Cel mai bun metronom Korg

Am modificat articolul ultima data pe: 05.04.20

 

Cum aleg cele mai bune metronoame Korg

 

Ghidul cumparatorului

Un metronom Korg este un dispozitiv deosebit de util persoanelor care lucreaza in domeniul muzicii sau celor ce sunt pasionate de el. Acest aparat emite un semnal vizual si/sau auditiv si te va ajuta sa pastrezi ritmul corect, necesar interpretarii unei anumite melodii (intre 30 si 252 bpm). Astfel, redarea melodiilor va fi mult mai simpla si tempoul folosit va fi unul corect.

Daca si tu ai nevoie de un astfel de produs, iti recomandam sa vezi gama de articole Korg. Acest brand a fost lansat in 1963, in ideea de a oferi instrumentistilor o experienta cat mai placuta. Si asta s-a intamplat. In zilele noastre, aceasta marca are pe piata tot felul de dispozitive de ultima generatie, care inspira muzicienii din intreaga lume. Ele sunt gandite si fabricate cu ajutorul unor idei venite din partea artistilor ce stiu ce inseamna muzica adevarata.

In continuare, vrem sa te ajutam sa iti achizitionezi un metronom Korg, la un pret bun si iti vom spune ce caracteristici importante sa urmaresti.

Aceste dispozitive pot fi in general de doua tipuri: mecanice (redau sunetul cu ajutorul unui pendul) si electonice (il afiseaza pe un ecran LCD). Korg fabrica doar produse din a doua categorie.

Fiind digitale, ele pot avea o multime de functii utile, pe care le poti lua in calcul: acordor, ce ajuta la reglarea instrumentelor (Korg TM-50C, Korg Beat Boy), tap tempo, pentru a seta rapid ritmul dorit, luandu-te dupa cum anume canti (Korg MA-1, Korg TM-50C, Korg KMD-2), inchidere automata (Korg TM-50TR, Korg MA-1, Korg TMR-50), afisare ora (Korg HumidiBeat), variatii de ritm, ceea ce ajuta la exersarea a mai multe stiluri muzicale (Korg TM-50C, Korg Beat Boy, Korg TM-50TR), redarea sunetului cu ajutorul castilor (Korg KMD-2, Korg TM-50C, Korg TMR-50 BK) sau monitorizarea temperaturii si a umiditatii, ce ajuta la pastrarea instrumentelor in cele mai bune conditii (Korg HumidiBeat).

Un alt criteriu de selectie important este modul in care dispozitivul indica ritmul. Multe dintre metronoame nu au un sunet suficient de puternic si exista riscul ca acesta sa fie acoperit de instrument.

In astfel de cazuri, fie alegi un produs ce sa permita introducerea castilor (Korg KMD-2, Korg TM-50C, Korg TMR-50 BK), fie unul de tipul casca, ce se introduce in ureche (Korg IE-1M, Korg SY-1M, Korg SR-1G).

Mai poti opta totodata si pentru modele care vor emite si un semnal vizual, in acelasi timp cu cel auditiv (cu ajutorul unui beculet ce palpaie), astfel incat sa fie mai usor de perceput (Korg Beat Boy, Korg TM-50C, Korg TM-60).

Metronoamele de la Korg mai pot fi alese si in functie de dimensiunile pe care le au. Acestea nu sunt standard. Modele ceva mai mari sunt Korg Beat Boy (11.1 x 8.2 x 1.8 cm), Korg TM-50C sau Korg TM-60 (11.1 x 7.4 x 1.8 cm), iar medii Korg MA-1 (10.2 x 5.9 x 1.7 cm) sau Korg KMD-2 (10.6 x 4.85 x 10.6 cm).

Dispozitive mici sunt considerate a fi Korg HumidiBeat (9 x 1.6 x 3 cm) sau Korg SY-1M (4.9 x 2.2 x 2.2 cm).

In ceea ce priveste metronoamele de la acest brand, ele pot fi diferite si dupa autonomia pe care o au. Aceasta poate depinde bineinteles de bateriile folosite. Sunt modele ce pot functiona chiar si 200-300 de ore (Korg MA-1 – 2 x AAA; Korg IE-1M – 1 x CR2032), aproximativ 100 de ore (Korg KMD-2 – 4 x AAA, Korg TM-60 – 2 x AAA) sau pana in 24 de ore (Korg 50TR – 2 x AA; Korg Beat Boy – 2 x AAA).

