Cele mai bune infuzoare ceai

Am modificat articolul ultima data pe: 18.10.18

 

Cel mai bun infuzor de ceai – Recomandarile noastre pentru 2018

 

Chiar daca nu esti un pasionat de ceai, dar vrei sa incerci ceva mai deosebit decat un blend care vine deja dozat in pliculete, un infuzor potrivit iti poate imbunatati experienta considerabil. Folosind un astfel de dispozitiv, castigi control asupra cantitatii de materie prima folosita si poti filtra cu usurinta rezultatul. In caz ca nu vrei sa petreci prea mult timp cautand unul adecvat, recomandarea noastra este Irit FR-06-014, un model tip presa, cu recipient din sticla termorezistenta si elemente de protectie din plastic maro. Pentru filtrare este folosita o sita dubla din metal. O alternativa cu un design ceva mai deosebit este Peterhof PH-12529, care urmeaza aceleasi linii de design, doar ca vasul de sticla este imbracat in metal si prezinta un model de ceasca de cafea aburinda. Sita din otel inoxidabil este dublata de una din plastic atasata de capac. Ambele modele de infuzoare au o capacitate maxima de 600 ml.

 

 

Cum alegi un infuzor de ceai, bun

 

Ghidul cumparatorului

Folosirea unui infuzor pentru a prepara ceai sau cafea este o alegere populara in randul pasionatilor de aceste bauturi. Este important de mentionat ca nu este recomandat sa folosim acelasi accesoriu pentru ceai si pentru cafea, cel putin fara o spalare temeinica in prealabil, pentru ca aroma bauturii va fi modificata.

Online poti gasi infuzoare de ceai, la preturi bune, astfel incat sa ai unul pentru orice ocazie, iar pentru a face o alegere informata, e bine sa fii atent la cateva aspecte.

Tipul: Un ceai poate fi preparat direct in cana (sunt folosite infuzoare din hartie sau metalice de dimensiuni mici, care pot fi scoase cu usurinta), in ceainic (filtrul este plasat in centru, iar frunzele sunt indepartate dupa ce bautura ajunge la consistenta preferata), sau intr-un infuzor tip presa, cu piston de metal si recipient din sticla.

In fiecare caz, utilizatorul are control atat asupra cantitatilor folosite, cat si asupra timpului de infuzare. Prin urmare, se pot face retete personalizate, care sa multumeasca toate gusturile, fara prea mult efort, pentru ca titlul de cel mai bun infuzor ceai depinde mai ales de preferintele personale.

Daca optezi pentru un infuzor cu piston, este de preferat sa transferi bautura in cani, sau in alt recipient, imediat dupa ce o termini de preparat. In caz contrar, procesul va continua, prin urmare ceaiul sau cafeaua vor deveni mai tari si vor capata un gust usor amarui (preferat de unii bautori, dar nu de toata lumea).

Sistemul pe care functioneaza acest aparat este destul de simplu: ceaiul sau cafeaua sunt plasate pe fundul vasului, se adauga apa fierbinte (intre 70°C si 100°C), se lasa sa infuzeze intre 2 si 4 minute, dupa care se apasa pistonul pentru a strecura lichidul.

Sita doar strecoara lichidul, fara a exercita presiune: pistonul este mai scurt pentru a lasa cam 30 mm la fundul vasului pentru frunzele de ceai sau zatul de cafea rezultat. Atunci cand preparam cafea, este recomandat sa fie macinata mai mare (daca este prea fina, nu poate fi filtrat lichidul corespunzator, dar si cafeaua va fi prea tare).

 

Material: Un infuzor de ceai poate fi facut din hartie (sunt de unica folosinta), bambus (de preferat doar cu frunze de ceai ceva mai mari pentru ca are gaurile generoase), sau din metal (in general sub forma de bila, pot contine materia prima pentru o singura ceasca de ceai, si prezinta un lant pentru a putea fi scos cu usurinta).

Lucrurile evolueaza putin daca discutam de un infuzor cu piston, care prezinta doua elemente: vasul (de obicei din sticla), si pistonul cu sita (din metal) care este atasat de capac (poate fi din metal, plastic, sau silicon). Mai mult, vasul de sticla este sustinut de elemente de metal sau de cauciuc pentru a putea fi manuit cu usurinta chiar si cand este fierbinte.

Sticla folosita pentru acest recipient este speciala, ceea ce inseamna ca rezista la temperaturi ridicate de pana la 100°C. Pentru a evita orice neplaceri, este recomandat sa nu fie supus unor schimbari bruste de temperatura: dupa ce este preparat ceaiul, recipientul trebuie sa fie lasat sa se raceasca singur, si in nici un caz sa fie pus sub jet de apa rece.

Pentru a intampina toate nevoile, se gasesc si versiuni potrivite pentru calatorii, caz in care vasul este facut dintr-un material mai durabil, cum ar fi plastic. Alternativ, unele modele indeplinesc si functiile unui termos, caz in care vor fi fabricate din metal. Clar este ca sunt nenumarate pareri despre cele mai bune infuzoare ceai.

