Cele mai bune metronoame digitale

Am modificat articolul ultima data pe: 30.03.20

 

Cel mai bun metronom digital – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Iubitorii de muzica, care invata sa stapaneasca un instrument, vor dori sa aiba parte de cele mai bune conditii de exersare. Pe langa un mediu in care sa se poata manifesta cum trebuie (de exemplu, o sala de repetitii), piesa centrala de echipament pentru exersarea eficienta este metronomul, aparatul care bate masura si ritmul pe care se va canta o melodie. Desi metronoamele mecanice raman favoritele multor melomani ce invata un instrument, modelele digitale si-au dovedit superioritatea in ceea ce priveste functiile oferite. In cazul in care sunteti curiosi referitor la ce credem ca sunt cele mai bune metronoame de acest gen, Korg TMR-50-BK va face fata cel mai bine chiar si utilizatorilor exigenti, prin gama larga de functii si display-ul amplu, detaliat si usor de citit chiar si in conditii de intuneric. O a doua optiune ar fi tot de la Korg TM-50C-PW oferind atat o gama foarte buna de functii, cat si un microfon de contact inclus in pachet.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Korg TMR-50-BK
Click aici pentru pret!

Ofera o lista impresionanta de functii, de la inregistrare la posibilitatea conectarii prin USB la computer, acordor si metronom. Totodata, are microfon incorporat si poate inregistra pana la 100 de piese.

Este relativ scump, comparativ cu multe alte modele de acordoare. Desi diferenta dintre preturi nu este foarte mare, utilizatorii fara multe pretentii vor prefera o solutie mai de buget.

E potrivit iubitorilor de instrumente muzicale care chiar doresc sa isi imbunatateasca abilitatile, chiar si la cele mai complicate structuri muzicale, si sa profite de posibilitati multiple de inregistrare si conectare cu alte echipamente.

A 2-A OPTIUNE!

Korg TM-50C-PW
Click aici pentru pret!

Pentru iubitorii de precizie cat mai buna in timpul exersarii cantatului la un instrument, microfonul de contact ce se livreaza cu acest metronom este foarte util, acesta trimitand vibratiile direct la aparat.

Este greu de gasit un inconvenient clar la acest model, avand in vedere numeroasele functii detinute, insa s-ar putea sa te dezamageasca faptul ca nu permite conexiunea cu un PC, prin USB.

Cu functii utile si importante in meniu, display-ul luminat pe care se pot citi multiple informatii si un pret convenabil, modelul acesta este unul dintre cele mai atractive de pe piata.

A 3-a Optiune!

Korg Humidi-Beat HB-1
Click aici pentru pret!

Pentru iubitorii de precizie cat mai buna in timpul exersarii cantatului la un instrument, microfonul de contact ce se livreaza cu acest metronom este foarte util, acesta trimitand vibratiile direct la aparat.

Este greu de gasit un inconvenient clar la acest model, avand in vedere numeroasele functii detinute, insa s-ar putea sa te dezamageasca faptul ca nu permite conexiunea cu un PC, prin USB.

Cu functii utile si importante in meniu, display-ul luminat pe care se pot citi multiple informatii si un pret convenabil, modelul acesta este unul dintre cele mai atractive de pe piata.

 

 

Cum alegi un metronom digital bun

 

Ghidul cumparatorului

Alegerea unui model de metronom digital din oferta pietei se va face, in mare parte, pe exigentele dumneavoastra in ceea ce priveste atat structurile muzicale pe care doriti sa le exersati, cat si pe conectivitatea cu alte aparate (casti, microfoane, computere), functii de inregistrare,precum si alte optiuni mai speciale. Nu este atat de complicat pe cat pare, iar cu un model adecvat, veti putea urmari ritmurile si masurile foarte usor, imbunatatindu-va abilitatile de stapanire a instrumentului dorit foarte repede si eficient.

Iata la ce trebuie sa va uitati, cand cumparati un metronom digital:

Nivel de abilitate: orientativ, putem spune ca produsele de pe piata se categorisesc in functie de abilitatile si nevoile pe care le au utilizatorii. Produsele mai simple (cum este Korg MA-1-BLBL), fara foarte multe functii in afara de selectarea ritmului si tempo-ului, vor fi pe gustul incepatorilor care de-abia se deprind cu instrumentul la care invata sa cante.

Utilizatorii cu mai multa experienta si cu abilitati pe masura, vor cauta cel mai bun metronom digital cu putinta, care sa poata reda structuri muzicale complicate, precum si functii aditionale care sa le permita sa analizeze progresul pe care l-au facut.

