Cele mai bune sevalete de pictura

Am modificat articolul ultima data pe: 24.10.20

 

Cel mai bun sevalet de pictura – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Ca sa alegi un sevalet de pictura potrivit cu pretentiile si stilul tau ai nevoie sa cauti informatii pe diferite site-uri de specialitate, sa consulti oferte si sa citesti recenzii, in concluzie ai nevoie de timp. Pentru ca vrem sa te ajutam, am adunat toate informatiile de care ai nevoie in acest ghid si, in plus, iti voi recomanda si un sevalet ce se afla in topul preferintelor si anume Kids@Play, KP – S160. Este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti, dar si intr-o galerie de arta pentru a expune lucrari. Ai posibilitatea de a regla inaltimea de lucru, pentru a fi comod, dar si unghiul de inclinare a cadrului. Asigura suport pe toata suprafata lucrarii in partea de jos. Daca obisnuiesti sa pictezi in aer liber poti sa alegi al doilea produs din lista, si anume Mabef M29.

 

 

Cum alegi un sevalet de pictura bun

 

Ghidul cumparatorului

Pentru cei pasionati de pictura, profesionisti sau amatori, un sevalet este un instrument ce nu trebuie sa lipseasca din atelierul de lucru. Te va ajuta mult sa ai o pozitie corecta, comoda, ceea ce iti faciliteaza munca. Vei putea vizualiza comod desenul, avand o perspectiva buna.

Pentru a face o achizitie convenabila, iti ofer mai jos informatii cu privire la caracteristicile mai importante pe care sa le urmaresti, si o lista de produse cu modele de sevalet pictura, la un pret bun.Tipuri: Sevaletele de pictura pot fi pentru atelier, de teren sau de masa.

Cele pentru atelier sunt de dimensiuni mari, fixe sau pliabile pe orizontala. Pot fi cu trei picioare de sprijin, doua fixe si unul rabatabil, sau cu suport fix folosite in general pentru panze de dimensiuni mari si grele. Sunt greu de transportat, de aceea se potrivesc intr-un atelier, in sali de expozitii, sali de curs. Iti recomandam aceste modele, daca te intereseaza cel mai bun sevalet de pictura pentru profesionisti.

Sevaletele de teren se sprijina pe trei picioare care se strang compact, fiind usor de transportat. Picioarele pot fi telescopice pentru a avea stabilitate si pe un teren accidentat. Pentru a nu aluneca, au in general terminatii din cauciuc, pentru ca adera la suprafata de sprijin.

Sevaletele de masa sunt de dimensiuni mai mici, se pot strange sub forma de cutie, pentru a fi usor de transportat. Pentru scoli sau gradinite sunt si modele duble, cu loc pentru desen pe ambele parti, astfel poti achizitiona un sevalet de pictura la preturi bune.

 

Utilizatorul: Sunt multe modele de sevalete pentru pictura si vei il alege in functie de persoana care il va utiliza.

Pentru copii mici care iau primul contact cu desenul si pictura e bine sa alegi un model la care poti regla inaltimea cat mai jos, pentru a putea picta si stand pe scaun. Poti opta pentru un sevalet de pictura pentru copii care se asaza pe o masa astfel cel mic va putea lucra comod.  Conform mai multor pareri despre cele mai bune sevalete de pictura pentru copii, cele de masa sunt cele mai potrivite.

Pentru studenti care au nevoie de sevalet atat acasa pentru a pregati lucrarile, cat si la atelierele scolii, sunt modele care se strang pentru a putea fi transportate cu usurinta.

Un pictor profesionist va alege produse stabile, pentru atelier, mari, pe care sa poata lucra diferite dimensiuni de panza. Daca ai o galerie si pe langa simeze expui tablouri si pe sevalete, atunci vei opta pentru modele din lemn, lacuite, care pot fi reglate in functie de dimensiunile tabloului si foarte stabile.

