n n
n
n
▷ Storcatoare pentru fructe sau legume. Analiza comparativa

Cel mai bun storcator pentru fructe sau legume

Am modificat articolul ultima data pe: 19.11.19

 

Cum aleg cele mai bune storcatoare pentru fructe sau legume

 

Ghidul cumparatorului

Alimentatia sanatoasa devine o preocupare tot mai des intalnita in societatea actuala, iar metodele inovative de prelucrare a alimenteor ajung sa detina intaietate, deoarece permit pastrarea intacta a calitatilor nutritive. Bineinteles, consumul de fruncte si legume a fost dintotdeauna recomandat de catre toti nutritionistii, iar cea mai moderna metoda de preparare a acestor ingrediente o reprezinta sucurile si smoothie-urile pregatite prin stoarcere. Asadar, multi consumatori vor dori sa beneficieze de posibilitatea de a-si realiza propriile retete acasa. De aceea, este indicat sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de cel mai bun storcator de fructe si legume, pe care il poti achizitiona pentru a-ti echipa bucataria. Totusi, pentru a sti cum sa deosebesti un produs de calitate din multitudinea de oferte pe care le gasesti online, iti recomandam considerarea unor criterii de selectie esentiale pentru o alegere inspirata.

A.Storcator fructe si legume

Tipologia: conteaza pentru utilizator, din perspectiva calitatii rezultatelor obtinute. Produsele care pot procesa atat fructe, cat si legume se pot incadra in doua mari categorii: storcatoare centrifugale si storcatoare cu ax melcat. Cele din prima categorie actioneaza cel mai rapid, sunt ieftine si pot fi considerate cele mai cumparate modele in Romania. Singurul inconvenient este faptul ca se incalzesc la functionare, influentand enzimele si vitamintele din sucurile obtinute. Pentru a evita acest proces, au aparut modelele cu ax canelat(melcat) care proceseaza foarte incet alimentele, fara a se incalzi, functionand, asadar, prin presare la rece.

 

Functionalitatea: include nu numai suma optiunilor si facilitatilor utile pentru cele mai bune storcatoare de fructe si legume, ci se refera si la gradul de eficienta la care poate fi cotat un astfel de dispozitiv. Alimentele cu duritate scazuta pot fi prelucrate eficient de oricare dintre ambele tipologii anterior mentionate, in timp ce produsele mai tari vor fi stoarse mai usor de un storcator centrifugal. De asemeni, cele centrifugale actioneaza mai rapid, insa cele cu ax canelat storc mult mai mult suc, lasand foarte putin material rezidual.

 

Mentenanta: este importanta, deoarece permite viitorului utilizator sa anticipeze frecventa cu care poate folosi aparatul. Daca veti utiliza in fiecare zi dispozitivul achizitionat, sugeram sa alegeti unul echipat cu parti componente usor de igienizat si care dispune de un motor cat mai puternic, pentru durabilitate sporita.

 

Pretul: constituie un factor ce contribuie destul de mult in luarea unei decizii. Se poate spune ca raportul se pastreaza direct proportional intre calitatea rezultatelor si costul de achizitie. Storcatoarele centrifugale sunt mai ieftine, insa sucul obtinut are o calitate moderata drept continut de vitamine. Modelele cu ax melcat sunt mai costisitoare, insa permit si obtinerea celor mai bune sucuri naturale.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Star-Light PJ-800W

 

1.Star-Light PJ-800WDaca va hotarati sa achizitionati acest storcator multifunctional marca Star-Light, veti beneficia de un discount de 20%. Astfel, dispozitivul este accesibil unei vaste majoritati de potentiali utilizatori, prin intermediul pretului foarte convenabil. Aparatul poate fi incadrat in categoria celor cu metoda de stoarcere prin centrifugare si reuseste sa proceseze rapid majoritatea tipurilor de fructe si legume.

Din punct de vedere al calitatilor tehnice, veti beneficia de doua viteze diferite de prelucrare. Motorul ofera o putere de 800W, putand fi considerat suficient de puternic pentru intrebuintarea zilnica. In dotarea dispozitivului intra un recipient colector pentru pulpa, ce are capacitate mare, de 2l.