 

Capacitatea: Unul dintre cele mai importante detalii cand alegem un astfel de produs este capacitatea sa maxima, pentru ca astfel putem determina cate cani de ceai sau cafea putem prepara in acelasi timp. Majoritatea vaselor au volum de 600 ml, ceea ce inseamna, in general, doua cani de dimensiuni medii, sau trei cesti mai mici. Sunt si unele modele care au o capacitate mai generoasa, mergand pana la 1 l.

Acest lucru poate fi totusi si un dezavantaj: daca prepari o cantitate mai mare, dar nu o bei imediat, bautura isi va schimba gustul. In incercarea de a evita asta, poti sa muti lichidul intr-un alt recipient, ceea ce va grabi procesul de racire si oxidare.

 

Design: Versiunile utilitare de infuzoare opteaza pentru un design simplu, fara prea multe detalii: pot fi folosite diverse culori pentru capac, maner, sau aparatorile plasate pe vas, in timp ce acesta este transparent pentru a se putea vizualiza procesul de infuzare. Aceleasi linii sunt urmate si de modelele care au aparatori de metal, desi designul lor este posibil sa fie ceva mai interesant.

Infuzoarele care vin sub forma de bila pot avea sisteme diferite de inchidere, desi majoritatea functioneaza pe acelasi principiu si pot fi “pescuite” cu ajutorul unui lant cand bautura este gata. Elementul de noutate este ca unele versiuni pot include si un suport, care va fi folosit pentru a depozita infuzorul, in loc sa fie plasat pe farfurie, langa cana de ceai.

Mentenanta: Pentru ca aroma ceaiului si a cafelei ramane impregnata in sita si in vasul infuzorului, este esential ca acesta sa fie spalat cu atentie inainte de fiecare utilizare. Unele modele se curata numai la mana, in timp ce altele sunt compatibile si cu masina de spalat vase. In general, trebuie consultate informatiile oferite de producator pentru a determina ce fel de ingrijiri pot fi aplicate.

Un ceai iti poate face ziua mai buna, mai ales in anotimpul rece, dar ai nevoie de ustensile potrivite pentru a-l pregati. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci o investitie consistenta, mai ales ca majoritatea dispozitivelor pot fi curatate cu usurinta (manual sau in masina de spalat vase), si folosite de nenumarate ori, cu orice tip de ceai. Poti gasi online un infuzor ceai, la un pret bun, care se preteaza si pentru prepararea cafelei, desi daca vei folosi acelasi recipient pentru ambele bauturi, vei experimenta un transfer de arome.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Irit FR-06-014 

 

Un infuzor ceai, ieftin si bun, care poate fi folosit si ca presa pentru cafea fara nici o problema pentru ca are un piston cu sita care va filtra zatul. Vasul este din sticla borosilicata termorezistenta, ceea ce inseamna ca poate face fata unor temperaturi ridicate (in mod normal, apa ar trebui sa aiba intre 70°C si 100°C).

Atat pistonul cat si sita sunt realizate din metal, iar cea din urma este dubla, pentru a oferi o filtrare optima. Chiar si asa, daca este folosita o cafea macinata prea fin, cel mai probabil veti intampina rezistenta cand impingeti pistonul, iar lichidul va pastra particule din zat.

Avand in vedere ca are o capacitate de 600 ml, presa este perfecta, daca beti cafeaua sau ceaiul in doi. Pentru a putea fi manuit cu usurinta chiar si cand este fierbinte, vasul este imbracat partial intr-un plastic gros. Designul este destul de simplu iar culoarea folosita pentru plastic comuna (maro).

 

Avantaje:

Infuzor ceai de sticla, care poate fi folosit si ca presa pentru cafea.

Vasul este termorezistent, deci nu se va sparge la temperaturi ridicate.

Sita inclusa este dubla pentru a filtra lichidul cat mai bine.

Capacitate destul de mare pentru a prepara 2 cani de ceai in acelasi timp.

 

Dezavantaje:

Designul este utilitar, deci fara elemente vizuale decorative deosebite.

 

 

Peterhof PH-12529 

 

Daca iti doresti un infuzor ceai, la un pret bun, acest model cu siguranta isi face treaba si poate fi folosit si pe post de presa pentru cafea. Vasul este fabricat din sticla si este partial imbracat in otel inoxidabil, pentru a putea fi pus pe orice suprafata, dar si pentru a fi manuit cu usurinta si atunci cand este fierbinte.

Recipientul are o capacitate de 600 ml, prin urmare poti prepara doua cani de ceai sau doua cafele in acelasi timp. Capacul este tot din metal confectionat, dar prezinta o sita de plastic care va filtra suplimentar lichidul. Piesa e atasata de piston, este facuta din metal si va tine majoritatea frunzelor de ceai sau zatul cafelei la fundul recipientului.

Desi suportul este conceput din otel inoxidabil, sistemul ramane destul de usor (0.39 g). Aceasta parte prezinta un sablon cu o ceasca de cafea aburinda in partea de jos, ceea ce da infuzorului un aspect deosebit. A se nota ca acest produs nu poate fi pus la masina de spalat vase.

