Cele mai frumoase ceasuri barbatesti mecanice

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.20

 

Cum aleg cele mai frumoase ceasuri mecanice pentru barbati

 

Ghidul cumparatorului

Ceasurile mecanice sunt cele mai simple accesorii barbatesti disponibile pe piata. Pe langa principiul practic, ceasurile mai incorporeaza si acel element de moda atat de cautat in acest domeniu. Cel mai bun ceas de mana poate sa iti completeze o vestimentatie, sau sa cizeleze imaginea deja formata. Prin cresterea in popularitate a mecanismelor pe baza de quartz, ceasurile mecanice au capatat acel aer exclusiv si unic, caracteristici importante pentru unii utilizatori. Dar, in ziua de astazi, magazinele sunt pline de zeci de modele, indiferent de mecanismul lor, iar sa gasesti piesa ce ti se potriveste cel mai bine poate fi dificil. Noi consideram ca este mult mai usor sa cauti produsul perfect daca ai cateva informatii de baza despre el. In acest scop, am creat un mic ghid cu cele mai importante caracteristici ale unui ceas:

A. Ceasuri barbatesti mecanice

 

Mecanismul: ceasurile pot avea trei mecanisme de functionare: mecanice, electronice (quartz) sau automatice (electro-mecanice). Diferentele dintre aceste mecanisme sunt la nivelul modului de functionare, preciziei si pretului. La baza, toate au aceeasi functie, de a masura timpul, dar unele pot avea un rol mult mai mare de atat. In cazul ceasurilor mecanice, un lucru este clar: nu vor fi ieftine. Mecanismul este deseori creat si asamblat manual, iar acest simplu detaliu creste pretul de productie al ceasului, fara a mai lua in considerare designul sau bratara. Doar firmele cu renume mai produc ceasuri cu interior mecanic, iar din acest punct de vedere stii sigur ca vei achizitiona o piesa perfecta.

Trebuie precizat ca, in functie de producatori, ceasurile mecanice au abateri zilnice de cateva secunde. „Intorsul„ (activarea manuala a mecanismului) este esentiala pentru buna functionare a ceasului. In medie, un ceas mecanic are abateri de cateva secunde zilnic, dar acest detaliu nu este un dezavantaj major. Reglajul si calibrarea mecanismului este o obisnuinta cunoscuta a utilizatorilor de ceasuri mecanice. In concluzie, cele mai bune ceasuri barbatesti mecanice sunt create cu stil si profesionalism, iar din punct de vedere al aspectului, vor reda utilizatorilor o imagine exclusiva si eleganta.

 

Cadranul: cadranul ceasului este caracterizat de afisajul, marimea si de materialul din care a fost realizat. Practic, partea cea mai evidenta a ceasului. Din acest punct de vedere, urmareste produsele realizate din materiale rezistente, precum titanul sau otelul inoxidabil. De obicei afisajul este analog, iar cifrele pot fi in caractere arabe sau romane. Deseori vei intalni piese realizate cu o atentie foarte mare spre design. Carcasa si cadranul ceasului pot contine elemente din aur, argint sau diamant, sau pot prezenta zone transparente ce arata putin din mecanismul interior al ceasului.

 

Bratara: bratara unui ceas mecanic poate fi realizata dintr-un material natural (piele), sintetic (poliuretan) sau din acelasi material din care este realizat si cadranul.  Cele mai populare bratari sunt cele din otel inoxidabil, datorita rezistentei crescute la uzura si aspectului lucios.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Detomaso Savona Rosegold

 

1. DETOMASO SAVONA RosegoldDetomaso Savona Rosegold este un ceas mecanic barbatesc realizat din otel inoxidabil. Cadranul este de culoare neagra si prezinta  un afisaj analogic, iar cifrele colorate alb sunt de mari dimensiuni. In acelasi timp, pe langa ore si minute, ceasul poate masura si secundele cu ajutorul unui cadran amplasat la nivelul orei 9.

Carcasa este rotunda si are o dimensiune de 44 mm in diametru. Astfel, ceasult este destul de mare ca sa sara in evidenta, dar nu prea mare incat sa atraga toata atentia. Geamul carcasei este realizat dintr-un cristal mineral foarte rezistent la lovituri si zgarieturi. In plus, ceasul are o rezistenta la apa de 3 ATM, dar aceasta caracteristica vine ca un element de siguranta impotriva accidentelor, nu una practica.

Bratara ceasului are o dimensiune de 23 de cm si este realizata din piele naturala. Pe laterale, cureaua prezinta cusaturi cu ata alba, doua detalii sublime ce imbunatatesc aspectul general al ceasului.  Daca iei in considerare si pretul, poti spune ca ai gasiti unul dintre acele ceasuri barbatesti ieftine si bune.

 

 

 

 

 

Aerowatch Renaissance A50931

 

2. Aerowatch RENAISSANCE A50931Aerowatch este un creator independent de ceasuri, fiind considerat de utilizatori ca fiind producatorul cu cele mai frumoase marci de ceasuri barbatesti.  Modelul de fata, Renaissance A50931, se incadreaza in stilul fashion inovator, cu o caracteristica puternica de lux si exclusivitate. Displayul este analogic, iar cadranul are un aspect original, unde, o mare parte din mecanismul ceasului poate fi vazut datorita structurii scheletice a afisajului.

Carcasa are o culoare neagra si este realizata din otel inoxidabil, placat PVD (invelis finisat extrem de durabil, aplicat deasupra unui substrat de crom). Inautrul ei, este amplasat mecanismul de functionare elvetian, iar ca si element de siguranta, producatorii garanteaza o rezistenta la apa de 5 ATM. Cu o dimensiune a carcasei de 45 de mm in diametru, poti fi sigur ca acest ceas va atrage atentia si aprecierile celor din jur. Bratara este realizata din piele neagra si are o latime de 22 mm.

Finisata mat, cureaua se potriveste perfect cu aspectul general al ceasului, iar in ansablu, piesa are un design puternic elegant. Pretul este unul foarte crescut, dar pentru cei care vor sa faca o declaratie a luxului printr-o piesa de bijuterie, acesta este ceasul potrivit.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Detomaso Savona Black Steel

 

3. DETOMASO SAVONA Black SteelDetomaso Savona Black Steel este un ceas mecanic ultra rezistent, realizat in totalitate din otel inoxidabil (carcasa si bratara). Cu un afisaj analogic, cadranul are o forma rotunda de culoare neagra, cu cifre mari albe, usor de citit.

Carcasa are o dimensiune de 44 mm in diametru, iar acest joc de culoare negru-alb (cadranul-carcasa), ii redau ceasului un aspect profesional si de bun gust. Geamul este din cristal mineral, un material ultra-rezistent la zgarieturi si soc. In plus, producatorii au creat ceasul cu o rezistenta la apa de 3 ATM.

Bratara are o lungime de 20 de centimetri si se incadreaza perfect in designul general al ceasului, ca structura si culoare. Finisajul general este unul lucios, un detaliu ce reda iamginea de bijuterie cautata de unii utilizatori in aceste produse.  Aspectul „retras”  al ceasului se potriveste perfect cu tinutele elegante sau oficiale, asociat cu un costum ca si piesa ce completeaza vestimentatia.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status