 

Note, octave: posibilitatea de a reda sunetul electronic in note si octave multiple este foarte utila pentru lucrul cu o varietate foarte mare de instrumente. Aceasta capacitate de a reda octave variate poate fi intalnita in special la diverse modele de metronom digital Korg destinate utilizatorilor mai exigenti, printre care putem enumera TMR-50 si TM-50 C. Pentru a oferi acest gen de performanta, este nevoie de un procesor mai puternic si mai performant, precum si de microfoane si difuzoare mai bune, iar astfel se explica impactul acestui element in pretul modelelor respective.

 

Numar de sunete (in functie de instrumentul la care cantati): bataile ritmului dictat de metronom sunt inregistrate ca un sunet repetitiv, pe baza caruia se poate controla instrumentul la care exersati. O problema este urmatoarea: la unele instrumente, zgomotul produs poate preveni auzirea batailor metronomului, acoperindu-le.

Din aceste motive, modelele optime pentru astfel de circumstante sunt ori cele cu un difuzor remarcabil de puternic (cum este Korg KDM2), ori cele care ofera o varietate mai mare de sunete pentru ritm, de la bipuri, la reproducerea unei voci omenesti ce numara “unu, doi, trei, patru”. Multe modele ofera genul acesta de optiuni pentru a putea auzi ritmul cat mai bine, avantajul respectiv sporindu-le eficienta in fata metronoamelor mecanice.

 

Acordor: foarte multe dintre aparatele de pe piata includ si acordoare pe baza carora puteti sa vedeti daca instrumentul la care cantati s-a dezacordat sau nu. Microfonul va inregistra nota si va va anunta daca este cea corecta, ori daca instrumentul falseaza. Modelele mai simple doar redau nota dorita si va trebui sa acordati dupa ureche. In aceasta privinta putem mentiona Korg KDM-2 ca exemplu.

Unele modele permit afisarea unei singure functii la un moment dat (de exemplu, doar acordorul sau doar metronomul), insa modelele mai performante pot afisa pe display-ul lor generos toate functiile in acelasi timp (putem mentiona TMR-50 si TM – 50 C in aceasta privinta).

 

Masuri: cu cat aparatul va putea reda masuri si tempo-uri mai vaste si complexe, cu atat se va preta mai bine nevoilor cele mai exigente. Multe pareri despre cele mai bune metronoame digitale spun ca factorul despre care vorbim aici este foarte important pentru utilizatorii avansati. De exemplu,  Korg TMR-50 poate permite selectarea de la 30 la 252 de batai pe minut si 15 variatii de ritm in functie de stilul muzical pe care il abordati.

Alte modele, precum Korg Humidi-Beat, pot fi setate pentru doar 5 variatii de ritm, accentul in cazul acestui model fiind pus pe monitorizarea conditiilor de stocare a instrumentului. Chiar si modelele mai accesibile, pentru cumparatorii ce cauta un metronom digital la un pret bun (cum e Korg MA-1), includ pana la 8 tipuri de ritm si intre 30 si 252 batai pe minut.

 

Memorie: unele dispozitive din aceasta categorie ofera si functia de inregistrare a melodiei cantate, fie prin intermediul microfoanelor acustice, fie prin cele de contact, ce se prind de instrumentul la care cantati si transmit vibratiile in acest mod catre aparat. Astfel, veti putea reda bucata pe care ati cantat-o si evalua cat de bine ati evoluat, analizand suprapunerea dintre prestatie si ritmul metronomului. Korg TMR-50 poate inregistra aproximativ 20 de minute in acest mod, durata in care pot fi incluse destul de multe bucati muzicale, numarul lor depinzand de durata acestora.

Alte dispozitive ofera nu posibilitatea inregistrarii, ci o functie de back-up ce memoreaza setarile de tempo si masura ori calibrare, pentru a nu fi necesara re-potrivirea acestora dupa ce dispozitivul a fost inchis. Astfel, veti putea continua in urmatoarea sesiune sa exersati pe fix aceleasi setari. Un model de astfel de metronom este Korg KDM-2.

 

Microfon: puteti intalni fie metronoame cu un microfon propriu incorporat, ori ce ofera posibilitatea de a conecta un microfon extern, separat, de obicei printr-o mufa de tip jack 3.5 milimetri. Utilizandu-l, veti putea inregistra melodiile in memoria proprie a dispozitivului, ori veti putea calibra instrumentele muzicale la care cantati, microfonul percepand frecventele notelor, iar metronomul le analizeaza si va anunta cum ar trebui calibrat instrumentul.

Unele oferte de pe piata includ si astfel de periferice externe: Korg TM-50C-PW este livrat cu un microfon extern de contact, care se va prinde de instrumentul la care cantati. Pentru cine cauta un metronom performant si accesibil, astfel de pachete promotionale vor fi destul de atragatoare.

