Cele mai bune case de marcat

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.20

 

Cea mai buna  casa de marcat – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Alegerea unei case de marcat de calitate este o decizie care trebuie sa tina cont de multi parametri tehnici, caci o decizie nepotrivita te va obliga sa o schimbi inainte de vreme. Daca nu ai timp sa strabati internetul in lung si in lat pentru a realiza un studiu extensiv, echipa noastra iti ofera o prima sugestie, produsul aflat pe primul loc in clasamentul nostru. Este vorba despre modelul Datecs DP45BT, care ofera, in primul rand, bune optiuni de conectivitate multumita functiei Bluetooth cu care este echipata. Compatibilitatea sa iOS si Android extinde si mai mult gama de posibili conectori. In plus, iti ofera ocazia de a instala card SD sau GPRS ulterior. Produsul functioneaza cu rola termica, lata, pe care vei putea imprima inclusiv mesaje personalizate cu logo-ul afacerii sau mesaje promotionale, iar memoria sa PLU de 2500 produse este considerata adecvata inclusiv in supermarketuri. Iar daca iti doresti un alt produs de calitate, avem si o alternativa: Activa Victory 321123.

 

 

Cum alegi o casa de marcat buna

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent cat de mica este afacerea ta, e neindoielnic ca, pentru a respecta legea, ai nevoie de o casa de marcat. Alegerea uneia nu e neaparat usoara, pentru ca suntem siguri ca te intereseaza un model performant, accesibil si fiabil; nu uita ca legislatia in vigoare sustine ca daca nu poti elibera bon fiscal, cumparatorul are dreptul sa plece cu marfa neplatita. Afla din ghidul urmator la ce sa fii atent ca sa achizitionezi o casa de marcat la un pret bun.

Dimensiunea afacerii: Tipul de casa de marcat de care ai nevoie difera semnificativ in functie de cat de mare este inventarul tau si de planurile pentru urmatorii cativa ani.

Daca afacerea ta este destul de mare si urmeaza sa mai creasca, iti recomandam sa ai in vedere un model complex: o casa de marcat cu scanner  (cititor de cod de bare) si sistem POS, cu ajutorul careia sa te poti misca repede la orele de varf.

Pe de alta parte, daca e vorba despre o afacere de dimensiuni mici, sau cu un numar de pana in 100 de produse, probabil ca e mai intelept sa alegi o varianta mai simpla, care functioneaza pe baza de coduri de produs, caci o investitie mai mare este nejustificata. O casa de marcat cu POS este, totusi, utila, caci din ce in ce mai multi cumparatori apreciaza sa poata apela la aceasta varianta de plata.

 

Locul de desfasurare a tranzactiilor: Din acest punct de vedere, oferta de pe piata se imparte in case de marcat fixe si variante mobile. Cu alte cuvinte, daca e vorba despre un magazin cu un amplasament stabil, poti alege un model standard, pe cand daca e vorba despre o forma de comert ambulant, casele de marcat la preturi bune trebuie sa fie alimentate pe baza de baterie.

 

Numarul de bonuri estimate zilnic: Daca afacerea ta este una destul de exclusivista, sau care functioneaza pe baza de programari si nu depaseste 30 – 50 de clienti zilnic, cea mai buna alegere pe care o poti face este cea a unei case de marcat cu jurnal electronic. Daca numarul de clienti depaseste insa aceasta valoare, din motive care tin de organizarea practica a afacerii, actelor si pastrare a contabilitatii, un model cu rola jurnal tiparita este cu siguranta o alegere mai buna.

 

Inventarul: Intre casa de marcat a unui petshop si cea a unui supermarket exista o diferenta semnificativa legata de numarul de produse programabile, cunoscut si ca numar PLU in termeni de specialitate. Practic, fiecare produs de la raft trebuie sa aiba un cod care sa il faca recunoscut de casa de marcat; astfel, pe bonul fiscal, nu iti va aparea ca ai cumparat “mancare de pisici”, sau “iaurt”, ci iti va aparea exact brandul pentru care ai optat.

