Cea mai buna lada frigorifica auto cu compresor

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.20

 

Cum aleg cele mai bune lazi frigorifice auto cu compresor

 

O ladă frigorifică auto va transforma in cateva minute orice loc de camping intr-un hotel de cinci stele. Pastreaza berea rece, laptele proaspat si nu lasa inghetata sa se topeasca. Cu toate modelele disponibile in diverse surse, este însă destul de dificil să o alegi pe cea potrivită. Te ajutăm noi cu lista celor mai importante criterii pe care trebuie sa le iei in considerare.

Variantele cu compresor au de obicei doua cai de alimentare: curent continuu si curent alternativ, care le permit alimentarea atat de la bateria masinii, cat si de la reteaua electrica obisnuita. Se comporta foarte bine, indiferent de suprafata pe care sunt pozitionate (dreapta sau inclinata) si ajung rapid la temperaturi scazute.

Eficienta oricarui tip de lada frigorifica este cel mai bine evaluata luand in considerare atat consumul de curent (intre 0.5 si 5 amperi pe ora), cat si calitatea izolatiei, care contribuie la mentinerea temperaturii constante in interior si care, la orice lada frigorifica auto cu compresor, la un pret bun, ar trebui sa fie de cel putin 40mm.

Capacitatea si modul de organizare al interiorului influenteaza usurinta in utilizare. Optiunile disponibile variaza de la 10 la peste 100l, desi majoritatea se incadreaza in segmentul 15 – 30l, suficient pentru o familie de 2-3 persoane plecata in camping pentru un weekend. Sunt de preferat cele cu compartimente distincte pentru alimente, care permit asezarea mai eficienta a produselor.

Avand in vedere ca trebuie sa incapa in masina astfel incat sa aiba suficient spatiu pentru aerisire si sa mai permita si adaugarea bagajelor necesare pe langa ea, dispozitivul trebuie ales cu mare grija cand vine vorba de dimensiuni, tinandu-se cont de particularitatile autovehicului. Retine de asemenea ca o lada mai mare consuma mai mult curent pentru circularea aerului.

Printre elementele importante se mai numara: protectia integrata, care protejeaza bateria masinii de suprasolicitare, optiunile de afisare si reglare a temperaturii care permit controlul fara deschiderea capacului, temperatura maxima de racire (de obicei intre -18 si -25oC), clasa energetica (este de preferat A++) si functiile de economisire a energiei, greutatea si prezenta manerelor care influenteaza direct transportul manual al aparatului.

Si pentru ca te-ai hotarat sa achizitionezi un astfel de dispozitiv si magazinele online au cea mai variata oferta cu transport inclus, am selectat pentru tine, din numeroase pareri despre cele mai bune lazi frigorifice auto cu compresor, cateva modele extrem de practice.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

indelB Travel Box TB55

 

Model excelent pentru pasionatii de vanatoare si pescuit, indelB Travel Box TB55 este o lada frigorifica de productie italiana, cu o capacitate ofertanta de 55 litri, potrivita pentru iesirile de cateva zile. Se poate alimenta atat la curent continuu la 12 si 24V, cat si la curent alternativ intre 115 si 230V, cu comutare automata intre variante, care asigura gestiunea usoara a incarcarii cu energie.

Puterea de 45W asigura racirea pana la temperatura de -18oC pentru produsele depozitate, care, datorita spatiului util generos, pot varia de la sticle, doze si caserole, pana la peturi jumbo de 2 -2.5l care intre cu usurinta in pozitie verticala in cutia cu inaltime de 365mm la interior.

Are o dimensiune de 475 x 550 x 490mm si o greutate de 22.5kg care o face putin mai dificil de mutat de catre o singura persoana, dar usor de integrat in spatiul disponibil al masinii. Include 3 trepte de economisire cu rolul de a evita descarcarea completa a bateriei autovehicolului.

 

 

Waeco CFX 28 CoolFreeze

 

Waeco CFX 28 este un dispozitiv frigorific de clasa energetica A++ cu un consum curent de 0.30Ah la 20oC, o capacitate de racire de pana la -22oC si izolatie din spuma poliuretanica cu rolul de a mentine alimentele reci, indiferent de temperatura de afara. Are o capacitate totala de 26l, dintre care 3.5l sunt alocati compartimentului special pentru alimente, care ajuta la organizarea economica a interiorului.

Permite alimentarea atat la curent continuu (12/24V), cat si la curent alternativ (100-240V), avand protectie integrata pentru joasa tensiune, protectie automata inversa pol, pentru a preveni accidentele care pot surveni in timpul conectarii la bateria masinii si descarcarea totala a acesteia.Temperatura interioara poate fi urmarita, fara a deschide capacul, pe afisajul cu 4 cifre, un termostat integrat asigurand mentinerea constanta la nivelul dorit. Functionare corecta a aparatului este indicata prin intermediul unui LED.

Compresorul ermetic, cu sistem electronic de control integrat, asigura functionarea optima si economica pe timpul utilizarii, iar greutatea de numai 13.1kg, dimensiunile ergonomice (620 x 425 x 342mm) si manerele detasabile o fac usor de transportat si de depozitat.

 

 

 

Ezetil EZC25

 

Cu o capacitate de 25l si functie dubla de racire si congelare, acest model poate fi trecut cu argumente concrete pe lista celor aflati in cautarea unei variante de lada frigorifica auto cu compresor, ieftina si buna.

Se alimenteaza la curent continuu de 12/24V, asigurand o temperatura de racire cuprinsa intre +10 si -18oC cu reglarea in trepte de cate 1 grad, verificarea si setarea nivelului dorit realizandu-se prin intermediul unui panou accesibil, cu afisaj digital. Pentru utilizarea facila si pe timpul noptii sau in spatii neluminate, interiorul este prevazut cu LED.

Spatiul interior se remarca prin colturile si muchiile rotunjite care asigura o curatare rapida si completa, prevenind depunerea resturilor de mancare. Deteriorarea sau descarcarea completa a bateriei auto in timpul incarcarii este prevenita prin intermediul sistemului de protectie integrat si functia de economisire a energiei. Tehnologia BOOST permite racirea rapida si asigurarea temperaturii dorite in interior, intr-un timp scurt.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status