 

Materialul: In mod traditional, un sevalet de pictura este confectionat din lemn masiv, de diferite esente, care pe langa rezistenta mare in timp ii confera si un aer elegant. Pentru uz indelungat iti recomandam produsele din lemn de fag tratat in ulei de in, lemnul are o rezistenta superioara iar uleiul de in impiedica deformarea componentelor in timp.

Lemnul de brad sau de tei are o rezistenta mai mica in timp, pentru a fi utilizat mai mult poti sa ii aplici un strat de ulei de in la 6 luni. Lemnul de ulm se foloseste la sevaletele de teren care sunt subtiri si au nevoie de rezistenta mare, fara a cantari mult. Lemnul tratat cu ulei de in este mult mai rezistent la pete si se curata usor.

De asemenea sunt si sevalete confectionate din metal, in special cele de teren, din aluminiu pentru ca este mai usor, telescopice si usor de manipulat.

 

Reglajele pe care le poti face: Pentru a putea fi folosite de persoane diferite, pentru copii care cresc, pentru a le putea folosi si din picioare, dar si stand pe scaun, poti sa alegi modele care au posibilitatea de a regla inaltimea. De obicei sistemele de reglare a inaltimii sunt din metal, usor de utilizat (sub forma de surub cu piulita care se desface sau se strange).

Mai ai posibilitatea de a regla unghiul de asezare a picturii care poate fi de la 90 de grade  – unele sevalete de teren au posibilitatea de a se aseza pe orizontala –  la verticala ca in cazul unor modele de masa.

Dimensiunea panzei poate fi ajustata pentru a prinde diferite dimensiuni de panze, intre un minim si un maxim, si trebuie sa fii atent sa alegi marjele in functie de marimile folosite. Sunt modele gigant, recomandate pentru muzee sau ateliere de restaurare care suporta greutati mari si o inaltime a panzei de pana la 300 cm si o latime maxima de 380 cm.

Daca esti student sau lucrezi dupa modele poti alege un sevalet dublu, care iti ofera posibilitatea de a pune doua panze odata (una mai mica mai sus sau in lateral).

 

Dotari si accesorii: Sevaletele foarte mari pot fi actionate electric: sistem electric de ridicare a cadrului – ce permite miscarea cadrului in siguranta si cu precizie;  sistem monitorizat din metal pentru inclinarea cadrului.

Sevaletele de masa au in general caseta de pictura sub forma de sertar compartimentat, in care iti poti depozita si transporta diferite instrumente pe care le folosesti la lucru. Sunt indicate pentru copii, pentru ca au adunate toate ustensilele la un loc (pensoane, creioane, culori) si nu exista riscul sa le imprastie.

Unele modele de sevalete de atelier au in partea de jos, unde sustin panza inferior, un spatiu, in care poti sa lasi pensonul, creionul, culorile in timp ce lucrezi sau chiar un raft in partea de jos, generos care asigura si stabilitate mai mare sevaletului.

Pentru a fi usor de transportat sevaletele de teren sunt dotate cu cureluse pentru a putea fi stranse si fixate usor sau chiar cu huse.

 

Dimensiuni: Pictorii profesionisti care lucreaza diferite tipuri de panze (inclusiv panze mari, inaltime de 150 cm), si au atelier pot achizitiona un sevalet fix, de dimensiuni mai mari, pe care il pot folosi si pentru a expune lucrarile cand sunt gata.

Cand nu ai un spatiu foarte generos, si trebuie sa strangi dupa ce termini de lucrat, e bine sa alegi un sevalet de teren. Este usor de strans, compact, nu ocupa loc, poate fi depozitat intr-o debara sau chiar sub pat. Suporta in general panze medii (inaltime de aproximativ 100 cm). Daca folosesti panze mici (inaltime de 50 – 60 cm), atunci poti alege si un sevalet de masa, compact, usor de depozitat.

