Cele mai bune case de marcat portabile

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.20

 

Cea mai buna casa de marcat portabila – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Cauti un dispozitiv usor de transportat si folosit care sa te ajute in emiterea bonurilor si gestionarea vanzarilor? Pentru a identifica cea mai buna casa de marcat portabila pentru afacerea ta ai nevoie de cateva informatii suplimentare. Daca nu ai timp sa parcurgi toate detaliile prezentate in ghid, te invitam sa evaluezi doua dintre modelele selectate de echipa noastra pe baza performantelor tehnice si a popularitatii. Modelul Datecs DP05 permite stocarea a pana la 2500 articole, id-uri distincte pentru maxim 30 de angajati, conectarea la cititor de coduri de bare, cantar, PC, Iphone, Ipod si iPad si baterie cu autonomie de pana la 600 de bonuri. Daca ai nevoie de o varianta mai performanta, potrivita pentru magazinele medii si mari, iti recomandam versiunea Partner 600 care permite inregistrarea in memorie a 3000 de articole cu posibilitate de extindere pana la 30.000 si are o autonomie functionala de pana la 1.000 de bonuri listate intre doua incarcari de baterie.

 

 

Cum alegi o casa de marcat portabila, buna

 

Ghidul cumparatorului

Foarte utile atat pentru utilizarea zilnica in magazinele mici, cat si pentru folosirea ocazionala la evenimente care implica colectare de fonduri, casele de marcat portabile sunt compacte, eficiente si usor de manevrat. Alegerea modelului potrivit implica intelegerea diferentelor dintre variantele existente pe piata care fac referire la o serie de caracteristici tehnice precum tipul jurnalului, posibilitatile de conectare la PC si periferice, tipuri de plata acceptate, numar de articole si coduri pentru utilizatori, rapoarte si functii suplimentare.

Ghidul de mai jos detaliaza criteriile relevante de care trebuie sa stii cont in primul rand, atunci cand cauti un astfel de produs, pentru a face o alegere corecta.

Memorie: Fiecare model are capacitate de socare diferita care influenteaza direct numarul de articole (PLU) pe care le poti inregistra, al caracterelor permise pentru descrierea fiecarui produs, al ID-urilor care pot fi generate pentru angajatii care utilizeaza dispozitivul si departamentele sau unitatile din cadrul firmei.

In functie de model si producator, poti stoca de la 300 la peste 10.000 itemi cu denumiri care cuprind intre 12 si 34 caractere si trebuie evaluat in functie de inventarul prezent al unitatii si proiectele de extindere a ofertei. Pentru un magazin mic de cartier focusat pe o anumita categorie de produse: papetarie, plafar, brutarii, articole de imbracaminte etc. o disponibilitate de pana in 1000 de articole este suficienta. Impreuna cu valoarea standard a versiunii tehnice achizitionate iti recomandam sa iei in considerare si posibilitatile de extindere a memoriei existente pentru unele versiuni. Cea mai buna casa de marcat portabila, cu optiuni de upgrade, poate ajunge si pana la 30.000 de articole stocate in memorie.

Pentru a avea un control cat mai bun al miscarilor marfurilor este util sa poti identifica tranzactiile efectuate de fiecare vanzator si daca este cazul si pe fiecare departament. Numarul de coduri de identificare a angajatilor variaza in functie de versiune intre 8 si 40, iar al departamentelor intre 16 si 99. Si in acest caz decizia depinde de structura functionala a firmei si punctelor de lucru. Un mic shop de produse cosmetice cu 3 angajati se va putea descurca foarte bine cu nivelurile minime ale acestor optiuni.

 

Vanzari: Numarul de bonuri pe care preconizezi ca le vei emite zilnic conditioneaza tipul de jurnal de care ai nevoie. Daca estimezi ca vei avea 30 – 50 de tranzactii pe zi, te poti descurca cu un model cu jurnal electronic care inregistreaza toate datele si tipareste la finalului programului o copie a tuturor bonurilor fiscale. Pentru un volum mai mare, ai nevoie de o versiune cu doua role de hartie care printeaza simultan un exemplar pentru client si unul pentru tine, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa le stocheze.

