fbpx

Cel mai bun frigider incorporabil ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.19

 

Cum aleg cele mai bune frigidere incorporabile ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice esentiale in bucatarie, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Modul in care decizi sa il incadrezi printre celelalte elemente depinde insa de preferintele si priceperea ta.

Daca esti o persoana orientata pe detaliu, care prefera ca toate lucrurile sa fie asezate perfect, un model incorporabil va fi probabil solutia cea mai buna. Nu stii exact cum sa-l alegi? Afla parcurgand recomandarile de mai jos.

 

 

Pentru ca este vorba despre un dispozitiv care va trebui sa se incadreze foarte bine alaturi de restul mobilierului, dimensiunile sunt foarte importante. Latimea standard a versiunilor incorporabile este de 54cm, dar poti gasi si optiuni mai late, deci verifica cu atentie datele tehnice.

Inaltimea poate varia de la 875mm pana la 1788mm, in functie de format. Modelele conventionale, joase, cu o singura usa, includ de regula doar frigider, in timp ce versiunile inalte pot avea congelator integrat sau pot fi construite pe format combina, cu doua zone cu deschideri separate (una  pentru racire si una pentru inghetare).

Capacitatea dispozitivului depinde de numarul de persoane care il vor utiliza. Pentru familii cu 1-2 membri se considera suficient un volum de 100 – 150l frigider, respectiv 200 – 250l pentru combina frigorifica. Pentru gospodarii cu numar mai mare de utilizatori se recomanda frigidere cu volum de 150 – 200l sau combine de 300l.

In ceea ce priveste compartimentarea, este indicat sa cauti un model cu 1 sau 2 sertare pentru legume si fructe. Acest spatiu separat previne amestecarea mirosurilor si asigura pastrarea mai buna a produselor vegetale. Un element care te poate ajuta sa economisesti spatiu este suportul de oua integrat, fie ca raft pe usa frigiderului, fie sub forma de accesoriu care se agata de unul dintre suporturile integrate.

Numeroase pareri despre cele mai bune frigidere incorporabile ieftine, recomanda de asemenea verificarea in detaliile tehnice (descriere, schite, poze) a numarului de rafturi disponibile in interior si pe usa si a posibilitatii de ajustare a pozitionarii acestora, pentru a le putea adapta cat mai bine la nevoile tale.

Mai putin cunoscuta cumparatorilor, dar la fel de importanta in evaluare este si clasa climatica. Vei gasi in descrieri una dintre variantele: SN – temperat extins (functionare optima intre +10 si +320C), N – temperat (intre +16 si +320C), ST – subtropical (intre +16 si + 380C) si T – tropical (intre +16 si +430C). Pentru functionare optima in conditiile specifice tarii noastre se recomandara alegerea modelelor cu clasificare N sau o versiune extinsa care include aceasta clasa (ex. SN-ST).

Printre functiile de baza pe care orice frigider incorporabil ieftin, la un pret bun, trebuie sa le includa, se numara optiunea de a seta temperatura pe mai multe trepte, in functie de necesitati si termostatul, care o mentine la nivelul stabilit.

Interiorul luminat, pentru a putea vedea produsele atunci cand le scoti sau le aranjezi si sistemul de dezghetare automata, sunt alte doua elemente pe care le vei aprecia foarte mult. Mai poti gasi si modele cu usi reversibile care iti ofera mai multa flexibilitate in amplasare.

Nu uita sa cauti o versiune de clasa energetica A. Daca in cadrul acestui nivel de consum (A+, A++ etc.) diferenta nu este foarte mare, intre cele de tip A si variantele de tip B aceasta poate ajunge si pana la 30%.

Sursa cu cele mai multe modele disponibile si livrare la domiciliu (o optiune care te scapa de gestiunea transportului) este in momentul de fata Internetul, prin magazinele online generale sau de specialitate. Pentru a exemplifica oferta disponibila si caracteristicile mentionate mai sus, am selectat pentru tine cateva dintre cele mai populare modele pe care le poti achizitiona la un pret accesibil.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Hotpoint T 16 A1 D/HA 

 

Acest model Hotpoint este o versiune incorporabila cu amprenta pe sol de 54 x 54cm si inaltimea de 157cm, usor de integrat in designul mobilierului de bucatarie. Interiorul iti pune la dispozitie o capacitate neta de 240l, din care 191l disponibili in cadrul compartimentului de racire si 49l ca spatiu de congelare, suficient pentru o gospodarie de 2-3 persoane.