 

Iesire casti: in cazul in care exersati la instrumente foarte galagioase, cum sunt tobele ori chitarele amplificate, posibilitatea de a conecta o pereche de casti la metronom este foarte folositoare, acestea permitandu-va sa auziti bataile fara a va stradui foarte mult. Marea majoritate a modelelor de pe piata includ mufe Jack de 3,5 milimetri, potrivite pentru castile standard.

Unii cumparatori vor fi bucurosi sa vada si reglaje de volum la casti, respectiv difuzor, cum este in cazul modelului KDM-2 de la Korg.

 

 

Functii speciale: in cazul unor modele, accentul se pune pe anumite masuratori destul de utile in unele cazuri. Am mai mentionat dispozitivul Korg  Humidi-Beat, ce se axeaza pe monitorizarea umiditatii si temperaturii o data la zece secunde. Plasat in valiza de transport a unei viori, chitari, ori a altor instrumente de acest gen, acest mic aparat poate lansa sunete de alarma in cazul in care umiditatea trece de 60% sau scade sub 40 %, ori daca temperatura este prea mare.

Valori extreme pentru aceste conditii pot fi nocive pentru lemnul instrumentelor respective, prin urmare functiile de monitorizare vor fi binevenite pentru a asigura o viata lunga pentru materiale.

 

Afisaj luminat: exista modele al caror display este luminat, prin urmare veti putea sa le cititi clar valorile in conditii de semi-intuneric sau iluminare slaba. Desi acest factor nu este chiar atat de important, s-ar putea sa fie utilizatori care sa fie atrasi de el.

Acum ca am prezentat principalii factori pentru alegerea unor metronoame digitale (la preturi bune), va invitam sa explorati si o bucata din oferta pietei. Am selectat, in aceasta privinta, un numar de modele, de la unele mai performante, la altele mai simple, si le veti vedea descrise mai jos, alaturi de link-urile ce pot fi accesate pentru cumpararea lor:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Korg TMR-50-BK

 

“Partenerul tau de exersare ideal” – asa isi prezinta compania Korg acest aparat, care se afla printre cele mai bune metronoame digitale ale momentului. Pe langa masurarea ritmului, ofera si functii de reportofon si de acordor, iar dumneavoastra puteti sa le utilizati pe toate in acelasi timp, ori pe fiecare in mod separat.

Functia Loop Play va permite sa repetati o anumita bucata dintr-o melodie inregistrata, in mod continuu, si puteti inregistra pana la 20 de minute de melodii in total. Mai mult, veti putea exporta inregistrarile catre un computer, prin intermediul interfetei USB incluse.

Poate reda pana la trei octave prin difuzorul incorporat, iar posibilitatea conectarii castilor nu lipseste. In plus, puteti conecta si microfoane externe, iar raza de tempo oscileaza de la 30 la 252 de batai pe minut, cu 15 variatii de ritm pentru o gama larga de stiluri muzicale.

Avantaje

Are display iluminat, pentru a putea fi utilizat si pe intuneric.

Dispune de conectivitate ampla, de la casti si microfoane la posibilitatea conectarii la un computer prin USB.

Include functie de metronom, acordor si reportofon.

Poate memora setari chiar si dupa ce a fost inchis.

Dezavantaje

Este ceva mai scump decat alte metronoame de pe piata.

button 2

 

 

 

 

Korg TM-50C-PW

 

Pentru cei ce cauta un metronom cu acordor care sa includa, pe langa foarte multe functii, si un microfon de contact in pachet, optiunea modelului Korg TM – 50C este una din cele mai bune. Microfonul se conecteaza direct la instrument, preluand vibratiile de sunet foarte eficient, iar pe baza semnalului, veti putea acorda instrumentul cat mai precis.

Pe langa acesta, aparatul in sine ofera setari intre 30 si 252 de batai pe minut, 15 structuri de ritm pentru genurile muzicale mai complexe si posibilitatea de a reda 3 octave prin difuzorul incorporat, ceea ce este foarte util mai ales pentru antrenarea urechii muzicale. Pentru cei ce lucreaza cu instrumente galagioase, se pot selecta multiple sunete pentru redarea ritmului, iar optiunea de a utiliza casti este inclusa.

Memoria va pastra setarile dorite, iar pentru utilizarea pe intuneric, dispuneti de doua grade de iluminare a display-ului.

Avantaje

Se livreaza intr-un pachet promotional, cu microfonul de contact Korg CM-200.

Include display iluminat, pentru utilizarea pe intuneric.

Memoria pastreaza setarile chiar si dupa ce il inchideti.

Poate reda pana la trei octave prin difuzorul incorporat.

