n n
n
n
▷ Termostate de ambient - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune termostate de ambient

Am modificat articolul ultima data pe: 12.12.19

 

Cum alegi un termostat de ambient bun

 

Ghidul cumparatorului

Acasa este locul unde noi ne simtim, de regula, confortabil si, totodata, locul pe care dorim sa il utilam cu tot ceea ce este necesar pentru realizarea acestui scop. Ba mai mult, acesta reprezinta coltisorul din lume de care ne pasa cel mai mult, in consecinta ne ingrijim si de aspecte ce tin de economie. Insa cum anume ne putem asigura de ambele lucruri in mod eficient? Raspunsul ar putea fi enuntat simplu: prin utilizarea unui termostat de ambient.

Accesoriul contribuie, pe de o parte, la mentinerea unei temperaturi adaptate nevoilor contextuale si, pe de alta parte, la reducerea consumului de gaze sau energie electrica realizat, in principal, de centrala termica din locuinta. El vegheaza la mentinerea nivelului de caldura setat de tine. In orice caz, unele asemenea produse nu sunt de incredere. Din acest considerent, te indemnam sa te dezbari de ceea ce s-ar putea numi derizoriul creat de unele pareri despre cele mai bune termostate de ambient pe care le-ai auzit la cunoscuti si sa parcurgi acest ghid din care vei afla ce trasaturi specifice sa urmaresti atunci cand decizi.

Termostat de ambient 1

Tipul: in functie de acesta, vei putea identifica pe piata accesorii de acest fel manuale si programabile. Cele dintai se prezinta cu niste costuri de achizitie infime, fiind solutia cea mai accesibila pentru cei care doresc o reglare aproximativa a temperaturii de acasa, si nu una precisa. Va trebui sa actionezi mecanic panoul de control cu care este dotat modelul, de regula, de fiecare data cand ambianta termica nu este pe placul tau.

De cealalta parte, modelele electronice sunt mai scumpe, insa realizeaza un inalt nivel al confortului, prin aceea ca vin cu sisteme inteligente ce-ti permit sa faci programe pe care ele le retin si le pun in aplicare consecvent. In consecinta, ele pot fi setate sa vegheze la mentinerea unui anumite valori a temperaturii, atat in anumite intervale orare, cat si in functie de zilele saptamanii. Nu vei fi nevoit, in cazul cronotermostatelor, sa le reglezi mereu, ele ingrijindu-se de ambianta locuintei tale chiar si atunci cand esti in vacanta. Acest lucru multumita si posibilitatii de a fi comandate pe Internet folosind tableta sau computerul.

 

Instalarea: poate reprezenta un aspect care iti da batai de cap sau te obliga sa faci gauri in pereti. Acesta este cazul termostatelor de ambient cu fir, care trebuie montate in incaperea in care se afla centrala electrica, ceea ce inseamna ca va trebui sa te deplasezi intr-acolo pentru a realiza setarile dorite. Din aceasta mentiune nu trebuie sa deduci ca toate modelele insotite de cablu sunt manuale, totusi, ci exista asemenea produse (cu fir) care permit o programare inteligenta.

Daca nu vrei sa bati atata drum, poti sa-l plasezi in camera preferata, fapt care te va obliga sa gauresti peretii. O optiune mai putin complicata (pentru care va trebui sa platesti un pret mai are) poate lua forma achizitionarii unui produs wireless. Avantajul este acela ca nu trebui sa il conectezi prin cablu la centrala. Ba mai mult, in multe cazuri poti face reglajul dorit de la distanta, folosind telecomanda, telefonul mobil ori tableta.

Plasarea termostatului wi-fi se face, de regula, cu usurinta intr-o camera pilot, care sa nu fie nici cea mai racoroasa, nici cea mai calduroasa din locuinta. De altfel, se recomanda montarea la 1,5 metri pe un perete in apropierea caruia sa nu se afle surse de caldura, pentru a putea inregistra fidel temperatura incaperii.

