Cele mai bune termoseminee

Am modificat articolul ultima data pe: 28.09.20

Cel mai bun termosemineu – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Unul dintre cele mai importante elemente pentru asigurarea confortului in orice casa este incalzirea. De fapt, multi cred ca acesta este cel mai important aspect al caminului, mai ales la latitudinea tarii noastre, in care iernile pot fi destul de grele. Un termosemineu poate asigura aceasta nevoie de baza a incalzirii – iar in alegerea acestor instalatii puteti fi coplesiti de numarul de tipuri si modele din comert. Noi va recomandam din start un termosemineu Burnit PM Comfort 2 Kw , fiind printre cele mai eficiente modele pentru spatii de pana la 180 metri patrati. Functioneaza pe peleti si include si vas de expansiune, pentru apa calda. In cazul in care mai doriti o recomandare secundara, va indreptam catre Fornello 43749. La 25 kW, incalzeste fara probleme 160 de metri patrati, iar cumparatorii i-au laudat si consumul foarte scazut (max. 30 kg de peleti/24h). Iar daca doriti sa selectati personal un produs de pe piata, cititi in continuare ghidul nostru, urmand indicatiile pe care le contine:

 

 

Cum alegi un termosemineu bun

 

Ghidul cumparatorului

Termosemineele asigura caldura in spatiul unde locuiti sau lucrati, pe baza arderii a diverse materiale. Gratie tehnologiilor ultimilor ani, produsele de pe piata au devenit destul de diverse in specificatii, cerinte in ceea ce priveste combustibilul si posibilitati de adaptare la variate instalatii de incalzire si elemente adiacente. Nu numai ca veti asigura incalzirea spatiului in care locuiti cu acestea, ci veti putea avea parte si de apa calda pentru baie, ori, de ce nu, chiar si de plite pentru gatit, in cazul unora din modele.

In randurile care urmeaza, vom enumera toate elementele de alegere intre sistemele de pe piata, pentru a va ajuta sa diferentiati intre tipurile de termoseminee la preturi bune ce pot fi cumparate din comert. Oferind atentie la capacitatile de incalzire, la consum si la instalatiile pe care le cer, veti putea face alegerea cea mai potrivita caminului in care locuiti. Ca sa acceleram procedura de cumparare, vom include si linkuri de comanda pentru o serie de modele din comert, prezentate in a doua parte a ghidului.

 

 

Tipul combustibilului utilizat: poate fi lemnul, peletii, sau carbunele.

Unul din primele elemente asupra caruia va trebui sa luati o decizie este ce material va fi utilizat pentru ardere. Va trebui sa respectati cu sfintenie cerintele producatorului in aceasta privinta: daca veti arde, de exemplu, lemne intr-un termosemineu peleti, atunci riscati nu numai sa scadeti puterea de incalzire, dar sa si puneti in pericol functionarea instalatiei! Mai mult decat atat, exista destule produse care recomanda peleti doar de o anumita calitate, pentru a mentine randamentul ridicat de incalzire specificat de firma producatoare.

Prin urmare, cantariti avantajele fiecarui tip de combustibil: peletii sunt ecologici, prin urmare au un impact redus asupra emisiilor de noxe. Sunt si mai eficienti in ardere decat lemnul, ceea ce poate duce la costuri de incalzire de 20-30% mai mici pentru incalzirea unei case in anotimpul rece. Cenusa ramasa din urma arderii acestora poate fi utilizata si ca ingrasamant in gradina. In schimb, ca dezavantaje, o instalatie cu peleti este, de regula, considerabil mai scumpa decat un termosemineu pe lemne (chiar si de 2-3 ori). Sa fiti atenti, daca sunt folositi peleti de calitate slaba, atunci lucrarile de mententanta trebuie sa fie frecvente, precum curatarea arzatoarelor la 2 zile. In plus, in multe cazuri, centralele pe peleti sunt voluminoase, prin urmare vor necesita o camera tehnica destul de mare in care sa fie amplasate.

Carbunele este alta varianta pentru unele termoseminee. Desi foarte eficient ca putere de incalzire, si destul de ieftin comparativ cu lemnul si peletii, acest tip de combustibil este printre cele mai poluante, si totodata nu este regenerabil. Aceste doua dezavantaje i-au scazut popularitatea in ultimele decenii, si cumparatorii recurg la termosemineele de acest gen doar daca sufera de constrangeri financiare mai severe.

 

Puterea de incalzire: un termosemineu la un pret bun trebuie sa genereze suficienta caldura pentru a incalzi spatiul caminului pana la o temperatura adecvata (intre 15 si 25 grade Celsius, in functie de gusturi). Veti intalni in descrierea fiecarui produs o valoare exprimata in Kilowati, si uneori producatorii specifica si o suprafata optima pentru a fi incalzita de modelul respectiv.

Ca sa oferim un exemplu concret, vom lua centrala de peleti Burnit PM Comfort, un termosemineu 25 Kw care, pentru a realiza aceasta capacitate de incalzire, are nevoie de peleti de foarte buna calitate. Cand lucreaza la capacitate maxima, poate incalzi un spatiu de 180 metri patrati, potrivit producatorului – echivalentul a 3 apartamente medii de bloc. Un alt model, precum IKL GUCA, ce utilizeaza lemne sau carbune, poate asigura temperaturi acceptabile in spatii de sub 100 metri patrati, la cei 15.5 Kilowati generati.

Atentie, sa nu credeti ca estimarile oferite de producatori sunt 100% aplicabile in orice situatie! Factori precum izolatia casei, arhitectura camerelor, si cat de frig este afara vor afecta puterea de incalzire a unui termosemineu. Din aceste motive, capacitatile de incalzire pot varia de la caz la caz, insa orientativ, este bine sa cumparati un model mai puternic, pe care sa il utilizati la capacitate partiala pentru o casa mai mica, decat un model mai slab, care sa nu faca fata nevoilor de incalzire in spatiile mai mari.

 

Tirajul: poate fi natural sau fortat. Acest termen se refera la modul in care aerul necesar arderii este obtinut, precum si la modalitate de evacuare a fumului si noxelor.

La instalatiile cu tiraj natural, gazele sunt eliminate prin convectie, ele iesind singure prin cosul de fum. In schimb, termosemineele cu tiraj fortat necesita un kit de evacuare cu ventilator, care va impinge gazele la exterior, nefiind necesar un cos de fum. Este necesar, de asemenea, si un sistem de admisie a aerului in vederea arderii. Dupa cum era de asteptat, aceste ultime sisteme sunt mai scumpe de instalat, date fiind componentele precum ventilatoarele, insa eficienta in evacuare este mai buna. In plus, absenta unui cos de fum inseamna ca sistemele respective pot fi instalate si la bloc, fiind necesar doar un racord care sa iasa prin peretele exterior.

