Cea mai buna hota de bucatarie cu 2 motoare

Am modificat articolul ultima data pe: 28.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum gasesc cele mai bune hote cu 2 motoare

 

De-a lungul timpului, hota si-a dovedit, cu extrem de mare succes, utilitatea in cadrul bucatariei. Este un aparat capabil sa absoarba tot fumul, aburul si mirosul ce rezulta in urma gatitului. Fie ca folosim in mod intens aragazul si cuptorul, sau preparam o gustare calda si rapida, hota va mentine aerul curat in toata casa.

Pentru a veni in ajutorul utilizatorilor si a acoperi toate nevoile legate de eficienta de absorbtie, producatorii de electrocasnice au lansat dispozitive cu doua motoare. Aceste modele prezinta atat avantaje, cat si unele dezavantaje. Spre exemplu, doua motoare prezinta o capacitate sporita de evacuare a aerului, mai multe trepte de viteza, insa pot fi mai galagioase decat un singur motor.

Pentru a identifica cele mai bune hote pentru aragaz, este indicat sa aveti in vedere urmatoarele sfaturi:

Hota cu 2 motoare

Tipul:

Dupa modul de functionare, hotele se impart in doua categorii: prin evacuare sau prin filtrare. Diferentele dintre acestea se refera la eficienta, forma si complexitatea de instalare. Hota cu evacuare este metoda optima de a pastra un climat proaspat in bucatarie, fara abur, fum sau miros.

Aceasta capteaza aerul viciat si il elimina catre exterior. Este un model puternic, eficient si silentios, insa dezavantajos din punct de vedere al modului de instalare. Pentru evacuarea aerului, hota trebuie neaparat sa fie amplasata cat mai aproape de un perete exterior.

Pe de alta parte, dispozitivul prin filtrare se monteaza extrem de usor, in orice loc al bucatariei, fara nicio limitare. Acesta absoarbe aerul viciat, cu ajutorul unor filtre, ce se inlocuiesc o data la cateva luni.

Chiar daca sunt simplu de instalat, aceste modele ar trebui sa reprezinte o optiune doar in situatia in care nu se poate monta o hota cu evacuare.

 

Capacitatea:

Din punct de vedere teoretic, cea mai buna hota trebuie sa fie capabila sa filtreze de 10 ori volumul bucatariei. Asta inseamna ca, inainte de a porni in cautarea unui aparat, trebuie sa faci cateva masuratori orientative.

Dispozitivele de pe piata dispun de de o capacitate de filtrare cuprinsa intre 150 si peste 500 metri cubi pe ora de aer filtrat sau evacuat.

 

Utilitatea:

La achizitionarea unei hote, trebuie sa ai in vedere puterea de ventilare si zgomotul produs. Un aparat performant dispune de 2-3 sau chiar mai multe trepte de putere, fiecare cu un nivel diferit de zgomot.

Este bine sa alegi o hota cu un numar cat mai mare de viteze, astfel incat sa nu fie folosita mereu la capacitate maxima. In plus, numarul motoarelor reprezinta un aspect demn de luat in seama. Doua motoare inseamna capacitate mare de absorbtie a aerului, dar si un numar crescut de decibeli la capitolul zgomot.

Daca se opteaza pentru o hota cu filtare, este necesara informarea prealabila despre modelul de filtre compatibil cu aparatul si in legatura cu pretul acestuia.

 

Dimensiuni si design:

Dimensiunea conteaza nu numai pentru partea estetica, dar si pentru eficienta. Insa, dincolo de design, care tine de preferintele fiecaruia, este important sa iti alegi o hota potrivita pentru bucataria si electrocasnicele tale.

Dispozitivul ideal trebuie sa fie cel putin la fel de lat ca plita aragazului si chiar mai mare cu 10 centimetri in fiecare parte. Un alt aspect important se refera la sistemul de iluminare.

