Cea mai buna vioara Reghin

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune viori Reghin

 

Daca doresti sa incanti lumea cu sunetele unei viori produse la Reghin, dar inca nu stii care este cea mai buna alegere pe care o poti face, noi te putem indruma.In cazul in care vrei sa achizitionezi o vioara Reghin la un pret bun, citeste ghidul mai departe pentru a putea afla cateva informatii care te vor ajuta sa decizi mai usor.

 

 

Pentru inceput, trebuie sa iei in considerare dimensiunea care ti se potriveste. Aceasta este reprezentata de distanta masurata de la umar, pana la incheietura mainii. Astfel, daca vioara este pentru un adult care are o lungime a mainii mai mare de 59 cm, cea mai potrivita va fi o vioara de marime 4/4. Aceasta se mai poate folosi si de catre adolescentii de peste 12 ani care au aceleasi masuri.

La copii lungimea bratelor difera in functie de varsta, deoarece acestia se afla in continua crestere. Un copil de 3-5 ani, a carui distanta de la umar, la incheietura masoara intre 35 si 41 cm, va avea nevoie de o vioara de 1/16, iar cei mai dezvoltati, cu lungimea mainii cuprinsa intre 41 cm si 45 cm, pot utiliza o vioara adecvata, de marime 1/8.

La varsta de  6-7 ani, dimensiunea de la umar, la incheietura are de regula 45-51 cm, si astfel va fi nevoie de un instrument de 1/4. Cand utilizatorul va mai creste si va ajunge la o lungime a bratului de 51-56 cm(la aproximativ 8-9 ani), va trebui sa foloseasca o vioara de 1/2. La varsta de 10-11 ani, masura luata ca etalon ajunge deja la o dimensiune apropiata de cea a adolescentilor, cuprinsa intre 56 si 59 cm, si atunci utilizatorul va avea nevoie de o vioara de 3/4.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este nivelul de experienta, deoarece o vioara pentru avansati va fi confectionata mai atent si din materiale de calitate mai ridicata, fata de cele pentru incepatori sau cele pentru intermediari, care sunt facute deseori din materiale comune, iar costul acestora ramane mai scazut fata de al celor pentru avansati.

In materie de piese Hora, produse la Reghin, ceea ce trebuie sa mai iei in calcul este materialul folosit. Poti alege ca vioara ta sa fie confectionata din paltin si molid(lemn autohton) din Romania. Pentru accesorii se folosesc materiale speciale, importate din India(lemn de abanos si palisandru). Pe pagina oficiala a producatorului vei gasi informatii despre provenienta si tipologia sau chiar rezistenta materialului utilizat in productie.

Modul de amplificare a sunetelor imparte viorile in doua categorii, cele electrice si cele acustice. Cele acustice, au un corp gol la interior ce permite amplificarea suntelor emise de corzi, iar cele electrice sunt facute cu un corp solid, dar au nevoie de un amplificator pentru a putea fi utilizate.

Viorile acustice pot fi folosite pentru interpretari solo, dar mai pot fi utilizate si in orchestre; cele electrice sunt intrebuintate de obicei pentru stilurile contemporane de muzica (jazz,rock) datorita faptului ca ofera utilizatorului posibilitatea de a crea mai multe sunete  si efecte.

Produsele Hora Reghin se comercializeaza in ambele variante, iar printre cele mai renumite modele electrice se numara Fantasia. Gamele Elite, Student sau Economica reprezinta exemple de modele acustice conventionale. Editii ca Profesional Guarnieri, Maestru Guarnieri, Maestru Hora sau Academy Hora sunt dedicate avansatilor si expertilor si fac parte tot din categoria acustica.

In cele ce urmeaza vei parcurge o serie de pareri despre cele mai bune viori Reghin.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Hora Elite Avansat 

 

Vioara despre care vom discuta in cele ce urmeaza prezinta caracteristici deosebite in ce priveste materialele folosite la fabricare. Este confectionata din diverse tipuri de lemn cu proprietati variate: fata este facuta din molid, acest lemn fiind unul moale, usor, cu textura fina; spatele si eclisa sunt realizate din paltin solid, lemn elastic si fin, recunoscut pentru rezistenta sa; limba este confectionata din lemn de carpen, care are o fibra lemnoasa puternica.

Produsul corespunde marimilor 4/4, 3/4, 1/2 , dar si 1/4 , fiind recomandat atat copiilor, cat si adolescentilor care au o distanta de la umar, la incheietura mai mare de 59 cm. In legatura cu aspectul, vioara este de culoare maro, prezinta un finisaj lucios, fiind acoperita cu un lac special, care asigura totodata si protectia necesara.

Dezvantajul poate fi faptul ca instrumentul nu vine la pachet cu diferite accesorii, ci doar cu doua fixuri care te vor ajuta la ajustarea corzilor.

 

 

 

Hora Student  

 

Daca iti doresti o vioara Reghin, ieftina si buna, acest produs s-ar putea sa fie potrivit, deoarece este indicat indeosebi pentru a fi utilizat de catre studenti cu un nivel de performanta intermediar.

In ceea ce priveste materialele din care este confectionat, trebuie sa stii ca fata este realizata din molid. Acest tip de lemn are proprietati acustice extraordinare, ajutand la obtinerea unei rezonante puternice. Gatul si eclisa sunt realizate din paltin, acesta fiind recunoscut pentru faptul ca este arborele cu cea mai inalta vibratie sonora. Limba este confectionata din carpen, care datorita fibrei lemnoase prezinta o rezistenta crescuta.

Referitor la aspect, instrumentul este de culoare maro si are un finisaj cu satin lucios. Prezinta si doua fixuri, cu ajutorul carora poti ajusta corzile. Un dezavantaj este faptul ca vioara nu vine la pachet cu alte accesorii precum cutia sau arcusul. Acest fapt contribuie si la valoarea instrumentului, intrucat pretul este mai scazut fata de alte produse din aceeasi categorie.

 

 

 

Hora Hora set 4/4 

 

Daca esti adult sau adolescent, instrumentul muzical despre care vom vorbi acum va fi potrivit pentru tine. De marime 4/4, aceasta vioara poate fi folosita de catre persoanele care au o lungime mai mare de 59 cm, de la umar la incheietura.

Referitor la materialele din care este confectionata, trebuie sa stii ca fata este facuta din lemn de molid, corpul este din palisandru(lemn puternic si dens, transmitand un sunet cald), spatele si eclisa sunt din paltin, iar accesoriile si limba din carpen. Din lista obiectelor care vin la pachet fac parte: cutia, arcusul si contrabarbia. Cutia este acoperita cu material impermeabil (astfel ca iti va feri instrumentul de picaturile de ploaie), prezinta rezistenta la lovituri, la exterior este neagra, avand un buzunar pentru partituri si doua fermoare rezistente, la interior este realizata din plus de culoare albastru, avand un compartiment pentru accesorii si doua pentru arcusuri.

Arcusul este de asemenea, de marime 4/4, este confectionat din lemn exotic de masaranduba(care are o durata mare de viata si este rezistent la variatiile de temperatura) si par alb de cal (care prezinta o rezistenta deosebita). Contrabarbia este potrivita atat pentru viori cu marimile 3/4 , cat si pentru 4/4, este de culoare rosie, realizata din aluminiu, avand o durabilitate mare, buretele este acoperit cu material din catifea, iar picioarele sunt captusite de cauciuc. Prin prisma accesoriilor care se gasesc in oferta, pretul este mai ridicat fata de costul altor instrumente.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status