Cel mai bun microscop USB

Am modificat articolul ultima data pe: 28.01.20

 

Cum aleg cele mai bune microscoape USB

 

Ghidul cumparatorului

Pentru ca difera de microscoapele optice, pe baza camerei digitale integrate, ce poate fi conectata la un sistem desktop sau la laptop, modelele USB sunt mai frecvent utilizate in domenii ca: cercetare, didactica, medicina, criminalistica.

Indiferent de modul de folosire, daca veti dori sa achizitionati un microscop USB, la un pret bun, cititi in continuare ghidul nostru.

Calitatea imaginii este datorata camerei digitale inergrate produsului. Cel mai important parametru al camerei inserate este magnificatia. Modelele cele mai ieftine, utile pentru a observa insecte sau monede au nevoie de magnificatie de pana la 20 de ori(20X). Pentru observatii la nivel de celule, puterea de marire trebuie sa fie pana la 400x si chiar mai mare 1000X, cand se doreste realizarea de observatii amanuntite.

Un alt aspect important, ce determina tot calitatea vizualizarii, este rezolutia camerei. La modelele de baza, recomandate pentru copii sau incepatori, poate avea 1 megapixel; la modelele scumpe, folosite in laboratoare, poate ajunge la rezolutie Full HD(1920×1080, deci 2.1 megapixeli). Multe pareri despre cele mai bune microscoape USB confirma ca o rezolutie mai mare va genera imagini mai clare ce vor putea fi analizate mai usor.

Focalizarea este capacitatea produsului de a obtine imagini clare ale obiectelor observate. Aceasta se realizeaza manual, folosind reglajele mecanice si este limitata de dimensiunile lentilelori si ale obiectivelor sau, la modele mai avansate, se realizeaza cu ajutorul software-ului inclus.

Optiunea de focalizare digitala automata este de dorit pentru cei fara experienta, pentru ca aparatul gaseste automat zona ce trebuie examinata, adica zona de interes. In caz ca devine deranjanta, aceasta optiune trebuie sa poata fi si dezactivata ca sa se lucreze cu setari personalizabile sau cu reglaj manual.

Portabilitatea este o calitate ce asigura transportul dispozitivului pe teren. Asadar, unele microscoape digitale sunt portabile si pot fi tinute usor in mana, ele sunt ideale pentru utilizare atat in ​​industrie, cat si in educatie. Alte microscoape digitale sunt de fapt modele conventionale, cu o camera digitala atasata la nivelul ocularului, sau au un ecran LCD de 3-4 inch. Acestea au o greutate de pana la 700g, iar unele modele vin insotite si de geanta pentru transport.

Cu toate acestea, cele mai populare pentru domeniul educational sunt cele ce pot fi tinute in mana, deoarece pot fi luate pe teren si se pot conecta foarte usor la un laptop, asigurand o portabilitate foarte mare si utilizatorii pot explora cu usurinta lumea din jur.

În industrie, pentru lucrari de restaurare, criminalistica, analiza documentelor si controlul calitatii sunt folosite modele mai voluminoase, de peste 1000g si cu display de peste 5 inch.

Compatibilitatea cu sistemul de operare este un lucru important. Majoritatea programelor folosite pentru microscoapele USB sunt compatibile cu sistemul de operare Windows. Instalarea programului este usoara si se poate face atat pe desktop cat si pe laptop. Compatibilitatea cu sistemele macOS sau Linux variaza in functie de producatori si trebuie consultata fisa tehnica inainte de achizitie.

