Cele mai bune aparate de umplut carnati

Am modificat articolul ultima data pe: 22.10.18

 

Cel mai bun aparat de umplut carnati – Recomandarile noastre pentru 2018

 

Iti place sa pregatesti preparate traditionale si ai propriile retete pentru carnati gustosi si picanti, numai buni pentru sarbatori? Atunci ai nevoie de un aparat de umplut carnati eficient si rezistent, care sa transforme in cateva minute o simpla umplutura, in produse gata de prajit sau afumat. Pentru a sti cum sa alegi modelul potrivit, parcurge recomandarile incluse in ghidul de mai jos. Daca te grabesti, evalueaza direct prima optiune din lista de produse selectate pentru acest articol: Van VNS 5kg. Este o versiune profesionala de capacitate mare, confectionata din inox durabil si rezistent, usor de instalat si folosit, pregatit pentru utilizare intensa, acasa sau in bucataria oricarui mic producator din industria alimentara. Are o baza solida si stabila si toate accesoriile necesare pentru a incepe procesul de productie. Pentru gospodinele care au nevoie de un model mai mic, pentru bucatele pregatite in familie, poate fi mai potrivita alternativa Micul Fermier MASCAR15.

 

 

Cum alegi un aparat de umplut carnati bun

 

Ghidul cumparatorului

Avantajele carnatilor facuti in casa sunt evidente pentru orice gurmand si includ siguranta ingredientelor proaspete si selectate cu grija si libertatea de a alege orice combinatie de carne si condimente pentru a obtine gustul dorit. De la initiativa si pana la rezultat este insa destula munca si singurul mod in care poti grabi procesul este folosirea unui aparat de umplu carnati, la un pret bun, care sa reduca la minim timpul necesar  introducerii compozitiei in membrane.

Sistemul de functionare este simplu, insa variantele disponibile difera destul de mult. Rolul acestui ghid este acela de a te ajuta sa ai la indemana lista completa cu criterii precum capacitatea de umplere, materialul din care sunt realizate componentele, modul de prindere de blat si alte cateva detalii importante pentru o alegere corecta.

Capacitate: Printre cele mai importante criterii de evaluare se afla capacitatea de umplere si impingere care este data de volumul cilindrului in care se introduce amestecul.

Optiunile disponibile variaza de la 1kg la 6kg, iar alegerea depinde de cantitatea de umplutura pe care o prepari de obicei si de frecventa de pregatire. In cazul utilizatorului casnic, modelele de 1.5 – 2kg sunt suficiente pentru a pregati reteta preferata de sarbatori. Daca vorbim insa despre micii fermieri sau afaceri familiale care functioneaza in domeniul produselor din carne, pentru ceea ce inseamna productie cu destinatie comerciala, atunci modelul potrivit, capabil sa ofere eficienta optima, va fi unul cu capacitate cat mai mare (5 – 6kg).

 

Manual sau electric: Avantajele oferite de un aparat de facut carnati electric includ o viteza mai mare de procesare si mai putin efort fizic din partea ta. Aceste optiuni sunt recomandate in special micilor afaceri si vin de regula insotite de un pret mai ridicat, care poate ajunge de la 400 si pana la 4000 lei.

Pentru uzul casnic sunt in general suficiente modelele manuale care sunt mai accesibile la pret si mai potrivite pentru cantitati mici si medii de carnati. Dezavantajul consta in necesitatea manevrarii fizice, prin rotirea manerului care activeaza sistemul de impingere a umpluturii si un timp ceva mai indelungat pana la finalizarea pregatirii produselor alimentare.

 

Sistem de prindere: Pentru a avea stabilitate, aceste aparate necesita prinderea fixa de masa de lucru, astfel incat dispozitivul sa nu se miste o data cu impingerea manivelei. Modelele disponibile pe piata sunt prevazute fie cu ventuze care se lipesc de fata superioara a blatului, fie cu filet care se prinde prin insurubare de o latura a mesei.

