Cel mai bun controller Bluetooth de Android

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune controllere Bluetooth de Android

 

Ghidul cumparatorului

Din moment ce jocurile pentru tablete si smartphone-uri au avansat destul de mult, poate fi dificil sa controlati personajul ori vehiculul cu care va jucati, doar din interfata touchscreen a gadgetului dumneavoastra. Din acest motiv, pentru cei pasionati de gaming mobil, va recomandam controllerele prin Bluetooth.

In articolul acesta, ne vom axa in principal pe cele care suporta sistemele Android, desi multe din produsele respective sunt compatibile si cu iOS, ori Windows. Iata cum sa alegeti modelul cel mai confortabil si placut de folosit:Compatibilitatea cu telefonul sau tableta poate fi impartita in doua elemente: hardware si software. In cadrul potrivirii cu hardware-ul, va trebui sa vedeti daca controllerul ales se poate atasa la telefonul sau tableta dumneavoastra fara probleme.

Suporturile de prindere vor trebui sa fie reglabile pentru a permite conectarea eficienta chiar si a tabletelor mari ca dimensiuni. De exemplu, un controller Bluetooth de Android, la un pret bun, pentru gadgeturi mari, este Ipega PG-9084, al carui suport se poate lati pana la 280 milimetri! Astfel, vor intra si tabletele voluminoase intre cele doua jumatati de prindere.

Alte modele, precum Ipega PG9021, pot sustine numai smartphone-uri si tablete de maximum 16 cm in latime, in suportul lor telescopic.

Dupa cum am mentionat si in introducere, desi ne vom axa pe controllerele pentru Android, multe din acestea ofera compatibilitate si pentru alte platforme de operare, precum iOS de la Apple, versiunile noi de Windows, Android TV, ori Switch. Aceste avantaje sunt foarte utile, in cazul in care mai aveti computere ori televizoare inteligente la care sa folositi controllerul dorit.

Producatorii ofera adesea si o lista de jocuri care ofera suport pentru controllere, pentru a va face o idee chiar si mai buna asupra aplicatiilor in care poate fi folosit produsul cumparat.

Autonomia bateriei este un alt aspect de evaluat, si merita sa il luati in calcul mai ales daca doriti sa va jucati in timpul drumurilor lungi pe tren ori autocar, de exemplu. Multe produse (de ex. Ipega PG-9023) pot oferi 20 de ore de utilizare incontinua, mai ales daca intra in actiune modul de stand-by, pentru economisirea energiei. Alte modele, precum Ipega PG-9083 promit doar 10 ore de operare.

Designul variaza destul de putin, iar daca este sa mentionam un element de selectie aici, este distanta dintre cele doua seturi de butoane (cele pentru mana stanga, respectiv dreapta). Unele modele pot oferi mai mult spatiu intre acestea (mai ales daca intre ele vine prins telefonul sau tableta), iar altele nu se pot regla in aceasta privinta, avand toate butoanele apropiate (Ipega PG-9021). Alegeti ce vi se pare mai confortabil in timpul jucatului.

Un numar mare de pareri despre cele mai bune controllere Bluetooth de Android mentioneaza si raza de actiune, ca factor de selectie intre modele. Acest element este util daca va jucati la PC sau la Smart TV, iar producatorii garanteaza conectivitatea wireless la distante de maximum 6 – 8 metri. Exista si modele care se pot conecta prin USB, pentru a fi utilizate de la distante, raza lor depinzand, bineinteles, de lungimea cablului.

Primiti mai multe date concrete despre cateva din modelele comandabile din magazinele online in randurile ce urmeaza, pentru a va ajuta in hotararea asupra carui controller o sa va ofere cea mai buna experienta de gaming:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Ipega PG9021 

 

Produsul acesta este un controller Bluetooth pentru Android, ieftin si bun, care nu necesita driver de instalare, si include un suport telescopic, prin care telefonul dumneavoastra se prinde fix deasupra butoanelor.

Bateria sa este destul de trainica: incarcata complet prin USB, ea poate asigura aproape 20 de ore de folosire. Primiti si un cablu USB prin care puteti conecta controllerul pentru incarcare si pentru a juca la PC-uri, daca nu va satisface conexiunea Bluetooth. Latimea maxima a telefoanelor ce pot fi prinse este de 16 cm. In ceea ce priveste sistemele de operare, pe langa Android, suporta Windows 7 si 8, Android TV si TV Box, si iOS 4.3.

Distanta dintre butoanele pentru mana stanga si cele pentru dreapta nu se poate modifica, ceea ce poate fi inconfortabil pentru unii utilizatori. Pentru Android, suporta jocuri precum FC Simulator, Zombie, Dungeon Hunter, Wild Blood, Shadow Blood, etc. Are o raza maxima de 6-8 metri.

 

 

 

Ipega PG-9093 

 

Pentru acest controller, unul din avantajele care ies in evidenta este ca poate fi reglat destul de mult in latime, pentru a putea acomoda intre cele doua joystick-uri chiar si tablete de 28 centimetri in lungime – prin urmare este compatibil chiar si cu gadgeturi destul de mari.

Ca platforma software, este compatibil cu Android, Windows (7, 8 si 10), Switch si iOS. Ofera o autonomie maxima de 10 ore, cu bateria incarcata complete (alte modele ofera de doua ori mai mult), iar controllerul se incarca complet in circa doua ore, conectat la USB. Raza sa de actiune este de maximum opt metri.

Printre jocurile compatibile pentru Android, putem enumera Wild Blood, MC4, Dungeon Hunter, FC Simulator, N64 Emulator, Sonic CD, Soulcraft, etc. Pentru iOS, este compatibil cu jocurile din lista i-Cade. Produsul a fost facut pentru PlayStation 3 initial, si poate fi utilizat si pentru jocuri de PC.

 

 

 

Ipega PG-9023 

Compatibil atat cu Android 3.2, cat si cu Windows 7, 8 si iOS 4.3 si mai noi, controllerul prezentat aici poate oferi 20 de ore de utilizare, atunci cand bateria sa este incarcata complet.

Raza sa maxima de operare este de 6-8 metri – prin urmare il veti putea folosi la distante destul de mari de computerul sau smart TV-ul la care jucati jocurile preferate. Include si un mod de intrare automata in standby, atunci cand nu este folosit cateva minute la rand.

Poate acomoda tablete si telefoane de pana la 25 cm in lungime/latime. Se incarca prin USB, ca toate controllerele de acest gen, timpul de incarcare fiind de circa doua ore. Suporta o lista lunga de jocuri, pe care le puteti gasi si pe pagina de comandare a produsului.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status