Cea mai buna hota pentru aragaz

Am modificat articolul ultima data pe: 26.02.20

 

Cum gasesc cele mai bune hote pentru aragaz

 

Bucataria este un mediu destul de sofisticat, daca iei in considerare numarul mare de electro-casnice ce pot fi prezente in ea, la un moment dat. Hota de aragaz este genul de aparat foarte util in bucatarie, dar care trece, cateodata, neobservat. Din aceasta cauza, uneori, sunt greu de vazut adevaratele avantaje ce le poate oferi un astfel de produs. Pe piata vei gasi o lista lunga de producatori, ce ofera hote simple sau specializate, ce prezinta in mare parte, acelasi principiu de functionare: filtrarea sau evacuarea aerului. Ca sa intelegi mult mai usor caracteristicile acestui produs, noi am creat un ghid ce te poate ajuta in cautarile pentru una dintre cele mai bune hote de bucatarie:

A. Hota pentru aragaz

Tipul: o hota poate sa functioneze in doua moduri: prin evacuarea aerului, sau prin filtrarea aerului absorbit. Aceste doua moduri de functionare difera prin forma, eficienta, puterea si complexitatea de instalare a aparatului. Hotele ce evacueaza aerul din camera necesita instalarea unui sistem complex de evacuare, ce va crea o cale de comunicare cu exteriorul. Din aceasta cauza, deseori este recomandat ca hota, dar si aragazul, sa fie amplasate cat mai aproape de un perete exterior. De obicei, hotele cu evacuare sunt mult mai puternice, eficiente si linistite, din punct de vedere al zgomotului.  Hotele cu filtrare sunt mai usor de gestionat, dar ar trebuie achizitionate doar atunci cand instalarea unei hote cu evacuare nu este posibila. Hotele de acest gen se bazeaza pe filtrarea aerului prezent in camera. Ambele tipuri de produse incorporeaza un sistem de curatare a aerului, prin filtre din carbon, aluminiu, textile sau hartie. Filtrele capteaza particulele mai mari de ulei sau grasime. Mai trebuie precizat ca, filtrele  trebuie schimbate odata la cateva luni, iar asta va creste la pretul general al produsului.

 

Capacitatea: din punct de vedere teoretic, o hota trebuie sa filtreze de cel putin 10 ori volumul bucatariei. Asta inseamna ca, inainte de achizitionare trebuie sa stii, aproximativ, ce volum de aer poate contine bucataria ta. Un calcul simplu iti va releva si acest raspuns. Putem spune ca pe piata gasesti hote cu o capacitate curpinsa intre 150 si peste 500 mc/h (metri cubi pe ora) de aer filtrat sau evacuat.

 

Puterea: puterea hotei este influentata direct de numarul de motoare continute. Marea majoritate a hotelor prezinta un singur motor (produsele profesionale mai scumpe pot contine si 2 motoare), iar viteza de absorbtie este deseori impartita in trepte (2,3 sau 4 trepte de reglare). In plus, este un avantaj daca hota aleasa de tine incorporeaza si un sistem de iluminare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Pyramis SLIDING 1390WX

 

1. Pyramis SLIDING 1390WXPyramis SLIDING 1390WX este cea mai buna hota telescopica, daca iei in considerare designul, functionalitatea, performanta si raportul calitate/pret al acestui produs. Aparatul prezinta un singur motor si poate functiona in doua moduri: fie evacueaza aerul in exteriorul incaperii prin instalarea sistemelor de comunicare cu exteriorul, fie filtreaza aerul si il repune in circulatie in aceeasi incapere.

Viteza de absorbtie este impartita in 3 trepte diferite, iar capacitatea este cuprinsa intre 163 mc/h si 223 mc/h. Daca alegi sa utilizezi hota prin sistemul de filtrare a aerului, trebuie specificat ca va fi necesara achizitionarea separata a doua filtre speciale cu carbune activ. Carbunele este recunocut in acest domeniu pentru capacitatile sale superioare de retinere a mirosurilor nedorite.

In plus, hota prezinta si un sistem de iluminare, asigurata de un bec de halogen de 28W, ce poate fi activat prin apasarea unui simplu buton. Corpul hotei este realizat din otel inoxidabil, un material cunoscut pentru rezistenta in timp la utilizare si rugina. In concluzie, Pyramis SLIDING 1390WX este o hota incorporabila ieftina si buna, perfecta pentru orice tip de bucatarie.

 

 

 

Studio Casa, Loira Ferro Battuto

 

2. Studio Casa Loira Ferro BattutoStudio Casa – Loira Ferro Battuto este o hota de culoare ivory, ce incorporeaza in design o rama din lemn natur, ce poate fi vopsit dupa dorinte. Aceste detalii ii redau aparatului un aspect rustic, iar din acest punct de vedere, hota se potriveste foarte bine intr-o bucatarie de casa, deschisa si de mari dimensiuni.

Ca si funcitonalitate, hota contine un singur motor ce genereaza o putere de 140W, impartita in 3 trepte diferite de absorbtie. Capacitatea maxima de absorbtie si evacuare a aerului este de 500 mc/h. Aceasta caracteristica din urma, este foarte apreciata in randul utilizatorilor, iar Studio Casa – Loira Ferro Battuto este denumita ca fiind cea mai buna hota pentru aragaz.

Aparatul utilizeaza si un sistem de filtrare, ce foloseste filtre metalice antigrasime din aluminiu sau inox. Filtrele capteaza particulele mari de ulei sau grasime si nu permite eliminarea lor in mediul exterior. Trebuie luat in considerare ca, dupa cateva luni, filtrele vor trebui curatate sau chiar schimbate, pentru a mentine aparatul eficient din acest punct de vedere. In acelasi timp, hota incorporeaza si un sistem de iluminare format din doua lampi de 40W. Acesta, impreuna cu restul functiilor, pot fi activate cu ajutorul unui panou de comanda format din butoane tip slider, amplasate aproape de utilizator.

 

 

 

Electrolux EFT60233OS

 

3. Electrolux EFT60233OSElectrolux EFT60233OS este o hota traditionala cu un singur motor, ce genereaza o putere totala de 140W. Viteza de absorbtie creata de motor este impartita in 3 trepte, iar capacitatea sa este cuprinsa intre 126 si 291 mc/h. Hota incorporeaza ambele principii de functionare si poate evacua aerul absorbit, sau poate sa il filtreze. Ia in considerare ca, alegerea modului de evacuare a aerului va modifica planurile initiale dedicate acestui produs. Instalarea unui sistem de comunicare cu exteriorul, devine obligatorie.

Ca si sistem de filtrare, aparatul utilizeaza doua filtre din hartie, ce asigura o eficienta medie de retinere a particulelor de grasime si ulei. Filtrele de hartie sunt deseori utilizate in acest domeniu, dar trebuie specificat ca, odata la 3-4 luni este recomandata inlocuirea lor. Achizitionarea constanta a consumabilelor (filtrelor de hartie) va adauga in timp la pretul total al hotei, minimalizand avantajul oferit acum de pretul redus.

In concluzie, Electrolux EFT60233OS este o hota ce poate functiona eficient in bucatariile de dimensiuni mici-medii, iar din punct de vedere al pretului, poti spune ca ai gasit un produs ieftin, simplu si bun.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 voturi, media: 4.84 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status