Ventuzele sunt mai usor de folosit si nu deterioreaza materialul de sustinere, dar sunt ceva mai putin rezistente decat sistemele cu insurubare si au nevoie de o suprafata neteda pentru aderenta buna. Filetul ofera o fixare mai sigura si este mai eficient daca ai cantitati mari de pregatit si vei lucra cateva ore in continuu, insa daca este strans prea tare poate lasa urme. Pentru o mai buna capacitate de adaptare, poti cauta o versiune care ofera ambele modalitati de prindere.

 

Palnii: Pentru a putea fi folosit, chiar si cel mai bun aparat de umplut carnati are nevoie de palnii, accesoriile pe care se ruleaza intestinul in care va fi introdusa umplutura. In functie de oferta selectata, le poti primi impreuna cu dispozitivul sau le poti achizitiona separat. Sunt disponibile in mai multe variante de dimensiuni, de la 10 la 35mm si se aleg in functie de tipul de membrana pe care il folosesti. Pentru cele naturale, care sunt mai elastice, iti sunt suficiente doua dimensiuni: de 12mm, pentru mat de oaie, care este mai mic si de 19mm pentru cel de porc, care este ceva mai incapator.

Daca vrei sa utilizezi variante artificiale din colagen, iti atragem atentia ca acestea sunt ceva mai rigide si ai nevoie de mai multa atentie la diametrul palniei folosite. Astfel, pentru membrane de 15 – 18mm, ai nevoie de palnie de 10mm, pentru cele de 19mm de tuburi de 12mm, pentru pielite cu diametrul cuprins intre 21 si 23mm e potrivita palnia de 13mm, pentru 26mm cel de 16mm, pentru 30mm cel de 19mm, iar pentru membrane de 32mm, o palnie de 22mm.

 

Material: Majoritatea versiunilor de aparate de umplut carnati la preturi bune sunt confectionate din metal, plastic sau o combinatie dintre cele doua.

Modelele metalice sunt realizate din otel inoxidabil sau aluminiu. Diferenta dintre cele doua consta in capacitatea inoxului de a rezista mult mai bine la coroziunea determinata de agentii de curatare folositi in bucatarie si a sarii pe care o incluzi in preparate. Inoxul de asemenea si mai durabil datorita densitatii mai mari, aluminiul fiind mai expus la zgarieturi, lovituri si indoiri.

Optiunile din plastic sunt mai ieftine, dar ofera rezistenta redusa si sunt mai greu de curatat, plasticul fiind un material care are tendinta de a absorbi mirosurile din alimentele continute. Daca alegi un astfel de model, iti recomandam sa optezi pentru unul care are cel putin baza realizata din metal pentru a avea suficienta stabilitate.

 

Orientare: Cele mai populare modele pe piata romaneasca sunt cele orizontale, insa exista si versiuni verticale. Singura diferenta notabila intre cele doua optiuni este confortul in folosire pe care il prezinta pentru utilizator. Astfel, variantele verticale sunt mai potrivite pentru persoanele inalte si mai incomode pentru gospodinele mai mici de inaltime, pentru care sunt ideale formele orizontale.Accesorii si optiuni suplimentare: Numeroase pareri despre cele mai bune aparate de umplut carnati recomanda optarea pentru modele cu filet care au fie cheita integrata ce permite insurubarea si fixarea de blat, fie sunt comercializate impreuna cu manivela pentru filet, care sa permita prinderea stabila.

Unele versiuni au maner detasabil care usureaza spalarea si depozitarea si includ supapa care permite eliminarea aerului din umplutura, pentru a evita introducerea acestuia in carnati.

Daca te intrebi de unde poti achizitiona un astfel de produs, iti vom spune ca in ciuda imaginii traditionale asociate, cea mai buna sursa de oferte convenabile sunt magazinele online, in care gasesti o varietate de modele si promotii. Pentru a te ajuta in cautarile tale am selectat cateva exemple populare cu care poti incepe cautarile.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Van VNS 5kg

 

Este un aparat de facut carnati profesional, care poate lucra la o singura tura cu pana la 5kg de umplutura. Face parte din categoria modelelor orizontale, cu actionare manuala cu maner si este confectionat din otel inoxidabil durabil, rezistent la coroziune si usor de curatat.