 

Conectivitate si compatibilitate: O parte dintre versiunile de pe piata permit conectarea la cititorul codului de bare, cantar si/sau sertar incasari, optiuni care ajuta indeosebi in punctele de vanzare cu multe produse, cu alimente de genul legumelor si fructelor si respectiv pentru gestionarea eficienta si facila a numerarului.

Poti de asemenea alege case de marcat portabile la preturi bune care permit conectarea prin Wi-fi, Bluetooth sau USB la calculator, iPhone sau iPad, iPad Mini optiune ce ofera posibilitatea configurarii mai rapide a listei de produse direct din aceste dispozitive. Iti recomandam in acest caz sa verifici inainte de achizitie cu ce sisteme de operare (Linux, Windows, MacOS, Android, iOS) si programe (Facturis, Microinvest, Smart Bill, Detelina Light) este compatibil modelul.

 

Functii suplimentare: Printre optiunile pe care le poate oferi o casa de marcat portabila la un pret bun se numara, in primul rand, cele care usureaza foarte mult munca vanzatorului si anume: posibilitatea de a vizualiza si a imprima sume intermediare, de a corecta sau chiar a sterge eventualele greseli de inregistrare inainte de a proceda la inchiderea respectivului bon, includerea de reduceri sau adaosi procentuale si calcularea automata a valorii restului.

 

Tipuri de plata: Acceptarea unei varietati cat mai mari de modalitati de plata reprezinta un avantaj pentru magazine pentru ca elimina bariere in calea vanzarilor. Optiunile minime pe care trebuie sa ti le ofere un astfel de dispozitiv includ posibilitatea de a achita in numerar, prin card de debit si prin voucher sau cupon. La acestea, unele modele mai avansate adauga cec-ul, cardul de credit si cash in valuta.

Portabilitate: Daca alegi un astfel de model pentru a avea mai multa libertate de miscare (livrari la domiciliu, incasare taxa parcare, vanzari in piete etc.), atunci este important sa iei in considerare dimensiunile, greutatea si durata de viata a bateriei. Marea majoritate a modelelor sunt putin mai mari de o palma (aproximativ 18 – 22cm lungime) si cantaresc intre 300 si 1200g.

Capacitatea bateriei se evalueaza in acest caz prin raportare la numarul estimativ de bonuri sau de linii pe care aparatul le poate printa intre doua incarcari sau al orelor de standby si poate varia de la 400 pana la 1500 de bonuri. Iti recomandam sa verifica daca versiunile care te intereseaza se alimenteaza cu baterie sau doar la priza si daca acumulatorul este inclus in pachetul de livrare.

Numeroase pareri despre cele mai bune case de marcat portabile recomanda ca sursa de achizitie magazinele online care ofeta posibilitatea de evaluare a specificatiilor tehnice in confortul propriei locuinte sau chiar de la birou, precum si posibilitatea de livrare acasa. Poti incepe cautarile cu cateva exemple alese de echipa noastra in functie de popularitate si performanta si prezentate in randurile de mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Datecs DP05

 

Modelul Datecs DP05 este o varianta portabila cu acumulator care permite inregistrarea unui numar maxim de 2500 articole cu maxim 22 caractere in descrierile individuale, fiind recomandata pentru magazine, restaurante si alte tipuri de activitati comerciale care au obligativitatea emiterii de bon fiscal. Cu ajutorul ei poti accepta plata prin numerar, card de debit si de credit, cupon sau voucher, cec si valuta (euro) acoperind cele mai populare optiuni utilizate de clienti. Ai la dispozitie de asemenea coduri distincte pentru maxim 9 departamente, 9 standuri si 30 de angajati pentru a gestiona eficient vanzarile pe cele mai relevante criterii de diferentiere.

O poti conecta la PC, iPhone, Android, iPod, iPad, cantar si cititor de coduri de bare pentru a lucra mai usor cu listele de produse si a scade timpul de procesare a tranzactiilor. Include acumulator li-Ion care asigura printarea a maxim 600 bonuri la o incarcare si adaptor pentru reteaua de energie electrica compatibil cu prizele europene.

Aceasta casa de marcat portabila DATECS iti pune la dispozitie jurnal electronic ce poate retine pana la 1500 de bonuri, cu listarea copiei bonurilor din ziua de lucru o data cu raportul Z cu imprimare termica realizata cu viteza de 12 linii/secunda, pe hartie cu latimea de 56mm pentru o vizualizare usoara si rapida. Are dimensiunile de 88 x 216 x 66mm si greutatea de 525g, fiind un model de categorie medie – mare din acest punct de vedere, mai putin potrivita pentru deplasari frecvente.

