Cel mai bun dozator de apa birou

Am modificat articolul ultima data pe: 08.04.20

 

Cum aleg cele mai bune dozatoare de apă pentru birou

 

Ghidul cumparatorului

Cu siguranta v-a ramas in minte mica reclama de tip atentionare de pe toate posturile de televiziune in care suntem indemnati sa consumam cel putin doi litri de lichide pe zi. Asta inseamna ca apa este un „aliment” indispensabil, oriunde ne-am afla: la birou, acasa, pe strada etc. Intr-un birou pot lucra mai multe persoane, astfel ca un dozator de apa este absolut necesar din doua motive: ne hidratam corect si la timp si este si mai putin costisitor decat daca am cumpara apa imbuteliata in fiecare zi.

Dar prima intrebare care ne vine in minte este „Unde gasesc dozatoare de apa, pentru birou, la un pret bun?” Acest ghid va va raspunde prin intermediul prezentarii celor mai importante detalii (tehnice si estetice) pentru a fi siguri ca veti face cea mai potrivita alegere!

Inainte de a decide asupra alegerii unui produs, trebuie sa stiti ca veti gasi doua tipuri de dispozitive, si anume: clasice, doar cu apa rece si cele care prezinta si functia de incalzire a apei. Consultand cateva pareri despre cele mai bune dozatoare de apa pentru birou, veti observa ca cele mai recomandate sunt din a doua categorie, deoarece va ofera posibilitatea de a va prepara chiar si cafea instant sau ceai, cu ajutorul apei calde obtinute.

Pentru a simti o diferenta semnificativa intre apa de la robinet si cea dintr-un astfel de aparat, trebuie sa fiti foarte atenti la sistemul de filtrare al acestuia. Un dozator bun are, de regula, trei sau patru filtre – aceasta reprezinta cea mai sigura varianta. Pentru a sti si mai bine despre ce vorbim, va aducem la cunostinta denumirile acestora: filtrul sediment, precarbon, utrafiltru si postcarbon.

Totodata, va recomandam aparatele care au o capacitate de filtrare cat mai mare. Un detaliu important pe care ar trebui sa il retineti este faptul ca acestea necesita schimbate cam o data pe luna, pentru a fi eficiente, deci interesati-va de costurile suplimentare pe care le implica rezervele.

Apa pe care o veti consuma poate proveni din doua surse: prin schimbarea bidonului care are capacitati diferite, in functie de aparat (poate fi de 5, 10, 19 sau 20 de litri) sau de la reteaua de apa a orasului, prin conectarea directa cu aceasta.

Cand amenajati biroul, e util sa stiti din start care aspect e mai convenabil din perspectiva cheltuielilor. Un produs care se alimenteaza cu apa de la robinet poate scade preturile furnizarii apei, insa necesita si inlocuirea lunara a filtrului, deci cheltuieli in plus.

In functie de numarul persoanelor de la birou, veti sti si ce fel de dozator sa cumparati si pentru ce sistem de racire sa optati. Daca numarul acestora este mare, atunci va trebui sa optati pentru un aparat care functioneaza cu ajutorul freonului si a compresiei, iar daca este mic, il puteti alege pe cel pe baza de pastila de racire, ventilator si radiator de aluminiu. Aceste detalii sunt direct proportionale cu litrii de apa consumati intr-o zi. Mai multi consumatori inseamna si o suprasolicitare a produsului, iar varianta cu freon este cea mai rezistenta si durabila in timp, insa sub aspect ecologic, este cea mai criticata si nesustenabila.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Maxim YLR-5L

 

Daca lucrati alaturi de multe persoane si va doriti un dozator de apa care sa aiba o durata lunga de viata, atuni va recomandam acest model. Este perfect pentru toate anotimpurile pentru ca prezinta si functia de incalzire a apei, nu doar pe cea de racire.

Pentru apa rece, capacitatea de racire de 2 litri pe ora la o putere de 95W, potrivit fiind un rezervor de 3 litri. Acest procedeu se realizeaza cu ajutorul sistemului pe baza de compresor. In ceea ce priveste apa calda, rezervorul are un volum mai mic, si anume de un litru, capacitatea de incalzire de 5 litri la o temperatura de 85-95 de grade Celsius, cu o putere de 420W.

Nu trebuie sa va ganditi ca va ocupa mult spatiu, deoarece masoara 33 x 99 x 33cm. Este alb, acest dozator fiind compatibil cu bidoane de 10, 19 sau 20 de litri.

 

 

 

Finlux FWD-2041D

 

In cazul in care va doreati o sursa de apa de la un dozator care sa fie ergonomic, de mici dimensiuni si foarte eficient, atunci puteti considera ca ati gasit solutia, care consta in alegerea acestui model de aparat. Se face aproape nevazut, deoarece masoara doar 37 x 52 x 32cm si este discret, in culorile alb si negru, si cantareste doar 10 kilograme.

Este un produs puternic si eficient, daca ne referim la puterea de incalzire si la cea de racire a apei, deoarece prezinta ambele functii. Racirea se face cu ajutorul freonului si al compresorului, la 90W, cu capacitate de 1.5 litri pe ora, temperatura apei fiind cuprinsa intre 4 si 12 grade Celsius. Incalzirea se realizeaza pana la 85-95 de grade Celsius, la o capacitate de 5 litri pe ora si cu un consum de 590W.

Filtrarea apei se va face si electronic, si mecanic. Acest dozator nu se poate conecta la reteaua de apa curenta a orasului; din acest motiv va trebui sa cumparati cu regularitate rezerve de la 10 pana la 20 de litri.

 

 

 

Crown CWD-1806W

 

Pentru un birou restrans, in care lucreaza maximum 3 sau 4 persoane, va recomandam acest dozator de apa pentru birou, ieftin si bun. Este dotat cu ambele functii: de incalzire si de racire a apei. Acest lucru il face foarte util chiar si acasa, deoarece poate incalzi apa mai repede decat ati putea realiza acest lucru cu ajutorul unui ibric, la aragaz. In ceea ce priveste racirea, aceasta se face electronic.

Fiind destinat pentru un numar foarte redus de consumatori, capacitatea de racire a apei este si ea scazuta, cu o valoare de 0.8 litri pe ora si consum de 70W putere. Cea de incalzire este de 5 litri pe ora, la 550W consumati. Veti putea bea apa rece, intre 8 si 15 grade Celsius sau va veti putea face un ceai, cu o apa la 85-95 de grade.

Este un produs de mici dimensiuni, avand 31.5 x 42 x 30cm si 3.8 kilograme. Compatibil cu bidoane mari, de 20, 19 si 10 litri.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status