Cel mai bun aparat pentru umplut carnati, ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate pentru umplut carnati, ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca locuiesti la casa si ai animale in curte sau din contra, intr-un apartament, poti realiza si singur diferite preparate traditionale, mai ales in perioada sarbatorilor. Printre acestea se numara si carnatii, leberul sau caltabosii, iar folosind un aparat pentru umplut carnati ai posibilitatea de a testa propriile tale retete.

Atunci cand te orientezi inspre un astfel de produs, trebuie sa stii ca exista doua mari categorii, cu structura orizontala sau verticala. Diferentele nu sunt foarte mari si tin mai mult de cat spatiu vor ocupa pe masa de lucru (primele vor necesita mai mult) si de mecanismul de actiune. Cele in care carnea este impinsa in lung pot avea un melc la interior, dar pot si sa functioneze la fel ca celelalte, adica pe baza unei tije zimtate ce vine impinsa de invartirea manivelei.

Daca te intereseaza un aparat pentru umplut carnati, ieftin, la un pret bun, este bine sa te orientezi si in functie de capacitatea acestuia. Exista unele care pot procesa pana la 7 kg de carne odata si care sunt potrivite celor care tocmai au taiat un purcel (necesita mai putine umpleri pentru un volum mare de preparate), dar si unele in care nu vor incapea decat 1.5 kg. Acestea sunt mai bune pentru cei care cumpara tocatura de la macerie, dar vor sa isi pregateasca singuri delicatesele.

Un alt aspect important este numarul si calibrul palniilor care sunt incluse in fiecare pachet. Marimile cele mai intalnite sunt de 10, 17, 21, 25, 29 si 40 mm, dar de obieci nu vei gasi decat 3 sau cel mult, 5 accesorii de acest tip alaturi de produsul cumparat.

Primele pot fi folosite pentru membranele inguste de oaie, cele mijlocii pentru carnatii de porc, in timp ce ultimele doua sunt portivite fie pentru leber, fie pentru caltabosi.

Materialul din care sunt fabricate astfel de obiecte este metalul si vei gasi variante din inox sau din aluminiu.

Primele sunt foarte rezistente, pot fi spalate si igienizate rapid, dar pot avea o greutate proprie considerabila.

Celelalte sunt mai usoare si pot fi intretinute fara probleme, dar nu sunt indicate celor care isi fac griji cu privire la prezenta reziduurilor acestui metal in alimente.

Sistemul de prindere la suprafata de lucru poate fi de doua feluri. Unele produse sunt prevazute cu ventuze, in numar si de marimi variabile, potrivite pentru mesele lucioase. Pentru a face o priza buna se recomanda indepartarea oricaror firmituri si urme de apa. Totusi, unele pareri despre cele mai bune aparate pentru umplut carnati, ieftine, sunt in favoarea celor care au un sistem cu filet (cu surub), deoarece acesta nu se va desprinde in timp ce lucrezi si va rezista fortelor aplicare asupra corpului metalic.

Nu in ultimul rand, unele astfel de accesorii pot fi incluse in functiile unei masini de tocat carne. Astfel, vei putea procesa materia prima (proaspata si aleasa de tine) la dimensiunea dorita, iar apoi vei umple membranele de diferite dimensiuni, in functie si de tipurile de palnii incluse. Aceste variante sunt totusi mai scumpe si nu isi justifica investitia decat daca le utilizezi des. Pentru cei care vor doar sa prepare amestecul si sa aleaga ce condimente sa adauge in el, este suficient un aparat simplu pentru umplut.

Daca vrei sa afli exact care sunt caracteristicile generale ale unor astfel de produse, poti citi in continuare si descrierile noastre, in ideea ca s-ar putea chiar sa ti se potriveasca unul din aparatele discutate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Van VNS 

 

Daca esti genul de persoana care prefera sa prepare in casa bunatatile de Craciun, atunci ai nevoie si de un aparat pentru umplut carnati, iar acest model orizontal face parte dintre cele mai bune. Are o capacitate de 5 kg si un cadru robust, fabricat din inox, care se prinde ferm de suprafata de lucru prin ventuzele de silicon de la baza.

Imbinarile sunt asigurate prin garnituri flexibile, in timp ce sistemul de deschidere este usor de manevrat, avand o clapeta in acest sens. Pentru a evita incorporarea bulelor de aer in preparate, aparatul este prevazut cu o supapa care le elimina.

Vei avea la dispozitie 5 palnii de dimensiuni diferite cu care vei putea prepara diferite tipuri de carnati: cu cele de 10 si 17 mm poti umple mate de oaie, cele de 21 si 25 mm sunt potrivite pentru porc, in timp ce ultima, de 29 mm, poate fi folosita pentru leber.

 

 

 

Micul Fermier GF-0821 

 

Pentru persoanele care obisnuiesc sa faca preparate traditionale acasa, acest aparat pentru umplut carnati va fi de mare ajutor. Este un model vertical (va ocupa mai putin spatiu pe masa), care poate procesa pana la trei kilograme de carne odata. Toata structura acestuia este fabricata din metal (inox), astfel ca va putea fi golit si igienizat usor.

Cilindrul permite o utilizare si o spalare rapida. Aparatul vine insotit de patru palnii, de calibru diferit, care iti ofera posibilitatea sa prepari mai multe tipuri de carnati (17 mm – de oaie, 21 si 25 mm – de porc, de vanat, 29 mm – leber). Atasarea acestora se face prin includerea intr-un manson cu filet.

Pentru a fi pus in folosinta, produsul se fixeaza la suprafata de lucru (care este de preferat sa fie solida, din lemn sau piatra) printr-un surub, iar umplerea se realizeaza prin invartirea unei manivele care impinge o tija zimtata ce are o sita la baza.

 

 

 

Micul Fermier Vanessa Sausage Maker 

 

Daca ai nevoie de un aparat pentru umplut carnati, ieftin si bun, poti alege acest model cu constructie orizontala. Este mic, avand o capacitate de doar 1.5 kg, fiind potrivit mai degraba celor care vor sa isi prepare in casa diferite bunatati din carne cumparata de la magazin, decat celor care au animalul in curte.

Cu toate acestea, iti ofera posibilitatea sa umpli membrane cu calibru variabil, deoarece vine insotit de trei palnii cu dimensiuni diferite. Corpul aparatului este fabricat din dur aluminiu, astfel ca nu va avea o greutate prea mare, dar va fi usor de spalat si igienizat.

Sistemul de prindere la masa este de doua feluri, cu ventuza sau si cu filet, acesta fiind de ajutor mai ales atunci cand suprafata de lucru nu este lucioasa si aderenta (lemn). Avand in vedere faptul ca produsul masoara doar 10.7×28.6 cm, iti va fi usor sa ii gasesti loc in bucatarie.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status