Cel mai bun deshidrator pentru fructe

 

Cum aleg cele mai bune deshidratoare pentru fructe

 

Ghidul cumparatorului

Orice regim alimentar echilibrat trebuie sa contina o varietate de produse vegetale, iar o cale de a le conserva mult timp pastrand in acelasi timp toti nutrientii este uscarea lor cu ajutorul unui deshidrator de fructe, legume, verdeturi, nuci si seminte. Este un dispozitiv indispensabil pentru vegani, dar util in orice bucatarie unde se mananca sanatos.deshidrator-uscator-fructe-taskUn uscator de fructe si legume indeparteaza apa din acestea si astfel asigura ca se vor conserva, iar avantajul cel mai important al acestui produs e ca pastreaza valorile nutritionale ale alimentelor. Exista motive evidente pentru care multi oameni nu au prea multa incredere in conservele comercializate, ce pot contine diferiti conservanti si aditivi. De aceea, cei care au spatiu si posibilitate isi construiesc uscatoare solare, iar ceilalti achizitioneaza aparate de deshidratare. Produsul usuca atat fructe si legume, cat si verdeturi, nuci, alune, migdale, seminte. Modelele pot fi cu flux de aer orizontal, tip cutie, sau vertical, rotunde. Daca vei usca des cantitati mari si vrei un timp scurt de procesare, primele sunt optiunea potrivita, dar sunt mai costisitoare. Daca vei folosi aparatul pentru cantitati mici, poti opta pentru unul vertical fara nici o problema.

In alegerea unui produs, puterea este o caracteristica importanta, iar un dispozitiv eficient ar trebui sa aiba cel putin 200 W, unul de 400 W fiind foarte performant, dupa cum arata destule pareri despre cele mai bune deshidratoare de fructe si legume. Ai nevoie si de o temperatura reglabila care sa se incadreze intre valorile de 30-60 grade Celsius, deoarece fiecare aliment necesita o alta temperatura de uscare. In materie de producatori, Magitec, Gorenje, Triton, Excalibur sunt populari in randul consumatorilor.

Daca vrei sa afli unde gasesc un deshidrator de fructe si legume la un pret bun alti amatori de conserve naturale, raspunsul e simplu – pe Internet, unde ai cum sa compari variate produse si sa gasesti reduceri atractive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Excalibur aparat cu 5 tavi

 

1-excalibur-aparat-cu-5-taviAcest produs Excalibur poate fi recomandat ca cel mai bun uscator de fructe profesional la un pret moderat, daca luam in considerare standardul inalt de calitate. Puterea mare de 440 W va garanta o uscare eficienta, fiind satisfacator pentru cele mai exigente asteptari.

Vei putea usca fructe, legume, verdeturi si prepara mancaruri vegane (cum ar fi iaurtul raw sau tempeh, preparat din boabe de soia fermentate). Are un numar de 5 tavi de stocare suprapuse pe care poti pune alimentele, iar avantajul cel mai mare e ca aerul cald e dirijat din fata in spate ori dintr-o parte in cealalta, ceea ce asigura uscare uniforma si pastrarea aromei la fiecare produs (daca le combini inauntru, aromele nu se vor intrepatrunde).

Avand in vedere ca ai nevoie de temperaturi diferite pentru fiecare aliment, termostatul reglabil este o functie utila, la fel si ventilatorul. Manualul de utilizare al produsului contine si moduri de preparare pentru diferite fructe, legume, ierburi si preparate vegane.

 

button 2

 

 

 

 

Ezi Dry FD500

 

2-ezi-dry-fd500Acest produs este un deshidrator de fructe si legume electric ce usuca in timp rapid, avand 3 trepte de temperatura din care o setezi pe cea potrivita in functie de nevoi: 35 grade Celsius – Low, 50 grade Celsius – Medium si 60 grade Celsius – High (alimentele cu multe lichide se usuca la 50-60 grade, insa pentru fructele bogate in vitamina C ai nevoie de o treapta de 35-40 grade Celsius).

Timpul scurt de uscare este garantat de puterea foarte mare de 500 W (produsele se usuca in aproximativ 8-12 ore, in functie de tipul lor).

Functioneaza pe baza de flux vertical de aer cald, de jos in sus, de aceea distributia de caldura e buna, insa nu se recomanda sa pui la deshidratat alimente diferite, caci aromele se pot combina intre ele. E dotat cu 5 tavi etajate de stocare, o sita flexibila pentru uscarea produselor de marime mica si o tavita plata pentru rolele cu fructe sau cu carne.

 

button 1

 

 

 

 

Gorenje FDK24DW

 

3-gorenje-fdk24dwIata un deshidrator de fructe Gorenje ieftin si bun, care are un excelent raport calitate-pret, cu o putere medie de 240 W (ce e suficienta daca nu urmezi o dieta raw si nu vei usca adesea cantitati mari de produse).

Functioneaza pe baza de flux vertical, de jos in sus, al aerului cald care va trece prin fiecare strat de alimente (ceea ce inseamna ca e de preferat sa usuci separat fructele de legume si de alte preparate, altfel existand riscul de “contaminare”, de combinare a diferitelor arome).

Are 5 tavi de stocare suprapuse pentru o organizare eficienta a ingredientelor si posibilitatea sa reglezi temperatura de uscare in functie de alimentul procesat (chiar si cand e vorba de acelasi produs, adesea se recomanda sa alegi in prima faza o valoare ridicata, apoi sa o reduci). Setarile se fac simplu prin intermediul panoului de comanda cu afisaj electronic. Pentru siguranta, in caz de supraincalzire, va emite un semnal sonor. Uscatorul are o garantie extinsa pe o perioada de 24 luni.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status