 

Parametrii de lucru: inainte de a sti unde gasesc termostat de ambient la un pret bun ceilalti, este bine sa afli ce anume presupune acest concept. Ei bine, se refera la histereza, sensibilitate si modul de alimentare, indici care iti vor furniza o serie de aspecte importante despre ambient si, in aceeasi masura, despre produs. Prin primul termen se intelege diferenta care face termostatul sa porneasca. Aceasta se calculeaza intre valoarea dorita afisata pe ecran si temperatura incaperii si nu trebuie sa fie mai mare de 2°C. Sensibilitatea iti indica acuratetea cu care vei fi informat despre caldura.

De ea iti poti da seama din modul in care modelul aproximeaza (din 5 in 5 ori, mai precis, cu fiecare unitate de dupa virgula). Nu in ultimul rand, majoritatea utilizatorilor prefera astfel de produse pe baterii, deoarece, in cazul alimentarii la reteaua de energie electrica, se pot inchide atunci cand furnizarea este intrerupta din diferite motive si nici macar temperatura ambientala nu mai este indicata.

Termostat de ambient 2

Functiile suplimentare: iti indica virtutile nesperate de care un termostat de ambient poate da dovada. Printre acestea se numara posibilitatea de a fi controlat folosind Internetul, afisajul electronic, autonomia in caz de urgenta (cum ar fi caderea de tensiune), timer/ceas, indicator pentru nivelul de energie al bateriei si memorarea programelor alese.

Tot, cu referire directa la acest aspect, ai face bine sa te informezi, in momentul cumpararii, daca valorile sunt exprimate in grade Celsius ori Fahrenheit. Daca uiti sa faci acest lucru si observi, totusi, niste date peste limita de 40°, atunci este vorba, cel mai probabil, de un sistem de numerotare conform etaloanelor anglo-saxone, intrucat un termostat nu poate indica in mod normal numarul 41.

 

Brandul: merita, de asemenea, verificat spre a te asigura ca este un model intr-adevar calitativ si nu vei utila casa ta cu un astfel de accesoriu ineficace sau care se va degrada intr-un interval scurt de timp, cu atat mai mult cu cat costul sau minim nu este unul de chilipir. In aceasta ordine de idei, iti indicam cativa producatori de incredere care vand pe piata din Romania: Salus, Auraton, Computherm, Ferroli, Nano, Immergas, Delex s.a.m.d.

 

Daca ai citit cu atentie ghidul realizat, acum vei putea discerne singur si optim intre un model bun si unul rau, pe baza caracteristicilor mentionate si explicitate. Din aceasta cauza, iti vom spune si unde gasesc termostate de ambient la preturi bune toti cei interesati: pe Internet, multumita multiplelor optiuni, dar si ofertelor si promotiilor pe care le poti intalni, cel mai probabil, doar in acest mediu. Tot pe taramul on-line vei putea afla marturiile persoanelor care se afla deja in posesia unor astfel de produse, accesand fara retineri sectiunea “comentarii”.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Salus 091FL

 

1. Salus 091FLDaca doresti sa iti utilezi locuinta cu un termostat de ambient pentru centrala termica la un pret bun si care sa fie programabil, noi te invitam sa consulti specificatiile modelului Salus 091FL. Acesta este un produs a carui performanta remarcabila consta in aceea ca vei face, cu ajutorul lui, o economie de 30% la energia electrica.

Iti permite sa schimbi temperatura in ambele sensuri (fie catre o valoarea superioara, fie catre una mai mica) pentru a te bucura de o atmosfera placuta in casa si adaptata preferintelor tale. Vine in acest sens cu doua nivele, carora li se adauga optiunea anti-inghet. Prezinta 9 programe (6 presetate si 3 modificabile) ce contribuie la o mare libertate de a decide si un confort sporit.

In ceea ce priveste parametrii de lucru, merita amintite posibilitatea de a opta pentru o histereza de 0,5 sau de 1°C si sensibilitatea redusa (de numai 0,2°C), fiind un cronotermostat destul de precis. Functioneaza intr-un interval al valorilor temperaturii de 0-40°C, beneficiaza de un afisaj LCD cu iluminare si se poate alimenta folosind 2 baterii tip AA.

