Cea mai buna masina de spalat semiautomata Albastros

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cele mai bune masini de spalat semiautomate de la Albastros

 

Ghidul cumparatorului

Curatarea si igienizarea hainelor este o necesitate in orice gospodarie, iar spalarea manuala este consumatoare de timp si efort, ca sa nu mai spunem cu o eficienta destul de redusa. Acum, mai exista foarte putine locuinte care sa nu dispuna de o masina de spalat, iar din ce in ce mai multe persoane se orienteaza catre modelele semiautomate. Desi necesita interventie din partea utilizatorului, aceste dispozitive au si avantaje nete asupra modelelor automate: sunt rapide, mult mai ieftine, nu necesita racordarea la reteaua centrala de apa sau o instalatie dedicata pentru evacuare.

O companie care se remarca in acest domeniu este Albastros. Brandul romanesc este pe piata de la inceputul anilor 2000 si se ocupa cu importarea aparaturii electrocasnice din tari precum Turcia si China. Comercializand pe teritoriul tarii prin intermediul a numeroase magazine fizice si online, firma reuseste sa isi mentina preturile scazute, iar calitatea medie spre crescuta. Daca deja ai inceput cercetarile pe Internet, ai citit pareri despre cele mai bune masini de spalat semiautomate Albatros, dar nu iti este foarte clar ce le diferentiaza, revizuieste si criteriile noastre de selectie.

Desi exista si dispozitive care realizeaza strict spalarea, majoritatea aparatelor au incorporat si un uscator. Astfel, va trebui sa evaluezi capacitatea celor doua cuve, care variaza intre 4 si 10 kg, in functie de numarul de membri din locuinta si frecventa cu care igienizati materialele textile.

Tine cont ca, de regula, storcatorul accepta o sarcina mai mica decat cuva de spalare, asa incat s-ar putea sa centrifughezi hainele in doua transe. Dimensiunea cuvei va influenta si volumul total al masinii de spalat. Astfel, informeaza-te cu privire la masuratorile aparatului si compatibilitatea acestora cu spatiul de care dispui.

Optiunile sunt limitate in ceea ce priveste acest tip de dispozitiv. Poti selecta numarul de minute de stoarcere (care variaza intre 5 si 20) si de stoarcere (maxim 5), iar unele aparate ofera si o functie speciala pentru rufele delicate.

Puterea motoarelor va influenta si eficienta proceselor desfasurate. Pentru masinile Albastros, aceste valori sunt in jurul a 250-410 W pentru spalare si 130-200 W la stoarcere. Daca te ingrijoreaza si costul ulterior al energiei electrice, desigur ca puterile mai mici, impreuna cu o incarcatura mai redusa a aparatului, vor oferi o igienizare eficienta, la un consum minim.

Iata si recomandarile noastre, care releva concis unde gasesc masini de spalat semiautomate Albatros, la un pret bun, alti utilizatori si care sunt modelele mai ravnite.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Albatros WMS 9.2

 

Era aproape inadmisibil sa nu incepem cu modelul WMS 9.2, numita de multi cea mai buna masina de spalat semiautomata Albatros pentru familie. Principalul motiv il constituie cuva spatioasa, care accepta 9.2 kg de rufe, pe cand storcatorul are o capacitate maxima de 7 kg. Este evident, asadar, ca va acoperi necesarul pentru toate persoanele din familie, reducand frecventa spalarii hainelor.

Motorul pentru spalare dezvolta o putere de 400 W, pe cand cel destoarcere opereaza la 200 W, valori ce vor face procesarea textilelor foarte eficienta, intr-un timp scurt. Selectoarele mecanice permit alegerea timpului de spalare (maxim 15 minute) si de uscare (maxim 5 minute) sau comutarea pe modul de evacuare al apei.

O functie de spalare delicata va proteja tesaturile fine. Masina se alimenteaza cu apa rece sau calda, temperatura maxima admisa fiind de 50 de grade.  Greutatea este de doar 29 de kg, usurand montarea si repozitionarea, in caz de necesitate. Dimensiunile sale sunt de 86.6 x 48.6 x 95.5 cm (IxLxA).

 

 

 

 

 

Albatros WMS 8.6

 

Cu o capacitate maxima de 8.6 kg pentru spalare si 7 kg pentru stoarcere, aceasta masina este ideala pentru gospodariile de dimensiuni medii. Alternativ, poate fi folosita si de catre o singura persoana sau un cuplu, daca obisnuiti sa spalati destul de rar.

Puterea motorului este de 410 W, respectiv 200 W pentru uscare, valori ce vor oferi un randament foarte bun chiar si la incarcaturi apropiate de cele maxime. Pe langa spalarea normala, dispui si de o functie speciala pentru spalarea delicata, astfel incat nu va mai trebui sa igienizezi de mana materialele fine sau sensibile. Timpii de spalare si uscare, care sunt de 15, respectiv 5 minute maxim, pot fi selectati folosind butoanele rotative.

Masina se alimenteaza manual cu apa rece sau calda, cu o temperatura maxima de 50 de grade Celsius. Dimensiunile exterioare sunt de 86.1 x 49.7 x 96 cm (IxLxA) si poti sa o plasezi in apropierea gurii de canalizare sau oriunde in locuinta, daca vei avea rabdarea sa o evacuezi intr-un recipient voluminos. Oricare ar fi pozitia initiala, va fi destul de usor sa te razgandesti, aparatul cantarind doar 27.5 kg. Si ca un bonus, facem o mentiune speciala pentru designul placut, cu motive florale, ce va inveseli orice locuinta.

 

 

 

 

 

Albatros WMS 4.5

 

Modelul WMS 4.5 este o masina de spalat semiautomata Albatros ieftina si buna, incorporand toate capacitatile dispozitivelor mai costisitoare, dar intr-un volum mai restrans. Cuva de spalare admite maxim 4 kg, pe cand cea de uscare se poate incarca cu 3.5 kg. Astfel, este ideala pentru persoane singure sau cupluri, dar atat timp cat nu te deranjeaza sa speli mai frecvent si ai nevoie de spatiu, poate fi la fel de utila si pentru o familie.

Motoarele sunt de 285, respectiv 130 W, putere suficienta pentru capacitatea de rufe admisa. Ca un beneficiu secundar, vei face economii si la factura de electricitate. Masina se alimenteaza cu apa rece sau calda, avand o temperatura de cel mult 50 de grade Celsius.

Nu dispune de un program dedicat pentru rufe sensibile, dar poti selecta timpul de spalare (3-15 minute) si de uscare (maxim 5 minute); apa uzata se evacueaza prin cadere libera, comutand butonul rotativ pe functia respectiva. Asa cum am mentionat anterior, este o masina compacta, masurand doar 88 x 73 x 44 cm (IxLXA) si cantarind 25 kg.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status