E mult mai comod sa stai acasa si sa navighezi pe internet pentru a gasi diverse lucruri de care ai nevoie si sa le comanzi online. E simplu si in plus poti sa citesti pareri despre produse si sa faci o alegere corecta. Pentru un sevalet de pictura, ieftin si bun, am cautat noi si iti oferim cele mai bune variante dintre care sa alegi modelul care se potriveste cu tine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kids@Play, KP-S160 

 

Aceste modele sunt cele mai bune sevalete de pictura dedicate copiilor, baieti sau fete, dar si adultilor care incep sa cocheteze cu pictura. Este confectionat din lemn, rezistent si durabil in timp.

Are un cadru plat, mare, care asigura sprijin pentru orice tip de suport de pictura (panza, carton panzat, canvasul, bloc de desen). In partea de sus are un sistem de fixare a panzei, care este mobil, si asigura stabilitate in timpul lucrului. Sevalelul se poate regla pe inaltime, cu ajutorul unui sistem usor de manevrat, pentru a fi confortabil. Poti sa il folosesti si pentru a expune lucrari in cadrul unei expozitii.

Se poate plia foarte usor asa ca poate fi usor depozitat si manipulat. Are dimensiuni medii 50 x 63 x 160 cm. Este disponibil in trei culori: lemn natur, maro si teak.

 

Avantaje:

Avand sistem de reglare a inaltimii este potrivit pentru mai multe grupe de varsta.

Este dotat cu suport plat mare, care asigura stabilitatea panzei in timpul lucrului.

Poate fi depozitat si manipulat usor, pentru ca se pliaza.

Poti sa il folosesti pentru a expune lucrarile in cadrul unor expozitii.

 

Dezavantaje:

Este incomod de transportat, deoarece nu se poate stange pe verticala.

 

 

Mabef, M29 

 

Este un sevalet de pictura recomandat persoanelor care prefera sa picteze in aer liber, pentru profesionisti. Este confectionat din lemn de fag, tratat cu ulei de in, rezistent impotriva murdariei si cu garantie pe viata.

Datorita picioarelor telescopice, dotate cu ventuze, poate fi asezat pe orice fel de teren, denivelat sau alunecos. Poti regla inaltimea de lucru pentru a fi confortabila, pana la 185 cm. Ai posibilitatea de a regla unghiul de inclinatie pana in pozitie orizontala, daca ai nevoie.

Poti folosi panze mari pana la 115 cm, si suporta o greutate maxima de pana la 4 kg.  Avand mai multe sisteme de prindere variabile, poti pune si doua panze in acelasi timp, una mare jos si una mai mica sus de model eventual. Se poate plia, rezultand un cilindru compact, usor de transportat, cu o greutate de 1,6 kg. Este un sevalet de pictura la un pret bun.

 

Avantaje:

Se poate strange intr-o forma compacta, fiind usor de transportat.

Sevaletul poate fi asezat pe orice fel de suport, deoarece are picioare telescopice ce se pot regla pe inaltime, precum si ventuze pentru a face priza.

Unghiul de inclinare al cadrului se poate regla pana in pozitia orizontala, putand fi utilizat si pentru planse.

Desi este un sevalet de teren, ai posibilitatea sa lucrezi panze mari de pana la 115 cm si cu o greutate de pana la 4 kg.

 

Dezavantaje:

Nu poti expune lucrari pe el in cadrul unei expozitii.

 

 

Lucas Art, CH ESL42 

 

Acest sevalet pentru pictura este recomandat pentru interior, fiind de masa. Poate fi folosit de copii dar si de adulti, fiind robust si usor de manipulat.

Este confectionat din lemn de ulm, rezistent si cu garantie mare. Prezinta o caseta lateral, care se deschide ca un sertar, si are 4 compartimente unde iti poti depozita si transporta ustensilele necesare picturii (pensoane, culori, creioane etc.). Pentru siguranta in timpul transportului, sertarul se inchide cu un sistem metalic.

