Cele mai bune termostate wifi

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun termostat wifi – Recomandarile noastre pentru 2021

 

A venit iarna inopinat si inca nu ai instalat un termostat bun la centrala? – Daca te mai si intereseaza o optiune cu control de la distanta, WiFi, s-ar putea ca numarul de alegeri sa fie unul limitat. Totusi, ne-am interesat cam care ar fi cele mai populare modele din comertul electronic si ti le prezentam rapid, pentru a te ajuta sa iei o decizie informata. Primul care ne-a atras atentia este Netatmo WiFi. Acest termostat se comanda de pe tableta, PC sau smartphone, oferind o precizie optima la setare, deoarece are o histereza foarte mica, de numai 0.1 grade Celsius in plus sau in minus si astfel va gestiona cu acuratete activitatea centralei din locuinta. Se potriveste pentru orice model de centrala, inclusiv in cazul celor care se alimenteaza pe baza unor combustibili solizi. Consumul ti-l poti verifica lunar prin aplicatie, pentru a sti ce cheltuieli te asteapta. Optiunea cu numarul 2 ar fi modelul Beretta BeSmart.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Netatmo WiFi
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate fi controlat usor pe baza smartphone-ului, a tabletei sau a PC-ului, producatorii promitand o economie cu pana la 37% la factura pentru gaze naturale. Se poate instala deopotriva pentru centrale care se alimenteaza pe baza de combustibil solid si lichid, incorporand totodata AutoAdapt, functie ce ii permite sa ajusteze activitatea centralei in raport cu gradul de izolare a locuintei. Pe baza de aplicatie, analizezi lunar consumul.

Este un produs relativ costisitor, iar unii utilizatori s-au plans ca nu il pot seta intr-un mod intuitiv, fiind initial greu de lucrat cu interfata.

Te intereseaza unul dintre cele mai bine cotate termostate wifi de pe piata? - Atunci aceasta oferta merita macar analiza detaliata a caracteristicilor, daca nu achizitionarea directa.

A 2-A OPTIUNE!

Beretta BeSmart
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Setarile vor fi asigurate chiar prin intermediul device-urilor compatibile(tableta, telefon, PC), de la distanta, in timp ce compatibilitatea va fi una universala, putand fi asociat cu aproape orice model de centrala, conform spuselor producatorului. Se pot seta distinct pana la 8 zone de incalzire, este programabil, permitand lucrul intr-un regim cu 3 setari pentru temperaturi, iar conexiunea wireless la receptorul montabil pe centrala permite plasarea in orice loc.

Pentru a beneficia de cele 8 zone separat incalzite, va fi necesara achizitionarea unor piese suplimentare, ceea ce nu va fi tocmai profitabil.

Raportul fucntionalitate/pret si recenziile in majoritate bune, primite de la utilizatori, pot constitui puncte de reper care argumenteaza in favoarea acestei oferte.

A 3-a Optiune!

Salus iT500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are design elegant, display mare, usor de citit si va functiona cu o aplicatie speciala pentru telefon si PC, pentru a administra activitatea sistemului de incalzire in toata locuinta. Va gestiona inclusiv activitatea centralei in ceea ce priveste productia de apa calda menajera. Poate lucra cu 2 zone de incalzire diferite, iar compatibilitatea, conform ceea ce sustine producatorul, ar trebui sa fie una universala.

Pentru a doua zona de incalzire se va achizitiona separat senzorul, neiclus in pachet. Histereza este destul de mare, de 1 grad Celsius.

Daca te intereseaza o optiune relativ usor de folosit si esti gata sa pui la bataie o suma moderata, oferta din acest exemplu s-ar potrivi preferintelor tale.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Netatmo WiFi

 

3-termostat-wifi-netatmo-wirelessNetatmo WiFi este o alta varianta de termostat inteligent pe care il poti folosi pentru a controla cu maxima precizie consumul de energie al sistemelor de incalzire din locuinta ta. Producatorul sustine ca, daca il controlezi riguros, poti economisi pana la 37% din factura de combustibil, controlandu-l de pe smartphone, tableta sau PC.

