii.

O lanseta cu actiune de varf va fi mai indicata pentru pestii mici sau mijlocii, axul indoindu-se mai mult in regiunea varfului, iar aruncarile vor fi mai precise. Varianta progresiva permite capturarea pestilor cu greutate medie si mentine un grad de control eficient al aruncarii, in timp ce lanseta parabolica este mai potrivita pentru captura cu greutate mai mare, dar lansarea va fi mai dificil de directionat.

Puterea lansetei este un parametru care se refera la greutatea cu care este incarcat cosuletul de nada, exprimata in grame, si influenteaza stabilitatea firului, gradul de control asupra unditei si cat de repede vei simti momentul cand pestele „musca”. O greutate mai mica a momelii va fi potrivita pentru o captura cu greutate mai redusa, in timp ce un cosulet mai mare va fi mai indicat pentru prinderea unui peste mai greu.

Lansetele de putere mica vor avea o lungime cuprinsa intre 2 si 3 metri, in timp ce variantele medii pot ajunge de la 3 la 4 metri, iar piesele pentru prinderea pestilor mari vor avea o lungime medie de 4 metri. Varful lansetei, mult mai flexibil decat corpul, este cel care transmite vibratia firului catre utilizator in momentul in care pestele „musca”, iar dimensiunea acestuia variaza intre 30 si 60 cm. Multe produse care pot fi incluse in categoria „cea mai buna lanseta feeder Spro” vor putea fi achizitionate impreuna cu mai multe varfuri interschimbabile.

Rasfoind oferta prezenta la momentul actual pe piata, pentru a vedea unde gasesc lanseta feeder Spro, la un pret bun pescarii, am remarcat cateva variante ce merita luate in calcul, daca iti doresti sa faci o astfel de achizitie. Magazinele online pot fi o optiune buna, datorita faptului ca poti gasi unele reduceri, iar daca produsul nu este fix pe gustul tau, poti apela intotdeauna la varianta returului.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Spro Dome Gabor Pellet Feeder 

 

Spro Dome Gabor Pellet Feeder este o lanseta feeder cu o lungime de 390 cm, ce poate fi restransa cu usurinta pana la dimensiunea de 135 cm, pentru o transportare usoara. Este compusa din 3 segmente, iar firul este sustinut de 14 inele, asigurand o buna distributie a fortei de tractiune si reducand sansele ruperii firului in momentul capturii.

Puterea de aruncare este cuprinsa intre 60 si 120 de grame, aceasta valoare delimitand gradul de incarcare al cosului de nada. Lanseta este incadrata, conform acestui parametru, in grupa modelelor medium-heavy, utile pentru prinderea pestilor de dimensiuni medii si mari. Controlul firului in aruncare poate reprezenta o provocare, dar acest aspect este compensat prin stabilitatea si rezistenta firului.

La achizitionare, pachetul contine 3 varfuri ce pot fi schimbate dupa  necesitate, oferind posibilitatea adaptarii in functie de conditiile acvatice si captura vizata. Materialul din care este realizata lanseta este carbonul, deosebit prin rezistenta la forta de tractiune si greutatea totala redusa.

 

 

 

 

Spro Cresat M 

 

O undita feeder interesanta, produsa de Spro este modelul Cresat M, de tip telescopic cu 3 segmente. In stare asamblata si extinsa, aceasta are lungimea de 390 cm, in timp ce, pentru transport, ea poate fi restransa pana la o dimensiune de 135 cm.

Greutatea cosuletului de nada este descrisa ca fiind 10 – 60 gr, incadrand aceasta lanseta in grupa de actiune medium – light. Valoarea de 60 de grame este gradul de incarcare maxim al momelii, pentru a asigura o utilizare corecta a unditei, fara riscul de rupere al firului si pentru o lansare usoara la apa. Pestii care pot fi prinsi cu acest tip de lanseta sunt incadrati in grupa celor cu greutate mica spre medie.

Dispune de 3 varfuri flexibile ce sunt incluse in pachetul de achizitionare si care pot fi schimbate in functie de conditiile de mediu si dimensiunea capturii urmarite. Materialul din care este confectionata lanseta este fibra de carbon, care asigura o greutate totala redusa a acestei unelte, cuplata cu o rezistenta mare la fortele de stres mecanic.

 

 

 

 

 

Spro Pantera Feeder 

 

Daca inca mai cauti o lanseta feeder Spro, ieftina si buna, modelul Pantera Feeder ar putea sa iti atraga atentia. Lungimea unditei in stare extinsa este de 345 de centimetri, in timp ce, pentru transport sau depozitare, ea poate fi redusa pana la 122 de centimetri.

Este un model telescopic, format din 3 segmente, iar firul este trecut prin 13 inele, asigurand o buna distributie a fortelor de tractiune si reducand riscul ruperii firului in momentul in care se incearca tragerea pestelui la suprafata.

Puterea de aruncare este de 40 – 80 de grame, incadrand acest model in clasa de actiune medium, utila pentru prinderea pestilor de greutate medie si mica.

Dispune de 2 varfuri ce pot fi schimbate in functie de preferintele utilizatorului, iar materialul din care este contruita lanseta este fibra de carbon. Acest aspect asigura un grad mare de rezistenta mecanica a corpului unditei, in momentul exercitarii fortelor de tractiune.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status