Unele modele permit introducerea in sistem a cateva zeci de produse, altele au memorie pentru cateva sute, dar exista si variante performante, care retin cateva mii de coduri.

 

Interfata si conectivitate: Numeroase pareri despre cele mai bune case de marcat sustin ca sunt de preferat cele care permit conectarea la un computer prin port serial sau prin USB, acest lucru facilitand introducerea de noi articole in casa de marrcat, printre altele.

Poti de asemenea verifica daca modelul pe care l-ai ales este echipat cu sistem de conectare la POS (chiar daca nu il detii la momentul achizitiei, poate in viitor vei decide sa investesti in unul).

Programele de gestiune compatibile trebuie de asemenea avute in vedere, pentru ca per total, o alegere inteleapta iti poate usura semnificativ munca la sfarsit de luna, cand ai de predat documentele catre contabilitate.

In functie de complexitatea afacerii pe care o deserveste, casa de marcat poate prezenta conectivitate speciala cu sertarul de bani si chiar cu un cantar digital – din nou, o economie de timp care ii permite casierului sa serveasca mai repede clientii.

Modelele moderne si performante iti pun la dispozitie conectivitate de tip Bluetooth sau GPRS, care te ajuta sa transmiti datele catre smartphone, tableta sau laptop.

 

Tipul de imprimanta: in functie de modul de tiparire a bonului fiscal, exista imprimante termice si modele matriceale.

Primele presupun o investitie mai mare, dar pe termen lung, pot reprezenta o economie de consumabile, caci te scutesc de efortul de a cumpara cartusuri de tus. Unii comercianti sunt de parere ca cea mai buna casa de marcat pe care o pot alege este una care functioneaza cu role late de cel putin 37 mm, pe care pot aparea imprimate mai multe detalii despre produs, logouri sau mesaje promotionale.  

 

Modul de inlocuire a rolei de hartie: Realitatea trista este ca unele modele de case de marcat – de foarte buna calitate altminteri – au un sistem dificil de inlocuire a rolelor de hartie: panglica trebuie rasucita pe dupa mosoare mici, actionandu-se simultan parghii si mai mici.

O varianta buna, care te scuteste de acesti timpi morti – legile lui Murphy spun ca rola trebuie inlocuita exact in momentul in care e deja coada – este cea a caselor marcate ca “easyload sau drop in”; alege-le fara sa stai pe ganduri, daca acesta este singurul parametru care deosebeste optiunile pe care le ai la dispozitie.Pret: Acest parametru variaza foarte mult, in functie de caracteristicile tehnice ale produsului ales, de componenta pachetului livrat si, desigur, de brand. Studiul nostru de piata a demonstrat ca exista produse foarte simple, cu preturi pornind de la 400-500 de lei, dar si modele complexe care depasesc 4000 de lei. Desi nu negam importanta verificarii preturilor la care sunt disponibile produse de aceeasi calitate tehnice si cu parametri de functionare similari, credem ca secretul unei achizitii de succes este alegerea produsului cel mai potrivit caracteristilor afacerii tale.

Casa de marcat de jucarie este un obiect pe care nu puteam sa nu il mentionam, pentru ca este unul dintre cele mai apreciate accesorii pentru jocul de rol. E deosebit de utila pentru invatarea monedelor si bancnotelor, a modului in care functioneaza schimbul bani – produse, pentru efectuarea de operatiuni matematice simple si, desigur, pentru distractie. Daca micutul tau cere insistent una, indeplineste-i dorinta; ai doar de castigat.

Ne bucuram ca acum detii informatii de baza care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere; in continuare, iti vom prezenta cateva modele comercializate de magazinele online, care ne-au atras atentia pentru calitatea lor buna si pentru recenziile pozitive oferite de catre cumparatori. Poate, printre ele, exista si modelul potrivit pentru ca afacerea ta sa creasca de la luna la luna, iar clientii tai sa plece mereu multumiti.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Datecs DP45BT 

 

Daca ai in vedere achizitia unui produs echipat cu multiple posibilitati de conectare, una dintre cele  mai bune case de marcat pe care o poti achizitiona cu un pret mai mic de 300 de euro este modelul Datecs DP45BT. Piesa poate fi folosita cu succes in magazine, farmacii, restaurante si chiar supermarketuri.

