Cea mai buna hota silentioasa

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Cum aleg cele mai bune hote silentioase

 

Bucataria este incaperea din locuinta in care sunt utilizare cele mai multe aparate electrocasnice, multe dintre acestea facand zgomot in timpul functionarii. Printre cele mai zgomotoase echipamente se numara si hotele, unele dintre ele fiind chiar suparatoare, de aceea multi cumparatori cauta pareri despre cele mai bune hote silentioase. Pentru a va asigura de o folosire cu un nivel de poluare fonica cat mai scazut, va sfatuim sa optati pentru acele modele care inregistreaza un maxim de 65 decibeli (dB) la turatie maxima.

Cu toate acestea, pentru a beneficia de un aparat performant, trebuie sa tineti cont si de alte aspecte, capaciatea, tipul si dimensiunea, respectiv functionalitatea.

 

 

Capacitatea: reprezinta volumul maxim de aer pe care hota il poate filtra. Aceasta va fi aleasa in functie de dimensiunile bucatariei dumneavoastra, de gradul de utilizare al acesteia, dar si de alte mijloace de ventilatie disponibile. Spre exemplu, daca aveti o bucatarie mica, care va fi utilizata destul de rar, sau care este prevazuta cu geam sau usa exterioara, pe care se poate face aerisirea incaperii, puteti opta pentru un produs cu capacitate redusa, de pana la 200 cm cubi, in caz contrar fiind necesara o putere direct proportionala cu dimensiunile bucatariei. Pentru a afla cu exactitate care este capacitatea optima, inmultiti volumul spatiului in care va fi amplasata hota cu 10. In cazul in care nu gasiti un model cu valoarea respectiva, alegeti unul cu o putere de filtrare mai mare, pentru a va asigura ca va face fata.

 

Tipul si dimensiunea: modelul de hota de care aveti nevoie va fi ales luand in considerare modul de actiune si spatiul de instalare. In ceea ce priveste modul de functionare, aveti posibilitatea de a opta intre aparate pe extractie sau pe recirculare. Daca aveti o bucatarie cu un perete exterior, cu posibilitatea de a instala un cos de evacuare, va sfatuim sa alegeti intotdeauna o hota cu exctractie, acest tip fiind mult mai eficient in indepartarea aburului si a mirosurilor neplacute, care vor fi eliminate in exterior, spre deosebire de hota cu recirculare, care filtreaza aerul si il trimite inapoi in incapere.

In ceea ce priveste dimensiunea, este de preferat ca hota sa fie mai lata cu cel putin 10 centimetri decat aragazul, pentru a asigura o captare optima a aburului. In cazul in care acest lucru nu este posibil, optati pentru un model telescopic, care pot fi directionat asa cum aveti nevoie. Un mod de a economisi spatiu este si achizitionarea unui produs incorporabil. In cazul in care acest aspect nu este problematic, puteti sa va orientati catre hote decorative, sau chiar tip insula.

 

 

Functionalitatea: va fi influentata de consumul energetic, treptele de putere si tipul de filtre utilizate. In ceea ce priveste consumul energetic, dat fiind faptul ca o hota nu este un aparat electrocasnic care sa functioneze continuu, acesta este mai putin important. Cu toate acestea, alegeti un produs cu un minim de 150 kW, pentru a beneficia de o putere optima de utilizare. Aceasta din urma este bine sa poata fi setata in functie de necesitati, astfel incat o hota cu doua sau trei trepte de putere este o alegere buna, mai ales ca la un nivel inferior aceasta va fi mai putin zgomotoasa. Cat despre filtre, acestea sunt de doua categorii, metalice, care pot fi spalate si refolosite, respectiv de hartie, cu o durata limitate de viata. De asemenea, modelele performante sunt prevazute cu ambele tipuri de filtre, cele din hartie avand in componenta carbune activat, care va neutraliza mult mai eficient mirosul. Cu toate acestea, daca trebuie sa alegeti, optati pentru hota cu filtru metalic, care trebuie doar curatat la fiecare 2-3 luni si are o durata de utilizare de pana la 1 an.