Cana pentru suc poate colecta un volum mediu, de 1l. Asadar, se pot stoarce cantitati optime de alimente deodata. Tubul de alimentare este larg, masurand 75mm in diametru, ceea ce indica suficient confort la utilizare, deoarece multe fructe nu necesita portionare prealabila.

Toate partile componente pot fi demontate si curatate separat. Fiabilitatea sporita e indicata de un sistem de siguranta si de unul de tip anti-alunecare, iar sita din inox are durabilitate ridicata. Dispozitivul lucreaza silentios si are dimensiuni medii: 290 x 390 x 170mm, raportate la o greutate de 3.15Kg. Garantia de conformitate oferita pentru acest produs este valabila 2 ani.

 

 

 

 

 

Scarlett SC-JE50S04

 

2.Scarlett SC-JE50S04Unul dintre cele mai accesibile ca pret modele de storcatoare de fructe si legume disponibile online este si acest produs conventional, destinat utilizarii moderate la domiciliu.

El se incadreaza in gama storcatoarelor centrifugale de putere medie, fiind dotat cu un motor ce ofera 700W. Veti putea utiliza aproape zilnic acest dispozitiv, mai ales pentru ca va permite prepararea unor cantitati mai reduse de suc deodata.

Bineinteles, el poate procesa nu numai fructe, ci si legume, functionand cu doua trepte de viteza, care vor fi utilizate in functie de duritatea ingredientelor. Recipientul pentru suc poate colecta 0.5l de lichid, iar cel pentru pulpa are o capacitate extinsa, de 1.6l. Partile componente sunt detasabile si usor de curatat.Tubul de alimentare are un diametru de 65mm, permitand introducerea fructelor de dimensiuni mici si medii fara eforturi suplimentare de taiare prealabila. Sita confectionata din otel inoxidabil are o durata de viata sporita, iar optiunile de fiabilitate includ un sistem de siguranta si un sistem anti-alunecare.

Dimensiunile sunt reduse: 260 x 172 x 290mm, fata de o greutate totala de 2.5Kg. Asadar, storcatorul va putea fi depozitat facil, in cazul in care nu este folosit permanent. Pachetul include un accesoriu pentru impingerea ingredientelor prin tubul de alimentare si este insotit de o garantie de 2 ani.

 

 

 

 

 

Bosch MES3500

 

3.Bosch MES3500Facand parte din colectia de storcatoare multifunctionale centrifugale de la Bosch, acest model se remarca prin eficienta sporita si rapiditatea in executia sarcinilor.

Aparatul este echipat cu un motor de putere medie, de 700W si reuseste sa stoarca eficient pana la ultimul strop de suc din pulpa fructelor si a legumelor. Aveti la dispozitie spre selectare doua viteze de functionare diferite, pentru alimente tari si moi.

Recipientul pentru colectarea sucului are un volum de 1.25l, iar cel pentru pulpa are o capacitate de 2l. Tubul de alimentare extra-larg are un diametru de 73mm, indicand buna compatibilitate chiar si cu fructe sau legume in bucati mai mari. Dispozitivul este prevazut cu o sita din inox de cea mai buna calitate, componenta rezistenta, ce poate fi curatata separat, impreuna cu celelalte parti detasabile igienizabile si ele in masina de spalat vase.

Sistemul de siguranta si cel anti-alunecare asigura utilizarea fiabila, impreuna cu clemele de prindere si fixare din aluminiu si picuratorul cu design DripStop. Astfel, aveti posibilitatea de a mentine curatenie optima pe blatul din bucatarie, in timp ce storcatorul functioneaza nestingherit.

Pachetul mai incude accesorii foarte utile, cum ar fi: dispozitivul pentru presarea ingredientelor in tubul de alimentare, peria pentru curatarea eficienta a sitei si separatorul pentru spuma. Garantia oferita pentru acest model este valabila 2 ani.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status