Include supapa care permite eliminarea aerului din compozitie, prevenind includerea acestuia in produsul final, garnitura din silicon pentru etansare perfecta si maner detasabil, facil de spalat dupa utilizare. Se fixeaza de masa de lucru prin intermediul bazei stabile, cu suprafata de contact de tip ventuza si sistem optional de prindere cu filet, in doua puncte.

Se deschide usor, recipientul cilindric permitand alimentarea pe verticala si este livrat impreuna cu 5 palnii cu dimensiunile de 10, 17, 21, 25 si 29mm, utile pentru obtinerea de carnati de diferite marimi. Aceasta varianta este de asemenea insotita de o pereche de manusi pentru iarna, din material textil si cauciuc. Dispozitivul are o capacitate de impingere de 5.5kg/min. care te ajuta sa procesezi rapid cantitati mari de carne.

 

Avantaje:

Model durabil si robust, confectionat din inox.

Capacitate mare de 5kg, potrivita pentru utilizari profesionale.

Sistem de fixare cu ventuza si filet care asigura o stabilitate foarte buna.

Este livrat impreuna cu 5 palnii de diferite dimensiuni pentru toate tipurile de carnati pe care vrei ii prepari.

 

Dezavantaje:

Pentru ca este un produs profesional, este disponibil la un pret ceva mai mare decat alte modele de acest tip.

 

 

Micul Fermier MASCAR15

 

Gospodinele care cauta un aparat de umplut carnati, ieftin si bun, potrivit pentru utilizari ocazionale si cantitati mici si medii de carne, pot lua in considerare acest model de uz casnic cu capacitate de 1.5kg (mica). Este un model manual, confectionat din dur aluminiu cu maner cu capat din plastic, pentru o priza mai buna si confortabila in timpul folosirii.

Are format orizontal si baza de sprijin rotunda, cu ventuza, care se fixeaza usor de blaturile curate si netede. Daca doresti mai multa stabilitate poti folosi filetul cu manivela livrat impreuna cu produsul, care se ataseaza usor de dispozitiv si masa de lucru.

Este livrat impreuna cu trei palnii cu dimensiuni diferite care iti vor permite sa prepari carnati de variate marimi, in functie de preferinte si evenimentul pentru care ii pregatesti. Se curata si se spala usor si este suficient de mic pentru a putea fi depozitat cu usurinta atunci cand nu il folosesti.

 

Avantaje:

Dimensiune redusa potrivita pentru uz casnic si cantitati mici si medii de carne.

Ofera doua posibilitati de fixare de blat: cu ventuze si fitil.

Impreuna cu aparatul primesti si trei palnii de diferite dimensiuni pentru adaptare la tipurile de preparate pe care le pregatesti.

Practic, usor de folosit si curatat.

 

Dezavantaje:

Este confectionat din aluminiu, material mai putin rezistent la zgarieturi si substante corozive.

 

 

Bohmann My BH 05-530 

 

Daca consideri ca un model vertical este mai confortabil pentru tine, te invitam sa evaluezi versiunea Bohman My BH 05-530, confectionat din otel inoxidabil, cu rezistenta ridicata la coroziune. Are o capacitate de 3kg, medie, potrivita pentru pregatirea retetelor traditionale de sarbatori, cantitate pe care sistemul manual de impingere o poate trece din cilindru in membrane in aproximativ un minut cu ajutorul impingatorului din silicon.

Este livrat impreuna cu 4 palnii cu dimensiunile de 15, 19, 22 si 25mm, cu ajutorul caruia poti incepe prepararea produselor de indata ce primesti dispozitivul, folosind atat membrane naturale, cat si din gama de optiuni sintetice, din silicon pentru a obtine o varietate de marimi de la hot dog, la clasicii carnati si pana la salam subtire.