Atentie, in cazul in care in cladirea pe care doriti sa o incalziti exista alte sisteme de ventilatie mecanica (cum ar fi hotele de bucatarie), termosemineele trebuie sa aiba tiraj fortat in mod obligatoriu, altfel diferentele de presiune pot duce la aspirarea aerului cu noxe in spatiul interior!

 

Clasa de eficienta: exprimata intr-un procentaj, aceasta valoare (cunoscuta si sub numele de randament) se refera la cat de multa economie veti putea face folosind o instalatie de incalzire.

Clasa A de eficienta ofera un randament de 90-94%, si ea are cea mai eficienta ardere a cantitatii de combustibil introdusa. Clasele urmatoare scad treptat randamentul, prin urmare sunt din ce in ce mai putin economice.

In calcularea eficientei, conteaza tipul de combustibil, dar in special conteaza tehnologia utilizata pentru ardere. Din acest motiv, cel mai bun termosemineu in materie de randament va fi, in foarte multe cazuri, si cel mai scump, intrucat va utiliza cele mai complexe metode de asigurare a arderii. Pe termen lung insa, aceste instalatii mai scumpe vor duce la economii mai mari, datorita cantitatilor mai mici de combustibil necesare pentru asigurarea temperaturilor adecvate.

 

Protectii si masuri de siguranta: intrucat orice termosemineu functioneaza pe ardere, este esential ca acestea sa aiba si masuri de siguranta si protectie impotriva accidentelor si a functionarii gresite. Sistemele pe peleti, mai complexe si cu un grad ridicat de automatizare, adesea includ termostate si supape de siguranta, care controleaza arderea sau care o opresc in caz de apar probleme.

Multe modele, precum Ferroli Breta Pellet 24 kW, sunt echipate si cu protectie la inghet, pentru a nu deteriora rezervorul cu apa datorita expansiunii ghetii. In plus, tirajul fortat elimina din riscul patrunderii gazelor in spatiul locuibil.

Produsele mai simple, cu tiraj natural, precum IKL GUCA IKL-01 vor recomanda supraveghere in timpul folosirii. Luati aminte la ce am mentionat mai sus, la tiraj: nu instalati un termosemineu cu evacuare naturala, atunci cand in casa mai aveti sisteme de ventilatie automatizate!

Tot in materie de siguranta, vom mentiona si temperaturile ori presiunile pe circuitul de incalzire la sistemele cu rezervor pentru apa destinata caloriferelor. Aceste valori va vor ajuta sa va dati seama daca sistemul de incalzire din casa si termosemineul ales sunt compatibile, si vor functiona fara riscuri de accidente sau de deteriorare a retelei.

 

Accesorii si specificatii (boilere, ventilatoare, panou de comanda, termostat etc): exista pareri despre cele mai bune termoseminee care spun ca o paleta completa de accesorii defineste ofertele cele mai cautate.

De exemplu, puteti gasi instalatii comple echipate cu pompa si vas de expansiune pentru apa calda, termostat, panou de control cu cristale lichide si telecomanda, si ventilatoare pentru tiraj fortat.

Posibilitatea de conectare la un boiler extern este, de asemenea, atractiva pentru cei care nu au o instalatie separata de apa calda acasa. Exista si modele care se pot conecta la termostate de ambianta, ca sa isi regleze regimul de ardere si mai eficient, odata ce temperatura din casa a atins pragul dorit (de ex. Ferroli Breta Pellet 24 kW).Dimensiuni: nu se neglijeaza nici acest aspect in procesul de alegere al unui produs, intrucat vorbim despre modele voluminoase, care in unele cazuri necesita camere tehnice de o anumita suprafata pentru a fi amplastate. In eventualitatea in care optati pentru un semineu de living, este bine sa stiti cat masoara, pentru a vedea daca se potriveste in locul dorit.

Magazinele online ofera destul de multe modele de termoseminee descrise in detaliu. Mai mult, puteti gasi si descrieri pe baza specificatiilor producatorului, dari si dupa parerile celor ce le-au cumparat, in sectiunile de recenzii. Din aceste motive, recomandam metoda online de cumparare, iar mai jos aveti posibilitatea de a plasa o comanda pentru urmatoarele cateva modele de astfel de sisteme de incalzire:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Sunsystem Burnit Comport 25 KW Plus

 

Daca va aflati in cautarea unui sistem de incalzire care se numera printre cele mai bune termoseminee de pe piata, Burnit PM 25 Comfort sigur va iesi in evidenta. Produsul se livreaza complet echipat pentru instalare si incalzire, incluzand pompa de apa, vas de expansiune, buncar pentru peleti si un sistem de control prin telecomanda. Cu ajutorul acestui sistem, puteti programa arderea saptamanala, si nu va fi nevoie sa alimentati periodic semineul cu peleti, acesta luandu-i din buncar in mod automat. Senzorii pentru camera de ardere si pentru temperatura camerei vor regla regimul de lucru, iar in caz de probleme poate trimite alarma prin SMS, iar arderea va fi oprita.

Puterea de 25 de Kilowati este suficienta pentru a incalzi o casa de 180 metri patrati, iar randamentul de peste 92 % inseamna ca veti face economie de pana la o treime din banii necesari incalzirii unei case similare, arzand doar lemn. Pentru a putea utiliza termosemineul la acesti parametri optimi, folositi doar peleti de lemn de tipul EN ISO 17225-2:2014, de diametre intre 6 si 8 milimetri.

Tirajul este fortat, iar in ceea ce privese instalatia de apa, temperaturile minime si maxime pe circuitul de incalzire sunt de 20, respectiv 80 de grade Celsius, la presiuni intre 0,6 si 3 bari. Include si protectie la inghet. Racordul de apa este de 1 inch (2.54 cm). Dimensiunile carcasei sunt de 1100 x 680 x 580 milimetri.

Avantaje

Este un termosemineu foarte eficient, dat fiind randamentul de 92-93%, ceea ce inseamna ca veti face economii considerabile pe termen lung.

Include si racorduri pentru reteaua de apa de incalzire a casei.

Sistemul digital de control si programare permite personalizarea regimului de functionare, si comunicarea prin SMS a timpilor de aprindere si stingere.

Numarul mare de sisteme de protectie si tirajul fortat fac din model unul din cele mai sigure de pe piata.

Dezavantaje

Nu are boiler incorporat, si nici kit de evacuare a gazelor (ventilator pentru tiraj fortat).

 

 

Fornello 43749 

 

La 25 de Kilowati, modelul de la Fornello prezentat aici se poate ocupa fara probleme de incalzirea spatiilor pana in 180-200 de metri patrati. In cazul in care aveti o casa mai mica, puteti seta arderea pe oricare din cele 5 trepte, pentru a echilibra capacitatea termica cu un consum mai mic de peleti.

