Cel mai bun microscop ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 29.01.20

 

Cum aleg cele mai bune microscoape ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Pentru iubitorii de numismatica, geologi sau bijutieri, un microscop este un instrument foarte valoros, aproape obligatoriu pentru buna desfasurare a jobului sau hobbyului. In plus, un tanar explorator al naturii va descoperi un intreg univers, cand va privi lucrurile magnificate de sute de ori.

 

 

Totusi, dispozitivele de rang medical, stiintific sau academic sunt foarte costisitoare. Numeroase pareri despre cel mai bun microscop ieftin spun ca poti face economii importante, daca esti atent la cateva specificatii, tinand cont de utilizarea pe care urmeaza sa o dai produsului.

Unul dintre principalele lucruri pe care le vei citi despre microscoape este daca sunt optice sau digitale. Primele sunt variantele clasice, mecanice, incluzand un sistem de iluminare si lentile care realizeaza marirea obiectului si sunt si cele mai accesibile.

Cele din urma sunt considerabil mai scumpe, se conecteaza la un calculator si redau imaginea direct pe ecran. In plus, in ceea ce priveste microscoapele optice, vei gasi modele clasice, puternice, dar mai greu de transportat, cat si mini-dispozitive de buzunar, perfecte pentru profesionistii in domeniul numismaticii sau bijuteriilor.

Probabil deja intuiesti ca un alt criteriu demn de luat in calcul se refera la puterea de magnificare. Microscoapele clasice beneficiaza de obiective cu abilitate de marire diferita, de la 2x la 30x, la care se adauga capacitatea ocularului. Astfel, factorul maxim de marire poate fi redus, sub 100, mediu, de 400-600 sau mare, care permite vizualizarea la nivel celular (circa 1000x).

Tine cont ca o magnificare 400x iti permite deja sa vezi inauntrul celulelor, iar puterile foarte mari necesita un dispozitiv stabil si bine construit, pentru ca imaginea sa fie clara.

O alta componenta importanta este piesa prin care observi proba; exista modele monoculare sau binoculare. Primele sunt mai usor de folosit si mai putin costisitoare, motiv pentru care sunt si cele mai populare.

Daca te intereseaza unde se gasesc microscoape ieftine, la un pret bun, pentru hobbyurile stiintifice ale copiilor, iti recomandam sa te uiti si la accesoriile oferite. Pe langa un numar de obiective, oculare si lentile, vei economisi bani daca kitul include lame, lamele (pentru fixarea preparatului), cat si cutie de protectie sau transport.

In orice caz, ofertele cele mai bune le vei gasi online, asa cum vei vedea si din recomandarile noastre.  

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bresser 5116200 Biolux NV 20x-1280x 

 

Acest model de la Bresser este probabil cel mai bun microscop ieftin pentru hobbyuri, elevi si studenti, inclusiv daca este vorba de mici proiecte de cercetare in cadrul scolii. Ca si tipologie, este un dispozitiv clasic, cu un sistem optic complex si iluminare cu led, din doua directii.  

Obiectivele incluse au puterea de magnificare de 4x, 10x si 40x, iar impreuna cu ocularul si lentila Barlow, ofera o plaja de marire variind intre 20 si 1280 x. In plus, pachetul include si un ocular ce se conecteaza la computer, astfel incat vei putea transmite imaginile catre un ecran, sau sa le inregistrezi in format video. Se conecteaza prin USB, iar rezolutia este VGA (640x 480 pixeli).

Pentru a simplifica inceputul explorarii microcosmosului, pachetul include si 5 lame si 5 lamele, pentru a fixa preparatele. Desigur, va trebui sa iti achizitionezi singur conservanti si coloranti specifici, dar pana atunci, poti experimenta cu preparatele uscate, temporare. Greutatea totala este de 2,75 kg si beneficiezi in plus de o husa si de o cutie de protectie.

 

 

 

 

 

Bresser Junior 8851000 Biotar DLX 300x-1200x 

 

Bresser Junior este un dispozitiv care are atat constructia, cat si pretul adaptate unei utilizari specifice: de catre copiii care fac primii pasi in microscopie. Este un aparat clasic, cu magnificare optica, iar sistemul de luminare este cu led alimentat cu baterii.

Puterea de magnificarea oferita variaza intre 300 si 1200 x, avand obiective de 7.5x, 15x si 30x. In plus, este de tip monocular, usor de folosit de catre persoanele care nu lucreaza in mod curent cu microscoape, iar aceasta piesa mareste de 40 de ori. Chiar daca valorile oferite sunt impresionante, nu va asteptati la claritate la gradul maxim de marire, constructia dispozitivului nefiind foarte solida, iar iluminarea, mediocra.

In geanta de transport sunt incluse si numeroase accesorii pentru a incepe primele explorari: instrumentar de taiat si pregatit piesele, lame si lamele, filtre colorate pentru lumina. Per total, acest dispozitiv este mai mult o jucarie stiintifica foarte sofisticata si isi va gasi utilizarea si intr-un proiect de scoala ce are drept tema insecte, plante sau tesuturi, dar nu este suficient de precis pentru a fi folosit in scop academic sau de catre un adult.

 

 

 

 

 

Bresser TM 60-100x 6933500 

 

Un microscop ieftin si bun din categoria celor de buzunar, este tot un model de la Bresser. Este construit pentru a fi utilizat in anumite hobbyuri si joburi, pentru a privi monede, timbre, bijuterii, pietre. In plus, se preteaza la fel de bine la utilizarea in lumea artei, pentru a vedea detaliile lucrarilor, fie ca este vorba despre fotografii sau picturi. Daca ai un copil curios, poate fi utilizat si pentru initierea in lumea detaliilor din viata insectelor sau plantelor.

Sursa de iluminare este de tip led, alimentata cu baterii. Sistemul de lentile amplifica imaginea de 60-100 de ori; acesta este gazduit intr-o carcasa de plastic rezistent, pentru a reduce riscul deteriorarii accidentale.

Dispozitivul este livrat impreuna cu o husa dura de protectie, care este partial rezistenta la apa. Greutatea microscopului este de doar 85 de grame, asa incat este limpede de ce constituie alegerea ideala pentru colectionari si persoane care lucreaza pe teren.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status