Cel mai bun sevalet de masa

Am modificat articolul ultima data pe: 01.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune sevalete de masa

 

Atunci cand copilul tau este atras de domeniul artelor plastice, daca ii place sa schiteze, sa deseneze sau sa picteze, il poti face foarte fericit cumparandu-i un sevalet pe masura lui, de folosit pe suprafetele plane ca biroul sau masa de lucru. Insa, ca acesta sa il poata folosi in orice mod doreste, trebuie sa faci o alegere potrivita.

In cazul in care nu ai idee cum sa alegi un sevalet de masa, la un pret bun, atunci iata, in continuare, criteriile de care trebuie sa tii cont:Sevaletele sunt instrumente cu utilizare in domeniul picturii. Sunt obiecte pe care le poti folosi sa iti asezi panza, canvas-uri, cartoane, plansa sau blocurile de desen. In primul rand, trebuie sa tii cont de materialul din care este confectionat produsul. De obicei, modelul clasic este facut din lemn, dar exista si piese realizate din aluminiu, ce permit inclusiv reglarea inaltimii la care se poate lucra.

Pentru o mai buna durabilitate la socuri si umezeala, varianta a doua ar fi de preferat, in timp ce prima se foloseste indeosebi pentru expunerea lucrarilor, avand un aspect retro.Ca accesoriul ales de tine sa fie de calitate, trebuie sa mai fii atent ca lemnul sa fie tratat cu ulei de in, intrucat acesta il va face mai rezistent la pete si se va curata mult mai usor.

Sevaletele de masa au de obicei forma dreptunghiulara, iar caseta de pictura trebuie sa ofere posibilitatea de a fi pliata (ca in cazul modelului cu caseta Lucas Art). Acestea au inauntru un sertar compartimentat, in care se pot aseza creioanele, culorile si pensoanele.

Exista si produse in forma literei A sau H, dar si sevalete de tip francez.

Cele tip A, sunt usor de strans si de depozitat, avand o forma triunghiulara cu trei puncte de sprijin, care se pliaza. Trebuie sa fii atent, intrucat aceasta alternativa este fragila si nu suporta o greutate foarte mare(ca trepiedul Mabef M15, de exemplu).

Sevaletele in forma literei H suporta o greutate mai mare, dar sunt mai greu de depozitat si transportat din cauza bazei care poate avea o dimensiune relativ extinsa. Acestea pot avea incluse mici spatii ce vor fi folosite pentru asezarea pensulelor, creioanelor si culorilor. Pretul este si el putin mai ridicat fata de al celor tip A(miniatura Mabef M16).

Sevaletul francez este considerat mai complex si format dintr-un trebied si o cutie(are ca intrebuintare depozitarea ustensilelor de pictat). Aceste modele sunt folosite si pe teren datorita picioarelor care se pot strange (Mabef M21).

In cadrul selectiei trebuie sa mai ai grija si la dimensiunile panzei (plansei) pe care produsul o suporta. Sevaletele de masa tip caseta pot sustine o panza(foaie) cu o lungime medie de 30 cm, pe cand cele de forma literei A sau H, dar si cele de tip francez, suporta panze cu lungime medie cuprinsa intre 50-60 cm.

Ca sa iei cea mai buna decizie in cunostinta de cauza, am pregatit pentru tine si cateva pareri despre cele mai bune sevalete de masa, insotite de unele exemple.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

ITA Zone Kale 

 

Produsul despre care discutam acum este un sevalet de masa, tip caseta, confectionat din lemn de fag. Acesta este cunoscut pentru rezistenta sa la rupere, finetea fibrelor, dar si pentru culoarea deosebita.

Modelul se poate inclina si fixa in 5 pozitii diferite, oferind libertate de asociere cu plansele. Permite o stabilizare sigura a panzei, pe baza unei sipci montate pe planseta. Un alt beneficiu il reprezinta faptul ca dispune si de un sertar pentru depozitarea culorilor, creioanelor, pensulelor, vopselelor si alte ustensile folositoare. Totodata, prezinta un maner cu ajutorul caruia vei putea sa il transporti dintr-un loc, in altul cu mare usurinta. Are picioare cauciucate ce asigura o stabilitate mare la exploatare.

Legat de dimensiuni, e necesar de stiut ca produsul are 26 cm in inaltime si 33 cm in latime si poate fi folosit ca planseta. De asemenea, inaltimea maxima a panzei suportate este de 33 cm iar pentru latime, doar 26 cm. Totodata, trebuie sa stii ca greutatea maxima suportata de acest produs este de 4kg.

 

 

 

Mabef M14 

 

Acest produs este un sevalet de masa, in stil cadru-H, recomandat a fi folosit pentru activitatile artistice, precum pictura sau expunerea de lucrari. Este potrivit pentru pentru panze cu o inaltime maxima de 60cm si o greutate maxima de 2,5kg. Inaltimea maxima a cadrului are o valoare de 103 cm, iar minima acesteia fiind 76 cm. Este usor de folosit in spatiile stramte datorita dimensiunilor mici, intrucat latimea este de 29 cm si in adancime are 34 cm.

Un beneficiu il reprezinta faptul ca inaltimea si unghiul de lucru sunt ajustabile. Acest fapt este posibil cu ajutorul unei piulite fluture.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionat, e necesar de stiut ca sevaletul este facut din lemn de fag, tratat cu ulei de in. Datorita acestui aspect, sevaletul va fi mult mai usor de curatat dupa folosire. Culoarea este naturala, obtinuta prin fierberea lemnului de fag in ulei de in. Acesta va oferi lucrarilor expuse un contrast in plus.

 

 

 

ITA Zone Sydney 

 

Daca iti doresti un sevalet de masa, ieftin si bun, atunci acest produs merita analizat rapid. Este potrivit pentru pictori incepatori si artisti amatori. Produsul este destinat a fi folosit pentru panzele cu inaltime de pana la 80 cm si cu latimea maxima de 45 cm. Se poate utiliza pentru urmatoarele tehnici: culori ulei, culori acrilice, pastel, carbune sau creioane.

Ca material si aspect, sevaletul este fabricat din lemn de conifere (recunoscut pentru ca deseori este folosit ca structura de rezistenta in constructii), de inalta calitate si are o culoare specifica.

In ceea ce priveste dimensiunile, trebuie sa stii ca modelul are 30x80x20 cm. Un avantaj este faptul ca se pliaza si il poti depozita oriunde doresti. De asemenea, il poti transporta cu usurinta deoarece are o greutate scazuta, de numai 1.2 Kg. Totodata, trebuie sa tii cont ca produsul nu sustine o greutate mai mare de 4 Kg.

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status