Produsul are un pret avantajos si include o garantie generoasa de 60 de luni. In concluzie, poti avea incredere in calitatea superioara a acestui model.

 

Avantaje:

Este un termostat eficace, multumita parametrilor de lucru (histereza si sensibilitatea) cu valori mici.

Il vei putea localiza imediat pe timp de noapte, intrucat are un afisaj LCD cu iluminare.

Iti confera o mare libertate in a alege programul potrivit pentru tine.

Are o garantie pe 5 ani.

 

Dezavantaje:

Intrucat este un model cu fir, va trebui sa te deplasezi pana la el pentru a-l seta.

button 2

 

 

 

 

Auraton 2030

 

2. Auraton 2030Luand in calcul varietatea de modele din comert, alegerea unui astfel de produs devine o chestiune de preferinta. In aceasta odine de idei, daca te numeri printre cumparatorii care cauta cel mai bun termostat de ambient cu fir, iti sugeram modelul Auraton 2030. Acesta iti permite selectarea unuia dintre cele 8 programe incluse pentru diferite momente ale zilei si/sau saptamanii.

Este un astfel de produs ce vine, in plus, cu modul manual, anti-inghet si vacanta (ultimul mentionat fiind imbunatatit).  Pe langa aceste aspecte, merita mentionat faptul ca este reglabil cu o precizie de un minut, ceea ce face ca termostatul sa se adapteze optim la temperatura curenta a zilei. Functioneaza in intervalul de 0-35°C, avand o histereza reglabila: 0,2 sau 0,4°C.

Ultimul detaliu mentionat il face un model de o precizie uimitoare, intrucat acesta va porni cand va sesiza o astfel diferenta minora intre valoarea setata si cea inregistrata in locuinta. Ecranul sau este cu iluminare din spate. Produsul se poate alimenta atat la o sursa de energie de 230V, cat si folosind doua baterii AA de 1,5V. Este insotit de o garantie pe 24 de luni. Pretul este unul ridicat.

Ti-a fost prezentat, asadar, un model cu fir programabil de performantele caruia vei fi intr-adevar multumit.

 

Avantaje:

Histereza reglabila si cu valori scazute il recomanda drept un model extrem de precis.

Este prevazut cu iluminare, astfel incat sa il poti regla optim si pe timp de noapte.

Include doua tipuri de alimentare: la retea si pe baterie.

Are 8 programe de temperaturi si 3 moduri speciale.

 

Dezavantaje:

Este un termostat de ambient costisitor, fiind necesara o oarecare investitie din partea ta.

button 1

 

 

 

 

Nano TH810T

 

3. Nano TH810TO solutie eficienta, care ar inlesni considerabil racordarea la sistemul electric atat a termostatului, cat si a aparatului destinat incalzirii sau racirii, este reprezentata de produsul Nano TH810T. Modelul acesta este usor de utilizat, multumita dotarii cu un ecran LCD, unde sunt indicati parametrii de functionare: temperatura camerei, cea dorita de utilizator si nivelul de incarcare al bateriei (fiind, in consecinta, pe baza de acumulator).

LED-ul adiacent iti va arata unele detalii importante, precum: cand termostatul este oprit (acesta este stins), cand este pornit si nu alimenteaza aparatul conectat (culoarea rosie) si cazul in care ofera energie unitatii responsabile de climatizare (va fi verde). Priza suporta 3,6kW, are o tensiune de 220-230V si este dotata cu butoane pentru un control eficace.

Utilizarea ei este foarte larga: de la panouri radiante in infrarosu la centrale termice si ventilatoare, insa nu se recomanda sa conectezi un alt aparat ce nu este dedicat incalzirii/racirii locuintei. Vine cu o protectie anti-inghet si o histereza in jur de 2°C. Masoara 10 x 58 x 51 cm si este insotita de o garantie pe 2 ani si un pret atragator.

Te vei putea bucura, asadar, de o priza in plus si de un aparat eficient pentru reglarea temperaturii ambientale.