 

Avantaje:

Infuzor pentru ceai, care functioneaza si ca presa pentru cafea.

Indeajuns de mare pentru a face cafea sau ceai pentru doua persoane.

Capacul are atasata o sita suplimentara de plastic, pentru o filtrare mai buna.

Suportul din otel inoxidabil are un design deosebit si da un aspect placut produsului.

 

Dezavantaje:

Trebuie spalat doar manual pentru ca nu e compatibil cu masina de spalat vase.

 

 

Kinghoff KH-4841 

 

Fiind potrivit si pentru prepararea cafelei, acest model este unul dintre cele mai bune infuzoare ceai cu piston. Recipientul este fabricat din sticla termorezistenta, in timp ce suportul, capacul, si sita atasata de piston sunt facute din otel inoxidabil. In schimb, manerul atasat de vas este din plastic, ceea ce face produsul usor de manuit in orice conditii.

Vasul este putin mai mare decat de obicei, avand 800 ml, prin urmare poate fi folosit pentru a prepara chiar si trei bauturi in acelasi timp, daca ceasca are dimensiuni reduse. Versiunea vine si cu o lingura de plastic care poate fi utilizata pentru a dozaj.

Avand in vedere ca se poate curata si la masina de spalat vase, poate fi o optiune buna in cazul in care vrei sa folosesti acelasi dispozitiv si pentru ceai si pentru cafea: daca nu este spalat temeinic, se va observa un transfer de aroma.

 

Avantaje:

Infuzor din otel inoxidabil, care vine echipat cu un vas termorezistent din sticla.

Datorita designului, poate fi folosit ca presa de cafea sau infuzor pentru ceai.

Capacitate crescuta poate asigura prepararea mai multor bauturi in acelasi timp.

Poate fi curatat corespunzator, fiind compatibil cu masina de spalat vase.

 

Dezavantaje:

Designul este destul de simplu, fara detalii interesante.

 

 

Renberg RB-3108 

 

Pentru cei care isi doresc o nota vesela in bucataria lor, acest infuzor pentru ceai cu recipient de sticla termorezistenta (suporta pana la 120°C) poate fi alegerea potrivita: plasticul care incapsuleaza fundul recipientului, manerul si capacul, au culoarea rosie. Totusi, pistonul si sita atasata sunt facute din metal. Datorita soclului si a manerului de plastic, dispozitivul poate fi manevrat cu usurinta chiar si atunci cand contine lichid fierbinte.

Recipientul are o capacitate de 600 ml, ceea ce se traduce in doua cani medii de ceai sau cafea. Prin  urmare este perfect atat acasa, unde poate iti petreci diminetile in compania cuiva, cat si pentru servici, pentru ca poti sa faci o cantitate mai mare, pentru intreaga zi.

Produsul are un design destul de simplu, fara prea multe ornamente: singura nota de originalitate este data de culoare. Desi producatorii nu ofera detalii cu privire la ingrijire, este de preferat ca infuzorul sa nu fie pus la masina de spalat vase, pentru a nu se deteriora sita.

 

Avantaje:

Infuzor tip presa pentru cafea, care poate fi folosit si pentru prepararea ceaiului.

Vasul este din sticla termorezistenta care suporta pana la 120°C, mai mult decat majoritatea.

Recipientul este indeajuns de mare pentru a prepara minim 2 bauturi.

Elementele de protectie sunt din plastic rosu ceea ce da un pic de culoare oricarui spatiu.

 

Dezavantaje:

Bautura trebuie transferata imediat in alt recipient pentru a nu deveni amaruie.

 

 

Fackelmann 4008033491150 

 

 

Un infuzor tip bila pentru ceai care are un design deosebit, in forma de lotus. Pentru ca perforatiile sunt destul de mari, acest model nu este recomandat pentru prepararea cafelei: zatul nu va fi filtrat corespunzator.

Produsul este fabricat din metal (partea care va fi scufundata) combinat cu plastic (pentru capac). Pentru ca partea superioara este facuta dintr-un material usor, si este un pic mai mare decat bila pentru infuzie, reuseste sa tina dispozitivul la suprafata.

Versiunea vine si cu un suport de plastic, in care poate fi plasat infuzorul dupa ce este preparat ceaiul, astfel incat sa nu lasi sa curga picaturi de infuzie pe masa. Acest tip de infuzor este facut pentru a prepara o singura bautura, si va fi plasat direct in cana de ceai. Producatorii nu ofera indicatii speciale de intretinere, dar o clatire manuala ar tebuie sa fie suficienta in cele mai multe cazuri.

 

Avantaje:

Infuzor de ceai tip bila, cu un design deosebit, care pluteste la suprafata canii.

Capacul este modelat in forma de floare de lotus, ceea ce da o nota de originalitate.

Include un suport pentru depozitarea optima a infuzorului.

Datorita dimensiunilor mici, este foarte usor de curatat.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi folosit pentru a prepara si cafea.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...