 

Avantaje:

Permite inregistrarea a 2500 de articole si id-uri pentru 9 departamente, 9 standuri si 30 angajati.

Acumulator li-Ion care sustine imprimarea a pana la 600 bonuri la o incarcare.

Accepta ca modalitati de plata: numarar lei si euro, cupon si voucher, card de debit si credit si cec.

Poate fi conectata la PC, Android, Ipad, Ipod, iPhone, cititor de carduri si cantar.

 

Dezavantaje:

Greutate mai mare fata de alte modele din aceeasi categorie (525g).

 

 

Partner 600

 

Pentru unitatile comerciale care au nevoie de un model eficient si accesibil, cu optiunea de a fi utilizat atat sub forma mobila, cat si prin conectare permanenta la priza, am inclus in lista modelul Partner 600.

Aceasta versiune tehnica permite inregistrarea a pana la 3.000 de articole cu posibilitate de extindere pana la 30.000, optiune de gestionare a stocurilor de marfa si id-uri pentru 20 de departamente, caracteristici care o recomanda pentru afaceri medii si mari, cu o gama foarte larga de produse sau care planifica o extindere semnificativa in urmatoarea perioada.

Iti pune la dispozitie doua ecrane LCD, unul pentru vanzator si unul pentru client, viteza ridicata de imprimare (60 de linii pe secunda) si acumulator cu autonomie de pana la 1.000 de bonuri care te ajuta sa imbunatatesti eficienta activitatii de vanzare. Accepta plati prin numerar, card debit si voucher sau cupon si poate fi conectata la PC prin port USB, scanner si sertar de bani. Se numara printre cele mai bune case de marcat portabile, performantele functionale, dimensiunile (326 x 190 x 107mm) si greutatea (1,2kg) amplasand-o insa mai mult in locatiile care pot intampina dificultati cu alimentarea electrica, decat in dotarea angajtilor care incheie vanzari pe teren.

 

Avantaje:

Accepta pana la 3.000 articole cu extindere pana la 30.000.

Produsul poate functiona alimentat permanent de la priza, fara a fi nevoie sa ii cumperi baterii.

Acumulator cu autonomie de 1000 bonuri.

Include doua display-uri LCD care permit atat vanzator, cat si clientului sa vada pretul.

Modelul permite conectare la PC, scanner si sertar de bani, facilitand gestiunea produselor vandute si a sumelor incasate.

Are o viteza de printare de 60 linii/secunda care te ajuta sa rezolvi rapid fiecare solicitare de plata.

 

Dezavantaje:

Greutate ridicata si dimensiuni mari.

Nu accepta plati prin card de credit sau valuta.

 

 

Partner 200

 

Daca ai nevoie de o casa de marcat portabila, la un pret bun, compacta si usor de transportat, te sfatuim sa analizezi si caracteristicile modelului Partner 200. Include memorie care poate stoca pana la 3000 de articole si identificator pentru 10 departamente distincte si 8 operatori, suficient pentru majoritatea afacerilor cu amanuntul de dimensiuni medii. Genereaza rapoarte (zi, luna, perioada prestabilita) cu defalcare pe casieri, intervale orare si departamente.

Include conector USB pentru comunicare cu PC-ul pentru configurarea listei de produse sau folosirea dispozitivului ca imprimanta fiscala si RS232 pentru acces scanner, cantar, cititor cod de bare, precum si port pentru sertar de bani, acoperind astfel cele mai importante dispozitive accesorii. Iti atragem atentia ca pentru a te putea conecta la calculator trebuie sa achzitionezi varianta care include driver de conectare. Bonurile sunt imprimate pe hartie termica cu viteza de 60 randuri pe secunda, oferind viteza mare de lucru.

Accepta ca forme de plata numerar, CEC si bonuri de masa si include doua ecrane distincte pentru ca vanzatorul si clientul sa poata urmari datele imprimate pe bon in acelasi timp. Poate fi upgradat pentru salvarea jurnalelor electronice fiscale pe card micro SD si transmiterea datelor on-line prin GPRS. Acumulatorul cu o autonomie de 1000 de bonuri, dimensiunile mici (207 x 97 x 69mm) si greutatea medie (530g) asigura o portabilitate ridicata si eficienta sporita in activitati care implica deplasari in teren.