 

Avantaje:

Permite conectarea oricarui produs pentru incalzire/racire, fiind si usor de montat.

Dispune de un ecran LCD si un LED care iti vor furniza detalii importante despre functionare si mediul ambiental.

Suporta aparate ce necesita o mare putere (3,6kW).

Beneficiaza de o garantie pe 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Valoarea histerezei (2°C) il face un model mai putin precis.

button 2

 

 

 

 

Computherm Q7 RF

 

4. Computherm Q7 RFDaca vrei sa iti dotezi locuinta cu unul dintre cele mai bune termostate de ambient wireless, atunci modelul Computherm Q7 RF ar putea reprezenta alegerea optima, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, se instaleaza extrem de usor in orice camera doresti, intrucat nu este nevoie de realizarea unei conexiuni prin fir cu centrala termica.

In al doilea rand, este un model programabil, ceea ce inseamna ca il poti seta sa mentina o temperatura specifica pentru fiecare dintre cele 6 perioade de timp ale zilei alese de tine. Acest reglaj va fi retinut in mod automat si se va repeta ciclic daca nu vei opera modificari. Nu in ultimul rand, se prezinta cu o serie de parametri de functionare ce fac acest produs sa fie superior calitativ.

Dintre acestia mentionam precizia afisarii de 0,5°C, functia anti-inghet eficienta, pe care o poti folosi atunci cand pleci in concediu iarna, precum si compatibilitatea universala. Costurile de achizitie vor solicita o investitie considerabila din partea ta, insa acest lucru este echilibrat de o garantie pe 24 de luni.

In consecinta, este un model pentru utilizatorii care vor sa se bucure de un confort sporit, fapt pentru care nu vor fi nevoiti sa sparga pereti.

 

Avantaje:

Beneficiaza de functia de memorare a programelor selectate, precum si de posibilitate de a face o setare diferita pentru fiecare zi.

Are o buna precizie a afisarii temperaturii ambientale.

Este compatibil cu toate modelele de centrala termica.

Produsul este insotit de o garantie pe 2 ani.

 

Dezavantaje:

Pretul este unul mare, ceea ce face sa nu fie solutia cea mai ieftina pentru locuinta ta.

button 2

 

 

 

 

Computherm Q3 RF

 

5. Computherm Q3 RFModelul Computherm Q3 RF este optiunea celor care vor un produs fara fir si nu au incredere in termostatele de ambient cu program din diverse considerente. Este, in consecinta, usor de instalat si mobil, intrucat nu trebuie sa il amplasezi in incaperea in care se afla centrala termica pentru a realiza o conexiune prin cablu cu aceasta. Distanta maxima pe care se propaga semnalul este de 50 m in spatiu deschis si 30 m in interiorul locuintei, astfel ca poti fi sigur de eficienta modelului.

Totusi, este dotat si cu butoane ce permit comanda manuala, ceea ce inseamna ca, daca vor aparea probleme in ceea ce priveste frecventa, te vei putea folosi inca, in mod eficient, de el. Mai mult, afisajul este unul electronic si iti va arata atat temperatura ambientala, cat si pe cea setata de tine.

In ceea ce priveste acest aspect, vine cu o precizie remarcabila a afisarii: de 0,1°C. Compatibilitatea termostatului este una universala, ceea ce inseamna ca se potriveste oricarei centrale termice din comert. Se comercializeaza la un pret considerabil si insotit de garantie pe 24 de luni.

Se poate spune, in cele din urma, ca, desi este un model costisitor, prezinta o mare mobilitate si niste parametri de lucru superiori.

 

Avantaje:

Este un termostat de ambient precis, dat fiind faptul ca iti indica temperatura operand aproximari la unitate.

Se potriveste oricarei centrale termice, multumita compatibilitatii universale.

Distanta maxima de comanda in locuinta este de 30 m, ceea ce inseamna ca il poti plasa aproape oriunde in casa.

