Cel mai bun microscop digital

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune microscoape digitale

 

Ghidul cumparatorului

Un microscop poate fi folosit si in afara laboratorului, avand aplicatii extinse. De exemplu, iti va fi util daca esti pasionat de botanica sau chimie, asamblezi dispozitive marunte, repari bijuterii sau colectionezi timbre, fotografii vechi,  monede ori ai alte hobby-uri asemanatoare. Iar pentru a imortaliza descoperirile, un model digital e ideal. Consulta, in continuare, cateva pareri despre cele mai bune microscoape digitale.

Pentru a putea analiza, cat mai in detaliu, suprafetele diferitelor bucati de material, un circuit de PC, parti ale unor insecte sau plante, trebuie sa analizezi, in primul rand, capacitatea de marire. Pentru rezultate optime, iti recomandam un dispozitiv ce poate avea un factor de marire minim de 20-30x, dar care poate urca pana la 1200 – 1500x.

Tipul de iluminare te intereseaza in mod deosebit, intrucat obiectul sau specimenul observat nu e luminos, asa incat sa ai vizibilitate asupra lui. Noi iti recomandam aparatele care functioneaza cu diode emitatoare de lumina, LED-uri, intrucat acestea sunt puternice si au durata de viata extinsa, emit foarte putina caldura, spre deloc, si folosesc baterii, asa ca nu te vei incurca in alte cabluri.

Sa nu uitam ca vorbim de modele digitale, ceea ce inseamna ca incorporeaza microscop si camera digitala (la unele modele, aparatul foto e atasabil). De aceea, prin intermediul unui software, care ii ofera compatibilitate cu sistemele de operare obisnuite, vei putea salva  imaginea marita si chiar stoca, pe un stick USB, daca exista port dedicat, sau pe un card SD, iar apoi o poti muta pe calculator si edita sau distribui.

Aparatele vor fi prevazute cu ecran, pe care sunt afisate materiile de sub microscop. De asemenea, poti beneficia si de filtre de culoare, precum si de diferite ustensile, lamele, cuie cu preparate sau huse de protectie.

Avand aceste informatii la dispozitie, nu-ti ramane decat sa dai o cautare pe Internet, sursa spre care se indreapta multi dintre cei interesati unde gasesc microscop digital, la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bresser 5201002 

 

Bresser 5201002 e un model profesional, pe care il putem numi usor cel mai bun microscop digital pe care il poti avea, daca esti dispus sa faci o investitie ceva mai serioasa. In primul rand, afla ca are o putere de marire ridicata, de 40-1400x, cu care vei putea observa si cele mai fine tesuturi sau semne de pe variate suprafete.

Apoi, este iluminat cu LED, si ofera iluminare directa si indirecta, pentru cat mai multa claritate a detaliului. De asemenea, incorporeaza un senzor optic de tipul  CMOS, cu 5 MP, are 40 de filtre de culoare, iar rezultatele pot fi stocate pe cardul SD, iar apoi introduse in calculator. Diferitele setari de lucru de care dispune, magnificatia, imaginea si inregistrarea acesteia vor putea fi controlate si analizate direct de pe ecranul LCD larg, cu touch. De aceea, microscopul e perfect si pentru invatare, intrucat poti scrie/citi, chiar in timp ce analizezi obiectul marit.

Produsul e accesorizat cu adaptor AC, ustensile, creveti cuibar, drojdie, guma, sare de mare, oua de creveti, cuie cu 5 preparate, lamele, husa de protectie si manual de utilizare.

 

 

 

 

 

Celestron 44308 

 

In cazul in care esti interesat de un microscop de calitate, insa nu doresti sa scoti prea multi bani din buzunar, s-ar putea sa-ti placa modelul Celestron 44308, ce dispune de un avantajos raport performanta-cost.

Este potrivit pentru vizualizarea sub lupa a unor obiecte precum timbrele, placile de circuit, pietre, piele naturala, dar si unele plante si insecte. Indiferent care e obiectul analizat, il va putea mari de pana la 200 de ori, fata de proportiile naturale. De asemenea, fotografiaza si filmeaza cu o claritate inalta, multumita obiectivului cu senzor de 5 MP. Ilumineaza cu ajutorul a 8 LED-uri ajustabile, asa incat sa ai vizibilitate din unghiul optim.

Imaginile capturate pot fi salvate si transmise calculatorului, cu ajutorul portului USB2. De mentionat ca dispozitivul e compatibil cu Windows XP si MAC 10.6 (sau variante mai noi ale acestora). Aparatul e usor, avand o greutate de doar 907 g, asa ca-l vei manevra fara efort. Produsul vine cu o garantie de 24 de luni.

 

 

 

 

 

Bresser 5283100 

 

Potentialilor cumparatori care se gandesc sa investeasca intr-un microscop digital, pe care il vor utiliza pentru a observa obiecte care nu necesita un factor de marire foarte mare, se pot descurca cu un model precum Bresser 5283100.

Pe langa faptul ca e un microfon digital, ieftin si bun, te va incanta sa descoperi ca e portabil, ceea ce-ti va permite sa observi diferite plante ori insecte chiar in timp ce te afli in natura, de exemplu. De asemenea, il poti lua la serviciu si folosi acasa. Are o putere de marire ce incepe de la 3.2x si ajunge pana la 32x, suficienta pentru fotografii vechi, timbre, reparatii de bijuterii si placi de circuite ale aparatelor, etc.

Iluminarea e asigurata de 6 LED-uri puternice. Senzorul camerei, de tip CMOS, e capabil de o rezolutie de pana la 1600 x 1200 pixeli, oferind claritate inalta imaginilor rezultate. De asemenea, datele pot fi stocate in dispozitiv, intrucat are memorie interna de 32 MP, si are spatiu pentru card SD, de 16 GB. Mai trebuie sa stii ca are ecran LCD, e compatibil cu Windows XP SP3/ Vista/ 7 si e accesorizat cu cablu USB, baterii si manual de utilizare.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status