Unul dintre primele atuuri este legat de conectivitate: optiunea pe care o ai la dispozitie din start este reprezentata de Bluetooth cu o raza de actiune de 7 metri, care permite conectarea la smartphone (iOS sau Android) si tableta. Ulterior, poti instala GPRS si card SD, piesa fiind prevazuta cu aceasta optiune.

Modelul este unul echipat cu jurnal electronic, care permite tiparirea copiei bonurilor odata cu raportul zilnic (Z). Viteza de scriere este de 12 linii/s, cu cate 22 de caractere pe fiecare linie, pe hartie de 56 mm latime, ceea ce inseamna bonuri oferite rapid clientului, cu informatii clare. Alimentarea se face exclusiv la priza, memoria PLU fiind de 2500 de articole, fapt ce o face potrivita pentru o gama larga de afaceri.

 

Avantaje:

Casa de marcat cu jurnal electronic, pentru usurarea procesului de pastrare a contabilitatii.

Memorie PLU relativ mare, care o face potrivita pentru o gama larga de afaceri.

Ofera bonuri imprimate rapid, cu informatii generoase.

Functioneaza cu hartie termica, ceea ce inseamna o economie de consumabile.

 

Dezavantaje:

Este un produs fix, care se foloseste exclusiv la sediu.

 

 

 

Activa Victory 321123 

 

Acest model Activa Victory este un bun exemplu de casa de marcat la un pret bun, adecvata in magazine cu trafic mediu, in hoteluri si restaurante, saloane de cosmetica sau SPA-uri si asa mai departe. El poate fi folosit simultan prin conectare cu PC-ul, dar si cu coduri interne de casa.

Imprimanta este una termica de tip alfa-numeric, cu o viteza de tiparire de pana la 20 linii/s, care functioneaza cu doua role de hartie de 20/35 mm. Permite inregistrarea separata a pana la 20 de operatori, pe baza de coduri de cate 6 digiti, accepta 5 grupe TVA si are o memorie fiscala de pana la 2044 de inregistrari, elemente care o fac potrivita inclusiv pentru magazine mari, in care se lucreaza in mai multe ture si cu un numar mare de operatori.

Casa are o memorie PLU de 3000 de articole, cu denumiri de cel mult 30 de caractere fiecare, si permite afisarea pe bon a unui antet de maxim 8 randuri a cate 18 caractere, care iti permit personalizarea acestuia si transmiterea de mesaje catre client. Interfata permite stabilirea de comunicare cu PC-ul, cititorul de cod de bare, cantarul sau display-ul separat destinat clientului.

 

Avantaje:

Casa de marcat adecvata pentru unitati de comert cu trafic mediu-mare.

Imprimanta termica permite economie de consumabile.

Echipata cu interfata pentru conectarea aproape a oricarui accesoriu.

Poate functiona simultan cu PC-ul, ca imprimanta fiscala, sau cu coduri interne de casa.

 

Dezavantaje:

Nu se ofera informatii daca e un produs fiscalizat, sau fiscalizarea se realizeaza separat.

 

 

 

Datecs DP25 BT 

 

Daca ai nevoie de un produs adaptabil, care poate fi utilizat atat conectat la priza, cat si pe baza de acumulator, deci cu o portabilitate crescuta, Datecs DP25 BT este o alegere buna. Il consideram adecvat pentru afaceri mici-medii, cu un numar oarecum limitat de produse.

Memoria de articole (PLU) este de 2500 de produse; combinata cu viteza de scriere de 12 linii a imprimantei, rezultatul este un produs care face fata cu succes unui flux moderat de clienti. Pentru fiecare PLU se listeaza maxim 22 de caractere, ceea ce ofera suficiente informatii si pentru cumparator.

