Cel mai bun robot de bucatarie, pentru sucuri

Am modificat articolul ultima data pe: 31.03.20

 

Cum aleg cei mai buni roboti de bucatarie, pentru sucuri

 

Ghidul cumparatorului

Robotul de bucatarie a devenit unul dintre cele mai bine vandute accesorii de bucatarie. Cu un principiu de functionare ce se bazeaza pe inlocuirea actiunilor repetitive precum taierea, tocarea, macinarea, curatarea sau mixarea, robotul de bucatarie este cunoscut pentru faptul poate injumatati timpul necesar pentru crearea unei mese.

In acelasi timp, producatorii specializati in acest domeniu au produs aparate mult mai eficiente, compacte, multifunctionale si usor de controlat, fata de cele din vechea generatie. Acum, un robot de bucatarie poate sa actioneze ca storcator de fructe sau masina de framantat, doar schimband accesoriile.

Dar, pe langa acestea, mai sunt si alte detalii de luat in considerare, precum puterea, designul, materialele ce intra in componenta, capacitatea bolurilor s.a. Pentru a raspunde la unele intrebari, am creat mai jos un ghid cu cele mai importante caracteristici ale robotului de bucatarie:

 

A

 

Puterea: la baza oricarui robot multifunctional bun, sta un motor puternic. De obicei, robotul poate fi activat prin activarea unui buton rotativ. Este un avantaj daca viteza de functionarea a robotului poate fi reglata, sau este impartita in mai multe trepte.

Majoritatea produselor de acest gen incorporeaza 3 sau 4 trepte de functionare. In acelasi timp, unele aparate mai performante pot incorpora si functia puls, unde, robotul este pornit doar atat timp cat utilizatorul apasa butonul special de functionare.

 

Capacitatea: produsele din ultima generatie anuleaza diferenta dintre robotul de bucatarie si blender, din cauza ca le incorporeaza pe amandoua in acelasi dispozitiv. De obicei, robotul incorporeaza in set un bol principal de dimensiune mare (2-4 litri) si un blender de 1-1.8 litri.

Colaborarea dintre aceste doua moduri de mixat si amestec imbunatatesc versatilitatea si cresc numarul de moduri in care pot fi procesate alimentele pentru viitoarele mancaruri. In acelasi timp, bolurile de mari dimensiuni (3-4 litri) sunt potrivite si pentru framantarea aluatului, cu accesoriul potrivit.

 

Accesorii: multe accesorii incluse in setul de achizite, inseamna multe moduri de procesare a alimentelor. O serie de discuri, lame sau accesorii tip razatoare, vor fi responsabile pentru taierea, tocarea, curatarea sau maruntirea legumelor sau a carnurilor introduse in aparat. In acelasi timp, unele aparate includ si un accesoriu special pentru procesarea fructelor si transformarea lor in sucuri racoritoare.

Acestui accesoriu ii este atasata si o piesa speciala cu ajutorul caruia poti impinge fructele prin orificiul aparatului. Produsele de nivel superior din punct de vedere tehnologic pot incorpora chiar si unele acesoriu ce pot taia alimente precum cartofii, in patratele sau felii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Philips Avance Collection HR7776/90

 

1. PHILIPS Avance Collection HR7776-90Philips Avance Collection este un robot de bucatarie profesional ce incorporeaza o tehnologie speciala de tocare. PowerChop ofera combinaita ideala intre forma lamei taietoare si unghiul peretilor din interiorul bolului. In plus, bolul este perfect pentru prepararea piureurilor si framantarea aluaturilor, cu accesoriu potrivit atasat. Robotul incorporeaza si un blender de 1.5 litri, perfect pentru amestec si mixat.

Robotul de bucatarie de la Philips prezinta un motor puternic de 1000W, iar vitezele sunt impartite in 12 trepte si o functie puls. Numarul crescut de viteze permit procesarea oricarui aliment sau fruct, indiferent de consistenta sa. Din punct de vedere al accesoriilor, modelul de fata este cel mai bun robot de bucatarie de la Philips.

Accesorii precum discul de feliere, discul de radere, storcatorul de citrice, accesoriul de framantat, spatula si telul, vor injumatati timpul necesar pentru prepararea mancarurilor. In plus, cutitele implicate in taiere sunt realizate din inox, un material recunoscut pentru rezistenta crescuta la utilizare si rugina. Cablul de alimentarea a robotului de bucatarie are o lungime de 1.2 metri, iar in design este introdus si un sistem de stocare a sa. Mai trebuie precizat ca, toate accesoriile acestui produs pot fi spalate sub jet de apa sau la masina de spalat vase.

 

 

 

 

 

Bosch MCM4100

 

2.Robot de bucatarie Bosch MCM4100Bosch este unul dintre cei mai de succes producatori de electrocasnice, iar acest robot de bucatarie sustine pe deplin popularitatea creatorului. Cu un motor de 800 W, robotul este format dintr-un blender de 1.25 litri, perfect pentru mixat si amestecat alimentele si un bol de procesare de 1.5 litri. Viteza de mixare generata de motor este impartita in 2 trepte si o optiune puls. Aceasta actioneaza robotul doar atat timp cat este apasat butonul.

Desi nu prezinta un bol de foarte mari dimensiuni, producatorii au atasat robotului si un accesoriu pentru framantat, pentru acele retete unde nu este necesara o cantitate foarte mare de aluat. Pe langa aceasta, in set mai sunt incluse un disc pentru emulsionare, un disc pentru feliere, unul pentru radere, un storcator de citrice si fructe, un accesoriu de impingere si un cutit universal.

Toate acestea lucreaza impreuna cu caractersiticile tehnice ale robotului pentru a usura procesarea alimentelor, eliminand actiunile repetitive, dar si pentru a injumatati, practic, timpul petrecut in bucatarie. Cutitele sunt realizate din inox, un material deseori utilizat in realizarea lamelor sau a accesoriilor taietoare. Calitatile superioare in ceea ce priveste rezistenta la utilizare si rugina a inoxului, vor garanta buna functionare a acestui aparat.

 

 

 

 

 

Philips HR7628/00

 

3.Philips HR7628-00Philips HR7628/00 este un robot de bucatarie simplu si usor de utilizat, eficient si de mare ajutor in realizarea mancarurilor delicioase. Motorul are o putere de 650 de W, iar vitezele de procesare sunt distribuite in doua trepte si o setare puls. Viteza 1 este recomandata pentru a bate frisca, a procesa ouale sau in framantarea aluatului. Viteza 2 este recomandata pentru taierea si tocarea legumelor, carnii, pentru realizarea piureurilor, supelor crema, dar si pentru a marunti sau rade diferite alimente.

Robotul prezinta un bol de 1.5 litri si un blender de 1 litru, iar capacitatea de framantare recomandata de producator este de 500 de grame. In afara de accesoriul de framantat, modelul Philips HR7628/00 mai prezinta si un set de discuri pentru emulsionare, feliere, granulare sau radere. In acelasi timp, blenderul poate sa preia actiunile de mixare si amestecare.

Lamele si discurile implicate in taiere sunt realizate din otel inoxidabil si sunt ascutie perfect pentru o functionare eficienta. In plus, accesoriile pentru taiere incorporeaza tehnologia PowerChop, o colaborare perfecta intre forma in S a lamei si unghiul de taiere si peretii inclinati interiori ai bolului.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status