Cea mai buna masina de spalat rufe

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.20

 

Cum alegi cele mai bune masini de spalat haine

 

Uneori, este foarte accesibil sa gasesti cea mai buna masina de spalat rufe, luand in considerare popularitatea acestui aparat electro-casnic. Pe piata sunt valabile spre vanzare un numar foarte mare de modele, capabile de orice tip de spalare.  Dar chiar si asa, sa achizitionezi masina de spalat potrivita pentru tine si familia ta, poate fi destul de complicat. Noi suntem de parere ca, un numar minim de informatii suplimentare iti vor fi de mare ajutor. Astfel, am creat un ghid cu cele mai importante caracteristici ce le poate incorpora o masina de spalat rufe. Cu ajutorul sau, poti sa iti gestionezi cautarile si in final sa achizitionezi una dintre cele mai bune masini de spalat automate disponibile pe piata:

 

A. Masina de spalat rufe

 

Programe: programele de spalare incorporate de o astfel de masina sunt cele ce definesc si deosebesc  de obicei produsele de calitate. Un numar mare de programe si optiuni de spalare, inseamna ca masina poate fi utila in curatarea intregii garderobe. Unele produse, precum cea mai buna masina de spalat de la Miele, poate sa includa pana la 30 de programe diferite de spalat. Printre acestea enumeram:  programe speciale pentru materiale precum bumbac, lana, rufe delicate, colorate sau negre, programul de spalare rapida (15, 30 minute), optiunea de selectare a temperaturii si a vitezei de centrifugare, sau chiar un program economic. In plus, este un avantaj daca masina de spalat aleasa de tine prezinta si cateva functii de siguranta, precum sistemul anti-inundatie, detectare spuma, autocuratire sau sistemul de echilibrare a incarcaturii. Chiar daca pare o lista lunga, credem ca este important sa fii atent la toate detaliile atunci cand cumperi un asemenea produs, pentru ca, pana la urma, o masina de spalat poate fi utilizata pe o perioada de 10 ani, sau chiar mai mult.

 

Capacitate: capacitatea unei masini de spalat se refera la dimensiunea cuvei in care vor fi plasate articolele de imbracaminte. Vei gasi masini de spalat cu capacitati standardizate de 5,6,7 si 8 kilograme. Putem preciza ca, o masina de spalat cu o capacitatea mare, contine de obicei un motor puternic si va spala mult mai bine hainele, comparativ cu o masina de 5 kilograme. Dar, consumul de apa si electricitate va fi mult mai mare. Din acest punct de vedere este simplu: daca speli in mod normal articole voluminoase precum paturi sau geci de iarna, achizitioneaza o masina de spalat de 7-8 kilograme. Daca esti o persoana singura, sau ai o familie mai mica, alegerea evidenta ar fi o masina de 5-6 kilograme.

 

Detalii tehnice: aici sunt incluse detalii precum consumul de apa anual, zgomotul generat de masina de spalat atunci cand este pusa in functiune, dimensiunea masinii sau materialul din care este realizata masina. Aducem in prim plan consumul, un detaliu important al acestor electro-casnice. Per total, consumul masinii trebuie sa fie echilibrat (sa nu depaseasca 10.000 litri de apa anual), iar, pe cat posibil, masina sa includa si un program ECO sau o tehnologie ce regleaza consumul de apa in functie de greutatea cuvei.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Whirlpool AWO/C60100

 

1. Whirlpool AWO-C60100Whirlpool AWO/C60100 este o masina de spalat rufe cu incarcare frontala, cu o capacitate maxima de incarcare a cuvei de 6 kg. Masina are o clasa de eficienta energetica A++, dar programele speciale de economisire, precum ciclul SuperECO, vor reduce semnificativ consumul de energie, cu pana la 40%. Ciclul include o actiune reduse de centrifugare, rotire si o etapa mai lunga de stoarcere.

Din punct de vedere al programelor de spalare incluse, poti spune ca Whirlpool AWO/C60100 este una dintre cele mai bune masini de spalat automate. Aceasta include un numar total de 18 programe speciale de spalare. Printre altele enumeram: programul de spalare rapida ce dureaza doar 30 de minute, programele speciale pentru bumbac si lana, programul de spalat anti-sifonare sau usor de calcat, programul de spalare intensiva si clatire intensiva. In plus, ca si functii de siguranta, masina include un sistem de echilibrare a incarcaturii si unul de detectare a spumei in exces. Aceste optiuni de siguranta vor garanta buna functionare a masinii de spalat, evitand pe cat de mult posibil accidentele de functionare.

Inca doua functii ce trebuie luate in vedere sunt selectorul pentru viteza de centrifugare si programarea intarziata. Cea din urma permite programarea masinii de spalat sa porneasca ciclul de spalare la o ora data. In acest fel poti sa sincronizezi  timpul si momentul in care sunt spalate rufele, in functie de programul tau.

 

button 2

 

 

 

 

LG F1296TDA3

 

2. LG 6 MOTION F1296TDA3LG 6 MOTION este o masina de spalat rufe performanta, cu un motor puternic si rezistent la utilizare in timp, ce are o capacitate a cuvei de 8 kg. Luand in considerare consumul crescut ce il poate avea asa o masina de spalat, producatorii au reusit sa ii redea acestui produs o clasa e eficienta A+++, cel mai mare marker posibil in acest domeniu.

In plus, masina este dotata si cu doua functii de economisire a energiei si a apei. Prima dintre acestea ar fi programul ECO, o optiune ce scade consumul de apa si energie a masinii pentru programul selectat.  Cea de-a doua functie este detectarea automata a cantitatii, unde, masina detecteaza cantitatea de articole de imbracaminte prezente in cuva si regleaza consumul in functie de acestea.

Ca si optiuni de spalare principale, LG 6 MOTION prezinta un program de spalare rapida (30 de minute), un program special pentru materiale din bumbac, sintetice sau rufe delicate (din casmir sau matase), un program intensiv de 60 de grade pentru petele dificile, un program Baby Care si unul sport. Iar din acest punct de vedere, poti spune ca ai gasit o masina de spalat rufe automata completa.

 

button 2

 

 

 

 

Electrolux EWF1074BW

 

3. Electrolux EWF1074BWElectrolux EWF1074BW este o masina de spalat automata cu incarcare frontala si o capacitate de incarcare de 7 kg. Chiar daca se incadreaza in categoria masinilor de spalat mari, cu consum crescut, producatorii au reusit sa ii redea acestui produs o clasa de eficienta A+++. Tehnologia Auto Sense regleaza consumul de apa si energie in functie de incarcatura cuvei. In acest fel, consumul mediu anual de apa nu depaseste 10.000 de litri.

Principalele optiuni de spalare ale masinii  Electrolux EWF1074BW includ: un program de spalare rapida (20 de minute), o serie de programe speciale pentru matase, lana, bumbac, sintetice si delicate si un program pentru rufe mixte, indiferent de culoare si materialul din care sunt realizate. Ca si functii de siguranta, masina incorporeaza un sistem de clatire fara spuma, o protectie impotriva inundatiilor (componentele vitale al masinii sunt realizate din otel inoxidabil) si un sistem de siguranta pentru copii (masina nu poate fi pornita din greseala prin simpla apasare a butoanelor).

Daca iei in considerare toate aceste caracteristici benefice pentru un utilizator, ai putea spune ca, din punct de vedere al pretului, Electrolux EWF1074BW este una dintre acele masini de spalat ieftine si bune.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 voturi, media: 4.80 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status