Cea mai buna casa de marcat ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.20

 

Cum aleg cele mai bune case de marcat ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Conform legislatiei in vigoare, daca ai o afacere proprie, ai nevoie de o casa de marcat, pe care o vei fiscaliza. Deoarece sunt mai multe tipuri de astfel de produse, trebuie sa fii atent la ce iti cumperi pentru a asigura compatibilitatea cu tipul de afacere desfasurata. In continuare, iti prezint cateva aspecte de care e bine sa tii cont, atunci cand vrei sa iti achizitionezi acest produs, pentru a gasi o casa de marcat ieftina, la un pret bun, cu caracteristicile de care ai nevoie.Tine cont, in primul rand, de tipul de activitate pe care o desfasori. Daca locatia este fixa, de tip magazin, salon etc., atunci vei opta pentru un model stationar, pe care il instalezi pe o masa de lucru. Daca in schimb desfasori o activitate care presupune deplasarea in diverse locatii si incasare, agent de vanzari, transportator etc., atunci vei alege un model portabil, pe care sa il iei cu tine.

Conteaza si numarul de clienti pe care ii ai pe parcursul unei zile. Daca ai un numar mic de bonuri (pana in 30), poti sa alegi un model de casa de marcat cu jurnal electronic, dar daca ai mai multi clienti zilnic cu care interactionezi (peste 30 – 50 clienti), atunci este recomandat sa alegi un model si cu rola jurnal tiparita.

Daca ai nevoie sa legi casa de marcat la alte periferice cum ar fi: cantare electronice, sertar cu bani, cititoare de coduri de bare etc.; atunci trebuie sa ai grija si la interfetele cu care vine aceasta, sa fie compatibile si sa ai un numar cat mai mare de porturi. Poti opta pentru interfata  Bluetooth, la modelele mai noi, dar inca la un pret mai ridicat, pentru a te conecta la aparatura smart.

Mai poti sa fii atent la modul de imprimare (matricial – mai lent; sau termica – silentioasa, mai rapida, mai scumpa), la viteza de imprimare – in caz ca ai multi clienti, bonuri lungi, ai nevoie de o viteza mai buna; numarul de caractere care iti incap pentru descrierea produsului (cu cat are mai multe caractere, cu atat rola de imprimare este mai lata – in general la modelele stationare este ideal 57 mm pentru a avea loc si de diverse mesaje promotionale).

Daca firma este mai mare si ai nevoie de acces la casa de marcat pentru mai multe departamente, atunci vei lua un model mai sofisticat, care sa iti permita programarea accesului. Nu in ultimul rand, piesa trebuie sa fie compatibila cu programele de gestiune, de vanzare-cumparare, pe care le folosesti pentru a putea face descarcarea direct in program. De asemenea, ai grija sa nu fie complicat de folosit, astfel incat personalul sa nu aiba probleme in utilizare: combinatiile de taste sa fie intuitive, rola sa fie usor de schimbat, tastele sa fie mari si colorate pentru a putea fi reperate rapid.

Acum ca stii care sunt principalele caracteristici la care trebuie sa fii atent, poti sa iti alegi un produs din magazine virtuale. Pe langa avantajele de a nu fi constrans de un program, de a fi livrat la domiciliu, mai poti sa citesti si diferite pareri despre cele mai bune case de marcat ieftine, ale celor ce au achizitionat deja un astfel de produs, asa ca vei lua mai usor o hotarare de care sa fii multumit. Daca esti grabit, poti sa arunci o privire pe lista aleasa de noi pe baza popularitatii, si la unui raport calitate-pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Datecs DP05BT 

 

Este o casa de marcat de tip stationar, dedicata pentru o afacere de tip magazin sau restaurant. Foloseste rola de hartie termica, cu o latime de 57 mm si o lungime de 25 m. Este dotata cu imprimanta termica, cu 18 caractere pe rand si cu o viteza de 12 randuri pe secunda.

Permite introducerea unui numar de 2500 de articole, ce pot fi descrise prin 22 de caractere de articol. Permite accesul la 9+9 departamente si 30 de operatori (casieri). Afisajul este de tip LCD, avand vizibilitate atat spre casier, cat si spre client. Accepta mai multe tipuri de plata, precum: numerar, card, tichet si CEC. Interfata cu care este dotata permite conectarea casei de marcat la calculator, cititor coduri de bare, cantar electronic.

Se alimenteaza la priza, dar are si acumulator Li-Ion, ce permite editarea unui numar de pana la 1000 de bonuri. Ca si functii, permite calcularea automata a restului, imprimarea si vizualizarea sumelor intermediare, corectarea sau stergerea unor articole in caz de nevoie inainte de a inchide bonul, reduceri sau adaosuri introduse automat.

 

 

 

Tremol Tremol-S 

 

Daca ai nevoie de o casa de marcat, ieftina si buna, poti sa alegi acest model de la Tremol. Este un produs portabil, usor (0,505 kg), cu o autonomie mare a bateriei (1500 ore) pentru a putea fi folosit pe teren, dar poate fi si alimentat la retea, daca il folosesti intr-o singura locatie.

Foloseste rola de hartie termica cu o latime maxima de 57 mm si o lungime de 18 m. Poti introduce pana la 10 articole, si au acces pana la 40 de departamente. Viteza de imprimare este de 8 linii pe secunda. Interfata este de tip serial.

Display-ul este dublu (poate fi vizualizat si de client si de operator), lizibil – avand 2 linii afisate de cate 16 caractere cu o inaltime de 8 mm si este de tip LCD. Accepta plata cu numerar, in lei sau valuta, si inca in 3 moduri programabile (cec, card, voucher etc.).

 

 

 

Orgtech OTAB57 

 

Daca ai o afacere ce presupune munca de teren, si trebuie sa porti cu tine casa de marcat, atunci poti arunca o privire catre acest produs de la Orgtech. Este un model portabil, ce se potriveste atat pentru magazine alimentare, piete, cat si pentru hoteluri, firme de transport.

Hartia folosita este termica si permite o latime maxima de 57 mm si o lungime a rolei de 190 mm. Viteza de imprimare este de 8 linii pe secunda. Ecranul este de tip LCD si permite o buna vizibilitatea asupra cifrelor afisate. Afiseaza 24 de caractere pe linie, si au acces, la casa de marcat, pana la 15 departamente.

Permite ca si forme de plata: numerar, card sau tichete. Capacitatea memoriei fiscale este de pana la 2000 de rapoarte. Functioneaza la priza, daca este intr-o locatie fixa, sau pe baza de acumulatori, daca este utilizata pe teren.  

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status