Cel mai bun racitor de vinuri Candy

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune racitoare de vinuri Candy

 

Ghidul cumparatorului

Toata lumea stie ca unele vinuri sunt bune la temperatura camerei sau unele se preteaza a fi racite, dar putini stiu ca vinul are nevoie de anumite conditii de temperatura si umiditate pentru a-si dezvalui cu adevarat buchetul de arome. Desigur ca nu toata lumea are o crama proprie, dar daca esti un pasionat de vinuri si nu vrei sa ocupi spatiu inutil in frigider, ar fi mai bine sa iti achizitionezi un racitor de vinuri.

Daca esti convins ca un astfel de aparat iti va fi util, atunci trebuie sa stii ce anume ti se potriveste, si de aceea am facut un mic ghid pentru tine.

 

 

In 1945, brandul Candy isi adjudeca productia primei masini de spalat rufe italiene. In plus, la sfarsitul anilor ‘50 va da tonul productiei masinilor de spalat automate, din gama celor cu incarcare frontala, asa cum le stim si azi. Mai trebuie amintit ca, vanzarile demonstreaza ca se claseaza printre cei mai mari furnizori de electrocasnice din Europa. Produce si vinde uscatoare, masini de spalat vase, congelatoare, frigidere, cuptoare si chiar congelatoare.

Capacitatea este importanta, deoarece, daca vrei sa achizitionezi un racitor de vinuri Candy la un pret bun, trebuie sa stii cate sticle vrei sa pastrezi. Cu cat capacitatea de stocare este mai mare, cu atat consumul de electricitate va creste. Un utilizator obisnuit va avea nevoie de un racitor cu o capacitate de 10 – 20 de sticle. Un colectionar probabil va dori sa foloseasca un dispozitiv cu o capacitate de 30 – 70 de sticle.

Tehnologia folosita la racire este de doua tipuri. Racitoarele cu celula termoelectrica sunt silentioase (de exemplu modelul Candy CCVB 25T sau CCVA 160GL), dar mai putin eficiente in cazul in care avem de a face cu un numar mare de sticle. Racitoarele cu compresor (CCV 1420GL, CCVA 220GL,CCV 150EU) au acelasi principiu de functionare ca frigiderele si ,desi sunt mai zgomotoase, sunt mai eficiente. Foarte multe pareri despre racitoare de vinuri Candy sustin ca acest tip de tehnologie e mai eficienta.

emperaturii se oate face pe o zona sau pe doua zone separate. La racitoare cu capacitate de peste 40 de sticle, poti intalni repartitia pe doua zone. In acest fel vei putea pastra vinul alb la temperaturi sub 10°C si vinul rosu la temperaturi sub 18°C. In cazul in care racitorul nu dispune de asemenea constructie, poti seta temperatura la 15°C si ambele tipuri de vin vor sta bine.

Termostatul este indispensabil, iar prezenta sa  asigura pastrarea temperaturilor constante. In cazul in care vei alege un model cu compresor, poti verifica si nivelul de zgomot produs. Un zgomot de 45dB este ideal pentru utilizare casnica, iar modelele produse de Candy se incadreaza in zona de 44 – 52dB, in functie de capacitatea de stocare oferita.

Daca te-ai hotarat sa achizitonezi un racitor de vinuri Candy, am facut o lista scurta cu cateva produse ce te-ar putea interesa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Candy CCV 1420 GL

 

Fiind confectionat din materiale de calitate si avand un volum total de 198 l, acest produs este unul din racitoarele de vinuri apreciate de proprietarii de restaurante si localuri. Dozatorul are un design solid, compartimentul interior fiind din inox, iar cele 4 rafturi din dotare sunt realizate din lemn, avantajul acestora din urma constand in atenuarea eventualelor vibratii care ar putea influenta gustul vinului, deoarece sunt daunatoare procesului lent de maturare.

Racitorul iti pune la dispozitie spatiul necesar depozitarii a 70 de sticle, fiind ideal pentru micile afaceri. In plus, conservarea perfecta a vinului se datoreaza compresorului incorporat, care mentine o temperatura constanta intre 10° si 15° C, valorile fiind adecvate atat pentru vinul alb, cat si pentru cel rosu. Datorita finisajului din sticla, cu 2 straturi si iluminarii interne cu LED, vei beneficia de o vizibilitate excelenta, vinul va fi ferit de expunerea la soare, si vei avea parte si de economie la electricitate.

Reglajul digital al temperaturii este binevenit in componenta acestui aparat, deoarece te ajuta sa mentii constanta temperatura. Facand parte din clasa de eficienta energetica B, se poate afirma ca aparatul este suficient de economic. Zgomotul de 50dB, produs de catre compresor, nu va fi unul deranjant, echivaland doar cu nivelul unei conversatii normale.

 

 

 

 

 

Candy CCVA200GL

 

Pentru cei care si-au propus sa identifice un racitor de vinuri Candy, ieftin si bun, recomandam acest dispozitiv. Va asigura racirea eficienta si rapida, prin intermediul compresorului integrat. Foloseste R600a pentru a garanta racire activa, acesta fiind un agent ce are metan la baza, fapt ce demonstreaza ca nu e tocmai prietenos cu mediul, daca s-ar pune vreodata problema reciclarii. Este un aparat economic, iar asta o demonstreaza consumul estimat, de 289 KWh, fiind repartizat in clasa B.

Volumul intern este de 117l, fiind ordonat cu ajutorul a 5 rafturi, suprapuse pe verticala. Pe acestea poti plasa pana la 40 de sticle cu dimensiuni standard, demonstrandu-se ca e suficient de incapator in cazul unui mic bistro sau chiar restaurant.

Functia cu iluminare in interior este un atu, care permite diferentierea usoara a pieselor stocate in conditii de luminozitate difuza in rest. In plus, pe baza dimensiunilor reduse, de 84 x 50 x 59cm, se poate integra cu succes in spatii destul de mici, fara sa deranjeze. Pentru ca are o greutate limitata, de 29Kg, se va putea muta usor din locul in care a fost initial plasat. Un nivel de 46 dB emisi indica implicit o functionare silentioasa, chiar mai putin deranjanta decat o conversatie. 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status