Este compatibil cu un numar mare de centrale pe gaz, combustibil lichid si solid. Una dintre cele mai apreciate functii pe care le include acest termostat de centrala cu wifi este cea AutoAdapt, care foloseste informatii legate de izolatia exterioara a locuintei si prognoza meteo pentru a programa orarul de functionare a centralei.

Functia AutoCare nu te va lasa sa uiti de schimbarea periodica a bateriilor si te va avertiza de aparitia unui cod de eroare la unitatea de incalzire. Lunar, aplicatia iti va trimite un email personalizat cu informatii despre consumul ultimelor 30 de zile. Acest model de termostat impresioneaza chiar si datorita designului: cubul de plexiglass, transparent, este elegant si mereu la moda.

Avantaje

Usor lizibil, avand designul unui cub transparent, realizat din plexiglass.

AutoAdapt permite analiza nivelului de izolare a locuintei, astfel incat activitatea centralei va fi adaptata in functie de acesta.

Aplicatia se gaseste usor, nu implica taxa de administare, putandu-se ulterior seta de pe telefon, PC sau tableta.

Va fi compatibil cu orice tip de centrala, inclusiv cu cele pe combustibil solid.

Are acuratete mare la masurarea temperaturii, cu o marja de +/- 0.1°C.

Dezavantaje

Desi afisajul arata cifrele clar, interfata nu este una user friendly, conform spuselor unora dintre utilizatori - dureaza pana te obisnuiesti sa-l setezi.

button 2

 

 

 

 

Beretta BeSmart 

 

Indiferent ca folosesti PC, smartphone sau tableta, la fel de usor va fi sa setezi acest termostat de ambient Beretta. Pe baza semnalului RF si WiFi, dispozitivul va constitui o telecomanda buna pentru orice model de centrala termica, sau cel putin asa sustine producatorul. Pe langa compatibilitate universala, acest termostat wifi pentru centrala termica asigura flexibilitate in utilizare, oferind posibilitatea de a programa zilnic, saptamanal sau saptamana 5 zile + 2 zile de weekend distributia temperaturilor. Totodata, se poate programa optiunea cu pornire sau oprire in avans.

Daca achizitionezi pana la 7 senzori in plus, ii poti conecta pentru a gestiona astfel 8 zone diferite. Important de amintit e ca receptorul si termostatul comunica wireless, pentru a asigura astfel mutarea celui din urma in orice incapere. Afisajul electronic va fi usor de citit si de interpretat, iar manualul de utilizare al produsului poate fi consultat inclusiv online.

Histereza are sensibilitate buna, fiind de 0,1 grade Celsius, in plus sau in minus. Afisajul va permite setarea in incremente de 0.2 grade Celsius, iar programarea pe baza aplicatiei se va realiza cat se poate de usor, mai ales daca nu e prima data cand folosesti un astfel de gadget.

Avantaje

Pe baza aplicatiei, se poate comanda de la distanta direct de pe tableta sau telefon.

E compatibil universal, adaptabil in functie de orice model de centrala.

Are sensibilitate buna si analizeaza precis temperatura din mediul ambiant - cu o histereza de +/- 0.1 grad Celsius.

Include display care se va citi usor.

Dezavantaje

Desi exista posibilitatea sa separi pana la 8 zone de temperatura, doar 1 va fi disponibila pe baza componentelor din pachet.

button 2

 

 

 

 

Salus iT500

 

1-termostat-salus-it500Cel mai bun termostat wifi care poate fi achizitionat in prezent, daca e sa ne luam dupa raportul calitate / pret si dupa feedback-ul oferit de catre cumparatori, este modelul Salus iT500. Inca de la prima vedere vei ramane cucerit de display-ul mare si de designul extrem de elegant.