Spatiul frigiderului este organizat in 5 rafturi confectionate din sticla si un compartiment care asigura prospetimea legumelor si fructelor; la acestea se adauga cele 4 suporturi de pe usa, pe care le poti folosi pentru a depozita sticle, borcane si respectiv oua. In congelator poti aranja alimentele pe doua niveluri.

Se incadreaza in clasa energetica A+, cu un consum de 266kWh/an si iti pune la dispozitie functie de dezghetara automata pentru compartimentul frigiderului, iluminat interior si usa reversibila, optiuni care te vor ajuta sa instalezi si sa utilizezi mai usor aparatul. Din pacate producatorul nu specifica clasa climatica in care se incadreaza.

 

 

 

 

 

Whirlpool ARG 861/A+ 

 

Versiunea Whirlpool ARG 861/A+ este un dispozitiv de racire cu consum energetic de clasa A+ (218kWh/an) si capacitate totala de 191l. Potrivita pentru familii cu 1-3 membri, aceasta varianta iti pune la dispozitie un volum de 18l pentru alimentele care au nevoie de congelare si de 173l in compartimentul pentru refrigerare.

Are amprenta la sol de 54 x 55cm, inaltimea de 122cm si usa cu deschidere pe dreapta, iar interiorul include 4 rafturi din sticla in compartimentul de jos, alocat frigiderului, pe care le poti folosi pentru a organiza eficient alimentele. Beneficiezi de spatiu separat pentru legume si fructe si 4 suporturi disponibile pe usa pentru sticle, borcane si alte recipiente de dimensiuni asemanatoare.

Functioneaza optim in conditiile climatice specifice clasei extinse SN – ST (intre + 10 si +38oC), deci este potrivit pentru regimul termic caracteristic Romaniei. Include termostat reglabil care iti permite sa setezi nivelul de racire dupa preferinte si necesitati si sistem automat de dezghetare a frigiderului care te scapa de munca implicata de curatarea manuala. Printre optiunile suplimentare care diferentiaza acest model se numara sistemul antibacterian de filtrare a aerului, care protejeaza mancarea impotriva microorganismelor daunatoare si tehnologia Sixth Sense care asigura mentinerea umiditatii la nivelul ideal pentru produsele vegetale.

 

 

 

 

 

Electrolux ERN1200FOW 

 

Pentru familiile cu 1- 2 membri care doresc un frigider incorporabil ieftin si bun, recomandam pentru evaluare si modelul Elextrolux ERN1200FOW. Este o varianta compacta, usor de transportat si montat, cu inaltimea de 81.5cm. Iti atragem atentia ca face parte dintre optiunile cu latime mai mare de 54cm, avand laturile bazei de 56 x 55cm.

Iti pune la dispozitie o capacitate totala de 114l, dintre care 97l sunt alocati compartimentului de racire si 17l celui de congelare, care pastreaza alimentele la -18oC, asigurand mentinerea texturii, aromelor si gustului. Interiorul include 2 rafturi din sticla care pot fi mutate vertical, in functie de inaltimea recipientelor introduse si 3 suporturi cu fixare pe usa, dintre care cel situat in zona de mijloc poate fi deplasat orizontal, pentru a face loc sticlelor inalte pozitionate pe primul nivel, iar cel superior este special conceput pentru oua.

Se incadreaza in clasa A+  cu un consum de 184kWh/an si include sistem de dezghetare automata a frigiderului, usi reversibile care te vor ajuta sa il incadrezi mai usor in designul incaperii, iluminare interioara pentru vizibilitate buna in orice moment al zilei, control mecanic al temperaturii si picioruse reglabile care te vor ajuta sa adaptezi inaltimea. Face parte din modelele de clasa climatica extinsa SN – ST care inseamna functionalitate optima intre +10 si +380C, temperatura ambientala.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status