Cea mai buna lanseta feeder ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune lansete feeder ieftine

 

Pescuitul indeplineste multe scopuri pentru iubitorii acestei activitati: poate fi competitiv, relaxant, ocazie de socializare si impartasire de cunostinte si desigur, deseori rasplatit cu o masa delicioasa. Spre diferenta de pescuitul la pluta, cea mai buna lanseta feeder, ieftina sau cu un pret moderat, poate sa faca o repriza de pescuit o activitate de finete, unde acuratetea este rasplatita.

Un astfel de dispozitiv nu este neaparat foarte costisitor, dar este importanta alegerea unuia potrivit pentru ocazie. Cum pescuitul este in egala masura sport, arta si stiinta, vom trece in revista foarte pe scurt caracteristicile principale ale articolelor tip feeder, iar fiecare pescar va trebui sa adapteze echipamentul in functie de tipul de apa, pestele tintit, conditii meteo, momeli utilizate, experienta.

Ca si constructie, lansetele de acest tip includ 2 sau 3 segmente articulate, atingand lungimi cuprinse in general intre 2.4 si 4.5 metri. Varianta preferata de majoritatea pescarilor se invarte in jurul a 3.5 metri, potrivita pentru activitatea de pe mal.

Numarul de segmente este semnificativ si in ceea ce priveste lungimea de transport, cei care au spatiu limitat putand prefera valori reduse, cat mai apropiate de 120 de centimetri.

Specific lansetelor de tip feeder este varful quiver. Aceasta extensie sensibila anunta imediat pescarul ca pestele a muscat momeala. In general, cu cat este mai subtire, cu atat actiunea de atentionare, dar si acuratetea in timpul aruncarii sunt mai precise.

Varfurile groase sunt mai potrivite pentru pesti mari si curenti puternici de apa, cat si cu o lanseta mai grea. Exista pareri despre cele mai bune lansete feeder ieftine care spun ca 2 varfuri quiver sunt suficiente, dar pentru cei care inca experimenteaza, este o varianta mai buna sa opteze pentru 3 astfel de extensii. Acestea pot fi din fibra de sticla, cu flexibilitate mai mare si acceptand greutati reduse, de 15-70 grame si din carbon, mai rigide si rezistente.

O alta caracteristica importanta este puterea de aruncare, care se cuantifica in grame si se bazeaza pe masa care indoaie varful cu 90 de grade. Nici aici nu se aplica principiul “mai mult e mai bun”, ci va trebui sa alegi intervalul in functie de corpul de apa, conditiile meteo si mai ales tipul de peste.

Daca esti abia la inceput, modelele medium sunt potrivite pentru pesti mici si medii, au sensibilitate mare la muscatura si ofera control bun in lupta cu pestele, flexibilitatea lor reducand riscul de rupere a firului.

Iata si cateva modele apreciate pe piata, daca te intrebai unde gasesc lansete feeder ieftine, la un pret bun, alti pescari.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Cormoran Bull Fighter Feeder 

 

O lanseta feeder de putere mare este acest model de la Bull Fighter. Este fabricata din fibra de carbon si are greutatea de 460 de grame, pentru aruncari cu o putere variind intre 50 si 150 de grame.

Ca si constructie, include 3 tronsoane care ating 3,9 metri si 3 varfuri quiver de rigiditati diferite. Acestea se aleg in functie de tipul de apa, curenti si pestele urmarit, stiind ca cel rosu, din fibra de carbon este cel mai rigid, pe cand cele de fibra de sticla, verde, respectiv galbena sunt in categoriile mediu, respectiv soft.

Inelele de titan distribuie optim tensiunea de-a lungul tronsoanelor, favorizand aruncari puternice si lupta cu pesti medii, avand totodata rezistenta cea mai buna in timp. Astfel, caracteristicile acestui produs il recomanda pentru utilizarea intr-o multitudine de contexte, in functie si de preferintele si experienta pescarului.

Lungimea de transport este 138 de centimetri, iar manerul este de pluta, confortabil de manevrat si usor.

 

 

 

 

 

Okuma Competition Feeder 

 

O varianta destul de finuta este acest produs de la Okuma, care se inscrie in clasa de putere medie. Are o lungime confortabila pentru majoritatea pescarilor care lucreaza de la mal, de 3,6 metri, iar dimensiunea de transport este de 127 cm.

Este fabricata din 3 tronsoane, la care se adauga doua varfuri de tip quiver, fabricate din fibra de sticla si incadrandu-se in categoria mediu si mediu-greu. Greutatea de incarcare este intre 30 si 70 de grame. Este potrivita pentru crap, caras pe lacuri, dar si pentru pescuitul pe rauri cu curenti medii. De fapt, odata cu capatarea de experienta, pescarul va adapta fara probleme aceasta lanseta, momeala si aruncarea la diferite conditii in care se urmaresc pesti mici si medii.

Greutatea este de 329 de grame, favorizand sensibilitatea atunci cand pestele a muscat si flexibilitatea in lupta cu acesta. Manerul este din pluta, si neopren, material sintetic similar cu cauciucul, preferat de unii pescari datorita rezistentei in timp si aderentei crescute.

 

 

 

 

 

Spro Pantera Feeder 

 

Daca esti in cautare de o lanseta feeder ieftina si buna, acest model va face fata la o multitudine de situatii, fiind din clasa medium. Lungimea totala este de 3,45 metri, iar cea de transport atinge 122 centimetri.

Pachetul include 3 segmente si doua varfuri quiver, minimul necesar pentru a te putea adapta la diferitele tipuri de pescuit. Puterea de aruncare este intre 40 si 80 de grame, deci va trebui sa te bazezi pe finete si precizie, in defavoarea greutatii. Inelele sunt in numar de 13, distribuind optim tensiunea in fir datorita numarului si materialului din care sunt fabricate. Carbura de siliciu sau SIC este o alegere moderna, fiind depasita in duritate doar de aliajele cu titan.

Data fiind greutatea totala de 320 de grame, lansatul se face lejer si precis. Recomandam acest model pescarilor amatori si celor tineri, iar utilizarea potrivita este pe lacuri, canale sau rauri cu curent redus.

Varful manerului este fabricat din spuma EVA, polimer sintetic confortabil si care ofera o aderenta crescuta in palma.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status