Include buncar pentru peleti, vas de expansiune de 10 litri, sistem de programare si control al regimului de ardere, cu telecomanda inclusa, si asiguea un randament maxim de 93% – printre cele mai ridicate de pe piata, optim pentru economisirea banilor.

Tirajul este fortat. Dimensiunile sunt de 1100 x 680 x 580 mm (inaltime/adancime/latime). Include supapa de siguranta, auto-inchidere in caz de probleme, si protectie impotriva inghetului.

Avantaje

Ofera un randament de pana la 93%, printre cele mai ridicate de pe piata, ceea ce rezulta in economisirea combustibilului, si deci a banilor.

Sistemele de siguranta previn accidentele, mai ales datorita tirajului fortat.

Are cinci trepte de reglare a vitezei de ardere, ceea ce permite ajustarea capacitatii pentru cladiri mai mici.

Interfata electronica cu telecomanda poate programa regimul saptamanal de ardere foarte usor.

Dezavantaje

Nu are boiler pentru apa inclus, si nici ventilator pentru tiraj fortat.

 

 

Ferroli Breta Pellet 24

 

Cu o putere de incalzire de 1 Kilowat prin radiatia proprie, si inca 24 kilowati prin conectarea la un sistem de radiatoare, termosemineul Ferroli Breta Pellet va fi insuficient ca putere de incalzire doar in cazul spatiilor foarte mari, ce trec de 200 de metri patrati ca suprafata totala.

Utilizeaza exclusiv peleti de clasa A (DIN plus 51731, diametre 6-8 mm), la un randament de 90%. Tirajul este fortat, si nu include kit de evacuare a gazelor, prin urmare va trebui sa il cumparati separat. In ceea ce priveste apa destinata circuitului de incalzire, aceasta va avea temperaturi intre 20 si 90 de grade Celsius, la presiuni de maximum 3 bari, iar racordul de apa este de 2,54 cm.

Arzatorul este echipat cu autocuratare, iar sistemul de control poate fi ajustat prin intermediul unui panou digital. Termostatul si supapa de siguranta asigura protejarea sistemului si scaderea considerabila a sanselor de defectiune.

Avantaje

Pentru puterea sa, garanteaza incalzirea spatiilor destul de vaste, de pana la 200 de metri patrati!

Nu necesita camera tehnica separata, fiind echipata cu toate elementele necesare functionarii.

Ofera posibilitatea conectarii unui termostat de ambianta, pentru a-i imbunatati eficienta.

Arzatorul este echipat cu sistem de autocuratare, deci nu va trebui sa va faceti griji in privinta infundarii lui (este bine, totusi, sa il verificati periodic).

Dezavantaje

Kitul de evacuare a gazelor trebuie achizitionat separat.

 

 

Prity S3W21

 

Compania Prity a proiectat acest termosemineu ieftin si bun nu numai pentru cei care doresc o instalatie accesibila ca pret, ci si pentru cumparatorii care au de incalzit suprafete considerabile.

Puterea totala a sa este de 26 Kilowati, printre cele mai mari de pe piata, insa modul in care o disperseaza trebuie explicat mai in detaliu: prin corpul semineului in sine, radiaza pana la 5 Kw in caldura, suficienti pentru o incapere vasta, de circa 40 metri patrati. Restul de 21 Kilowati vor fi utilizati pentru incalzirea caloriferelor (circa 10 calorifele de 1000 x 600 x 22 mm ca dimensiuni). Astfel, va puteti face o idee asupra modului de incalzire si capacitatilor intregului sistem, suficiente chiar si caselor de peste 232 mp ca suprafata!  

Drept combustibil, foloseste atat lemnul, cat si carbunele, deci veti putea face economie, mai ales daca alegeti carbune. Tirajul este natural (diametrul evacuarii este de 130 mm), iar in kitul produsului nu sunt incluse termostatul, presostatul, pompa si racordurile pentru reteaua de apa. Dimensiuni: 930 x 570 x 530 mm.

Avantaje

Este una din cele mai puternice termoseminee de pe piata, la 26 Kilowati, ce pot asigura caldura pentru 230 mp.

Poate utiliza atat lemne cat si carbune, drept combustibil.

Are tiraj natural, pentru clientii care au cos de fum la casa.

Pentru ca radiaza caldura si prin corpul sau, poate fi amplasata intr-un living de 40 de metri patrati, fara a fi nevoia unor calorifere.

Dezavantaje

Acest termosemineu Prity nu include termostat, presostat, si racorduri in kitul de livrare. Prin urmare, vor trebui sa fie cumparate separat de catre client.

 

 

IKL GUCA Lava IKL-01

 

Un termosemineu la un pret bun este IKL Lava, ce poate utiliza lemnele de foc pentru un efect rustic in living sau in sala de primire a oaspetilor a unei cabane de munte. Arderea nu este automata, prin urmare va trebui sa alimentati manual semineul, si sa il aprindeti cu chibriturile sau cu un aprinzator electric.

Desi pentru multi aceste manevre pot fi anevoioase, ele pot fi privite si ca niste activitati placute pentru anotimul rece, iar trosnitul bustenilor are, intr-adevar, farmecul sau. Designul clasic, rustic, din fonta, cu patru picioare, contribuie la atractivitatea modelului. Tirajul este natural (prin horn, cu racordare de 120 milimetri), iar puterea totala de incalzire este de 15.5 Kilowati, suficienta pentru suprafete de pana in 120 metri patrati.

Randamentul sau, de 82%, este considerabil mai mic decat al instalatiilor pe peleti, insa pentru cine doreste un termosemineu pe lemne, cu greu se va gasi un model mai atractiv in aceasta gama de preturi. Dimensiunile sale sunt 940 x 493 x 540 mm (H x L x A).

Avantaje

Are un aspect clasic, rustic, bun pentru cabane sau pentru pensiuni, ori pentru cine adora sunetul de lemne trosnind.

Puterea de incalzire este suficienta pentru o sala de 120 de metri patrati.

Poate fi folosit si pentru incalzirea recipientelor cu alimente, pe plita de deasupra.

Necesita lucrari minime de intretinere (curatarea cenusii din compartimentul de dedesupt).

Dezavantaje

Pentru ca este un termosemineu simplu, clasic, va necesita supraveghere atunci cand este pornit.

