n n
n
n
▷ Slefuitoare cu banda ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun slefuitor cu banda ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 18.11.19

 

Cum aleg cele mai bune slefuitoare cu banda ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca te-ai decis sa achizitionezi un aparat util atunci cand vine vorba de finisarea unor materiale precum plasticul, lemnul si, uneori, chiar si metalul, dar nu iti permiti sa investesti prea multi bani, noi te sfatuim sa alegi un slefuitor cu banda ieftin.

Acesta nu va beneficia de functii avansate – ca, de exemplu, reglarea electronica a vitezei de lucru –, dar va duce la bun sfarsit operatiuni standard. Si, pentru ca e o sarcina dificila aceea de a decide asupra unui model, noi am explicitat, in ghidul de mai jos, cele mai importante aspecte de considerat.Pentru a putea disocia corect intre modelele de pe piata, trebuie sa stii ca poti da peste variante manuale si stationare. Cele care se inscriu in prima tipologie se folosesc cu precadere atunci cand accentul cade pe mobilitate, astfel incat sa te bucuri de o manipulare in acord cu nevoile tale de lucru. Sunt mai usoare si pot avea o functie stationara. Aceasta, conform numeroaselor pareri despre cele mai bune slefuitoare cu banda ieftine, este ideala pentru realizarea unor finisaje precise pe anumite suprafete, dispozitivul fixandu-se de un suport stabil.

De asemenea, este extrem de important sa decizi, in acord cu lucrarile pe care vrei sa le executi, de ce putere a motorului ai nevoie. Cunoscatorii vorbesc de modele hobby, semi-profesionale si profesionale. Cele dintai se prezinta cu circa 500 – 650W, fapt care le recomanda utilizarilor ocazionale, in situatia unor materiale cu o duritate scazuta, asa cum este lemnul.

Daca ai nevoie insa de un plus de putere, astfel incat sa poti finisa si plastic si, in anumite cazuri, metal, ai face bine sa investesti intr-unul semi-profesional, caracterizat de motorul care, de regula, poseda peste 750W. In mod firesc, majoritatea dispozitivelor definite drept ieftine se vor regasi intr-una dintre aceste doua clase.

Cu toate acestea, rareori, poti da peste un produs profesional care sa fie si la un pret scazut. Acesta va dispune de un numar sporit de functii si va avea o putere superioara – de pana la 1200W –, aspecte care iti permit o folosire frecventa si prelucrarea materialelor cu o duritate ridicata (metalul).

Nu in cele din urma, nu uita sa te interesezi asupra parametrilor de lucru si daca modelul beneficiaza de un sac colector sau nu (al carui rol este acela de a asigura curatenia, sporind astfel confortul tau). In principiu, iti dai seama daca un dispozitiv de acest gen este eficient din viteza, care exprima rapiditatea executarii sarcinilor si se masoara in rotatii sau metri pe minut, precum si din suprafata de lucru, indicata prin produsul milimetric dintre lungime si latime. Orientativ, este bine sa stii ca un randament bun reiese din niste specificatii de genul: 200 m/min si 75 x 100 mm.

Dupa ce te-ai informat adecvat in legatura cu acesti parametri, deschide browser-ul si cauta produsul potrivit nevoilor tale pe Internet doarece aici, unde gasesc slefuitor cu banda ieftin, la un pret bun, toti pasionatii de bricolaj, inclusiv tu poti identifica oferta edecvata.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Makita MT M9400 

 

Te intrebi care este cel mai bun slefuitor cu banda ieftin? Analizand oferta de pe piata, dar si costurile de achizitie, noi iti putem propune un candidat de seama la acest titlu, si anume modelul confectionat de Makita, remarcabil in ceea ce priveste motorul de care dispune.

Asadar, are o putere de 940W, ceea ce il plaseaza in categoria aparatelor destinate lucrarilor profesionale. De-aici se poate deduce cu usurinta ca il poti utiliza frecvent, atat pentru finisarea lemnului, cat si pentru prelucrarea unor materiale mai dure ca, de pilda, plasticul si metalul. Din acest motiv, este ideal pentru atelierele specializate.

Banda de 100 x 610 mm lucreaza extrem de rapid (380 m/min), drept urmare poti indeplini in putin timp sarcinile pe care le ai. In plus, te bucuri de confort multumita protectiei impotriva prafului, sacului colector inclus, precum si nivelului scazut al zgomotului produs. Pretul este unul bun, date fiind performantele sale.

 

 

 

 

Bosch PBS 75 A 

 

Pentru cei care cauta un produs semi-profesional mobil avem modelul brandului Bosch, care cantareste 3,4 kg si se caracterizeaza printr-un motor suficient de puternic (710W) pentru a putea slefui chiar si metal. Asa ca beneficiezi de o functionalitate extinsa, data si de posibilitatea de a-l utiliza atat ca aparat manual, cat si ca unealta stationara.

Intr-o alta ordine de idei, mentionam ca incorporeaza o banda cu o viteza exceptionala (350 m/min), capabila sa lucreze pe o suprafata de 76 x 165 mm. Aceste aspecte fac ca randamentul sa fie unul ridicat, mai bun decat al multor slefuitoare din clasa sa.

Designul sau este orientat pe usurinta la utilizare si durabilitate, incorporand in acest sens o carcasa robusta din aluminiu si sisteme de rulare si fixare a benzii de slefuire – astfel incat sa o poti schimba usor si sa ai precizie in executarea operatiilor. Detine si un element aspirator, asigurand in acest fel conditii optime. Pretul este accesibil.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Skil F0151220MA 

 

Apreciat de multi utilizatori pentru raportul calitate – pret excelent, modelul brandului Skil se inscrie in categoria slefuitoarelor potrivite lucrarilor semi-profesionale. De acest lucru iti poti da seama rapid, verificand puterea motorului (650W), precum si viteza benzii (300 m/min), aspecte care promit posibilitatea prelucrarii oricarui tip de material, respectiv rapiditatea realizarii sarcinilor.

De altfel, sta bine si la capitolul precizie, produsul infatisandu-se cu manere moi si care asigura o priza optima, precum si cu un sistem care impiedica alunecarea benzii pe suprafata. In plus, include si un sac pentru praf, ceea ce se traduce prin mentinerea spatiului curat. Se alimenteaza prin simpla conectare a cablului la o priza de 230 – 240V.

Se recomanda potentialilor cumparatori drept un slefuitor cu banda ieftin si bun, pretul fiind disponibil insa doar la cerere. Nu trebuie trecuta cu vederea garantia de 24 de luni pentru persoanele fizice, dar nici faptul ca pachetul include o geanta din material textil.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.50 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status