Cel mai bun mixer audio profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune mixere audio profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Cand ai nevoie de un mixer audio, profesional, trebuie sa te pregatesti pentru o achizitie responsabila, care sa nu-ti aduca oprobiul inginerilor de sunet, a formatiilor si a melomanilor, care te vor judeca aspru, daca nu vor avea parte de experienta audio la care se asteapta.

 

 

Hotaraste-te, mai intai, daca ai nevoie de un mixer digital sau analog. Cele digitale iti permit mai multa flexibilitate cand vine vorba despre controlul sunetului, deoarece iti lasa o plaja mai mare de joaca, in ceea ce priveste efectele si posibilitatile de procesare audio.

Daca esti la inceput de drum, te pot pacali cu usurinta, prin diversitatea functiilor, care iti vor acapara urechea si-ti vor fura atentia de la elementele principale. Conform mai multor pareri despre cele mai bune mixere audio, profesionale, variantele analoge sunt, cu adevarat, apreciate de specialisti, deoarece sunt mai simple si reflecta curat, nivelul de pricepere si competenta al utilizatorului.

In general, DJ-ii prefera dispozitivele digitale, iar tehnicienii din industria sunetului aleg variante analoge, pentru concerte cu trupe si alte spectacole. Tot mai multi specialisti achizitioneaza dispozitive preamplificat, hibride, care imbina functionalitatile celor doua tipuri de mixere.

Indiferent de varianta, este obligatoriu sa achizitionezi un dispozitiv adecvat cu tipul muncii tale. Un mixer de studio iti va permite sa-l conectezi la o multime de device-uri, ca sa controlezi sunetul de la cat mai multe surse, in mod diferentiat. Aceasta varianta este mai scumpa, asa ca daca vrei sa insufletesti serile de mixaj electro, in cluburi, e preferabil sa optezi pentru un mixer dedicat,  preamplificat si digital.

In aceasta etapa, arunca un ochi la porturile prin care poti cupla mixerul la alte dispozitive. Cu cat sunt mai multe, cu atat ai mai multa flexibilitate si poti actiona pe o plaja mai extinsa de surse audio. Cele care nu pot lipsi, sunt mufele XLR, RCA si jack de 6.3 mm.

Indiferent de tipul aparatului, uita-te cu atentie la numarul de canale prin care poti primi si rafina sunetul. Mai putin de 12 canale inseamna o mare provocare daca ai de gand sa lucrezi cu trupe rock sau pop, care integreaza mai multi instrumentisti. Mai bine de jumatate dintre canale, va trebui sa le dedici numai pentru investigarea acordurilor bateristului.  

Egalizatorul de frecvente iti va permite sa inspectezi si sa corectezi inaltimea sunetului, iar mixerele digitale iti ofera o plaja extinsa, de 9 benzi de prelucrare. Cele analoge te lasa, de obicei, sa rezolvi problemele de acuratete pe 3 benzi, pentru frecvente joase, medii si, respectiv, inalte.

Daca esti la prima aventura de acest fel, iti aratam unde se gasesc mixere audio, profesionale, la un pret bun, care sa raspunda exigentelor tale, orice tip de activitate in industria audio, ai avea.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Behringer X32 

 

Behringer iti propune un model premiat, cand ai nevoie de cel mai bun mixer audio, profesional. X32 este prevazut, dupa cum recunosti din nume, cu 32 de canale, asa ca poti uita de grijile dinaintea unui concert cu formatii complexe si numeroase.

Fiecare canal este prevazut atat cu propriul procesor de semnal, cat si cu un egalizator, pentru controlul exact, al fiecarui spectru de frecvente cu care lucrezi. Melomanii si inginerii de sunet vor fi multumiti, iar tu iti vei simplifica munca, deoarece este intuitiv sa ameliorezi fiecare registru audio, provenit de la instrumente si dispozitive diferite.

Produsul a fost conceput sa asigure o utilizare cat mai facila, ca sa te adaptezi instantaneu provocarilor din timpul unui concert live. Toate setarile pot fi facute usor, printr-un editor care poate fi accesat in retea, prin Ethernet, ceea ce-ti permite sa controlezi mixerul, la distanta, de pe orice calculator. Dispozitivul hibrid este dotat cu nu mai putin de 16 intrari analoge de tip XLR si 6 porturi in-out, pentru linie, alaturi de mufele jack de 6.3mm.

 

 

 

 

 

Yamaha EMX5016CF 

 

Orice DJ ar aprecia mixerul preamplificat, propus de Yamaha, prevazut cu 12 canale mono, 4 stereo si 2, AUX. Pentru fiecare canal, un egalizator care poate fi controlat cu ajutorul unui editor digital, 9-band Digital Graphic EQ, iti permite sa rafinezi sunetul la un nivel deosebit de precizie.

Pentru optimizarea raspunsului instantaneu la conditiile de concert, editorul permite pastrarea setarilor anterioare, ca sa optimizezi timpul de reactie.  Sistemul Frequency Response Correction  si compresorul de sunet, pe fiecare canal de microfon, iti permite sa creezi palimpsesturi audio complexe si atent definite.

Dispozitivul incorporeaza amplificatorul pentru 2x500W si 2x320W. Reprezinta un mixer audio, profesional, ieftin si bun, pe care-l poti folosi pentru un maraton de concerte, datorita sistemului complex de setari si comenzi. Il poti monta si intr-o carcasa Rack de 19 inci, ca sa-ti fie si mai usor sa-l manevrezi. Se conecteaza prin porturi RCA, XLR si mufa jack de 6.3mm.

 

 

 

 

 

SoundCraft M8 

 

Un mixer de studio, analog, care te va surprinde prin fiabilitate, este cel produs de SoundCraft, prevazut cu 12 canale, dintre care, 8, mono si 4, stereo. Egalizatorul de frecvente cu 3 benzi iti permite sa deprinzi abilitati precise, in controlul sunetului, deoarece dispozitivul nu este prevazut cu procesor de efecte, asa ca vei avea parte de un sunet curat, care reflecta priceperea ta si care nu poate fi “ingropat” in prelucrari automate.

Desi este un model compact, foarte usor, de numai 9.5 Kg, este construit sa elimine sunetul parazit si interferentele generate de amplificarea microfoanelor, asigurand integritatea sunetului la acelasi nivel pe care-l asigura modelele scumpe. Se conecteaza prin porturi XLR, RCA si jack, de 6.3mm, putand fi cuplat prin cabluri S/PDIF la alte echipamente audio din apropiere.

Inginerii de sunet care l-au achizitionat, il apreciaza si pentru sistemul de LED-uri care permite o monitorizare flexibila a dispozitivelor conectate. Datorita sunetului curat, pre-amplificat, il pozitioneaza pe aceeasi linie de calitate pe care se afla produse de patru ori mai scumpe.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status