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cel mai bun semineu centrala – Recomandarile noastre pentru 2020

 

In ceea ce priveste incalzirea pe timp de iarna a caselor, dar si producerea de apa calda, semineele de tip centrala au acaparat piata, avantajele lor multiple facandu-le foarte atragatoare pentru cei mai multi cumparatori. Exista destul de multa variatie intre modele, unele fiind mai puternice, altele mai slabe, iar fiecare are propriile specificatii. Evaluand foarte multe din ofertele pietei, am ajuns la concluzia ca Fornello 43749 este cea mai buna optiune pentru anul curent, in ceea ce priveste posesorii de case mari (suprafete de 180 metri patrati). Are un randament foarte bun (92%) si utilizeaza drept combustibil peletii de incalzire – per total, o instalatie din cele mai moderne si mai performante ce se pot gasi pe piata. Celor ce cauta si o a doua recomandare, le putem prezenta Burnit PM 25 Comfort, care este tot un semineu de mare capacitate (25 kiloWati, optim pentru case de peste 150 de metri patrati), care, pe langa randamentul de 93% oferit de peletii pe care ii arde si de multiplele sisteme de siguranta, mai ofera si unul din cele mai scazute praguri de zgomot pentru astfel de produse, de maximum 40 decibeli (adica cat o soapta).

 

Cum alegi un semineu centrala bun

 

Ghidul cumparatorului

Semineele de tip centrala emana caldura nu doar prin corpul propriu (intocmai ca o soba ori semineu clasic de living), ci si prin trimiterea apei intr-un circuit catre caloriferele din cladirea in care sunt instalate. Eficienta lor este, prin urmare, destul de ridicata, mai ales daca utilizeaza peleti de ardere de inalta calitate. Dupa cum era de asteptat, exista multiple caracteristici de luat in calcul la fiecare model de semineu centrala, la un pret bun, pe care il gasiti pe piata. In primul rand, trebuie sa faceti alegerea in functie de marimea casei in care locuiti si de bugetul dumneavoastra. Astfel, va trebui sa va uitati mai intai la capacitatea instalatiei dorite, cu care vom incepe lista de criterii discutate:

Putere/capacitate: intre 10 si peste 25 de kiloWati. Regula, cand analizati puterea unei instalatii de incalzire, este destul de simpla: cu cat este mai mare cladirea in care locuiti, cu atat va trebui sa fie mai puternica instalatia, in cazul nostru semineul de tip centrala pe care il evaluati.

Insa, pe langa dimensiunile cladirii, mai trebuie luat in calcul si factori precum izolatia, numarul de camere (camerele foarte mari si inalte vor fi mai greu de mentinut calde), tipul de incalzire (prin radiatoare sau prin podea) ori expunerea la diverse puncte cardinale (in care pot bate vanturi puternice pe timp de iarna).

Orientativ, insa, va sunt date niste cifre care sunt destul de utile in estimarea compatibilitatii dintre o centrala si un spatiu dat. Astfel, valori de circa 24 de kiloWati pot asigura destul de bine incalzirea intr-un spatiu de circa 160-180 de metri patrati, pe cand valorile de 10 – 12 kilowati se potrivesc bine pentru apartamente ori case de sub 100 de metri patrati, suprafata totala. Desigur, aceste estimari sunt facute la o inaltime medie a camerei de sub trei metri, iar daca aveti camere foarte inalte, este bine sa luati in calcul si acest factor, scazand putin din corelarea intre putere si suprafata oferita de producator.

 

Tip combustibil: carbune, lemn sau peleti. Cele mai multe pareri despre cele mai bune seminee centrala recomanda cu tarie utilizarea de peleti drept combustibil, intrucat acestia asigura o eficienta foarte buna (peste 90 la suta), ceea ce se traduce printr-o putere mare de incalzire.

Arderea lor este printre cele mai prietenoase tipuri de ardere pentru mediu, iar ei asigura o autonomie foarte ridicata pentru centrala. In plus, acestia sunt fabricati din resturi de lemn, ceea ce inseamna ca reziduurile rezultate din industria de cherestea sunt reciclate si nu aruncate, pentru a polua mediul inconjurator.

Dezavantajul lor este ca centralele pe peleti sunt, de regula, destul de scumpe, comparativ cu cele pentru lemn ori carbune. Asadar, cei ce vor opta pentru un semineu de tip centrala ce utilizeaza combustibilii clasici (ori chiar gaz natural) vor iesi mai ieftin, insa numai pe termen scurt, intrucat pe termen lung peletii duc la scoaterea investitiei intr-o instalatie scumpa.

In ceea ce priveste trendurile de pe piata in acest moment, din ce in ce mai multa lume opteaza pentru noile tehnologii de ardere, iar asta inseamna ca sistemele pe baza de peleti castiga teren. In plus, merita sa verificati si daca mai sunt aplicabile diverse programe guvernamentale, precum Casa Verde, prin care guvernul ofera discounturi considerabile celor ce doresc sa achizitioneze instalatii ecologice de incalzire a casei proprii.

 

Tiraj: natural sau fortat. Prin acest termen, se intelege modul prin care vor fi evacuate gazele rezultate din urma arderii.

La tirajul natural, ele se vor deplasa prin horn, catre exterior, prin procesul numit convectie: ridicarea unui gaz cu temperatura ridicata catre straturile superioare ale atmosferei. Problema cu tirajul natural este ca, atunci cand in casa mai exista sisteme de ventilatie, precum hotele, exista riscul ca fumul si gazele sa fie trase in inchinta centralei, ceea ce poate avea consecinte foarte grave.

Astfel, cand alegeti cel mai bun semineu centrala, trebuie sa alegeti un model care sa faca fata schimbarilor de presiune cauzate de alte sisteme de ventilatie, iar astfel au aparut cele cu tiraj fortat, care utilizeaza propriul ventilator pentru a trage gazele si fumul si a le scoate pe horn, afara. Aceste instalatii sunt, de regula, mai scumpe, insa elimina riscul de intoxicare si infiltrare de fum in interiorul casei.

 

Sigurante: cel mai bun semineu pe care il puteti gasi trebuie sa fie si sigur – de fapt, absolut orice model trebuie sa ofere cat mai multa siguranta cu putinta, intrucat orice defectiune s-ar putea solda cu accidente ori incendii.

In primul rand, este foarte important sa aveti un extinctor in preajma tot timpul. In ceea ce priveste modul in care vin produsele din fabrica, este extrem de indicat ca acestea sa contina supape de siguranta, sisteme de evacuare active, eficiente (in special cele cu tiraj fortat ofera cea mai eficienta evacuare), autoaprindere sigura, sisteme electronice de control al arderii, termostate pentru verificarea temperaturii din camera (sau posibilitatea conectarii la un termostat extern) si autostingere in caz de defectiuni de functionare.

Fornello 43749 si Burnit PM 25 Comfort ofera toate aceste elemente, insa modelele mai ieftine, precum Prity S3W21 sau Fornello Aqua Premium 14 kW nu vor avea instalatii electronice de monitorizare a functionarii.

