Cea mai buna drujba electrica Makita

Am modificat articolul ultima data pe: 29.10.20

 

Cum aleg cele mai bune drujbe electrice Makita

 

Ghidul cumparatorului

Utilitatea unui fierastrau cu lant este un aspect incontestabil chiar si in cadrul fermelor, livezilor sau gospodariilor, deoarece acolo unde incalzirea se face pe baza de lemne, e nevoie sa portionezi eficient bustenii inainte de a-i utiliza pe post de combustibil.

E important sa subliniem ca un model electric va efectua in mare parte lucrari hobby si semi-profesionale, iar avantajele pentru utilizatorii casnici sunt evidente: fara mentenanta complicata, fara noxe, zgomot mai putin produs si manevrare facila(greutate scazuta).

Multi cititori se vor intreba unde gasesc drujba electrica Makita la un pret bun, deoarece acest producator este vestit pe piata internationala pentru calitatea dispozitivelor fabricate.

Makita Corporation se specializeaza in productia de unelte de mare putere si a fost fondata in 1915 in Anjo, Japonia. A inceput prin vanzarea si repararea echipamentelor pentru iluminat si a motoarelor, iar in prezent detine fabrici si linii de asamblare in Brazilia, Japonia, Mexic, Romania, Canada si Marea Britanie.

Produce deopotriva drujbe cu motoare termice si electrice, fiecare potential cumparator avand astfel libertate de alegere.

Ca sa poti selecta un dispozitiv adecvat, trebuie sa stabilesti mai intai ce fel de drujba electrica doresti sa detii: cu fir sau cu acumulator. Modelele cu fir Makita, cum sunt UC3520A, UC3551A sau UC4041A, se caracterizeaza printr-o putere de lucru constanta si sunt recomandate pentru utilizare conventionala in gospodarii.

De cealalta parte, aparatele alimentate cu acumulatori, cum sunt BUC122Z, DUC302Z si DUC353Z, se vor utiliza pentru lucrari de intretinere in livezi, beneficiind de portabilitate crescuta.

Puterea oferita ramane un important parametru, variind intre 1800 si 2000W, echivalentul a 2.4-2.6CP. Avand in vedere ca valorile sunt apropiate, te poti multimi chiar si cu un model de 1800W cand stii ca folosesti ocazional fierastraul.

Lungimea lamei iti spune cam ce diametru pot avea bustenii sau crengile pe care le tai. Modelele Makita includ lame de 35-40cm, indicate pentru diametre de pana la 50-60cm, abordate din doua directii de taiere.

Caracterisiticile cele mai notabile, asa cum le prezinta si unele pareri despre cele mai bune drujbe electrice Makita, sunt: lubrifierea automata a lantului, frana pe lant(de protectie la recul), aparatoarea, manerul anti-alunecare si manerul suplimentar.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Makita UC4050A 

 

Consideram ca cea mai buna drujba electica Makita ar trebui sa includa un motor de putere cat mai mare si sa asigurea posibilitati de utilizare extinse, cum este si cazul acestui model, care dezvolta 2000W, se alimenteaza la priza, mentinand puterea de taiere constanta, si sectioneaza crengile si bustenii cu ajutorul unei sine de 40cm lungime.

Lantul din dotare va fi lubrifiat automat, drujba integrand un rezervor de ulei cu capacitate de 200ml, iar viteza de rulare de 14.5m/s garanteaza taierea rapida si implicit finalizarea sarcinilor fara probleme. Dispozitivul are un design orientat pe siguranta, oferind doua manere pentru directionare eficienta, opritor cu spini pentru fixarea eficienta si frana anti-recul.

De asemenea, produsul este echipat cu aparatoare si include o fereastra prin care se poate observa in mod cosntant cat ulei a mai ramas in rezervor. Piesa cantareste 5.4Kg, deci va putea fi manevrata facil de catre un utilizator cu experienta.

 

 

 

 

 

Makita UC3551A 

 

Pentru o gospodarie unde e necesara portionarea lemnelor de foc pe timpul iernii, aceasta piesa va fi un ajutor de nadejde, facand parte din gama modelelor alimentate in retea. Dispozitivul este echipat cu m0tor de 2000W, putere mentinuta constant, care face fata provocarilor de dificultate mica si moderata.

Pentru sectionare, sina de 35cm lungime este perfecta, fiind usor de manevrat si de catre incepatori. Piesa este accesorizata cu un lant solid, acesta atingand viteze de 14.5m/s. Se pot procesa niste cantitati restranse de lemn, iar lantul va fi mereu lubrifiat in mod corespunzator, caci este intretinut cu ajutorul unui sistem automat de distributie a uleiului, cu fereastra de observare atunci cand rezervorul de 200ml capacitate se goleste.

Frana pe lant, aparatoarea de sina, opritorul cu gheare, sistemul automat de tensionare a lantului si cele doua manere captusite anti-alunecare intregesc tabloul capabilitatlor fiabile. Consideram ca cele 5.5Kg pot fi indeajuns de usor manevrate de catre utilizatorii cu minimum de experienta.

 

 

 

 

 

Makita UC4041A 

 

Dupa ce vei analiza oferta de pret a acestui model, vei considera si tu ca ai gasit o drujba electica Makita ieftina si buna . Piesa se va alimenta prin fir, deci puterea pe care o genereaza motorul, anume cei 1800W, va fi usor mentinuta constanta, spre deosebire de cazul acumulatoarelor care se descarca treptat. E certa ca manevrabilitatea va fi limitata de lungimea cablului de alimentare, insa, intr-o gospodarie, aparatul va fi perfect ales.

Include o sina de 40cm lungime, se livreaza cu tot cu lant, iar acesta va atinge viteze mari de deplasare, respectiv 13.3m/s. Pentru ca lubrifierea sa fie mereu optima, drujba include un sistem de ungere cu ulei si un rezervor ce poate stoca pana la 200ml de lubrifiant.

Pentru siguranta, integreaza optiune de frana pe lant, aparatoare si manere anti-alunecare. Piesa totalizeaza 4.7Kg in greutate, iar aici fiecare potential utilizator va intui cam cat de usor o poate manui.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status