Modul Smart Home Salus iT600 Smart Home SH-ROSP1

Am modificat articolul ultima data pe: 08.08.20

Cel mai bun modul Smart Home, de baza, de la Salus

 

 

Avantaje

Pachet de baza cu 4 componente - va fi folosit ca atare pentru a controla nivelul de temperatura din locuinta.

Asigura un nivel ridicat al eficientei energetice, pe baza termostatului si prizei Smart incluse.

Kitul este facil compatibil cu majoritatea sistemelor moderne de incalzire - pardoseala, radiatoare, radiatoare electrice etc.

Asigura comunicare si setare wireless, deci se comanda usor de la distanta.

Permite diversitate de optiuni la setare, pe baza termostatului cu multiple moduri de functionare.

Instructiuni clare, ce vin odata cu kitul sau sunt disponibile la un click distanta.

Dezavantaje

Desi componentele sunt utilizabile cu orice produs din gama Salus iT600, ramane discutabila compatibilitatea cu modelele mai vechi de centrala termica, in timp ce pentru toate celelalte componente aditionale compatibile(senzori suplimentari, capete termostatice, centru de comanda - esential la incalzirea prin pardoseala) va trebui sa cheltui alt buget, acestea achizitionandu-se separat. Tinand cont ca vorbim despre posibilitatea stabilirii mai multor zone de caldura, cu maxim 6 capete termostatice fiecare, dezavantajul nu poate fi considerat unul major, mai ales ca cei mai multi dintre utilizatori cumpara acest pachet pentru locuinte cu suprafete restranse si numar limitat de radiatoare incluse in retea.

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE

Daca vrei ca locuinta ta, deja eficienta din punct de vedere energetic, sa se alinieze standardelor moderne in materie de tehnologie noua, atunci vei aprecia acest kit de baza Salus, intrucat este vorba despre un modul Smart Home care contine urmatoarele componente: termostatul, priza inteligenta, receptorul pentru centrala termica si modulul Gateway Salus UGE600. Prin intermediul acestuia din urma si pe baza aplicatiei dedicate, vei avea posibilitatea sa controlezi direct online intreg sistemul de incalzire al locuintei. Bineinteles, il vei putea controla si prin metoda clasica, daca nu stai tot timpul cu smartfonul langa tine.

 

Cu ajutorul prizei Smart din pachet ( pentru 230 V), ai posibilitatea sa estimezi consumul oricarui dispozitiv conectat la retea prin intermediul acesteia, intrucat prezinta o optiune de contorizare a energiei electrice. Nu este exclus sa mai poti adauga acestui kit si alte prize inteligente, termostate de calorifer si senzori pentru usa sau fereastra – la deschidere, maximizand astfel eficienta energetica a intregului apartament sau a casei tale.

 

Bineinteles, compatibilitatea este o chestiune pe care trebuie sa o iei in considerare atunci cand te gandesti sa extinzi sistemul Smart Home de la Salus, acesta putand fi utilizat pentru gestionarea incalzirii clasice(cu radiatoare), a incalzirii prin pardoseala sau a celei realizate atat prin pardoseala, cat si prin calorifere sau chiar pe baza radiatoarelor electrice(posibilitate asigurata prin priza Smart din pachet, anterior mentionata).

 

Frecventa de comunicare wireless este de 2.4 GHz, in timp ce aplicatia care te ajuta sa dai drumul la caldura chiar de pe telefon este disponibila gratuit pentru dispozitivele iOS si Android. Mai mult, configurata pentru a fi prietenoasa cu utilizatorul, aplicatia va putea fi folosita fara dificultati, oferind optiuni intuitive si implicit tutoriale pentru instalare usoara.

 

Termostatul inclus, model Salus VS20WRF, incorporeaza butoane tactile si se alimenteaza cu baterii. Cu 3 optiuni de a seta histereza (economic, confort, standard) si 2 moduri de gestionare a incalzirii – Vacanta si Party – piesa reuseste sa modifice temporar sau permanent temperatura in locuinta, prezentand si o optiune pentru atasarea unui senzor extern. In cazul in care vor exista intreruperi ale energiei electrice in casa sau apartament, termostatul isi pastreaza setarile realizate(nu se va deprograma). Intervalul de temperatura in care functioneaza este de 5 – 35ºC.

 

Am analizat inclusiv manualul termostatului, care ne arata imagini pentru fiecare setare, astfel incat sa nu existe confuzii in privinta utilizarii display-ului digital. Vorbind despre acesta, putem spune ca dimensiunea generoasa a cifrelor afisate asigura o citire precisa si rapida, chiar si in cazul persoanelor in varsta.

 

 

Concluzii

Pentru orice amator de tehnologie si mai ales pentru persoanele care doresc sa gestioneze activitatea sistemului de incalzire intr-o locuinta de vacanta sau chiar pe cel al apartamentului, dar de la distanta, acest Starter Pack constituie primul pas in elevarea nivelului de confort.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status