Pentru persoanele care inca nu stiu ce produs sa aleaga, sau unde gasesc hota silentioasa la un pret bun, am pregatit o lista cu cele mai apreciate modele de pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch DHL545S

 

1.Bosch DHL545SDaca doriti sa achizitionati cea mai buna hota silentioasa, atunci modelul DHL545S de la Bosch va va atrage cu siguranta atentia. Aceasta se remarca prin versatilitate, dar si prin putere. Asadar, in ceea ce priveste montatea, produsul de fata poate fi incorporabil, dar si de sine statator, putand fi amplasat chiar si deasupra unei insule de gatit.

Ca si functionare, modelul imbina cele doua principii ale hotelor clasice, respectiv evacuare si recirculare, astfel ca nu veti fi conditionati de obligativitatea instalarii unui cos de evacuare. Bosch DHL545S este actionata cu ajutorul a doua motoare, care determina 4 trepte de putere, inclusiv modul Turbo. De remarcat faptul ca, in ciuda faptului ca este prevazuta cu doua motoare, cu o putere de 380 watti, aceasta hota este suficient de silentioasa, la turatie maxima generand un zgomot de 62 dB. In ceea ce priveste debitul de aer absorbit, acesta poate fi de maxim 500 metri cubi pe ora, iar curatarea acestuia este realizata de doua filtre metalice.

 

button 1

 

 

 

 

Star-Light HAT-260SS

 

2.Star-Light HAT-260SSPentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa achizitioneze o hota silentioasa ieftina si buna, dar care sa si ofere posibilitatea de a economisi spatiu in bucatarie, va prezentam modelul Star-Light HAT-260SS. Aceasta este o hota incorporabila, telescopica, astfel incat se va integra perfect in mobilier, insa atunci cand o folositi aveti posibilitatea sa o pozitionati astfel incat sa absoarba cat mai eficient aburul si mirosurile neplacute.

Produsul este actionat cu ajutorul a doua motoare de cate 100 watti fiecare, care genereaza o putere de filtrare intre 198.3 si 329.3 metri cubi pe ora. Remarcam faptul ca modelul este unul silentios, in treapta cea mai mare determinand un zgomot de 65 dB. Tipul de functionare este prin evacuare, fiind prevazuta cu un burlan de 120 mm diametru, asadar poate fi amplasata doar in bucatariile cu un perete exterior. Un alt avantaj al acestui produs este faptul ca utilizeaza filtre metalice, din aluminiu, care are au o durata de utilizare de cel putin un an, necesitand doar o curatare periodica.

 

button 1

 

 

 

 

Heinner CH-180WH

 

3.Heinner CH-180WHHeinner CH-180WH este o hota silentioasa si accesibila ca pret, dar care nu face rabat de la calitate, fiind deosebit de apreciata de cumparatori. Acesta este un model traditional, cu o putere de 750 watti, care genereaza un consum anual de energie de 78.2 kW, inscriindu-se in clasa E de consum.

Produsul este actionat cu ajutorul unui singur motor, care genereaza o putere de filtrare intre 91 si 130 metri cubi pe ora, ce poate fi setata manual, prin alegerea unei dintre cele trei trepte de viteza. Remarcam faptul ca puterea maxima este de doar 130 metri cubi, asadar acest model se adreseaza bucatariilor de dimensiuni mici sau care nu sunt foarte des folosite, precum si in incaperile cu moduri alternative de aerisire, spre exemplu un geam.

Totodata, subliniem faptul ca la turatie maxima produce un zgomot de 65 dB, fiind potrivita pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti un model silentios. De asemenea, Heinner CH-180WH functioneaza prin filtrare si recirculare, cu ajutorul unor filtre din acrilic, astfel ca poate fi amplasata in orice tip de bucatarie.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status