Un element apreciat al produsului este afisajul dublu, pentru operator si pentru client, acesta din urma fiind rotativ. Din punctul de vedere al conectivitatii, iti ofera posibilitatea adaugarii ulterioare a functiei BT si iti pune la dispozitie doua porturi RS232 pentru PC, cantar digital, POS bancar, sertar de bani sau cititor de coduri de bare.

 

Avantaje:

Casa de marcat cu dubla alimentare, la priza sau cu acumulator, pentru portabilitate crescuta.

Memorie PLU de 2500 de produse, potrivita pentru un numar mediu de produse.

Imprimare de 22 de caractere pentru fiecare PLU pe hartie de 57 mm, pentru bonuri usor lizibile.

Echipata cu display rotativ pentru clienti si display normal pentru operator.

 

Dezavantaje:

Nu se ofera informatii despre modul de schimbare a rolelor de hartie.

 

 

 

Datecs DP05 

 

Daca ai nevoie de o casa de marcat portabila, la un pret relativ redus, Datecs DP05 este probabil cea mai buna alegere pe care o poti face. Discutam despre un produs fiabil, care respecta intru totul legislatia in vigoare in ceea ce priveste pastrarea informatiilor contabile si furnizarea catre client a informatiilor corecte si complete.

Dispozitivul este unul care poate fi folosit cu succes in farmacii, supermarketuri, restaurante. Produsul este echipat cu jurnal electronic, tiparind, odata cu Z-ul, si copiile bonurilor pentru clienti. Viteza de scriere de 12 linii/s si utilizarea hartiei termice sunt argumente demne de luat in calcul din punctul de vedere al usurintei in utilizare.

Memoria de articole (PLU) include 2500 de pozitii, ceea ce reprezinta o valoare buna. Formele de plata care pot fi asociate sunt numerar, credit, cec, card, voucher sau chiar numerar prin valuta alternativa. Poate fi updatata prin instalarea optiunii de conectivitate prin Bluetooth.

 

Avantaje:

Casa de marcat portabila, descrisa de catre cumparatori ca fiind deosebit de fiabila.

Piesa este echipata cu jurnal electronic.

Utilizeaza hartie termica si are o viteza de scriere buna, la emiterea bonului fiscal.

Permite instalarea optiunii de Bluetooth.

 

Dezavantaje:

Nu are afisaj pentru client.

 

 

 

DaisyExpert 106 

O casa de marcat ieftina si buna pe care ti-o propunem pentru eficienta si pentru portabilitate este modelul DaisyExpert 106. Recomandata pentru magazinele mici, pentru diverse piete sau targuri, este usor de folosit si ofera optiuni de conectivitate care iti usureaza mult munca.

Piesa are o memorie de 9850 articole si o capacitate de memorie fiscala de 1880 de rapoarte. Cu ajutorul ei poti inregistra plata numerar, cu card sau ticket, tranzactia fiind imprimata pe cele doua role de hartie termica cu o viteza de pana la 6 linii pe secunda..

Cu o greutate de doar 500g, modelul este usor de transportat. Multumita celor doua porturi dedicate, poate fi conectata la cantar, astfel incat greutatea este inscrisa automat pe bon. Fiind compatibila cu cele mai multe dintre softurile de gestiune de pe piata, poate fi folosita si ca imprimanta fiscala. Conform indicatiilor producatorului, poate functiona cu hartie de 18 sau 20 mm, dar si cu cea de 35 mm latime.

 

Avantaje:

Casa de marcat mica, usoara, adecvata pentru targuri sau piete.

Ofera doua porturi RS232 care pot fi conectate, de pilda, la cantar.

Este compatibila cu cele mai multe softuri de gestiune de pe piata, deci nu te limiteaza din acest punct de vedere.

Permite plata cu numerar, card sau ticket.

 

Dezavantaje:

Nu se precizeaza nimic despre modul de schimbare a rolei de hartie.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status