 

Boiler: in cautarea de seminee centrala la preturi bune, puteti intalni atat modele cu boiler incorporat, cat si altele care suporta si conectarea de boilere externe. Boilerele incorporate sunt proiectate pentru conectarea la reteaua de calorifere si radiatoare din casa, iar cele externe sunt foarte utile pentru producerea de apa calda menajera, pentru baie ori bucatarie. Ca sa oferim un exemplu de semineu ce este livrat gata cu boiler termoeletric, Fornello 43749 este oferta pe care o recomandam, boilerul inclus fiind produs de celebra firma Ariston.

Dimensiuni: vom mentiona atat valorile pentru lungime, latime si inaltime pentru fiecare model prezentat in acest ghid de cumparaturi, precum si greutatea. Astfel, veti avea o idee cat mai clara despre locul unde veti amplasa semineul si cum il veti transporta acolo (adica daca veti avea nevoie de ajutor sau nu, intrucat unele modele pot depasi bine 100 de kilograme in greutate).

Asadar, aveti mai jos cateva modele pe care le-am ales din oferta anului curent in materie de seminee de tip centrala. Ne-am straduit sa recomandam atat seminee pentru case mari, cat si pentru apartamente reduse ca dimensiuni, prezentand pentru fiecare aspectele care le fac atragatoare, insa si unul sau doua dezavantaje pe care le pot avea.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Fornello 43749 

 

Am selectat acest pachet pentru cei care doresc sa achizitioneze cele mai bune seminee centrala pentru case de cel putin 180 de metri patrati, fara sa cheltuiasca mult pe echipamente extra. Astfel, in pachet este inclus semineul propriu-zis de la Fornello si un boiler termoelectric de la Ariston.

Puterea totala a semineului este de 25 de kiloWati, mai mult decat suficienta pentru incalzirea unei case de peste 180 de metri patrati, ba chiar mai mult, daca este izolata bine. In ceea ce priveste combustibilul, acesta este constituit de peleti, iar astfel de explica si randamentul foarte ridicat (pana la 92 la suta).

Arderea este controlata electronic, iar sistemul de control include autoaprindere, termostat, supape de siguranta si sisteme ce previn intoxicarea cu gaze arse. Are nevoie de tiraj fortat, cu fumul scos prin intermediul unui horn cu ventilator propriu. Masoara 111 x 58 x 60 centimetri si cantareste 181 de kilograme, fara boilerul termoelectric separat.

Avantaje

Ofera un randament foarte ridicat (92%) ceea ce reduce costurile pe termen lung.

Asigura cu succes nevoile de incalzire a unui spatiu chiar si de peste 180 metri patrati.

Este livrat la pachet cu un boiler termoelectric Ariston, pentru producerea apei calde menajere.

Include un sistem de control electronic foarte sigur, cu telecomanda.

Dezavantaje

Cere neaparat tiraj fortat, prin urmare va trebui sa instalati un horn de evacuare cu ventilatorul propriu.

 

 

Burnit PM 25 Comfort

 

Centrala pe peleti Burnit PM Comfort de 25 de kiloWati este adecvata caselor de peste 160-180 de metri patrati ca suprafata (in functie de arhitectura si de nivelul de izolare). Utilizeaza peleti de calitate inalta, cu diametrul de 6 milimetri, iar nivelul de ardere poate fi reglat electronic de la 0,8 pana la 3 kilograme de peleti pe ora, in functie de nevoile de incalzire.

Totul este controlat electronic si puteti selecta intre cinci trepte diferite pentru nivelul de ardere. Se curata saptamanal si totodata se poate programa regimul de lucru pentru fiecare saptamana. Include senzor pentru temperatura gazelor de ardere, senzor pentru camera, functii usor de folosit, precum si o multitudine de sigurante, inclusiv alarma si anuntare prin SMS daca apare vreo problema in regimul de operare al semineului.

Un avantaj destul de laudat al sistemului este nivelul foarte scazut de zgomot, intre 20 de 40 de decibeli, echivalent cu o soapta umana. Necesita tiraj fortat si masoara 1100 x 580 x 680 milimetri, la 140 de kilograme greutate.

Avantaje

Este foarte silentios, cu zgomot de pana la 40 de decibeli.

Poate anunta pornirile si opririle, precum si defectiunile, prin SMS.

Ofera un randament ridicat, de pana la 91%.

Include foarte multi senzori si sigurante, pentru cel mai sigur regim de folosire fara riscuri.

Dezavantaje

Chiar daca este un semineu centrala foarte performant si de calitate, posesorii de case mai mici de 150 de metri patrati ar putea fi atrasi de sisteme mai reduse in capacitate si mai ieftine.

 

 

Ferroli Breta Pellet 24 kW

 

Si produsul de aici este un semineu centrala de inalta calitate ce necesita tiraj fortat. Pe langa aceasta cerinta, mai are nevoie si de peleti de calitate superioara, din clasa A, potrivit standardului DIN plus 51731, adica de maximum 8 milimetri in diametru si 3 centimetri in lungime, din material 100% lemnos ori rasinos si o valoare calorifica de 4,8 kilowati per kilogram.

In caz de folositi alte tipuri de peleti, randamentul va fi scazut si riscati si stricarea instalatiei. Avantajele sale sunt, insa, foarte atractive: nu necesita camera tehnica, suporta conectarea boilerelor externe si a termostatelor, asigura nevoile de incalzire pentru case de peste 180 de metri patrati, iar panoul de comanda digital monitorizeaza arderea indeaproape, anuntand utilizatorul in caz ca au loc probleme.

Genereaza un nivel de zgomot de aproape 50 de decibeli, iar daca reglati parametrii de functionare, puteti incalzi o casa de 150 de metri patrati chiar si cu 15 kilograme de peleti pe zi. Masoara 1250 x 610 x 670 milimetri si cantareste 192 kilograme.

Avantaje

Este unul din cele mai economice si eficiente seminee centrala de pe piata, cu un randament de aproape 93 la suta.

Nivelul de zgomot generat este scazut - intre 20 si 50 de decibeli.

Nu necesita camera tehnica separata.

Regimul de ardere este controlat digital, pentru maxima siguranta.

Dezavantaje

Are nevoie doar de peleti de clasa A standardul DIN + 51731. Daca utilizati alte tipuri de peleti, riscati sa stricati instalatia.

 

 

Fornello Aquaz Premium 14 KW

 

Utilizand atat brichete de lemn, cat si lemn taiat bucati, acest semineu centrala ieftin si bun poate asigura nevoia de incalzire a unei case de circa 100 de metri patrati. Face parte din produsele de pret redus, prin urmare nu dispune de sisteme electronice de monitorizare si control a arderii.  