Majoritatea hotelor sunt prevazute cu un neon sau cu becuri. Pentru a fi eficiente, sursele de lumina trebuie sa fie indeajuns de puternice si bine distribuite pentru ca suprafata de gatit sa fie iluminata cat mai bine.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Heinner CH-400

 

1. Heinner CH-400Heinner CH-400 este o hota traditionala cu doua motoare, ce genereaza o putere totala de 200 W. Capacitatea de absorbtie este cuprinsa intre 222 si 323 metri cubi pe ora si este impartita in 3 trepte de viteza. Hota functioneaza pe baza principiului de filtrare a aerului. Reprezinta alegerea optima in situatia in care nu aveti posibilitatea de a monta o hota cu evacuare.

Designul simplu si compact, cu dimensiunile de 60 x 50 centimetri, permit instalarea acestui model in orice loc al bucatariei. Aparatul functioneaza cu doua filtre mecanice, cate unul pentru fiecare motor in parte. Sistemul de iluminare este reprezentat de doua becuri, de cate 40 W. In functie de treapta de putere aleasa, dispozitivul genereaza un nivel de zgomot cuprins intre 63 si 69 dB. Utilizata frecvent, hota inregistreaza un consum anual de 167,7 kW. Heinner CH-400 prezinta un panou de control mecanic, extrem de simplu de utilizat, cu doar 5 butoane de tip push.

Diametrul burlanului atasat este de 120 mm. Produsul este de culoare alba, este facil de montat si de intretinut. Acest model face parte din categoria hotelor ieftine si bune, pretul de achizitie fiind extrem de accesibil.

 

 

 

Hansa OSC6711WH

 

2. Hansa OSC6711WHPersoanele care isi doresc o hota traditionala cu filtrare sau nu au posibilitatea de a monta un dispozitiv cu evacuare, pot opta pentru acest model extrem de elegant de la Hansa. Aparatul  masoara 14 x 60 x 49.5cm si cantareste 5.9Kg, fiind foarte usor de montat pe oricare dintre peretii din bucatarie. Dispozitivul este prevazut cu doua motoare, cu puterea totala de 160 W. Face parte din clasa energetica E si inregistreaza un consum anual de 105.6 kW.

Utilizatorii au posibilitatea de a regla puterea de absorbtie a aparatului in functie de cele 3 trepte de viteza. Hota este prevazuta cu filtru confectionat din aluminiu si sistem de iluminare, cu lampa de 28 W, incadrat in clasa de eficienta G. Capacitatea minima de absorbtie a aerului viciat porneste de la 172 mc/h si poate ajunge pana la pragul maxim de 199 mc/h, fiind un model potrivit pentru bucatariile mici si medii.

Zgomotul produs de aparat este cuprins intre 64 si 69 dB, in functie de treapta de viteza selectata. Modelul OSC6711WH de la producatorul Hansa, se bucura de un design simplu si elegant. Pentru montarea burlanului, este necesara o spartura in perete cu diametrul de 120 mm. Controlul acestui aparat se realizeaza mecanic, prin intermediu butoanelor de pe panou.

 

 

 

Beko BH2

 

3. Beko BH2Daca sunteti interesat de o hota traditionala, cu doua motoare, este bine sa analizati acest model lansat de producatorul Beko. Este un aparat performant, cu putere mare de absorbtie, disponibil la un pret accesibil. Prezinta dimensiunile de 13 x 60 x 47 centimetri si poate fi instalata, intr-un mod foarte simplu si rapid, pe oricare dintre peretii din incaperea in care se gateste.

Fiecare dintre cele doua motoare asigura dispozitivului puterea de 120 W, in timp ce capacitatea maxima de absorbtie a aerului viciat este de 323 cm/h. Este un produs potrivit pentru orice tip de bucatarie, chiar si pentru cele de dimensiuni mari. In functie de modul de preparare a alimentelor si de cantitatea de abur si fum eliminate in timpul gatirii, puteti opta pentru una dintre cele trei trepte de viteza.

De mare ajutor este si sistemul de iluminare format din doua lampi de 28 W. Din punct de vedere al zgomotului produs in timpul utilizarii, putem spune ca acest dispozitiv este destul de silentios, cu un nivel maxim de 65 dB.  Fiind o hota ce functioneaza prin filtrarea aerului, Beko BH2 foloseste filtre de tip acrilic. Dispune de un panou cu butoane, simplu de accesat. Este un produs bun si accesibil ca si pret.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status