Beneficiaza de o garantie pe 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Nu poti crea programe de lucru care sa te scuteasca a face setari incontinuu.

button 1

 

 

 

 

Delex DEL T3

 

6. Delex DEL T3Cum fiecare cumparator cauta produsul complet atunci cand vine vorba de mentinerea unei temperaturi constante in camera, noi venim in ajutorul acestuia oferindu-i modelul Delex DEL T3, care poate fi lesne numit termostatul perfect pentru controlul ambientului.

Aspectul delicat, dat de dimensiunile de numai 11 x 7,5 x 4,5 cm, cat si afisajul digital, care permite expunerea temperaturii setate si controlul acesteiea cu ajutorul butoanelor de comanda(+ si -), aduc un plus de confort si eficienta in casa ta. Trebuie mentionat ca treapta de afisare este de 0,5°C, iar domeniul afisarii este cuprins intre valorile de 5 – 35°C. De asemenea, acesta este usor de montat si compatibil cu majoritatea sistemelor de incalzire si climatizare.

Conectarea la acestea se face prin fir. Modelul este potrivit pentru cei care stau permanent acasa sau lipsesc perioade foarte scurte, deoarece asigura o temperatura constanta si neintrerupta datorita sistemului neprogramabil, iar domeniul de reglaj al temperaturii este de 10 – 30°C. Termostatul de fata se recomanda prin functia de protectie anti-inghet. Acesta se alimenteaza cu 2 baterii alcaline de 1.5V, care sunt incluse in pachet.

Pretul avantajos si garantia inclusa pe o perioada de 24 de luni, fac din Delex DEL T3, termostatul pe care trebuie sa-l ai in casa.

 

Avantaje:

Vine cu un afisaj digital modern si precis.

Are o compatibilitate mare, potrivindu-se multor centrale electrice si sisteme de incalzire.

Alimentarea se face pe baza unor baterii alcaline, astfel ca in cazul unor caderi de tensiune modelul va continua sa functioneze.

Se prezinta  cu o garantie de 2 ani.

 

Dezavantaje:

Este un model neprogramabil, fiind destinat utilizatorilor care nu lipsesc mult de acasa, intrucat va trebui sa faci setarile dorite mereu.

button 1

 

 

 

 

Ferroli FER 9

 

7. Ferroli FER 9Daca in cautarile tale ai urmarit calitatea si pretul produsului, noi va recomandam Ferroli FER 9 drept un termostat de ambient fara fir ieftin si bun. Acesta este digital, cu ecranul de tip LCD ce permite stabilirea si citirea timpului in care a fost programat sa functioneze (segmentul minim este o ora). Modelul este destinat centralelor termice. Prezinta o compatibilitate larga: de la cele murale cu gaz pana la cele electrice, astfel ca acest aspect nu iti va ingreuna alegerea.

Special conceput pentru gestionarea sistemelor de incalzire, termostatul ambiental are un senzor de temperatura interna care porneste sau opreste cererea de incalzire in functie de gradul de caldura sau racoare din camera ta. Ferroli FER 9 are trei temperaturi de nivel pentru a-ti facilita munca: confort, economic si protectie la inghet, dar si o comutare automata pe ON, in cazul unor erori de comunicatii, pentru a conferi un plus de siguranta.

Diferenta fata de termostatul conventional este aceea ca receptorul are ca scop conexiunile electrice si controlul termic pornit/oprit, in timp ce emitatorul reprezinta interfata de utilizator avand si menirea de senzor/control temperature, cele doua unitati fiind legate de frecventa radio RF.

Modelul de fata vine insotit cu un pachet generos de calitati, toate acestea la un pret bun si cu o garantie de 24 de luni.

 

Avantaje:

Vei gasi usor baterii pentru alimentarea termostatului, intrucat acestea sunt de tipul AAA.

Este dotat cu un ecran LCD pentru un afisaj modern si precis.

Modelul se potriveste cu majoritatea centralelor de pe piata, intrucat nu are un fir pentru conexiune care sa impuna restrictii.

Beneficiaza de un pret bun si garantie timp de 2 ani.

 

Dezavantaje:

Este compus din doua elemente, ceea ce il face putin mai complicat de folosit.

button 2

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 voturi, media: 4.60 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status