Un element atragator al modelului, pe langa pret, este tirajul natural – gazele se vor evacua prin convectie prin horn, fara nevoia unui ventilator propriu de aerisire. Insa aveti grija ca in casa sa nu opereze si alte sisteme mecanice de ventilatie, intrucat acestea pot trage gazele si fumul in incinta unde este amplasata centrala.

Ca dimensiuni, masoara 1020 x 430 x 480 de milimetri (inaltime x latime x adancime) si are o greutate de 77 de kilograme. Puterea sa maxima este de 14 kilowati, impartita in 5 kilowati pentru incalzirea prin corpul centralei si 9 kilowati prin incalzirea cu ajutorul circuitului de apa.

Avantaje

Se potriveste foarte bine cu casele mici, de pana la 100 de metri patrati in suprafata.

Utilizeaza atat lemne bucati cat si brichete.

Nu necesita tiraj fortat.

Este relativ usor de instalat, la doar 77 de kilograme in greutate.

Dezavantaje

Randamentul sau (74%) este mult mai scazut in comparatie cu semineele pe peleti (>90%).

 

 

Prity S3W21

 

Acest semineu centrala, la un pret bun, ofera atat o putere ridicata cat si un nivel de calitate foarte atractiv. La 26 de kilowati, este suficient pentru case de peste 200 de metri patrati in suprafata, iar aceasta putere se imparte in 21 de kilowati prin reteaua de calorifere (calculat la circa zece radiatoare de 1000 x 600 x 22 milimetri ca dimensiuni), iar corpul propriu-zis al semineului emana caldura radianta de inca circa 5 de kilowati (potrivit pentru incaperi de circa 40 de metri patrati).

Include propriul boiler de 26 de litri, iar tirajul sau este natural, prin urmare nu veti avea nevoie de sisteme de evacuare mecanizate pentru a elimina fumul si gazele arse catre exterior.

Cantareste 134 de kilograme, prin urmare este destul de greu de mutat in vederea instalarii. Nu are mijloace de control si monitorizare electronice, iar asta explica pretul sau accesibil. Utilizeaza drept combustibil lemnul ori carbunele.

Avantaje

Are o putere foarte mare, cei 26 de kilowati fiind adecvati chiar si la 200 - 240 de metri patrati de suprafata.

Este compatibil si cu lemn si cu carbune, in ceea ce priveste combustibilul.

Emana caldura si prin propriul corp (suficient pentru o camera de 40 kilowati).

Nu necesita sistem de evacuare mecanic (tiraj fortat).

Dezavantaje

Nu are randamentul ridicat al semineelor pe peleti (acest model are circa 75% randament).

 

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee de 25 kW

 

Ghidul cumparatorului

Pentru orice locuinta izolata sau neconectata la reteaua de termoficare sau lipsita de centrala proprie, este necesar un dispozitiv cu ajutorul caruia sa iti asiguri confortul termic in zilele in care temperaturile sunt scazute. Daca spatiul locuibil este peste 100 mp, ar fi adecvat sa iti indrepti atentia catre achizitia unui termosemineu de 25 kW, la un pret bun. Avand in vedere ca aceste dispozitive au numeroase caracteristici, pentru a face alegerea inspirata, poti analiza inclusiv acest scurt ghid.

Orice produs am alege, acesta are nevoie de un combustibil de ardere si de aceea este bine sa cunosti avantajele si dezavantajele fiecarui sortiment.

Lemnul este cel mai des utilizat, insa pretul acestuia la achizitie va fi mai mare comparativ cu al altor materiale folosite. De asemenea, necesita mai mult spatiu pentru depozitare, insa poate fi mai simplu de procurat pentru cei care locuiesc in zone muntoase. Nu uita si ca impactul ecologic al utilizarii la scara larga este unul dezastruos.

Peletii sunt o varianta considerata “ecologica”(comparativ cu lemnul); acestia nu produc atatea noxe si cenusa in timpul arderii (ceea ce inseamna ca nu va trebui sa cureti frecvent rezervorul de stocare al acesteia). De asemenea, acest combustibil este mai eficient la ardere decat lemnul, putand sa duca la o reducere a costului de pana la 20-30%, in anotimpul rece. Pentru un randament conform specificatiilor producatorului, trebuie sa tii cont de calitatea peletilor si sa respecti cu sfintenie aceste indicatii. Un alt dezavantaj ar fi acela ca pretul unei astfel de instalatii este mult mai mare comparativ cu dispozitivele pe lemne.

Brichetele sunt utilizate de cei care nu au suficient spatiu de stocare, pentru ca sunt usor de depozitat si nu necesita o pregatire speciala inainte de utilizare. Acestea nu sunt extrem de poluante si nu reprezinta un pericol atat de mare in caz de incendiu, deoarece focul produs nu va avea o intensitate mare. Avand in vedere ca ard controlat, mentin o temperatura constanta in interiorul locuintei pentru o perioada indelungata de timp.

Carbunele este eficient la ardere si are un pret scazut de achizitie, insa se afla in fruntea listei in ceea ce priveste gradul de poluare. Pe langa acest lucru, nici cenusa rezultata in timpul arderii nu este biodegradabila; de aceea, din ce in ce mai multi utilizatori evita sa foloseasca acest tip de compustibil, fiind preferat doar de catre cei care isi doresc sa obtina confort termic cu un buget redus, fara sa tina cont de aceste aspecte.

In ceea ce priveste aerul necesar in timpul arderii si modul de eliminare a noxelor, tirajul poate fi de doua feluri, natural sau fortat. Cel din prima categorie preia oxigenul necesar arderii din incaperea in care este amplasat, ceea ce inseamna ca va fi necesar sa asezi dispozitivul intr-o camera special amenajata. Avand in vedere acest aspect, modelele mentionate sunt potrivite pentru case individuale. Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca gazele trebuie eliminate printr-un cos care trebuie construit conform unor indicatii clare, date de un specialist, iar realizarea presupune un cost separat de cel de achizitie.

Cel de-al doilea nu necesita piese suplimentare, deoarece termosemineul vine insotit deseori de kitul de evacuare sau are incorporat un sistem de ventilare; tot ce trebuie sa faci este sa scoti cosul de evacuare printr-unul dintre peretii exteriori ai locuintei. Oxigenul necesar arderii este preluat tot din exterior, ceea ce inseamna ca dispozitivul poate fi asezat intr-o camera locuibila. Bineinteles, ca cele cu tiraj fortat sunt mai costisitoare, comparativ cu cele care elimina noxele natural, insa acestea pot fi utilizate cu succes si de catre cei care stau la bloc, necesitand doar o gaura in peretele exterior pentru a amplasa ventilatorul.

Potrivit parerilor despre cele mai bune termoseminee de 25 kW, sustin ca un cuvant important de spus il are si materialul din care este realizat focarul dispozitivului.

