Cel mai bun frigider cu o usa

Am modificat articolul ultima data pe: 21.09.20

 

Cum aleg cele mai bune frigidere cu o usa

 

Ghidul cumparatorului

Nevoile fiecarei persoane in ceea ce priveste dotarile electrocasnice sunt diferite – frigiderul este un aparat indispensabil in orice casa, insa de la caz la caz exista modele mai mult sau mai putin potrivite. De exemplu, daca nu ai nevoie de spatiu de stocare foarte mare si nici de functii inteligente de ultima generatie, ci te intereseaza strict calitatea, eficienta si economia, un frigider cu o usa este produsul adecvat.

Poti fi tentat de designul si functiile aparatelor ultra-moderne, insa daca nu ai cu adevarat nevoie de acestea, este intelept sa ramai practic si sa alegi un model de calitate cu o usa (adevarat, nu are functii precum sistem No Frost ori afisaj digital – dar trebuie sa te gandesti bine cat sunt ele de necesare). In continuare vei afla unde se gasesc frigidere cu o usa de calitate si ce parametri poti lua in considerare inainte a achizitiona unul.

 

Frigider cu o usa

 

Capacitate: se refera la capacitatea de stocare, la volumul de incarcare al fiecarui aparat (este masurat in litri). Aceasta iti arata ce cantitate poti pune la racit, lucru important pentru alegerea produsului adecvat nevoilor tale. Daca nu obisnuiesti sa faci multe provizii, atunci este suficienta o capacitate de 90-100 l (un frigider mic, pentru 1-2 persoane). In schimb, daca sunteti mai multi in casa sau obisnuiesti sa mergi rar la cumparaturi si sa te aprovizionezi cu cantitati mari de alimente odata, vei avea nevoie de un frigider mediu, cu o capacitate situata la minim 200 l. In legatura cu acest parametru: in general, capacitatea totala este impartita intre frigider si congelatorul interior, asadar este necesar sa verifici cifra la fiecare dintre acestea. De altfel, unele frigidere cu o usa nici nu au congelator in interior – poti alege un astfel de model daca obisnuiesti sa consumi alimente proaspete si nu ai nevoie de congelare.

 

Consum de energie: te va interesa si consumul de energie al frigiderului tau, pe care il poti afla observand din ce clasa energetica face parte. Exista clase numerotate de la A si pana la G, ultima indicand un consum foarte mare, prima un consum foarte scazut. La randul sau si clasa A poate fi impartita in A+ si A++.  De la o subclasa la alta (de exemplu, de la A la A+), se economiseste cu pana la 24% energie. Modelele cu o usa noi sunt extrem de econome, majoritatea facand parte din clasele superioare. Dupa cum arata un numar mare de pareri despre cele mai bune frigidere cu o usa, vei economisi mult in timp daca vei alege un model din clasa A+.

 

Alti parametri: in alegerea celui mai bun frigider, te mai pot interesa compartimentarea interioara care asigura o buna organizare a spatiului (mai ales cand nu e incapator). Verifica cate rafturi exista in interior si daca sunt ajustabile, permitand o aranjare eficienta a alimentelor; de asemenea, vezi ce compartimente speciale exista (pentru fructe, legume etc.) si cate rafturi are usa (unele frigidere au usa din sticla, permitandu-ti sa vezi interiorul). Un alt parametru este sistemul de dezghetare – manual sau automat; pentru cei care nu doresc sa investeasca efort si timp, este utila functia de dezghetare automata (dupa topirea ghetei apa se va scurge intr-o cuva unde va fi evaporata de caldura motorului).

Acum, ca stii ce parametri trebuie sa urmaresti pentru a alege un frigider cu o usa adecvat nevoilor tale, poti porni la un tur de cumparaturi online, unde vei gasi modele de calitate, adesea la preturi avantajoase, cu aceeasi garantie si posibilitatea de returnare sau inlocuire.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Arctic ANFB245+

 

1.Arctic ANFB245+Acest produs de la Arctic (brand foarte apreciat pe piata electrocasnicelor) este un frigider de marime medie, cu o capacitate de stocare de 221 litri (201 l pentru frigider si 20 l pentru congelator). Merita titlul de cel mai bun frigider cu 1 usa oferit avantajos, fiind un model spatios si econom, cu un consum de energie minim (face parte din clasa A+).

Permite o organizare eficienta a alimentelor, economisind astfel spatiu, avand 2 rafturi din sarma ajustabile (iti permit sa le pozitionezi la ce distanta vrei unul de altul), compartiment special pentru pastrarea legumelor si fructelor proaspete, 4 suporturi in interiorul usii (tava gheata, suport oua, suport sticle).

Are un sistem antibacterian care asigura pastrarea alimentelor in conditii igienice si un termostat reglabil ce iti permite sa schimbi oricand cat se poate de simplu temperatura interioara. Produsul poate fi pe scurt caracterizat ca unul spatios, econom, eficient, adresandu-se celor care doresc calitate la un pret accesibil (si care nu au nevoie de noile functii “smart” la frigiderul lor).

 

button 2

 

 

 

 

Albatros FA15+

 

2.Albatros FA15+Iata un produs Albatros ce poate fi descris ca un frigider cu o usa ieftin si bun, de marime mica, potrivit pentru cei care nu se aprovizioneaza cu o cantitate mare de alimente; are o capacitate totala de 113 litri (98 l pentru frigider, 15 l pentru congelator), dar permite o organizare buna, cu 2 rafturi de sticla, compartiment special pentru pastrarea legumelor si a fructelor. Este un frigider cu usa din sticla transparenta, ce iti permite sa vezi in interior, iar usa are 3 rafturi.

Are un termostat reglabil care te lasa sa setezi temperatura dinauntru si iluminare interioara. Este un produs econom, cu un consum minim, facand parte din clasa de eficienta A+. Frigiderul are sistem de dezghetare automata, nefiind nevoie sa mai pierzi timp si efort (doar la congelator e nevoie de dezghetare manuala). Nu ocupa mult spatiu si este usor (are 30 de kg).

Poate fi caracterizat ca fiind un frigider cu o usa foarte accesibil, practic si incapator pentru cei care nu au nevoie de un spatiu mare de stocare a alimentelor. Ofera unul dintre cele mai avantajoase raporturi pret-calitate.

 

button 2

 

 

 

 

Heinner HF-250A+

 

3.Heinner HF-250A+Acesta este un frigider cu o usa foarte incapator, cu o capacitate de 250 de litri, ceea ce il plaseaza in categoria mediu spre mare. Compartimentarea interioara permite o organizare practica a alimentelor, cu 4 rafturi din sticla, compartiment pentru pastrarea legumelor si a fructelor proaspete; interiorul usii este si el dotat cu 4 suporturi. Asigura un consum redus de energie facand parte din cea mai economa clasa, A+.

Permite controlul mecanic al temperaturii interioare si are un sistem de dezghetare automat; acest lucru salveaza timpul si efortul implicat de dezghetarea manuala regulata, sistemul permitand ca apa ce rezulta din topirea ghetei sa fie scursa intr-o cuva speciala, unde va fi topita apoi de catre caldura emanata de motorul aparatului. Nimic mai simplu!

Este un frigider silentios, cu un nivel de zgomot de doar 43 dB (ce se afla sub 55 se incadreaza in silentios). Aceasta pentru ca nu are spatiu de congelare, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru cei care vor sa pastreze alimente congelate. In schimb, daca preferati intotdeauna alimente proaspete, lipsa congelatorului nu va afecteaza cu nimic.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status