 

Avantaje:

Alimentare cu acumulator cu autonomie de 1000 bonuri sau prin conectare permanenta la priza.

Permite stocarea a pana la 3000 de articole.

Poate fi conectat la PC, cantar, cititor de bare, sertar de bani si upgradat pentru transmiterea datelor online prin GPRS.

Viteza de imprimare de 60 de linii pe secunda.

 

Dezavantaje:

Nu accepta ca modalitati de plata card sau valuta.

 

 

Tremol S-BLT

 

Tremol S-BLT permite conectarea USB la PC si prin Bluetooth la dispozitive smartphone si tablete care functioneaza in sistem Android pentru gestionarea ai confortabila si eficienta a listei de produse. Memoria poate stoca pana la 10.000 de articole, 40 departamente si id-urile a pana la 20 de opreatori diferiti permitand identificarea corecta a tranzactiilor si generarea de rapoarte detaliate.

Este alimentat cu acumulator care are autonomie de 1500 de ore la o incarcare, oferind independenta necesara pentru activitati precum livrari la domiciliu, vanzari in piete sau magazine care au dificultati in ceea ce priveste alimentarea continua cu energie.

Platile acceptate includ numerar, valuta si 3 optiuni programabile (card, voucher etc.) in functie de cele mai frecvente optiuni solicitate de clienti. Lucreaza cu jurnal electronic si imprimare termica de calitate pe rola cu latimea de 57mm cu viteza de 8 linii pe secunda. Are doua display-uri de tip LCD care permit urmarirea cifrelor batute in casa atat de vanzator, cat si de catre client.

 

Avantaje:

Permite inregistrarea a pana la 10.000 de articole.

Poate fi utilizata de pana la 20 operatori diferiti.

Acumulator cu autonomie de pana la 1500 ore.

Il poti conecta la PC, smartphone si tableta pentru setare mai facila a categoriilor de produse.

Include doua display-uri, unul care afiseaza pretul pentru vanzator si unul pentru client.

 

Dezavantaje:

Producatorul nu mentioneaza daca pemrite conectarea la periferice de tip sertar de bani, cantar sau cititor de coduri bare.

 

 

Daisy Expert

Persoanele juridice care doresc sa achizitioneze o casa de marcat portabila, ieftina si buna, vor fi cu siguranta interesate de functionalitatile oferite de modelul Daisy Expert. Dispozitivul se poate conecta la PC pentru gestionarea mai usoara a listelor de produs si utilizarea cu rol de imprimanta fiscala, la cititor de coduri de bare si cantar electronic cu care poate lucra direct prin reluarea cantitatii produselor.

Accepta pana la 9850 articole, 50 departamente si 20 operatori distincti si permite achitarea valorii itemilor vanduti in numerar, prin cupon sau voucher si card. Se alimenteaza la reteaua de curent electric sau prin intermediul acumulatorului care poate fi sau nu inclus in pret in functie de distribuitor. Dimensiunile reduse si greutatea de 500g o fac usor de transportat si amplasat.

Printeaza simultan bonurile si rola jurnal, oferind si posibilitatea de stocare a tranzactiilor in format electronic pe card SD inclus. Imprimarea se face termic pe role inguste de 20 si respectiv 35mm. Ofera posibilitatea de vizualizare a sumelor intermediare, de corectare a greselilor inainte de inchiderea bonului si de a adaugar reduceri sau adaosuri in format procentual. Poti obtine de asemenea rapoarte zilnice sau pe o anumita perioada de timp, cu gruparea a datelor pe tipuri de articole sau casieri care te vor ajuta sa supraveghezi usor fluxul de marfuri si rezultatele personalului. Aceasta casa de marcat fiscala portabila accepta plata in numerar, card, voucher sau cupon si valuta.

 

Avantaje:

Permite stocarea a pana la 9850 articole.

Jurnal tiparit pe rola secundara cu posibilitatea de inregistrare in format electronic pe card SD inclus.

Conectare la PC, cititor coduri de bare si cantar electronic.

Functii suplimentare: stergere/corectare date, sume intermediare, reduceri si adaosuri.

 

Dezavantaje:

Nu permite lucrul cu sertar de bani.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status