Cel mai bun metronom digital ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.20

 

Cum aleg cele mai bune metronoame digitale ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca esti incepator sau avansat in lumea muzicala, tot este bine sa folosesti din cand in cand un metronom pentru interpretare. Acesta este un instrument care emite un semnal sonor la intervale regulate, stabilind un tempo si un ritm pentru piesa ce trebuie cantata sau interpretata. Variantele moderne digitale au avantajul ca pe langa aceasta functie, mai pot indeplini si alte roluri, fara a fi foarte costisitoare.

 

 

In primul rand, pe langa tempourile cunoscute si necesare (aproximativ 40), acestea mai pot reda si diferiti timpi de bataie (doi, trei sau patru, simpli sau compusi), potriviti pentru mai multe genuri de muzica. Acestia stabilesc pe care masura se pune accentul in interpretare si sunt foarte utili si atunci cand compui.

Un metronom digital ieftin, la un pret bun, ar trebui sa iti permita si sa alegi intre mai multe ritmuri. Astfel, vei putea da diferite nuante aceleiasi melodii sau vei putea experimenta pentru a gasi ritmul adecvat pentru compozitiile tale.

O alta functie interesanta si utila este cea de inregistrare. Aceasta poate fi uneori cuplata cu cea de tempo-tap care iti permite sa creezi chiar tu tempoul dorit, iar acesta sa fie inregistrat si redat mai apoi ori de cate ori doresti. In plus, chiar si melodiile pot fi inregistrate pentru a observa cum se suprapun acestea peste semnalele emise de aparat.

Nu toate produsele de acest gen vor avea integrat si un ceas, dar este bine sa alegi o varianta care are si acest detaliu, deoarece vei putea sa iti temporizezi atat sedintele de studio, cat si durata melodiilor sau cum se coreleaza aceasta cu tempoul ales.

Unele pareri despre cele mai bune metronoame digitale ieftine sustin faptul ca un pret accesibil nu justifica lipsa pe afisaj a indicatorilor de temperatura si umiditate ambientala. Unele instrumente muzicale se pot comporta altfel in functie de aceste variabile si pot reda aceleasi note cu nuante usor diferite, motiv pentru care este bine sa stii dinainte si sa poti tine cont de astfel de specificatii.

Daca vei avea rabdare sa cauti atent, vei gasi si modele care au inclusa functia de acordor pentru unele sau chiar aproape toate tipurile de instrumente muzicale. Iti va fi mai usor astfel sa faci toate setarile inca de la inceputul repetitiei sau a sesiunii de inregistrare si vei elimina riscul de a descoperi abia pe parcurs ca esti in dezacord.

Nu in ultimul rand, daca vrei sa poti asculta doar tu tempoul si ritmul dorit, intr-un mod mai personal care sa te ajute sa il inveti pe de rost si sa-l simti, poti alege o varianta care permite si folosirea castilor si reglarea volumului.

In magazinele online vei gasi nenumarate tipuri de metronoame, atat clasice, cat si digitale, la preturi accesibile sau mai ridicate, in functie de compania producatoare sau de optiunile integrate. Iata si cateva produse selectate si descrise de noi care s-ar putea sa ti se para interesante.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Korg Humidi-Beat HB-1 

 

Daca esti un muzician profesionist si iti place sa interpretezi melodiile cu un ritm corect, un metronom ca acesta te poate ajuta. El iti va reda majoritatea tempourilor utilizate, cu o exactitate de apreciat, dar iti va permite si sa iti reglezi singur ritmul, in functiile de particularitatile piesei sau de cele ale stilului tau.

Este un aparat micut si compact, cu un afisaj digital care iti va indica nu numai ritmul, ci si temperatura si nivelul de umiditate din incaperea in care te afli. Aceste date te vor ajuta sa afli cum se modifica instrumentul tau la conditii atmosferice diferite si cand este cazul sa iti schimbi modul de interpretare.

Ceasul inclus iti va permite sa temporizezi cu exactitate atat sedintele de muzica, cat si durata melodiilor. Vei putea ajusta volumul, astfel incat sa auzi semnalul sonor cat de tare si de clar doresti. Produsul este disponibil in doua variante cromatice, alba sau neagra, ambele fiind potrivite pentru orice situatie.

 

 

 

Korg MA-1 BKRD

 

Acesta este un metronom digital, ieftin si bun, care iti ofera o varietate de functii de care poti profita pentru a obtine o interpretare ideala. Pe langa tempourile obisnuite pe care le poate reda, el iti poate permite sa alegi intre 8 tipuri de ritm diferite, simple sau complexe, in functie de melodia cantata sau compusa.

Pentru a se ajusta felului propriu de interpretare al fiecarui muzician, acest aparat poate reda pana la 9 timpi diferiti si te lasa chiar sa iti setezi propriul tempo prin batere, inregistrare si redare. In plus, functia back-up poate memora ritmul ales pentru a-l reda mai tarziu.

Nu in ultimul rand, acest produs are si functia de acordor pentru aproape orice tip de instrument. Afisajul digital te va lasa sa observi oricand toate aceste date, iar difuzorul de dimensiuni mari va emite semnale sonore clare si puternice. Mufa pentru casti iti va permite sa asculti ritmul la volumul dorit, fara a-i deranja pe cei din jur.

 

 

 

Korg MA-1 BLBK

 

Acesta este un metronom digital care se poate ajusta diferitelor tipuri de interpretare, proprii fiecarui muzician. Vei putea asculta semnalele la volum maxim sau mai incet, prin casti, calitatea sunetului fiind in ambele cazuri foarte buna. Functia de oprire automata te va ajuta sa economisesti bateriile, dar si sa iti temporizezi perfect melodiile.

Pentru piese de diferite genuri vei putea alege intre 9 timpi diferiti si 8 feluri de ritm, atat simple, cat si complexe. In plus, acest aparat iti ofera si posibilitatea de a-ti seta propriul tempo, in functie de particularitatile tale sau de cele ale liniei melodice. Acesta va fi inregistrat si redat imediat sau mai tarziu, prin functia de back-up.

Produsul are o autonomie de pana la 290 de ore si are inclus si un program ce permite acordarea instrumentelor tale prin tonuri cromatice de referinta (C4-B4). Vei putea alege intre varianta in negru si albastru sau cea cu rosu.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status