Acest aparat de facut carnati din inox se fixeaza de blat cu sistem cu filet, pentru stabilitate sporita si are un format compact care permite depozitarea usoara in bucatarie. Curatarea dupa folosire se face prin spalare manuala sau introducerea in masina de vase.

 

Avantaje:

Model din inox, rezistent la coroziune si usor de curatat.

Fixare cu filet care asigura o buna stabilitate in timpul folosirii.

Este livrat impreuna cu 4 palnii de dimensiuni diferite care iti pemit sa realizezi diverse tipuri de carnati.

Capacitate de 3kg potrivita si utila pentru utilizare in gospodarie.

 

Dezavantaje:

Formatul vertical poate fi incomod pentru persoanele mai scunde.

 

 

Micul Fermier GF-0823

 

Cu o capacitate de 3kg la o singura tura de umplere, acest model se numara printre cele mai bune aparate de umplut carnati pentru productii de nivel mediu. Este recomandat pentru gospodariile in care se prepara frecvent produse din carne, pentru consum propriu sau comercializare.

Rezervorul pentru umplutura este confectionat din inox rezistent si durabil, iar restul elementelor metalice sunt facute din dur aluminiu, realizand impreuna o combinatie cu stabilitate foarte buna si durata de viata ridicata. Este o versiune orizontala, manuala, cu activare prin intermediul manerului cu invelis suplimentar din plasic, pentru o priza buna si confort sporit al mainii in timpul lucrului.

Baza este de forma dreptunghiulara, mare, robusta, asigurand echilibrul necesar utilizarii fara griji. Pentru fixare suplimentare, produsul este insotit de manivela cu filet care asigura prinderea de blatul de lucru. Este livrat impreuna cu 4 palnii pentru produse din carne cu membrane de diferite dimensiuni, setul incluzand tuburi cu diametrul de 15, 19, 22 si respectiv 25mm.

 

Avantaje:

Capacitate de 3kg, medie, potrivita atat pentru uz casnic, cat si pentru micii producatori.

Cilindru confectionat din otel inoxidabil rezistent la coroziune, detergenti si zgarieturi.

Baza robusta cu stabilitate buna pe blatul de lucru.

Produsul este insotit de 4 palnii cu dimensiuni diferite.

 

Dezavantaje:

Componentele din aluminiu sunt predispuse la zgariere.

 

 

Micul Fermier GF-0824

Daca ai nevoie de un model de mici dimensiuni, potrivit pentru a pregati preparate din carne pentru acasa, dupa propriile retete si preferinte, iti recomandam sa iei in considerare acest model de aparat de umplut carnati, la un pret bun, cu capacitate de 1.5kg, confectionat integral din otel inoxidabil, usor de curatat  si cu rezistenta foarte buna la coroziune si actiunea substantelor de curatare.

Stabilitatea pe masa de lucru este asigurata de baza cu forma rotunda si ventuza care se fixeaza de suprafetele netede, iar pentru blaturile vechi si pentru cazurile in care vrei sa fii sigur ca dispozitivul face fata efortului fizic, poti opta pentru prinderea cu ajutorul filetului.

Pachetul de livrare include pe lista accesoriilor 3 palnii de marimi diferite si anume de 15, 19 si 22mm cu ajutorul carora poti obtine carnati de mai multe dimensiuni, cu membrana naturala si artificiala. Este un produs durabil si robust, potrivit pentru prepararea de cantitati mici, potrivite pentru sarbatori in familie.

 

Avantaje:

Model realizat din inox durabil si rezistent la coroziune.

Are o capacitate de 1.5kg potrivita pentru prepararea de carnati de casa in gospodarie, pentru consum personal.

Include doua sisteme de fixare de blat.

Este comercializat impreuna cu palnii de diferite dimensiuni.

 

Dezavantaje:

Baza de forma circulara poate pune probleme de stabilitate daca nu este fixata corect folosind ventuza.

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...