Cu toate aceste cunostinte de baza la dispozitie puteti lua o decizie in vederea achizitionarii unui microscop USB si pentru a veni in ajutorul dumneavoastra am pregatit o mica lista de produse din care puteti alege.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bresser 5201000

 

Daca doriti sa intrati in lumea microscopica, atunci modelul Bresser 5201000 va poate aduce mai aproape decat credeti. Veti putea urmari organisme care nu pot fi observate cu ochiul liber. Cu o camera digitala de 5 megapixeli (2048x1536p) veti putea obtine imagini de inalta calitate ce vor putea fi analizate foarte usor. Datorita ecranului LCD incorporat de 3,5 inch, preparatele pot fi urmarite de catre mai multe persoane in acelasi timp. Daca ecranul se dovedeste a fi prea mic, se poate conecta la PC printr-un cablu USB.

Camera digitala poate realiza instantanee sau capturi video ce pot fi salvate in memoria interna sau pe un card de memorie ce poate fi atasat in vederea extinderii capacitatii de stocare. Microscopul dispune de obiective de 4x,10x si 40x, functie de marire de a 50x la 500x, iar camera inclusa poate inregistra video la 720p. Desi nu este foarte usor (1400g), acesta vine insotit si de o geanta de transport.

Clemele de pozitionare permit ajustarea pozitiei lamei cu ajutorul a doua suruburi de reglaj, iar filtrul rotativ cu 6 culori permite reglarea contrastului si evidentierea anumitor elemente ale preparatelor studiate. Pachetul contine si lame cu preparate fixate, lame goale, drojdie, guma si unelte de intretinere si de realizare a sectiunilor prin materiale vegetale (microtom). Lipsa unor obiective mai mari de 40x pot fi considerate un dezavantaj al acestui instrument.

 

 

 

 

Levenhuk Rainbow D2L 0.3M Moonstone

 

In cazul acestui produs, elementele optice sunt confectionate din sticla speciala si au straturi multiple, antireflex, oferind imagini clare, detaliate si cu un contrast puternic. Ocularul de 10X impreuna cu obiectivele de 4x, 10x si 40x garanteaza o putere de marire intre 40x si 400x. Camera de 0,3 megapixeli se fixeaza in tubul ocularului si, prin conectarea la computer, permite vizualizarea preparatelor pe un ecran mare.

Cu ajutorul software-ului inclus, puteti face fotografii si le puteti salva pentru a le prezenta si celorlalti. Sistemul de iluminare dual va permite sa vizualizati atat obiecte solide, cu iluminarea superioara, cat si preparate transparente, folosind iluminarea inferioara. Luminozitatea se poate regla in functie de necesitati.

Corpul din plastic si ocularul dispus la un unghi de 45 de grade permit o utilizare facila a acestui dispozitiv. Kit-ul inclus contine toate elementele necesare unui biolog incepator. Preparatele incluse, lamele pentru efectuarea de noi preparate, penseta si microtomul sunt doar cateva componente ale pachetului de instrumente ce vine odata cu acest microscop.

 

 

 

 

 

Bresser Junior 8854500

 

Modelul Bresser Junior este recomandat de multi utilizatori drept un microscop USB, ieftin si bun. Cu o putere de marire cuprinsa intre 20 si 200x si o camera de 1,3 megapixeli, acesta poate oferi imagini impresionante ale obiectelor din jurul nostru, fiind alegerea ideala pentru un copil sau adolescent pasionat de studiul naturii.

Observarea preparatelor si captarea imaginilor se face cu ajutorul soft-ului inclus. De asemenea se pot regla setarile microscopului si se pot efectua masuratori prin intermediul acestui program. Deoarece nu necesita cunostinte in domeniu si are dimensiuni compacte, acest dispozitiv poate fi folosit si acasa. Pentru o utilizare facila se recomanda montarea acestuia in suportul inclus.

Corpul este invelit in cauciuc, oferind o buna prindere si previne alunecarea din mana. Cele 8 LED-uri, ce au o intensitate reglabila, contribuie la obtinerea unor imagini de calitate. Usurinta in utilizare, posibilitatea de a face fotografii si suportul inclus fac ca acest microscop sa fie ideal pentru incepatori si pentru curiosi, dar rezolutia modesta a camerei poate fi o problema pentru pretentiosi.


 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status