Cea mai buna hota incorporabila

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.20

 

Cum gasesc cele mai bune hote incorporabile

 

Hotele de bucatarie incorporeaza un principiu foarte simplu de functionare: filtreaza sau elimina aerul viciat din camera. Din anumite puncte de vedere, ai putea spune ca este destul de usor sa alegi o hota. Dar daca iei in considerare ca produsele de acest gen difera intre ele prin cantitatea de volum de aer eliminat, mod de functionare si optiuni suplimentare, devine dificil sa gasesti hota potrivita pentru bucataria ta. Din cauza ca este un produs electro-canisc mai rar folosit in bucatariile romanesti, inca sunt anumite caracteristici necunoscute de publicul larg. Pentru a elimina orice semn de intrebare, am creat mai jos un ghid cu ajutorul caruia poti sa iti gestionezi cautarile pentru cea mai buna hota de bucatarie:

A. Hota incorporabila

Tipul: pe piata exista doua tipuri de hote: hote cu evacuarea aerului si hote cu filtrarea aerului. Hotele cu evacuarea aerului prezinta metoda optima de indepartare a aerului viciat. De obicei, produsele de acest gen sunt mult mai eficiente in ceea ce fac si mult mai linistite, din punct de vedere al zgomotului. Chiar daca evacueaza aerul in afara incaperii, hotele incorporeaza filtre de aluminiu, ce retin particulele mari de grasime, inainte de a elimina aburul si mirosul generat pe parcursul gatitului. Dezavantajul principal al acestor aparate consta in complexitatea instalarii lor. Hotele necesita o ruta de comunicare cu exteriorul, iar din aceasta cauza, hota si aragazul sunt instalate foarte aproape de un perete exterior. Hotele cu filtrare sunt mai usor de gestionat, dar ar trebui achizitionate doar atunci cand instalarea unei hote cu evacuare nu este posibila. Hotele de acest gen se bazeaza pe filtrarea aerului absorbit inaintea evacuarii lui, deci aparatele vor incorpora filtre speciale pentru a sustine aceasta actiune. Textile, din carbon sau aluminiu, filtrele sunt inlocuibile, iar unele dintre ele chiar lavabile. Ia in considerare ca trebuie schimbate odata la cateva luni, iar asta va creste pretul general al produsului.

 

Capacitatea: teoretic, o hota trebuie sa filtreze de cel putin 10 ori volumul bucatariei. Asta inseama ca, din punct de vedere al capacitatii, trebuie sa masori volumul bucatariei tale inainte de a alege hota. Iti putem spune ca pe piata gasesti hote cu o capacitate curpinsa intre 150 si peste 500 mc/h (metri cubi pe ora) de aer filtrat sau evacuat. De obicei, viteza de filtrare este impartita in trepte. Va fi necesar ca hota sa prezinte cel putin 3 trepte de viteza de absorbtie, pentru ca nu toate alimentele elimina aceeasi cantitate de abur atunci cand sunt preparate.

 

Optiuni suplimentare: optiunile suplimentare la care trebuie sa fii atent sunt puterea, zgomotul si sistemul de iluminare. Cu cat este mai puternic motorul, cu atat va creste eficienta de evacuare/absorbtie. Ia in considerare si faptul ca o hota mai silentioasa va fi putin mai scumpa. Iar prezenta unui sistem de iluminare in structura hotei este un avantaj major pentru acel produs.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Electrolux EFP6440X

 

1. Electrolux EFP6440XElectrolux EFP6440X este o hota telescopica incorporabila ce se integreaza perfect in structura bucatariei tale, fara sa ocupe prea mult spatiu. Realizata din inox, hota contine doua motoare ce asigura evacuarea aerului in 3 viteze diferite. Capacitatea minima de absorbtie a aerului este de 224 mc/h, iar cea maxima este de 384 de mc/h. Aceasta caracteristica a hotei recomanda acest produs in bucatariile mici-medii.

Din punct de vedere al sistemului de filtrare, hota contine un filtru de aluminiu anti-grasime, tip caseta. Filtrul poate fi pastrat si folosit pentru 2-3 luni, dar dupa ceasta perioada trebuie indepartat si spalat sau schimbat, daca este un filtru mai vechi. In felul acesta, hota isi pastreaza eficienta si are o performanta optima din toate punctele de vedere.

Structura telescopica a aparatului inseamna ca hota isi poate extinde suprafata de absorbtie. Jumatate din structura hotei poate glisa spre anterior si acopera toata suprafata aragazului, sau invers, poate fi ascunsa in corpul hotei.

 

 

 

Heinner HTCH-440FS

 

2. Heinner HTCH-440FSProdusul celor de la Heinner este o hota telescopica incorporabila, realizata din inox si asigura ambele forme de absorbtie a aerului, evacuare sau recirculare. Hota prezinta doua motoare, detaliu ce creste eficienta de absorbtie a aparatului, ce genereaza o putere de 100W. In consecinta, capacitatea minima de absorbtie asigurata de acest produs este de 440 mc/h.

Structura telescopica a hotei permite marirea suprafetei de absorbtie. Astfel, daca gatesti retete mai complicate, ce genereaza mult abur, poti glisa partea din fata a hotei pentru a acoperi o arie mai mare a suprafetei de gatit. In plus, hota prezinta si un filtru de aluminiu, ce ajuta la retinerea particulelor mari de grasime. Chiar daca este de metal, filtrul va trebuie indepartat odata la 2-3 luni, pentru a fi curatit sau schimbat.

Mentenanta periodica a filtrului de aluminiu va mentine hota eficienta in timp, din toate punctele de vedere. Heinner HTCH-440FS nu era cea mai buna hota incorporabila daca nu includea si un sistem de iluminare. Cele doua becuri de 40W sunt o caracteristica foarte utila, pentru ca ilumineaza suprafata de gatit.

 

 

 

Samsung HDC6255BG/BOL

 

3. Samsung HDC6255BG-BOLProdusul de fata este realizat de unul dintre cei mai de succes producatori de electrocasnice, Samsung. Modelul Samsung HDC6255BG/BOL este o hota decorativa cu un singur motor, ce genereaza o putere de 230W, impartita in 3 viteze de absorbtie. Astfel, puterea de absorbtie minima asigurata de hota este de 400 mc/h, o capacitate recomandata bucatariilor mici-medii. Surprinzator este faptul ca, atunci cand este in functiune, nivelul de zgomot generat de hota nu depaseste 65 db.

Realizata cu elemente din inox si sticla, hota are un design foarte profesional si poate infrumuseta aspectul general al unei bucatarii. In interior, hota contine un filtru de aluminiu eficient in retinerea particulelor mari de grasime, inainte de eliminarea aerului. Ia in considerare, un filtru curatit sau schimbat periodic va mentine hota eficienta din acest punct de vedere.

Panoul de control este foarte usor de accesat si foloseste un sistem mecanic, de control pe butoane. Cu ajutorul lor, pe langa selectarea vitezei de absorbtie, poti sa controlezi si sistemul de iluminare format din doua becuri de halogen. Per total, luand in considerare caracteristicile acestui produs, poti spune ca Samsung HDC6255BG/BOL este una dintre cele mai bune hote decorative disponibile pe piata, la un pret accesibil.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status