fbpx

Cele mai bune masini de spalat vase ieftine

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.19

 

Cum aleg cele mai bune masini de spalat vase ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Desi foarte popular in strainatate, masina de spalat vase inca isi face cu greu loc in casele romanilor. Desi avantajele clare oferite de un astfel de produs intr-o bucatarie nu pot fi ignorate, inca exista un aer sceptic in ceea ce priveste achizitionarea sa. Argumentul principal impotriva masinilor de spalat vase este consumul de apa. Dar cateva calcule simple, pot sa iti arate ca a spala toate vasele intr-o singura etapa poate fi mult mai economicos si eficient decat clasicul – sub jet de apa si burete. In plus, timpul economisit lasand la o parte munca de a spala fiecare vas in parte, este o caracteristica ce trebuie neaparat luata in vedere. Dar pentru a raspunde la cateva intrebari cheie despre acest produs, am creat un scurt ghid de achizitie. Acesta include cele mai importante caracteristici ce le poate incorpora o masina de spalat vase profesionala, iar cu noua informatie poti sa iti incepi cautarile:

A.Masini de spalat vase ieftine

Capacitate: masinile de spalat vase au de obicei o capacitate relativ sandardizata, pentru a se potrivi spatiilor deja prezente in orice bucatarie. Cel mai des, acest aparat este instalat sub chiuveta din bucatarie, un spatiu cu o dimensiune medie de aproximativ 80 centimetri inaltime si 60 de centimentri in latime si adancime. Dar, in functie de designul bateriei, dar si a masinii de spalat, acesta se poate modifica, dar la baza oscileaza in jurul acestor cifre.  In acelasi timp, in interior se gasest rafturi ajustabile, cu forme si suporturi speciale pentru depunerea farfuriilor, paharelor, oalelor mai mari si tacamurilor.

 

Design: din acest punct de vedere, alege in functie de designul bucatariei, dar si al asteptarilor tale. Cel mai utilizat material in designul masinilor de spalat vase este otelul inoxidabil. Rezistenta la utilizare si rugina a acestui material, impreuna cu aspectul permanent lucios, recomanda inoxul ca principala alegere. Dar, pe piata gasesti si produse cu elemente din lemn sau plastic rezistent.

 

Control: in structura masinii este incorporata un panou de comanda ce prezinta toate butoanele de control. In functie de preferinte, poti alege intre un panou mecanic sau unul digital. Cel clasic, mecanic, poate prezenta un buton principal ce activeaza prin rotatie functiile masinii si altele suplimentare pentru functii speciale sau moduri ECO. Panoul digital prezinta de obicei si un ecran informativ, ce arata timpul ramas si ciclul de spalare ales, pe langa alte informatii.

 

Functii speciale: pe langa modurile standard de spalare pentru materiale si vase diferite, masinile de spalat mai pot incorpora functii speciale de intretinere si siguranta. Functii precum autocuratarea – optiune ce curata interiorul masini, controlul temperaturii de spalare, blocarea impotriva copiilor si pornirilor accidentale sau spalarea intarziata.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Beko DFN 6833

 

1.Beko DFN 6833Beko DFN 6833 este o masina de spalat vase ce incorporeaza o capacitate de 13 seturi de vase si un numar total de 8 programe diferite de curatare. Impreuna cu cele 6 nivele de temperatura, poti fi sigur ca masina va indeparta si cele mai dificile pete de pe vase. Printre altele, prezinta si un program Quick and Clean, ce spala vasele intr-un timp foarte scurt, pentru momentele cand ai nevoie rapid de ele. In plus, mai prezinta un program Extra Hygiene pentru o spalare riguroasa si antibacteriana  si unul Active Wash, special creat pentru sticla delicata sau portelan chinezesc.

Clasa de eficienta din punct de vedere al consumului este A+ pentru energie si A pentru spalare. In termeni mai obisnuiti, per ciclu de spalare, masina consuma un maxim de 10 litri de apa. Ca si functii speciale, mai incorporeaza si o protectie impotriva inundatiilor, un sistem de siguranta pentru copii si impotriva pornirii accidentale a ciclului de spalare, dar si un program special Bio/Eco, ce reduce consumul. In plus, poti profita si de optiunea de incarcare la jumatate, unde, cu aceasta selectie, poti spala doar cateva elemente, iar masina va utiliza jumatate din apa obisnuita. Pentru a lua in considerare si viitorul spatiu in care poate fi amplasata masina, putem spune ca dimensiunile aparatului sunt de 85 centimetri inaltime, 59.8 centimetri latime si 57 centimetri adancime.

 

button 2

 

 

 

 

Whirlpool ADP450WH

 

2.Whirlpool ADP450WHModelul Whirlpool ADP450WH include o capacitate echivalenta cu 9 seturi de vase si are un numar total de 5 programe speciale de spalare. Printre acestea gasesti un program intensiv de spalare, unde pot fi indepartate si cele mai dificile pete, un program rapid si scurt, unul Bio/Eco si un program de prespalare sau clatire. In plus, poti controla si 4 nivele de temperatura, de la 40 pana la 70 de grade. Programele presetate includ o setare automata de temperatura. De exemplu, programul intensiv va spala vasele la o temperatura a apei de 70 de grade.

Din punct de vedere al consumului, masina necesita per ciclu de spalare 13 litri de apa. Consumul anual energetic este de 227 kW, daca masina este utilizata in mod constant. Panoul de control este mecanic, foarte usor de utilizat. Practic, prezinta 4 butoane de control. Unul pentru pornit masina, unul pentru deschis capacul, un buton de selectie a programelor si unul de start al ciclului de spalare. Astfel, aceasta masina de spalat vase este recomandata chiar si pentru cei ce nu au folosit niciodata un produs de acest gen in trecut.

 

button 2

 

 

 

 

Arctic ADFS45

 

3.Arctic ADFS45Aceasta masina de spalat vase este realizata de unul dintre cei mai populari producatori de electro-casnice, Arctic. Masina are o capacitate mare si incap pana la 10 seturi vase in interiorul ei. Cele 5 programe de spalare incluse, vor indeparta murdaria in functie de tipul de material din care sunt facute vasele, sau chiar dificultatea petelor.

Printre functii gasesti un program intensiv cu apa la 70 de grade, un program de spalare rapida, unul Bio/Eco si unul de prespalare sau clatire. In plus, masina mai prezinta si o protectie impotriva inundatiilor, un sistem de dedurizare a apei si o functie de spalare Express. Acesta asigura curatirea vaselor in doar 30 de minute, cu o temperatura a apei de 35 de grade. In acelasi timp, include si optiunea de incarcare la jumatate, unde masina injumatateste consumul pentru a spala un numar mic de vase.

Intr-un ciclu de spalare, masina consuma un total de 13 litri de apa, iar consumul anual poate ajunge pana la 3640 de litri, daca masina este folosita constant. Dimensiunile sale sunt de 85 de centimentri in inaltime, 44.8 centimentri in latime si 57 de centimetri in adancime. Panoul de comanda este mecanic si include un buton principal, rotativ, pentru selectarea programelor si alte 3 butoane de selectie a functiei ½, Start/Pause si pornirea masinii. Din unele puncte de vedere, Arctic ADFS45 este una dintre cele mai bune masini de spalat vase.

 

button 2

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status