Cele facute din caramida pastreaza eficient caldura si sunt des intalnite la modelele care pot fi amplasate intr-o camera locuibila, deoarece pot avea un design variat si se pot incadra cu usurinta in decor. Cele din otel captusit cu samota se incalzesc mai greu, insa mentin caldura mult timp dupa ce focul a incetat sa arda.

In ceea ce priveste fonta, aceasta are un grad de rezistenta crescut, se incalzeste relativ repede, dar daca iti doresti sa muti dispozitivul in alt loc, va fi dificil, fiindca acesta va avea si o greutate considerabila.

Pe langa functia principala, aceea de a asigura confortul termic, unele modele permit atasarea unui boiler pentru producerea apei calde menajere. Acestea au un pret de achizitie mai mare, comparativ cu cele simple, insa  merita investitia, deoarece cu acelasi combustibil poti rezolva doua probleme.

De asemenea, termosemineele pot fi proiectate pentru a fi ampasate in anumite moduri. Cele pentru pardoseala/podea pot fi mutate cu usurina atunci cand este cazul. Un alt avantaj ar fi acela ca poti umbla fara probleme la toate zonele dispozitivului, in momentul in care acesta nu mai functioneaza in parametrii normali.

Daca nu ai suficient spatiu te poti indrepta catre un model care poate fi incastrat in perete; acesta va avea un design mai elegant, insa va necesita si un loc prealabil stabilit, care nu mai poate fi schimbat ulterior.

Asadar, luand in calcul aceste aspecte, nu iti ramane decat sa realizezi achizitia. Tocmai de aceea, iti vom prezenta cateva modele care pot si cumparate din mediul online, chiar si cu pret mai mic, comparativ cu cele din magazinele de specialitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Prity S3W21

 

Acest produs este adecvat pentru cei care isi doresc un dispozitiv care foloseste lemnul pe post de combustibil pentru ardere. De asemenea, pentru un confort termic sporit, poti folosi si carbunele, insa acesta va genera mai multe noxe care distrug mediul inconjurator si pot pune sanatatea in pericol.

Caminul este realizat din otel samotat, ceea ce inseamna ca se va incalzi mai greu, insa va degaja caldura chiar si dupa ce focul nu mai arde. Pentru un plus de confort, poti atasa si un boiler cu ajutorul caruia sa produci apa calda menajera (insa acesta trebuie achizitionat separat). In ceea ce priveste tirajul, acesta este natural, ceea ce inseamna ca trebui sa iei in calcul spatiul necesar amplasari cosului de evacuare.

Avand in vedere ca atat lemnul, cat si carbunele produc o cantitate mare de cenusa in timpul arderii, in partea de jos a dispozitivului se afla o usa care iti este de folos pentru a curata mai usor focarul. Trebuie sa mentionam faptul ca livrarea produsului se va face in trei zile, insa noi consideram ca merita asteptarea.

 

 

 

 

 

Dianrom-ital Regal

 

Dispozitivul adus in discutie este potrivit pentru utilizatorii care nu doresc sa reduca spatiul de trafic pentru amplasarea unui astfel de produs, deoarece acesta poate fi si incastrat in perete. Daca totusi nu ti se pare un loc sigur, ai si alternativa de a-l plasa pe podea, iar inaltimea este ajutabila datorita picioarelor.

Pentru ardere, acesta utilizeaza lemnul. Avand in vedere faptul ca acesta are un aspect de semineu, poate fi utilizat fara probleme si in apartamente. De aceea, modul de oxigenare si eliminare a fumului se realizeaza cu ajutorul tirajului fortat, ceea ce inseamna ca in locul unui cos clasic se va utiliza un ventilator. Tot ce trebuie sa faci este sa il amplasezi in asa fel incat sa poti monta dispozitivul de eliminare pe un perete exterior.

Pentru o curatare mai usoara, dispune de o tavita de colectare in partea de jos. Daca doresti sa atasezi si boiler, poti realiza acest lucru cu usurinta, deoarece produsul este dotat cu o serpentina cu ajutorul careia poti atasa un dispozitiv pentru producerea apei calde menajere.

 

 

 

 

 

Fornello Aqua Plus

 

Daca esti adeptul folosirii mai multor tipuri de combustibil, poti alege acest termosemineu de 25kW, ieftin si bun, deoarece iti permite sa utilizezi atat lemn, cat si brichete. Atunci cand nu ai suficient spatiu de depozitare a combustibilului, poti sa alegi brichetele, acestea putand fi pastrate direct in saci.

Caminul dispozitivului termic este realizat din caramida samotata, ceea ce inseamna ca acesta va raspandi caldura mult tip dupa ce focul nu mai este alimentat. In ceea ce priveste amplasarea, acesta va putea fi asezat pe pardoseala, ceea ce va duce la diminuarea spatiul existent in camera, insa poti avea acces la toate componentele in momentul in care apare vreo defectiune.

Tirajul este realizat natural, iar acest lucru implica si existenta unui cos de fum. Un minus in momentul achizitionarii il reprezinta faptul ca la acest model de termosemineu nu poti atasa un boiler cu ajutorul caruia sa asiguri apa calda menajera, insa pretul de achizitie este mai mic comparativ cu al altor astfel de modele.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee Burnit

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand temperaturile scad pentru o perioada scurta de timp poti folosi variante electrice pentru a-ti asigura confortul termic, insa in anotimpul rece acestea sunt costisitoare, deoarece functionarea dispozitivelor duce la o crestere a consumului electric. Tocmai de aceea, daca esti in cautarea unor solutii mai avantajoase, poti sa cumperi un termosemineu Burnit pe baza de combustibil solid.

Mai jos, iti spunem mai multe despre oferta acestui producator si vom detalia care sunt aspectele pe care trebuie sa le iei in seama, in momentul in care alegi un astfel de produs.Compania New Energy Sistem vine pe piata cu produse termice care folosesc combustibil ecologic. Acestea sunt comercializate sub marca Burnit si Sunsystem. Sediul companiei se afla la Sofia, insa produsele realizate sunt comercializate in numeroase tari de pe teritoriul Europei. Pe langa articolele pentru asigurarea confortului termic, compania mai produce boilere si panouri solare.

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei, inainte de a te hotari asupra unui model, este materialul folosit pentru ardere. In functie de acesta, poti gasi dispozitive care folosesc lemnul, carbunele sau peletii.

Termosemineele pe lemn sunt potrivite pentru utilizatorii care stau aproape de zone muntoase, deoarece procurarea materiei de ardere in aceste regiuni este mai usoara, iar cenusa realizata in timpul arderii poate fi utilizata ca ingrasamant. Pretul acestui combustibil poate fi mai mare comparativ cu alte materiale utilizate pentru ardere (Wbs, Wbs Active).

