Cea mai buna carte de dezvoltare personala pentru copii

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune carti de dezvoltare personala pentru copii

 

Ghidul cumparatorului

Cartile nu sunt niciodata suficiente, iar unul dintre lucrurile bune care au fost introduse in programa scolara este o disciplina de studiu denumita „dezvoltare personala”. Subiectele propuse pentru dezbatere sunt interesante, asadar e de inteles daca ti-ai dori sa ai si acasa un ghid care sa te ajute sa orientezi discutiile pe care le porti cu copilul tau. Ramai cu noi ca sa descoperi de ce anume sa tii cont, cand cauti o carte de dezvoltare personala, pentru copii, la un pret bun.Varsta copilului e primordiala; este firesc sa optezi pentru un instrument special conceput pentru varsta pe care o are fiul tau la momentul respectiv. Multe dintre aceste carti specifica anul scolar de studiu caruia i se adreseaza – ele fiind special redactate pentru ciclul primar. Tine cont de faptul ca subiectele si modul lor de abordare sunt alese tinand cont de dezvoltarea psiho-cognitiva medie pe care au au copiii la o anumita varsta.

Desi nu reprezinta intotdeauna un argument al calitatii, daca optezi pentru o carte care detine certificare din partea Ministerului Educatiei, ai garantia ca ea abordeaza subiectele de studiu in concordanta cu programa scolara si ca acestea sunt tratate la un nivel si intr-un mod corespunzator. Asta nu inseamna ca alte carti nu pot fi de asemenea bune.

Numeroase pareri despre cele mai bune carti de dezvoltare personala pentru copii spun ca importanta majora o are continutul, nu aspectul, insa atunci cand vine vorba despre micutii de pana la 10 ani, ei sunt – sau nu – cuceriti de cum arata pagina, de ilustratii si culorile vii, mai mult decat de continut, pe care il vor aprecia si cu care se vor juca abia sub indrumarea adultului care ii ajuta sa il descopere. Prin urmare, conditiile de tipar nu trebuie ignorate.

Probabil ca deja detii cateva elemente importante care sa te ajute sa alegi cel mai potrivit produs pentru tine, de aceea am vrea sa iti prezentam 3 dintre cele mai apreciate carti din aceasta categorie. Ele sunt disponibile in magazinele de pe internet, ca sa le primesti direct acasa, fara nici un fel de bataie de cap.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Gabriela Barbulescu, Angelica Sima, Dezvoltare personala clasa a II-a, Litera, 2016

 

Acest caiet de lucru elaborat cu atentie si verificat de Ministerul Educatiei face parte din categoria auxiliarelor publicate in cadrul editurii Litera. El se adreseaza elevilor din clasele a II-a, pe care ii abordeaza intr-o maniera moderna si placuta.

Ca si alte manuale scolare, formatul este de 260 x 200 mm, astfel incat copilului sa ii fie usor sa si aranjeze si manevreze cartile. Cele 56 de pagini tiparite in conditii optime ofera ocazia de a aprofunda notiuni si concepte legate de autocunoastere, stil de viata sanatos si de un mod corect si constructiv de raportare la ceilalti.

Utilizandu-l, vei avea ocazia sa discutati despre starea emotionala de bine pe care copilul o poate obtine prin respectarea celor din jur, si care e data de respectul fata de propria persoana, despre interactuni simple cu fiintele si obiectele intalnite in viata de zi cu zi; veti aprofunda subiecte legate de tehnica de invatare, care in aceasta perioada abia se formeaza, si despre meserii, in asa fel incat copilul sa fie familiarizat inca de la o varsta frageda cu optiunile care ii vor fi deschise mai tarziu.

 

 

 

Mirela Horumba, Alina Nicolae-Pertea, Rodica Chiran, Dezvoltare personala caiet clasa pregatitoare, Aramis, 2014

 

De cand a fost introdusa in programa scolara, disciplina Dezvoltare Personala a avut ca scop construirea unei relatii bune a copilului cu mediul in care traieste. Acesta este incurajat sa invete sa se raporteze intr-un mod pozitiv la toate experientele prin care trece, luandu-le, pe cele neplacute, ca pe un prilej de invatare.

Volumul li se adreseaza copiilor care sunt la primul contact cu scoala, la trecerea de la gradinita la un sistem ceva mai strict. Finalitatea de peste ani a acestei discipline este reprezentata de castigarea increderii in sine si abordarea constructiva a experientelor; este un manual care il invata pe copil despre o alta stare de bine obtinuta in noul cadru social in care se dezvolta.

Caietul de lucru are 64 de pagini tiparite frumos si prietenos, cu dimensiuni de 20 x 28 cm, si are marele avantaj de a-ti oferi si tie, ca parinte, ocazia de a descoperi ce anume invata copilul la scoala si cum este abordat fiecare dintre aceste subiecte la clasa.

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Alexandra Albota, Dezvoltare Personala. Booklet, 2014

 

Cartea de dezvoltare personala pentru copii ieftina si buna propusa de Alexandra Albota se adreseaza copiilor aflati in clasa pregatitoare si este structurata mai degraba sub forma unui caiet de lucru, perceput de catre micuti ca placut si distractiv.

Volumul are 64 de pagini in format 21 x 26 cm, in care sunt abordate capitole importante din viata zilnica a proaspatului scolar, intr-o maniera relaxata si cu o grafica vesela si atragatoare. El urmareste programa scolara prin intermediul a 3 capitole foarte bine structurate si perfect adaptate varstei.

Exercitiile sunt interactive, astfel incat copilul sa fie sprijinit sa inteleaga mai bine dinamica interactiunilor sociale, iar personalitatea fiecaruia dintre ei sa fie incurajata sa se dezvolte si sa se manifeste liber. Il consideram un instrument de mare ajutor atat pentru invatatori, cat si pentru parintii care doresc sa se implice in modelarea comportamentului copilului, pus in fata unor noi provocari.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status