n n
n
n
▷ Carti de citit in doi. Analiza comparativa

Cea mai buna carte de citit in doi

Am modificat articolul ultima data pe: 07.12.19

 

Cum aleg cele mai bune carti de citit in doi

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca sunteti la inceputul unei relatii sau aveti deja ceva timp de cand sunteti impreuna, activitatile in doi sunt un mod placut de a petrece timpul liber si de a-ti descoperi partenerul. Lectura nu trebuie exclusa din aceasta categorie, mai ales ca multe carti, din diferite domenii se preteaza la a fi frunzarite in doi.

 

 

Bineinteles ca cele mai comune astfel de tomuri vor fi cele care abordeaza problemele de cuplu. Acestea vor fi scrise cel mai adesea fie de psihologi, psihoterapeuti, experti in comunicare si relatii interpersonale. Ele se impun a fi lecturate de ambii soti, tocmai pentru a le permite amandurora sa absoarba stafurile si recomandarile din text. In plus, atunci cand este vorba de exercitii de comunicare, acestea trebuie realizate fie de catre fiecare in parte, fie de amandoi in acelasi timp.

O carte de citit in doi, la un pret bun, poate fi si despre sexualitate. Aceasta te poate invata cum sa iti explorezi propriul corp, pe cel al partenerului, noi tehnici pentru a oferi placere in pat si bineinteles, pozitii nemaiintalnite. Acestea contin de multe ori si o bogata iconografie sau chiar scheme.

Asemanatoare cu cele mentionate anterior, dar ceva mai nevinovate, sunt si cartile despre masaj. Cu atat mai mult cu cat acestea expun practici ce trebuie aplicate de catre amandoi, este recomandabil sa fie citite impreuna.

Multe pareri despre cele mai bune carti de citit in doi vor sustine ca cele despre parenting sunt printre cele mai importante lecturi de acest gen. Acestea ofera sfaturi cu privire la cum trebuie crescut un copil, de ce ingrijiri are nevoie acesta, cum sa abordezi situatiile in care face cate o prostie sau discutiile delicate.

Nu chiar la coada listei mentionam si cartile de gatit, acestea fiind indicate in special cuplurilor care adora sa pregateasca masa impreuna si sa exploreze mereu noi retete.

De asemenea, tot destinate lecturii in doi sunt si volumele de amenajari pentru casa si gradina. Acestea vor fi consultate cu siguranta de ambii parteneri, intrucat pentru crearea unui camin armonios este necesara imbinarea dorintelor amandorura.

Majoritatea librariilor au acum site-uri cu oferte mai bogate chiar decat magazinele. In plus, si supermarket-urile online dispun de un numar mare de carti.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Cartea Romaneasca Ghidul relatiei de cuplu 

 

Aceasta nu este o carte care sa se adreseze doar celor care au probleme in relatia de cuplu, ci este potrivita si chiar indicata tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine cum apar divergentele, care sunt diferentele dintre sexe si cum trebuie abordata comunicarea pentru a preveni eventualele neintelegeri.

Cartea este recomandata printre altii si de psihoterapeutul si sexologul Bebe Mihaescu si abordeaza inclusiv teme legate de intimitatea in cuplu, explicand fara perdea cum trebuie explorate nu doar corpurile, ci si gandurile si fanteziile celuilalt, astfel incat sa fiti impliniti amandoi.

Nu in ultimul rand, te va ajuta sa intelegi ce inseamna sa evoluezi in doi si cum se schimba personalitatea fiecaruia pe baza experientelor si influentelor reciproce, dar si cum se modifica relatia odata cu trecerea timpului. Cele 200 de pagini vor fi usor de frunzarit si de citit si chiar amuzante, mai ales daca vor fi descoperite in tandem cu partenerul.

 

 

 

 

 

Litera Terapie sexuala pentru cuplu 

 

Daca te intereseaza o carte de citit in doi, ieftina si buna, atunci iti propunem aceasta lectura centrata pe reaprinderea pasiunii in pat. Autorii propun o terapie de 30 de zile compusa din provocari fizice si psihice, pozitii noi, tehnici de stimulare reciproca si pasaje ce explica modul in care se poate reveni la dorinta de la inceput.

Vei descoperi ca aceasta carte va va amuza si intriga pe amandoi, dar va veti simti si provocati sa incercati ceea ce sugereaza imaginile si descrierile. Este bine sa nu va grabiti nici cu punerea in practica a partii descriptive, nici cu lectura textului, ci mai degraba sa rumegati fiecare capitol in parte si sa treceti la treaba in ritmul vostru propriu.

Incetul cu incetul veti descoperi ca va priviti intr-un mod nou si ca incepeti sa vedeti la celalalt lucruri pe care nu le-ati mai observat de mult, dar si ca va revine dorinta de a lua initiativa, atat in viata de zi cu zi, cat si in pat.

 

 

 

 

 

Curtea veche NLP si relatiile de cuplu 

 

Aceasta este o carte care isi propune sa abordeze modul in care pot fi aplicate tehnicile de programare neurolingvistica in comunicarea de zi cu zi dintre parteneri. Autorii sunt personalitati in domeniu, cu numeroase alte carti si ghiduri publicate, pe tema NLP.

Interactiunea dintre doua persoane, foarte diferite din punct de vedere fizic, dar si emotional, hormonal si psihic poate fi uneori plina de provocari. Cartea isi propune sa te instruiasca cu privire la modul in care poti recunoaste diferite situatii tensionate sau complicate, chiar inainte ca acestea sa apara si cum le poti rezolva fara sa ajungi la conflict.

Vei reusi astfel sa pastrezi armonia in cuplu si sa nu te lasi influentat de reactiile de moment, dar in acelasi timp sa aduci si buna dispozitie in viata de zi cu zi, precum si echilibrul in relatia ta. Colaborarea dintre cei doi autori pune bazele unui ghid accesibil si usor de aplicat, care abordeaza problemele de cuplu atat din punctul de vedere al gandirii sistemice, cat si din cel al expertului in relatii interpersonale.

 


 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status