Carbunele mentine jarul o perioada mai lunga de timp, ceea ce inseamna ca vei face o economie de combustibil, insa noxele eliminate de acesta sunt foarte toxice, tocmai de aceea utilizatorii care doresc sa protejeze natura evita sa cumpere termoseminee care folosesc aceasta materie prima (Advance UB 35, WB 40).

O mare parte dintre parerile despre cele mai bune termoseminee Burnit sustin ca cele care folosesc peletii sunt mai avantajoase, deoarece acestia reprezinta o varianta ecologica si economica din punctul de vedere al consumului, plus ca nu vei avea nevoie de un spatiu mare de depozitare, pentru ca peletii pot fi pastrati in saci. Dar pretul de achizitie a unei astfel ce centrale poate fi si de 2-3 ori mai mare, comparativ cu un dispozitiv care foloseste lemne (Comfort 25 kw Plus, PD Confort 10 plus).

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca va trebui sa respecti specificatiile producatorului in acest sens, deoarece folosirea altui combustibil in afara de cel mentionat duce la deteriorarea produsului si poate reprezenta un pericol pentru siguranta familie tale.

Un alt aspect important este suprafata pe care o vei incalzi cu ajutorul acestui termosemineu. In functie de aceasta, se alege puterea dispozitivului.

Pentru incalzirea unei locuinte bine izolate vei avea nevoie de 0.03Kw/mc, iar pentru cea captusita la un nivel mediu iti vor fi necesari 0.07Kw/mc. Pentru a indentifica puterea necesara trebuie sa cunosti volumul intregii locuinte. Sa zicem ca ai o suprafata de 150mp cu o inaltime de 2.5m, in acest caz volumul este de 375mc. Daca locuinta este bine captusita, iti va fi de ajuns un dispozitiv cu o putere de aproximativ 12kw.

Bineinteles ca, aceste valori sunt orientative, deoarece pe langa gradul de izolatie mai trebuie sa tii cont si de materialul din care este realizata locuinta sau de zona in care aceasta este amplasata. Brandul ofera o gama variata de astfel de dispozitive cu diverse trepte de putere, cea mai mica este de 8Kw (PD Comfort Plus), iar cea mai mare este de 50 Kw (WB50).

Tirajul reprezinta modul de eliminarea a noxelor si poate fi de doua tipuri: natural sau fortat.

Prima varianta presupune procurarea oxigenului necesar arderii, din incaperea in care este amplasat dispozitivul si eliminarea noxelor printr-un cos cu o inaltime considerabila. Insa realizarea acestuia implica cheltuieli suplimentare (PD Comfort Plus).

Cele cu tiraj fortat nu necesita camera termica, deoarece acestea vin cu intregul kitul de evacuare la pachet. Tot ce trebuie sa faci este sa il montezi conform instructiunilor producatorului. Oxigenul necesar arderii este luat din exterior, ceea ce inseamna ca dispozitivul poate fi amplasat intr-o camera locuibila, iar noxele sunt eliminate prin ventilator (PM Comfort Plus 4G).

Daca esti in cautarea unui termosemineu Burnit (la un pret bun), analizeaza si ofera online, deoarece nu va mai trebui sa te deplasezi la un magazin de specialitate si vei putea realiza o analiza aprofundata inainte de luarea deciziei.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Burnit Pm Comfort Plus 4G

 

Acesta este un dispozitiv cu ajutorul caruia poti asigura confortul termic folosind un combustibil mai putin daunator mediului, avand in vedere ca vei utiliza peletii ca material pentru ardere. Iar spatiul de depozitare a acestora va fi mai mic, comparativ cu cel utilizat in cazul lemnelor, deoarece peletii pot fi pastrati in saci.

Avand o putere de 25Kw, termosemineul iti poate poate asigura confortul termic intr-o locuinta cu o suprafata de 142mp (cu o inaltime medie de 2.5m si un grad de izolatie scazut). Produsul foloseste tirajul fortat pentru evacuarea gazelor si nu vei avea nevoie de o camera speciala pentru amplasarea acestui dispozitiv, ceea ce inseamna ca te poti bucura de caldura produsa in timpul arderii.

Avantajul este ca acesta vine la pachet cu intreg sistemul de evacuare, ceea ce inseamna ca nu va mai trebui sa iei in calcul si alte costuri. Ca functii suplimentare amintim: posibilitatea stabilirii parametrilor de functionare pentru o saptamana (ceea ce inseamna ca nu va trebui mereu sa setezi temperatura) si controlul operatiunilor de stingere si aprindere cu ajutorul telefonului (acest lucru contribuie la o economie a combustibilului).

 

 

 

 

 

Burnit PD8 Kw

 

Iata un produs care poate fi utilizat de catre persoanele care nu au o locuinta cu o suprafata mare, deoarece puterea acestuia este de doar 8kw, suficienta pentru un spatiu cu o dimensiune de aproximativ 45mp (cu un grad de captusala redus si o inaltime de 2.5m). De asemenea, acest dispozitiv va avea nevoie de o camera termica individuala, deoarece oxigenul utilizat in timpul arderii va fi luat din interior.

Un dezavantaj ar fi ca va trebui sa iei in calcul si costul realizarii unui cos, deoarece gazele vor fi eliminate prin acesta. In ceea ce priveste combustibilul, acesta foloseste peletii, fiind considerati varianta cea mai ecologica, deoarece noxele produse de acestia nu sunt atat de toxice, comparativ cu cele ale carbunelui. Iar cenusa rezultata in timpul arderii o poti folosi ca ingrasamant.

O functie foarte utila este controlul dispozitivului de la distanta, ceea ce inseamna ca pe timpul iernii, nu vei fi nevoit sa te deplasezi pana in camera termica pentru a seta parametrii de functionare ai dispozitivului.

 

 

 

 

 

Burnit PD10 kW

 

Daca esti in cautarea unui termosemineu Burnit, ieftin si bun, cu ajutorul caruia sa incalzesti un spatiu cu un grad de izolatie redus si o suprafata de aproximativ 57mp, atunci acest model poate fi solutia cautarilor tale, deoarece are o putere de 10Kw, suficienta pentru asigurarea confortului termic unei locuinte cu o suprafata ca cea mentionata mai sus.

Avand un tiraj natural, va trebui sa iei in calcul si costurile necesare realizarii unui cos de o inaltime considerabila, dar si spatiul individual necesar amplasarii dispozitivului, deoarece acesta va avea nevoie de o camera termica separata si nu va veni insotit de sistemul de evacuare a noxelor produse in timpul arderii.

Pentru ca foloseste peleti, termosemineul are un randament crescut (90%) si nu elimina gaze daunatoare pentru mediul inconjurator. De asemenea, acestia nu produc multa cenusa in timpul arderii, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa cureti frecvent locul destinat acesteia.

 

 

 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status