Cea mai buna consola de jocuri Nintendo

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.17

 

Cum aleg cele mai bune console de jocuri Nintendo

 

Formele de divertisment sunt din ce in ce mai variate si atractive, producatorii de dispozitive de home entertainment multimedia intrecandu-se in ceea ce priveste stimularea vizuala, auditiva, a logicii, spiritului de competitie sau de echipa. Un lucru este clar: nu exista persoana care sa nu se poata distra si relaxa cu un joc video.

In aceasta lume atat de vasta si in continua expansiune, Nintendo a ramas o constanta in ceea ce priveste inovatia. Producatorul japonez de console si jocuri este unul dintre cei mai mari din lume, fiind pionierii acestei forme de divertisment in anii ’70. De atunci, experientele oferite au devenit mai intense si imersive, cum o relateaza si numeroasele pareri despre cele mai bune console de jocuri Nintendo din prezent. Stim ca este greu sa te hotarasti asupra unui dispozitiv, mai ales daca nu esti un cunoscator, asa incat am alcatuit acest mini-ghid orientativ.

Consolele de jocuri Ninendo se pot incadra in 3 categorii generale: unitatile mari, care se conecteaza la un televizor si o sursa de sunet, dispozitivele portabile, de buzunar si variantele hibrid, care imbina avantajele primelor doua tipuri. Desigur, pe un ecran mare si cu un sistem de sunet bun, vei avea o experienta mai imersiva, dar jocurile de buzunar au avantajul de a iti ocupa timpul si a te deconecta, oriunde te-ai afla.

In ceea ce priveste tehnologiile implementate, acestea variaza foarte mult in functie de tipul de consola. Un aspect la care se aduc constant imbunatatiri se refera la claritatea imaginii. Acum, chiar si unitatile mini pot beneficia de rezolutii mari si chiar FullHD, asa incat urmareste aceasta specificatie. Cu o tehnologie similara celei utilizate pentru televizoare, Nintendo a adaugat si modul 3D pentru unele dintre aparitiile sale mai recente.

Procesoarele sunt si ele de diferite tipologii, in functie de dispozitivul utilizat, de tip CPU (cu 2 sau mai multe nuclee, care vor creste performantele) si/ sau GPU de diferite generatii (pentru dispozitivele mici). Un alt trend interesant este cel de relansare a consolelor foarte populare din deceniile trecute, aparitii limitate care fac deliciul cunoscatorilor si nostalgicilor.

Tipul si numarul controllerelor sau ergonomia pad-ului sunt un alte detalii care ar trebui sa te intereseze. In plus, jocurile compatibile si tipologia lor (2D, 3D, anii de aparitie), compatibilitatea cu alte dispozitive ale companiei, sunt aspecte importante. Tine cont ca si cele mai noi console vor avea o durata de viata de circa 5-8 ani, dupa care o noua generatie de jocuri si tehnologie le va depasi. Daca te intrebi unde gasesc consola de jocuri Nintendo la un pret bun alti utilizatori, iti aratam cateva variante avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Nintendo 3DS XL 

 

Modelul 3DS XL este probabil cea mai buna consola de jocuri Nintendo din gama portabila, aparitia sa in 2015 aducand multe imbunatatiri modelului 3DS. Primul avantaj evident il consituie ecranul principal mai mare, cu o diagonala de 4.88 inch. Atat acesta, cat si cel secundar sunt sensibile la atingere, iar primul are rezolutie FullHD si este autostereoscopic, afisand imaginile 3D, fara utilizarea unui echipament special. In plus, camera inclusa serveste nu doar la a face poze, ci si la ajustarea imaginei in functie de pozitia capului.

Procesorul integrat este Pica200, o generatie destul de recenta de GPU, iar viteza de incarcare a jocurilor este excelenta, in jurul a 15 secunde. Acestea pot fi descarcate conectandu-te la internet prin Wi-fi, care permite si folosirea unui browser. Jocurile disponibile sunt foarte numeroase, incluzand foarte popularele Mario, Mario Kart, Pokemon sau Legend of Zelda. Accesoriile amiibo sunt figurine lansate de Nintendo, compatibile si cu aceasta consola, care, atinse de dispozitivul NFC, vor adauga tot felul de optiuni suplimentare si vor individualiza si mai mult experienta de joc.

Durata de viata a bateriei este variabila, in functie de tipul de joc: pana in 6 ore pentru cele 3D si pana la 10 ore pentru cele 2D.

 

 

 

 

 

Nintendo Wii U Super Mario Kart 8 

 

Nintendo Wii U Super Mario Kart 8 este o consola ce aduce impreuna beneficiile unui dispozitiv portabil cu cele ale unitatilor conectabile la un ecran de dimensiuni mari. Unitatea principala foloseste discuri wii si conectare la televizor, pe cand controllerele sunt inlocuite cu gamepaduri care au ecrane integrate. Acestea sunt asemanatoare cu o tableta, avand totusi butoanele care actioneaza ca un controller, pe lateralele ecranului tactil, cu diagonala de 6.2 inch.

Acest tip de consola a fost gandit pentru jocurile multiplayer din aceeasi incapere, oferind fiecarui utilizator puncte de vedere diferite. Modurile de utilizare includ jocul doar pe gamepad sau simultan pe aceasta si televizor. Gamepadurile includ giroscoape si camere, pentru o experienta completa, in care oriece miscare conteaza. Rezolutia oferita este FullHD si vei avea nevoie de un televizor compatibil. Procesorul este unul multi-core, memoria este de tip flash, cu un maxim de 32 gb, consola are wi-fi integrat, un conector HDMI pentru ecranul mare si 4 intrari USB.

Jocurile compatibile sunt foarte numeroase, inclusiv cele valabile pe modelele Wii mai vechi, pe langa cel omonim, livrat impreuna cu unitatea. Includ cele pentru familie si copii: Pokemon, The legend of Zelda, Wii Sports, dar si cele mai mature, cum sunt: Bayonetta, Assasin’s Creed, Call of Duty.

 

 

 

 

 

Nintendo Classic Edition 

 

Pentru multi, o consola de jocuri Nintendo ieftina si buna nu trebuie sa ofere performante grafice extraordinare, ci sa le aduca din nou aceas bucurie resimtita in copilarie. Exact aceasta este motivatia pentru care producatorul japonez a recreat NES, consola atat de populara cu cateva decenii in urma.

Rezultatul este o unitate foarte mica, ce poate fi tinuta in palma si doua controllere clasice. Acestea se conecteaza la un televizor prin adaptorul HDMI. Totusi, slotul pentru “casete” a fost inlocuit cu cele 30 de jocuri preinstalate, care sunt emulate dupa variantele lor vechi. Te poti bucura de Super Mario Bros., Zelda, Pac Man sau Donkey Kong, fara a fi nevoie de instalare complicata.

Din pacate, acest model european nu include adaptorul pentru priza, dar poate fi legat la o sursa de curent prin USB. Un alt dezavantaj tine de reconstructia poate prea fidela, cablul controllerelor fiind inconfortabil de scurt. Probabil ca acest produs simplu si induiosator nu va egala tehnologiile avansate prezente in domeniul consolelor in momentul actual, dar nici nu isi propune asa ceva. In schimb, experienta va fi ca o “intoarcere acasa”, pentru multe persoane ce au peste 20-30 de ani.

 

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...