fbpx

Cea mai buna hota telescopica fara evacuare

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.19

 

Cum aleg cele mai bune hote telescopice fara evacuare

 

Accesorii din ce in ce mai populare, hotele asigura eliminarea mirosurilor, a fumului si aburilor in timpul cel mai scurt din bucatarie, creand astfel un spatiu mai agreabil (sunt, de altfel un “must” in cazul unei bucatarii open space). Iar daca doresti o instalare cat mai usoara si economie de spatiu, poti opta pentru o hota telescopica fara evacuare, care nu necesita spargerea peretilor si se extinde rapid deasupra insulei de gatit doar cand este folosita, avand elemente retractabile sau pliabile.

De altfel, exista astazi pe piata hote fara evacuare numite de recirculare, dar si hote mixte, care ofera posibilitatea montarii ulterioare a burlanului pentru evacuare in exterior. Daca vrei doar functia de recirculare, este bine sa stii ca aceste modele absorb aerul si il purifica cu ajutorul filtrelor de grasime si a celui de carbune activ eliminand astfel fumul, aburii, mirosul.

Te va interesa daca hota are filtre de grasime din metal, ce sunt lavabile, sau filtre acrilice, care cer inlocuire la 2-3 luni. Trebuie adaugat si filtrul de carbune pentru purificarea aerului de mirosuri (se va inlocui o data sau de doua ori pe an).

Pentru a te asigura ca alegi un model eficient, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune hote telescopice fara evacuare, va trebui sa calculezi volumul bucatariei tale (lungimea x latimea x inaltimea) si apoi sa inmultesti cifra cu 10, iar la cele cu recirculare chiar cu 13-15. Aceasta va fi capacitatea minima de absorbtie a hotei de care ai nevoie (de exemplu, pentru o incapere de aproximativ 20 mc, este optima o putere de macar 200 mc/h, de preferat putin peste pentru recirculare).

Sunt hote cu 1 sau 2 motoare, dar capacitatea sau puterea de absorbtie este mult mai importanta; un avantaj este sa poti alege treapta de viteza dorita in functie de mirosuri si fum. Alte aspecte ce te pot interesa: iluminarea spatiului de gatit; functia de oprire intarziata; nivel de zgomot (preferabil sub maxim 70 dB); posibilitatea de montare cu burlan (la cele mixte).

Nu stii unde se gasesc hote telescopice fara evacuare la un pret bun? Pe Internet, unde poti mereu descoperi oferte diverse si atractive.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Pyramis Eliteline Slim Turbo 

 

Daca luam in considerare raportul pret-calitate, acest model poate fi recomandat drept cea mai buna hota telescopica fara evacuare Pyramis ce poate fi instalata inclusiv cu burlan pentru evacuarea aerului afara. Cu un design elegant si modern, e confectionata din inox si metal vopsit de calitate, ce ii ofera durabilitate.

Filtrele metalice din aluminiu vor proteja partile interioare de acumularea grasimilor si se pot indeparta si curata manual ori la masina de spalat vase. Folosita pentru recirculare, pentru purificarea aerului din bucatarie va fi nevoie de un filtru suplimentar de carbune activ (ce trebuie achizitionat separat).

Iluminarea insulei de gatit se face prin intermediul a 2 becuri cu halogen, iar nivelul de zgomot nu va deranja (60 dB la viteza minima, 71 dB la maxim). Puterea sau capacitatea de absorbtie de maxim 384 mc/h o recomanda pentru o bucatarie destul de spatioasa (inmulteste cu 10 volumul incaperii pentru a afla capacitatea minima de absorbtie care iti trebuie).

 

 

 

 

 

Whirlpool AKR 643 GY 

 

Daca ai nevoie de o hota telescopica fara evacuare ieftina si buna care sa purifice eficient aerul intr-o bucatarie de cel mult 30 mc in volum (l x L x H), poti trece in revista caracteristicile tehnice ale acestui model de la Whirlpool cu o putere de absorbtie incadrata intre minim 195 mc/h si 320 mc/h.

Cele 2 motoare puternice vor absorbi tot fumul si mirosurile de mancare din incapere  (alegi treapta de viteza de care ai nevoie din cele 3 disponibile). Cu dimensiuni de 17.5 x 59.8 x 28, are doua filtre de grasime confectionate din aluminiu, care nu necesita inlocuire, ci doar curatare periodica (la chiuveta sau in masina de vase). Se va adauga un filtru carbon pentru mirosuri.

Hota nu ocupa spatiul din bucatarie (se extinde doar cand este utilizata), are un control mecanic simplu si 2 lampi pentru iluminare a cate 40 W. Este relativ silentioasa, cu un nivel minim al zgomotului produs de 51 dB. Are inclusa o garantie de 2 ani.

 

 

 

 

 

Gorenje DFG602-ORA-S 

 

Aceasta hota telescopica de la Gorenje functioneaza pe baza de recirculare a aerului: atrage aerul, il purifica si apoi il elibereaza inapoi in incapere. De altfel, daca te razgandesti, o poti instala si pentru evacuare, cu burlan.

Este o hota moderna ce se integreaza fara a ocupa inutil spatiul si curata aerul cu eficienta in bucatarii de pana la maxim 40 mc (are o putere de absorbtie de 410 mc/h). Dispune de 2 motoare, avand o putere totala de 240 W, iar cele doua lampi a cate 28 W ofera o buna iluminare a spatiului de gatit.

Cele 2 filtre de grasime metalice indeparteaza orice particule si sunt lavabile manual sau la masina de vase, iar indepartarea oricaror mirosuri este asigurata de catre filtrul de carbune (ce va trebui schimbat, in functie de frecventa utilizarii, o data sau de 2 ori intr-un an). Are o garantie extinsa pe o perioada de 24 de luni.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.67 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status