Alege metronomul potrivit si dupa pretul pe care il are, in cazul in care vrei sa te incadrezi intr-un anumit buget. Exista modele simple, ce costa aproximativ 50 lei (Korg MA-1), dar si dispozitive mai complexe ce au un pret cuprins intre 150-300 lei (Korg HumidiBeat, Korg KMD-2, Korg, Korg Beat Boy).

Daca te intereseaza sa consulti cateva oferte si pareri despre cele mai bune metronoame Korg, lista de produse pe care o vom prezenta in continuare iti va fi de ajutor, deoarece vei afla o serie de informatii importante, cu privire la anumite articole ce pot fi achizitionate online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Korg Beat Boy

 

Acesta este unul dintre cele mai apreciate metronoame ce apartin acestui brand, datorita faptului ca are o multime de functii deosebite, care-l fac sa fie util si placut de folosit: acordaj (ceea ce te va ajuta sa iti reglezi instrumentul muzical astfel incat sa sune cat mai bine), ritmuri multiple (pentru a exersa cat mai mult si a te distra cat mai bine), posibilitatea de a inregistra diverse cadente si de a le transfera apoi pe PC, prin intermediul unui cablu USB sau redarea sunetelor prin intermediul castilor.

Tempoul redat de acest dispozitiv se aude bine si poate fi ajustat prin intermediul unei rotite situate pe laterala de sus. Totodata, el va fi si afisat pe ecran cu ajutorul unor tobe, dar si semnalizat cu un beculet care palpaie. Ai asadar o multime de stimuli ce vor face aceasta activitate si mai facila.

Acest articol are dimensiuni de 11.1 x 8.2 x 1.8 cm, fiind simplu de purtat mereu la tine, si e alimentat cu 2 baterii AAA ce vor avea o autonomie de pana la 11 ore. Pretul este destul de mare, motiv pentru care nu si-l permite toata lumea.

 

 

 

Korg TM-50C-PW

 

Korg TM-50C-PW este un metronom care se remarca fata de alte produse de la acest brand prin faptul ca are un microfon de contact, ce permite o buna acordare a instrumentelor. El mai are totodata si alte functii interesante: variatii de ritm (daca vrei sa exersezi sunete cat mai diverse), tap tempo (reda intervalul auzit), inchidere automata (pentru a economisi bateria) sau memorarea cadentei si a tonului.

Sunt mai multe modalitati prin care te poti folosi de tempoul redat. In primul rand, acest lucru este posibil prin intermediul unui difuzor ce are un volum reglabil. Daca nu se aude suficient de tare precum ti-ai dori, poti utiliza castile sau te poti ajuta de ecranul LCD ce va afisa ritmul cu ajutorul unor ace care se misca stanga-dreapta. Pentru o si mai buna percepere a cadentei, va palpai si un beculet, in tandem cu intervalul setat.

Dimensiunile acestui model, il fac sa fie simplu de transportat oriunde (11.1 x 7.4 x 1.8 cm; 106 grame). El are o autonomie de maxim 55 de ore, daca e intrebuintat ca si metronom si este alimentat cu 2 baterii AAA.

 

 

 

Korg MA-1

 

Daca esti in cautarea unui metronom Korg, ieftin si bun, acest produs ar putea fi potrivit pentru bugetul si nevoile tale. Pe langa faptul ca te ajuta la interpretarea unor piese pe un ritm corect, va contribui si la reglarea instrumentelor.

Acest model are inclusa si functia tap tempo, astfel incat sa stabilesti rapid cadenta dorita. Mai are si alte caracteristici ce ar putea fi de folos, ca de exemplu: inchidere automata (pentru a nu consuma inutil bateriile), posibilitatea redarii ritmului prin intermediul castilor (in cazul in care nu auzi suficient de puternic in difuzor).

Metronomul despre care vorbim acum are o autonomie foarte buna, de pana la 290 de ore. Acest lucru e posibil cu ajutorul a doua baterii AAA. Dimensiunile lui sunt de 10.2 x 5.9 x 1.7 cm, deci il poti lua cu usurinta cu tine mereu.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status