Cu ajutorul sau, vei putea sa controlezi functionarea sistemului de incalzire si optiunea de furnizare a apei calde menajere folosind aplicatia speciala pentru PC sau smartphone. In setarile acestui termostat ambient wifi poti programa pana la 3 sisteme de comanda: o zona de incalzire sau doua zone de incalzire, sau o zona de incalzire si una pentru apa calda menajera.

Aplicatia pentru mobil include tutoriale simple care sa te ghideze prin diversele functii disponibile. Functia de geolocatie te va intreba automat daca doresti sa faci schimbari legate de programul de incalzire atunci cand esti la o distanta mare de casa. Este simplu sa alegi unul dintre programele presetate, sau sa iti creezi tu unul personalizat.

Avantaje

Designul si dimensiunile ecranului il fac usor lizibil.

Se va seta de pe telefon sau tableta, pe baza de aplicatie.

Poti gestiona separat activitatea centralei, pentru incalzire si productia de apa calda menajera.

Lucreaza cu programe presetate sau personalizate.

Dezavantaje

Histereza mai mare de 1 grad s-ar putea sa fie o problema pentru cei foarte sensibili la temperaturi.

Nu include in oferta senzor pentru a doua zona de incalzire; acesta trebuie comandat separat.

button 2

 

 

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea unui termostat care sa controleze sistemul tau de incalzire este o modalitate minunata de a face economie : de bani si de energie. Chiar si cu un termostat programabil, optiunile tale de control sunt limitate, caci trebuie sa fii in zona ca sa modifici setarile deja facute.

Ce te faci insa daca pleci intr-o delegatie neprogramata, direct de la birou, sau daca lucrezi pana tarziu sau decizi sa petreci noaptea acasa la partener ?a-termostat-wifi

Pentru asemenea situatii neprevazute ai nevoie de un termostat wifi – cunoscut printre utilizatori si ca termostat smart, inteligent.

Exista destul de putine pareri disponibile despre cele mai bune termostate wifi, caci ele reprezinta o inovatie destul de recenta in materie de control al temperaturii, cel putin pe piata din Romania. Totusi, care sunt criteriile dupa care alegi termostate wifi, la preturi bune?

Termostatul wifi se conecteaza in mod clasic la centrala pe care o controleaza, dar este capabil sa acceseze internetul pentru a fi programat de la distanta. Practic, folosind aplicatia, poti schimba temperatura din locunta ta din orice colt al globului folosind cele mai bune termostate Wifi.

Termostatele wifi iti permit sa setezi un numar variabil de alerte care sa te avertizeze daca temperatura din locunta creste sau scade prea mult. Nu numai ca vei face economie, dar vei prelungi viata centralei si a instalatiei cu ajutorul unui termostat Wifi, ieftin si bun. Imagineaza-ti ca ai plecat in vacanta la schi si ai oprit sistemul de incalzire pe durata plecarii, dar s-a anuntat un val de ger, asa ca este nevoie sa pornesti unitatea pentru a evita inghetarea instalatiei.

Unele termostate wifi, ieftine si bune, includ o optiune care sa te avertizeze, prin intermediul aplicatiei, daca sistemul de incalzire sufera o eroare, cauzata de exemplu de intreruperea temporara a gazului sau de o defectiune tehnica.

Datorita termostatului inteligent, poti folosi aplicatia Android sau iOS ca sa corelezi temperatura exterioara cu consumul de energie si cu costul acesteia.

Avand in vedere ca pretul de achizitie al unui asemenea dispozitiv este mai mare decat al celor conventionale, e fireasca intrebarea unde gasesc termostat wifi pentru centrala termica la un pret bun alti cumparatori. Pe de alta parte, retine ca un asemenea dispozitiv garanteaza o reducere a facturilor cu pana la 20%, astfel incat investitia merita.

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status