Dezavantaje

Nu este echipat cu conexiune USB pentru computere.

button 2

 

 

 

 

Korg Humidi-Beat HB-1

 

Korg Humidi-Beat este un metronom digital, la un pret bun, ce ofera o particularitate foarte interesanta: masoara umitatea si temperatura din mediul ambiant in mod continuu! Astfel, veti putea monitoriza conditiile in care va pastrati instrumentul, intrucat indeosebi umiditatea poate fi foarte nociva pentru chitare ori viori, sau alte obiecte asemanatoare.

In ceea ce priveste setarile, produsul este simplu, batand ritmul in pasi de pendul, sau pasi intregi ori tempo de tap. Include cinci tipare de ritm, prin urmare beneficiati de o oarecare variabilitate in ceea ce priveste stilul muzical. Daca aerul din jur este prea uscat sau prea umed, va emite un sunet de alarma, pentru a putea lua masuri in aceasta privinta.

Fiind si de foarte mici dimensiuni, il puteti plasa in cutia de vioara ori chitara, ori transporta usor in buzunar sau geanta. Poate fi setat de la 30 la 252 de batai pe minut, insa nu include conectoare pentru casti.

Avantaje

Include atat sunete de intensitate mica, cat si functia Loud, pentru a putea fi auzit mai tare.

Monitorizeaza umiditatea si temperatura, ca sa fiti siguri daca instrumentul dumneavoastra este pastrat in conditii propice.

Masoara circa 10 centimetri in lungime, fiind unul din cele mai micI metronoame digitale.

Memoria va pastra setarile alese, acestea fiind restaurate atunci cand deschideti iar produsul.

Dezavantaje

Nu include functii de reportofon ori acordor, si nici iesire pentru casti.

button 2

 

 

 

 

Korg MA-1 

 

Aici puteti vedea un metronom digital ieftin si bun, ce include functie de acordor cromatic, intre octavele C4-B4. In ceea ce priveste setarile de tempo, puteti sa potriviti aparatul de la 30 la 252 de batai pe minut, sau sa selectati tempo-ul dorit apasand butonul de selectare in timpul muzicii.

Opt tipuri de ritmuri pot fi alese, de la patrimi la sferturi ori diverse alte aranjamente, in functie de stilul muzical si melodia abordate. Pentru cei ce doresc sa repete utilizand casti, se ofera si posibilitatea de a conecta o pereche prin mufa jack standard, iar nivelul de volum se poate regla in functie de gust.

Setarile sunt memorate automat de aparat si vor fi restaurate atunci cand aparatul este pornit iar. Cu bateria completa, metronomul poate opera circa 70 de ore (la bateriile zinc-carbon), sau chiar si 290 de ore (atunci cand sunt utilizate baterii alcaline).

Avantaje

Se poate cumpara la preturi foarte atractive.

Include iesire pentru casti, cu mufa de tip jack.

Memoria pastreaza setarile intre folosire.

Ofera opt tipuri de structuri de ritm diferite.

Dezavantaje

Are garantie scurta, de doar 2 luni.

button 2

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Korg KDM-2

 

Dornicii de un metronom digital Korg care sa scoata un sunet puternic, doar prin difuzorul propriu, vor fi incantati de modelul KDM-2. Pe langa designul sau dragut, puteti beneficia de trei sunete diferite pentru ritm, selectabile in functie de instrumentul la care exersati.

Mai mult, butonul de volum poate regla intensitatea la care lucreaza difuzorul sau castile pe care le puteti conecta prin mufa jack. In ceea ce priveste setarile, beneficiati de acordor prin redarea sunetelor (fara inregistrare), reglaje de ritm intre 30 si 252 de batai pe minut, un total de 19 structuri de ritm, in functie de complexitatea stilului muzical dorit si o baterie de capacitate destul de mare, ce asigura o folosire de 120 de ore in mod continuu, atunci cand este setat tempo-ul de 120 de batai pe minut.

Cei ce doresc sa utilizeze aparatul in intuneric nu beneficiaza de un display iluminat, in schimb becul de deasupra isi va schimba culoarea, anuntand astfel ritmul.

 

Avantaje:

Cilindrul de rezonanta al difuzorului reda sunetul ritmului la un intensitate foarte ridicata.

Becul de deasupra aparatului se aprinde ritmat in doua culori, permitand folosirea acestui metronom si pe intuneric.

Include mufa jack pentru casti, precum si buton de volum.

Bateria sa ii asigura peste 120 de ore de functionare in continuu, la tempo-ul de 120 de batai pe minut.

 

Dezavantaje:

Nu include acordor cu microfon, acest proces facandu-se dupa ureche.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status