Poti regla usor inaltimea, intre 60 de cm maxim si 40 de cm minim, precum si unghiul de inclinare pentru a fi comod. Panzele folosite pot avea maxim o inaltime de 60 cm pe o latime de 40 cm. La inchidere caseta este patrata si are latura de 42 de cm.

 

Avantaje:

Sevaletul  pentru copii, avand un sertar pentru transportul usor al materialelor necesare lucrului.

Sertarul se inchide cu un sistem metalic, asa ca nu exista riscul de a imprastia materialele la transport.

Este compact, usor de manevrat si de transportat.

Unghiul de inclinare a cadrului si inaltimea sunt reglabile pentru a asigura confortul in timpul lucrului.

 

Dezavantaje:

Ai nevoie de o masa pentru a putea lucra.

 

 

APT, ST7 

 

Pentru pictori profesionisti recomandam un model de sevalet pictura, care poate fi utilizat atat in atelier cat si in aer liber. Este confectionat din aluminiu, este usor (1 kg) si facil de transportat.

Cele trei picioare au posibilitatea de autoreglare a inaltimii, precum si sistem de prindere (adera la diferite suprafete si nu aluneca) astfel poti sa-l asezi pe orice fel de teren chiar si denivelat. Ai posibilitatea de a regla picioarele astfel incat sa aiba stabilitate si pe un spatiu restrans. Poti regla inaltimea, asa ca nu ai nevoie de scaun atunci cand pictezi in locuri mai neconventionale.

Deschiderea clemei de fixare a suportului de pictura este variabila, putand ajunge la o grosime de 3 cm. Panzele pe care le poti lucra pe sevalet au o lungime de maxim 84 cm si o latime de maxim 52 cm. Inaltimea maxima de lucru a sevaletului este de 150 cm. Pentru a putea transporta sau depozita usor suportul ai inclus in set o husa.

 

Avantaje:

Poate fi transportat usor, deoarece ai husa si cantareste doar 1 kg.

Poti sa lucrezi pe orice teren, datorita sistemelor auto-reglabil si anti-alunecare cu care sunt dotate cele trei picioare.

Suportul pe care lucrezi poate avea o grosime de pana la 3 cm, asa ca ai posibilitatea de a lucra si pe lemn sau alte materiale neconventionale.

Este confectionat din aluminiu, ceea ce ii confera rezistenta si durabilitate.

 

Dezavantaje:

Este un model modern, asa ca nu poti sa expui lucrari pe el in cadrul unei expozitii clasice de arta.

 

 

Colorkit, 145 

 

Daca ai nevoie de un sevalet de pictura, ieftin si bun, iti recomandam acest model, dedicat copiilor cu varste de peste 3 ani, dar si adultilor. Este confectionat din lemn fiind robust si stabil.

Panza se sprijina pe un suport lat in partea de jos, unde ai si un spatiu in care poti lasa uneltele de lucru precum creion, penson. Sistemul de prindere in partea de sus, este reglabil, usor de utilizat si asigura o fixare buna a panzei, cu ajutorul unui surub.

Poti regla usor inaltimea si ramane in pozitie, avand niste adancituri care permit o prindere ferma. Cand nu este folosit se pliaza usor pentru a putea fi depozitat intr-un spatiu ingust. Inaltimea sevaletului este de 145 cm iar latimea de 50 cm. Sevaletul poate fi folosit si pentru a expune lucrari in cadrul expozitiilor.

 

Avantaje:

Poti regla inaltimea de lucru, care va ramane ferma avand un sistem de strangere usor de manevrat si sigur.

Panza se sprijina pe toata suprafata in partea de jos, oferind stabilitate.

Prezinta un spatiu unde poti lasa ustensilele de lucru cand esti in pauza sau cand prepari. culorile.

Se pliaza, asa ca poate fi depozitat intr-un spatiu ingust.

 

Dezavantaje:

Nu este facil de transportat, deoarece nu se strange in plan vertical.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status